De Sims 3 Luxe Accessoires Review

Met De Sims 3 Luxe Accessoires worden er zoals de naam al suggereert luxe voorwerpen, kapsels en kledingstukken toegevoegd. Om het 10-jarig jubileum van De Sims te vieren bevat dit pakket ook drie populaire voorwerpen uit De Sims 1 en De Sims 2: het hartvormige vibrerende bed, de elektrische gitaar en het aquarium. In deze De Sims 3 Luxe Accessoires Review zullen we gaan bespreken of dit pakket zijn geld waard is.

De Sims 3 Luxe Accessoires laadscherm
Als we De Sims 3 opstarten met alleen De Sims 3 Luxe accessoires geïnstalleerd worden we zoals altijd weer verwelkomd door een splinternieuw laadscherm. Als we dit laadscherm gaan vergelijken met die van andere uitbreidingen en accessoirespakketten dan valt meteen op dat het logo kleiner is en er iets anders uit ziet. Hierdoor komt het logo wat minder goed uit tegen de toch al wat simpele achtergrond. Maar natuurlijk draait een nieuw pakket niet alleen om het laadscherm. Daarnaast is De Sims 3 Luxe Accessoires het eerste accessoirespakket dat is verschenen voor De Sims 3, waardoor de kans groot is dat je een recentere uitbreiding hebt geïnstalleerd zodat je het laadscherm van De Sims 3 Luxe Accessoires meestal niet zal zien.

Allereerst nemen we eens een kijkje bij de nieuwe voorwerpen voor de koopmodus. Bij dit pakket zitten onder meer nieuwe voorwerpen voor de badkamer. Zo krijg je een nieuwe wastafel, toilet, douche en een mooi nieuw hoekbad. Vooral het hoekbad vinden wij erg leuk en zorgt ervoor dat je badkamer er weer eens anders uit ziet. Alleen is het wel een beetje jammer dat het schaaltje dat op het hoekbad staat slechts decoratie is (je Sims kunnen er verder niets mee doen), maar dat is niet zo vreemd aangezien accessoirespakketten eigenlijk nooit nieuwe gameplay bevat.

De overige voorwerpen hebben voornamelijk een strakke, enigszins futuristische stijl. Wij vonden het persoonlijk wel mooi, maar je moet daar natuurlijk maar net van houden. Wat wij persoonlijk erg leuk vonden zijn de twee nieuwe boekenkasten die je tegen elkaar kan zetten zodat het lijkt alsof het één grote boekenkast is. Maar ze staan ook prima los van elkaar. Verder zit er bij dit pakket onder meer een nieuwe loopband, bijzettafels, bureau, bedden, 3 stoelen, 2 banken, 1 ligstoel, 2 tv’s, stereo, twee nieuwe spelcomputers en een computer.

Om het 10-jarig jubileum van De Sims te vieren zitten er ook drie speciale voorwerpen bij De Sims 3 Luxe Accessoires waaronder het bekende en populaire vibrerende hartvormige bed. Bij dit bed krijg je als extra optie om de trilling aan te zetten zodat het bed gaat vibreren. Je ziet dan het bed lichtjes bewegen en soms ook blauwe ‘trileffecten’ van het bed afkomen.

De andere twee speciale voorwerpen zijn het aquarium en de elektrische gitaar. In De Sims 3 zit alleen een akoestische gitaar, dus het is wel leuk om te zien dat we nu ook een elektrische gitaar met versterker kunnen gebruiken.

Maar het aquarium is wat ons betreft zonder meer het beste voorwerp van de drie. Eigenlijk had dit al in het basisspel moeten zitten, maar we zijn in ieder geval blij dat het toch nog redelijk snel is toegevoegd. Vooral als je Sims met de levenswens “Het perfecte privéaquarium presenteren” (Minstens 13 verschillende soorten perfecte vissen in viskommen hebben) hebt is het aquarium erg handig. Dit nieuwe voorwerp ziet er niet alleen mooi uit, maar je kan ook maximaal 6 vissen tegelijk in het aquarium bewaren. Je hoeft dus niet meer voor elke vis een vissenkom te kopen als je graag je vangsten wilt laten zien. Mocht je geen vissen hebben gevangen, dan kan je ook direct met een klik op het aquarium vissen kopen. Zo hoef je dus niet eens naar de supermarkt om vissen te kopen. Daarnaast kan je dus ook vissen die in de inventaris van je Sim zitten plaatsen in het aquarium. Je zal de vissen die je in het aquarium zet ook echt rond zien zwemmen.
 
 

Nieuwe items in Creëer-een-Sim

Hoewel we de voorwerpen uit de koop- en bouwmodus over het algemeen wel mooi vinden, zijn we iets minder tevreden over het aanbod van CAS. Op het moment dat dit pakket verscheen was dit wel een welkome aanvulling, maar de afgelopen jaren is het Sims team naar ons idee beter geworden in het maken van kleding en kapsels en er zijn dan ook leukere kapsels en kledingstukken te vinden in recentere uitbreidingen of sets uit De Sims 3 Store.

De vrouwen krijgen twee nieuwe kapsels en een aantal kledingstukken. Vooral het kapsel met lang haar ziet er wel leuk uit en ook het jurkje met het vest vonden we leuk. De rest van de voorwerpen zouden we zelf niet zo vaak gebruiken aangezien het aanbod naar ons idee tegenwoordig een stuk beter is.

De mannen krijgen drie nieuwe kapsels, een aantal kledingstukken en een nieuw paar schoenen. De kapsels zijn best wel leuk, maar de kledingstukken vinden wij een stuk minder geslaagd.

 
 

Conclusie

Vooral de speciale 10-jarig jubileum voorwerpen zijn erg leuk. Ons lievelingsvoorwerp is het aquarium waarin je maximaal 6 vissen kan bewaren. Ondertussen kan je ook in bepaalde sets uit De Sims 3 Store een aquarium vinden (of je kan het aquarium los aanschaffen) dus er is geen reden om dit pakket er speciaal voor te kopen. Maar het is zeker een leuke extra. Ook vinden wij dit eigenlijk nog steeds het mooiste aquarium vanwege het strakke uiterlijk. Verder krijg je bij dit pakket het bekende en populaire vibrerende hartvormige bed en de elektrische gitaar. Ook krijg je een aantal nieuwe meubels, kapsels en kledingstukken. De meeste voorwerpen hebben een strakke, enigszins futuristische stijl. Wij vonden het persoonlijk wel mooi, maar je moet daar natuurlijk maar net van houden.

We waren wat minder te spreken over het nieuwe aanbod in CAS. De kapsels zijn over het algemeen wel leuk, maar de kleding vonden we wat minder. Er zijn naar ons idee tegenwoordig leukere kapsels en kledingstukken te vinden in recentere uitbreidingen of sets uit De Sims 3 Store.