De Sims 3 70′s, 80′s, en 90′s Accessoires Review

De Sims 3 70′s, 80′s, en 90′s Accessoires neemt je Sims mee terug in de tijd. Geef je Sims een nieuwe look met de mode uit de jaren ’70, ’80 en ’90, en tover hun huis om in een echte disco! In dit accessoirespakket zitten ook een aantal nieuwe kapsels, make-up stijlen, een nieuwe snor voor de mannen en ook nog eens een aantal nieuwe muzieknummers voor je Sims om naar te luisteren.

Als we De Sims 3 opstarten worden we verwelkomd door een splinternieuw laadscherm. Het laadscherm is niet de origineelste uit De Sims 3 serie, maar is best leuk om te zien. Het oogt fris en rustig. Dat is weer eens wat anders dan het ontzettend vrolijke laadscherm van De Sims 3 Jaargetijden.

Allereerst nemen we eens een kijkje bij de nieuwe voorwerpen voor de koopmodus. Dat zijn er aardig wat. We hebben ze hierboven voor jullie op een rijtje gezet (m.u.v. een nieuwe boog en de muur- en plafonddecoraties). Veel voorwerpen zijn er standaard in drie verschillende kleuren zoals op de afbeeldingen is te zijn, maar je kan natuurlijk ook de kleuren naar eigen smaak aanpassen in Stijl creëren.

In De Sims 3 70′s, 80′s, en 90′s Accessoires zijn onder meer twee nieuwe tv’s, een ‘zwevende’ open haard, een arcademachine, een gitaar en een plant voor aan het plafond toegevoegd. En natuurlijk mag ook de discobol niet ontbreken!

Ook is er een kleine decoratieve bol toegevoegd die telkens van kleur veranderd. Het ziet erg leuk uit en past natuurlijk ook goed bij het thema van dit accessoirespakket.

Verder is er een nieuwe combinatiebank met bijpassende bijzettafel. Je kan van dit voorwerp net zoals de andere combinatiebanken een eenzitter maken, maar je kan er ook meerdere naast elkaar zetten om zo een grote bank te creëren. Erg handig, aangezien je zo niet vastzit aan een bank van een bepaalde lengte.

Ook is er een nieuwe arcademachine en tafelvoetbaltafel toegevoegd. Op de plaatjes links zie je de arcademachine en tafelvoetbaltafel die al in het basisspel of een andere uitbreiding zaten en op de plaatjes rechts zie je de nieuwe voorwerpen die bij De Sims 3 70′s, 80′s, en 90′s Accessoires zitten. De arcademachine is niet zoveel veranderd ten opzichte van de andere arcademachine, maar is wel iets groter en anders vormgegeven. Ook het spelletje dat je Sims spelen ziet er iets anders uit. De tafelvoetbaltafel heeft een totaal andere uitstraling dan die uit het basisspel door de strakke vormen en neonverlichting. Daarnaast zie je ook dat de stangen aangepast zijn aan de binnenkant: de ‘spelers’ hebben andere kleuren. Het is fijn om te zien dat ze aan dit detail gedacht hebben aangezien je die kleuren niet kan aanpassen via Stijl creëren. De blauw/wit en zwart/wit kleuren staan ook veel beter bij de rest van de tafelvoetbaltafel.

Een andere nieuwe toevoeging is de discodansvloer. De dansvloer bevat negen verschillende vierkanten die van kleur veranderen. Door er meerdere naast elkaar te plaatsen kan je dus een grote disco creëren. En om het geheel compleet te maken zijn ze er ook in muurdecoratie-uitvoering (maar dan met 4 vierkanten). Zo kan je de perfecte locatie creëren waar je Sims tot in de late uurtjes uit hun dak kunnen gaan en lekker kunnen dansen op de discomuziek.

Over muziek gesproken, in de De Sims 3 70′s, 80′s, en 90′s Accessoires zijn er drie nieuwe muziekkanalen toegevoegd: disco, rap en rock. Elk met hun eigen nieuwe nummers zoals je hierboven kunt zien. Vooral de disconummers konden wij erg waarderen aangezien dit oude hits zijn uit De Sims (1). Simsfans vanaf het begin zullen dan ook zeker deze deuntjes herkennen.

Voor de mannen zijn er twee nieuwe kapsels, een snor en verschillende nieuwe kledingstukken toegevoegd. De kleding past erg goed bij het thema van De Sims 3 70′s, 80′s, en 90′s Accessoires, maar dat betekent aan de andere kant ook weer dat je van deze mode moet houden. De kleding is in ieder geval erg geschikt als je je Sim een typische jaren ’70, ’80 of ’90 look wilt geven.

Voor de vrouwen is er zoals gewoonlijk wat meer dan voor de mannen. Zo krijgen de vrouwen twee extra kapsels en een aantal extra outfits. De kleding voor de vrouwen vonden wij persoonlijk wat leuker dan die voor de mannen. Een aantal van de nieuwe outfits zouden wij onze Sims ook wel zien dragen als een normale dagelijkse outfit of voor een speciale gelegenheid.

De Sims 3 70′s, 80′s, en 90′s Accessoires zou natuurlijk niet compleet zijn geweest zonder nieuwe kenmerkende make-up stijlen. Daarom kan je nu de bekendste make-up stijlen ook voor je Sims gebruiken. Er zijn er in totaal 5 toegevoegd, waarvan je bij de meeste ook nog eens drie verschillende kleuren kan instellen.
 

 
 

Conclusie

De Sims 3 70′s, 80′s, en 90′s Accessoires is een leuke toevoeging voor De Sims 3. Dit accessoirespakket is net wat meer speciaal dan de accessoirespakketten die eerder zijn verschenen voor De Sims 3 omdat je bij De Sims 3 70′s, 80′s, en 90′s Accessoires ook nog nieuwe muzieknummers en make-up stijlen krijgt. Er zijn veel nieuwe leuke voorwerpen toegevoegd en ook de nieuwe kapsels en kleding zijn leuk als je van de stijl houdt. Ook vonden wij het erg leuk dat er in dit pakket een discovloer en discobal zijn toegevoegd. Het past erg goed bij dit thema en geeft dit accessoirespakket met de kleine beetje extra.