De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit Review

Met De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit slaat EA een nieuwe weg in. Met dit accessoirespakket hebben ze zich helemaal uitgeleefd met knalroze voorwerpen in de vorm van allerlei snoepgoed en lekkers. Van arcademachines in de vorm van een ijsje tot een openbare kavel in de vorm van een taart; alles tot zelfs de kapsels en kleding is geïnspireerd door snoep. Wilde jij al altijd een fantasiewereld van snoep en lekkernijen maken of is dit pakket totaal niet wat voor jou? Lees nu deze De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit Review om daar achter te komen.

De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit laadscherm
Het laadscherm van De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit is beslist opvallend. Als je niet zo van felroze houdt, dan zal je het laadscherm waarschijnlijk niet zo mooi vinden. Wij zijn er persoonlijk ook niet echt fan van, maar het past natuurlijk wel goed bij het thema van De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit. En als je dit pakket wilt kopen dan vind je misschien zulke laadschermen wel leuk. Het is in ieder geval zeker een vrolijk en opvallend laadscherm.
 
 

Nieuwe items in de koop- en bouwmodus
EA zei dat De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit qua inhoud een supergroot accessoirespakket zou worden. Maar hebben ze dit ook waar gemaakt? Als we naar de koopmodus kijken dan zien we inderdaad meer nieuwe voorwerpen dan bij andere accessoirespakketten. Vooral als je De Sims 3 Levensweg niet hebt zal je vooral blij zijn met de nieuwe speeltuinvoorwerpen voor de kinderen. De zandbak en waterglijbaan zaten ook al in deze uitbreiding, maar nu zijn ze er dus ook nog in een andere stijl. Daarnaast krijg je nog een andere nieuwe glijbaan en speelhuisje zodat je een speeltuin in dezelfde stijl kan bouwen.

Er zijn natuurlijk ook voorwerpen voor volwassen Sims bijgekomen en verschillende decoraties. Alles is standaard in het roze beschikbaar, maar je kan via Stijl Creëren de kleuren aanpassen als je dat wilt. Daardoor kan het er al totaal anders uit komen te zien zoals bijvoorbeeld is te zien bij de Gingerbread cottage gemaakt door de talentvolle yanti68. Veel voorwerpen blijven natuurlijk beperkt bruikbaar, maar als je niets met de kleur roze hebt dan zijn er dus gelukkig nog andere mogelijkheden met dit accessoirespakket.

Bij de nieuwe voorwerpen zit onder meer een nieuwe gitaar, een arcademachine en een nieuwe fiets (één voor de kinderen en één voor de volwassenen). Veel van de nieuwe voorwerpen zijn geïnspireerd door snoep en lekkernijen. Zo lijkt de gitaar gemaakt te zijn van twee cupcakes, is de arcademachine in de vorm van een ijscoupe en zien we bij veel andere voorwerpen ook veel ijs, lolly’s, cupcakes en suikerspinnen terug komen. Het is dan ook zeker een zeer zoet accessoirespakket, je zou er bijna trek van krijgen!

Ook krijg je bij De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit nieuw vuurwerk. Dit kan je direct in de koopmodus aanschaffen. Je kan één vuurpijl afsteken of je kan als je Sim drie pakketten vuurwerk heeft in zijn of haar inventaris ook een vuurwerkshow geven waarin ze achter elkaar de vuurpijlen zullen afschieten.
 

 

Nieuwe openbare kavels
De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit bevat ook drie openbare kavels: een openbaar zwembad, een speeltuin en een speelhal.

De leukste kavel vinden wij persoonlijk het openbare zwembad. Hier staat onder meer de nieuwe freezerbunny fontein, wat ligstoelen voor je Sims om te relaxen, een bar en de waterglijbaan. Dit is dus een perfecte locatie voor een gezellig dagje zwembad.

Vervolgens is er de speeltuin. We zijn niet helemaal weg van de kleuren die EA heeft gebruikt, maar voor de rest staat er wat je ervan verwacht. Zo zijn er een zandbak, glijbaan, speelhuisje en twee schommels voor de kinderen. In het bovenste gedeelte staan er ook een aantal schaakborden voor de ouders om hun inzichtvaardigheid bij te spijkeren.

Als laatste is er nog de nieuwe speelhal waarvan de buitenkant op een taart lijkt met kaarsjes erop. Er is zogenaamd al één stuk van de taart genomen. Wij vonden het persoonlijk wel een origineel idee, maar dit gebouw past misschien daardoor niet helemaal in elke wereld. Binnenin kunnen je Sims wat drankjes kopen of wat met de arcademachines spelen. Buiten is er een mooie zitgelegenheid, maar die wordt eigenlijk nooit gebruikt. Het gebouw is op zich wel leuk, maar waarschijnlijk zal je het in de praktijk niet vaak in je buurt plaatsen aangezien er eigenlijk niet zoveel is om te doen. De arcademachine kan je immers ook in het huis van je Sims plaatsen en dan hoef je tenminste ook niet telkens 5 Simdollar te betalen als je Sims willen spelen.
 

 

Nieuwe items in Creëer-een-Sim
Voor de vrouwen zijn er weer de nodige nieuwe dingen bijgekomen in Creëer-een-Sim. Maar je moet echt van deze stijl houden. Er zitten nog een paar enigszins normale dingen tussen, maar bij een groot deel van de nieuwe spullen zie je sterk het snoepgoedthema terug. De ene persoon zal daardoor de nieuwe kapsels en kleding ronduit lelijk vinden en de ander vindt het juist leuk dat alles zo apart en anders is dan normaal.

Over de mannen kunnen we kort zijn: er is maar één nieuw t-shirt en één nieuwe bijbehorende broek. Dat is op zich ook niet zo raar als je bedenkt dat dit pakket om een vrouwelijke zangeres gaat en daarnaast vragen wij ons af of we ook echt meer kleding voor mannen in de vorm van snoep zouden willen zien… misschien is het dus maar beter zo dat er niet zoveel is voor de mannen.
 

 

Muziek
Er zit één nieuw nummer bij De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit namelijk het nummer “Last Friday Night” van Katy Perry in het Simlish. Ben je benieuwd hoe dit nummer klinkt in het Simlish? Bekijk dan onderaan deze pagina onze video met beelden van De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit.
 

 

Conclusie

De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit is inderdaad groter dan de andere accessoirespakketten. Er zitten best veel nieuwe voorwerpen in dit accessoirespakketten waaronder een aantal ‘speciale’ voorwerpen zoals de zandbak, waterglijbaan, fiets en vuurwerk. Vooral als je De Sims 3 Levensweg niet hebt maar toch iets voor de kinderen wilt om mee te spelen zijn de zandbak en waterglijbaan erg leuk. Verder krijg je ook drie nieuwe openbare kavels waar ze de nieuwe items in dit accessoirespakket goed hebben gebruikt. Voor de vrouwen zijn er een aantal nieuwe kapsels en kledingstukken bijgekomen, maar voor de mannen slechts één t-shirt en broek. Als je fan bent van Katy Perry zal je het daarnaast waarschijnlijk ook leuk vinden dat het nummer “Last Friday Night” van haar in het Simlish in dit pakket zit.

Of dit allemaal ook de prijs rechtvaardigt is lastig te zeggen. In het begin was de adviesprijs zelfs 30 euro, wat natuurlijk een enorm bedrag is. Later is dit verlaagd naar 20 euro; de prijs van een normaal accessoirespakket. Hoewel er wel meer materiaal in dit pakket zit dan anders vinden wij dit nog steeds een hoog bedrag als je bekijkt wat je ervoor krijgt. Dit is natuurlijk ook deels persoonlijk, maar een groot deel van de nieuwe kleding, kapsels en voorwerpen zouden wij persoonlijk nooit gebruiken. Als het snoepgoedthema je niet aanspreekt dan is dit pakket waarschijnlijk ook wat zonde van je geld. Wil je daarentegen eens wat anders en houd je van al die knalroze voorwerpen, dan helpt De Sims 3 Katy Perry Pakt Uit je zeker goed bij het bouwen van jouw kleurrijke snoepwereld.