De Sims 3 Vooruit in de tijd Preview

Pinguïntech was afgelopen woensdag 2 oktober uitgenodigd voor een De Sims 3 Vooruit in de Tijd speelsessie bij EA Benelux. Wat we allemaal hebben ontdekt kan je in deze De Sims 3 Vooruit in de tijd Preview lezen. Aangezien we al eerder een erg uitgebreide preview hadden geschreven hebben we ervoor gekozen om deze uit te breiden met de nieuwe informatie, screens en video’s. Veel leesplezier!

Tijdreizen: naar de toekomst!
Zodra je een nieuwe game start of een bestaande save opent zal na een tijdje de tijdreiziger met zijn Tijdportaal bij het huis van je Sims terecht komen. Als je met de tijdreiziger gaat praten zal hij je de tijdalmanak geven die je vervolgens kan vinden naast het verzamelverslag in de inventaris. Hier vind je allerlei informatie over het tijdreizen.

De tijdreiziger vraagt jouw hulp bij het repareren van de tijdmachine. Als je hem helpt, dan mag je zijn tijdmachine gebruiken. Je kan overigens ook zelf een tijdportaal in de koopmodus aanschaffen.

Bij De Sims 3 Vooruit in de tijd zit een nieuwe wereld: Oasis Landing. Oasis Landing is gelegen op een andere plek en honderden jaren in de toekomst. Via het Tijdportaal kunnen je Sims naar Oasis Landing reizen en eventueel ook weer terug naar hun eigen wereld. Je kan gratis bij de tijdreiziger blijven logeren of je kan zelf een huis kopen in Oasis Landing. Sims kunnen ook zieken worden van het tijdreizen, maar met de nieuwe levenslange beloning Portaal-immuniteit zullen je Sims geen last krijgen van de Tijdziekte tijdens een reis door de tijd.

Terwijl je in Oasis Landing bent, hoef je je geen zorgen te maken over je thuiswereld. Terwijl jij op pad bent, wordt de tijd gepauzeerd. Je kan zo lang blijven als je wilt. Je Sims kunnen ook een eigen huis kopen in Oasis Landing en daar permanent gaan wonen. Maar je Sims kunnen ook weer via het Tijdportaal terug naar hun thuiswereld reizen. Alles wat ze daar doen kan van invloed zijn op hoe de toekomst eruit ziet en op hun eventuele nakomelingen.

In Oasis Landing rijdt iedereen rond in zweeftaxi’s en zweefauto’s. Als je Sims liever gebruiken maken van het openbaar vervoer dan kunnen ze reizen via de monorail die ook wel de ZEFIER wordt genoemd. Er zijn verschillende stations aanwezig verspreid over Oasis Landing zodat je Sims op meerdere plaatsen uit kunnen stappen. Verder kom je ook overal holografische reclameborden in Oasis Landing tegen.

Er zijn verschillende openbare kavels in Oasis Landing. Zo zijn de carriere rabbitholes aanwezig zoals een gedeeld ziekenhuis/wetenschapslab, gemeentehuis en meer. Ook zijn er andere openbare kavels aanwezig zoals onder meer visstekken, de bioscoop, het kuuroord, de bibliotheek, het kerkhof en het nieuwe sterrenobservatorium. Bij het gemeentehuis kan je een DigiVuurwerkshow laten organiseren in Oasis Landing. Jammer genoeg hadden we geen tijd meer om dit te bekijken.

Als je in Oasis Landing bent krijg je af en toe ook kansen aangeboden om de geavanceerde technologie vaardigheid van je Sims te verbeteren.
 

 

Tijdalmanak en alternatieve tijdlijnen

In het Tijdalmanak staat alles over de alternatieve toekomsten van Oasis Landing, de afstammelingen van de Sims in je actieve huishouden en informatie over de Erfenisstandbeelden in Oasis Landing. Je kan het Tijdalmanak bereiken via een nieuwe knop bij de inventaris.
 

Alternatieve tijdlijnen

Via het Gebeurtenistabblad kun je meer te weten komen over alternatieve toekomstkansen en hoe je deze kansen in gang kunt zetten om Oasis Landing in Dystopia of Utopia te transformeren. Je kunt zelfs de kans activeren om weer terug te keren naar de normale staat.

Sims 3 Into the Future preview

The Sims 3 Into the Future lesson

Er zijn drie tijdlijnen: Dystopische toekomst, Normale toekomst en Utopische toekomst. Elke toekomst heeft weer een ander uiterlijk en er kunnen ook speciale dingen gebeuren zoals meteorieten die constant uit de lucht vallen in de Dystopische toekomst. Ook zal je in de alternatieve tijdlijnen unieke manieren hebben om interacties met andere Sims uit te voeren. Er zijn talloze nieuwe voorwerpen die je in de wereld kunt vinden terwijl Oasis Landing in een dystopische of utopische staat verkeert. Onder deze voorwerpen bevinden zich Hangende Bloemen, Curieuze Dauw, les, Afvalbergen, Geiserscheuren en nog veel, veel meer! Zo is de kans groot dat je Sims de zeldzame regenboogslak zullen vangen tijdens het vissen in Oasis Landing in de utopische toekomst. In de dystopische toekomst is het water echter zodanig vervuild dat ze misschien vissen met drie ogen zullen vangen.

Dystopische toekomst – Nadat Sims decennia lang egoïstische en onverantwoordelijke keuzes gemaakt hebben, is er nog maar weinig over van Oasis Landing. De trottoirs liggen bedolven onder hopen afval, meteorieten verpulveren het landschap en gevaarlijke scheuren in de grond nodigen uit tot avontuur, want wie hierin afdaalt kan misschien schatten vinden.

De Dystopische toekomst ligt bedolven onder hopen afval. Je Sims kunnen hier in spelen maar ze kunnen ook de afvalhoop schoonmaken met behulp van nanieten die ze hebben gevangen. Er is zelfs een kans dat ze een zeldzamere naniet vinden nadat ze een afvalhoop hebben opgeruimd. Ook zijn er veel Geiserscheuren die je Sims kunnen gaan verkennen als ze dapper genoeg zijn.

Normale toekomst – Oasis Landing is een bruisende stad vol verborgen schatten en ongerepte plekjes die nog ontdekt kunnen worden. Of je nou op avontuur wilt gaan in de Woestenij, mee wilt doen aan een Plumbotwedstrijd of Sims die de technologie afgezworen hebben wilt bezoeken; er is altijd wel wat te doen in Oasis Landing!

Utopische toekomst – De Sims uit Oasis Landing hebben zich eeuwenlang laten inspireren door de meest vrolijke verhalen en eigenhandig een paradijsje gesticht! Overal zie je bloemen met Dauw en niemand weet waar het goud vandaan komt dat je overal in de stad op kan graven. De inwoners van de stad dartelen in het rond, terwijl ze vrolijk naar elkaar zwaaien.

Aan de rand van het centrum in de Utopische toekomst kom je veel grote bloemen tegen. Je Sims kunnen deze bloem schudden zodat ze besprenkeld worden met het sap van de grote bloem. Ook kunnen ze bij deze grote bloemen dauw verzamelen. Dauw is er in verschillende kleuren waaronder lichtblauw, oranje, roze, paarse, rode, zwarte en regenboog. Je kan het dauw op jezelf gebruiken of naar een andere Sim gooien. Hierdoor kan je Sim van kleur veranderen en ze zullen ook een gemoedstoestand krijgen afhankelijk van de dauw die ze op zich hebben gekregen. Sims kunnen ook grote dauwbubbels blazen zoals ook in onze video is te zien die je onderaan deze pagina kan bekijken.

De Utopische toekomst is zeker de meeste kleurrijke en vrolijkste tijdlijn. Je zal regelmatig Sims zichzelf spontaan zien knuffelen en soms zullen ze uit blijdschap de wonderlijke wals dansen waarbij ze een leuk liedje zingen.
 
The Sims 3 Into the Future lesson

Er zijn verschillende manieren om de standaard waarden van Oasis Landing te herstellen, waarmee ook ALLE aanpassingen die je in de stad hebt gedaan worden hersteld.

Bereik niveau 10 van de geavanceerde technologievaardigheid om het tijdcontinuüm via het Tijdportaal te herstellen. Je kan ook de nieuwe levenslange beloning Afstandsbediening voor de tijd aanschaffen voor 25.000 levenslange blijdschap waarmee je met één druk op de knop Oasis Landing in een utopische, dystopische of normale stad kan veranderen.