De Sims 4 Wellnessdag Review

Zijn jouw Sims wel toe aan wat ontspanning? In De Sims 4 Wellnessdag kunnen je Sims genieten van verkwikkende massages, de sauna, modderbaden of werken aan hun innerlijke rust met mediteren en yoga. Ontdek alles wat dit pakket heeft te bieden in deze De Sims 4 Wellnessdag Review.

 

Yoga en mediteren

Yogalessen
Je Sims kunnen yoga beoefenen op de nieuwe yogamatten. Yoga is niet alleen goed voor de innerlijke rust van je Sims, maar het zorgt ook voor plezier en maakt je Sims slanker en gespierder. In de spa kan je tegen betaling yogales volgen of zelf aan de slag gaan. Door yoga te beoefenen, te mediteren of massages te geven kunnen Sims hun wellnessvaardigheid verbeteren zodat ze nieuwe yogaposes, massages en andere dingen leren. Sims met een beter ontwikkelde wellnessvaardigheid zijn ook beter in het beoefenen van yoga. Als ze net beginnen met yoga kan dit wel eens hilarische resultaten opleveren.

Door yogalessen te volgen zullen ze overigens niet sneller hun wellnessvaardigheid verbeteren, maar ze krijgen wel meer krachtige gemoedstoestanden door het volgen van yogales dan dat ze zelf aan de slag zouden gaan. Daarnaast is het ook erg leuk om naar een yogales te kijken. Ook andere Sims die in de spa lopen kunnen meedoen en je ziet al snel de niveauverschillen tussen de Sims die meedoen. Ze kunnen veel verschillende yogaposes leren waardoor het leuk blijft om te kijken.

Sims kunnen de verborgen vaardigheid teleporteren leren… en even later was onze Sim ineens op het dak geteleporteerd!

Mediteren
Een andere manier om je Sims heerlijk tot rust te laten komen is mediteren. Dit is natuurlijk niet zo spannend om naar te kijken, maar je Sims krijgen er wel positieve gemoedstoestanden door. Ook kunnen ze als hun wellnessvaardigheid hoog genoeg twee verborgen vaardigheden leren. De leukste is ongetwijfeld de vaardigheid om te teleporteren. Als ze deze vaardigheid geleerd hebben, dan kunnen ze altijd en overal heen teleporteren binnen een buurt.

Ze zullen dan eerst gaan mediteren en boven de grond zweven en even later verschijnen ze op de nieuwe locatie. We hadden voor de grap op het dak van de spa geklikt en even later stond tot onze verbazing onze Sim op het dak waar hij normaal gesproken niet had kunnen komen. Dat was wel grappig om te zien en gelukkig konden we hem ook weer zonder moeite naar de begane grond teleporteren. De andere verborgen vaardigheid is dat ze tijdens het mediteren hun behoeften kunnen bevriezen. Tijdens het mediteren kunnen Sims ook een ingeving krijgen waardoor ze ervaring binnen een bepaalde vaardigheid opdoen. Zo kreeg onze Sim bijvoorbeeld tijdens het mediteren inspiratie voor een nieuw schilderij waardoor zijn schildervaardigheid iets toenam.


Massages

In de spa kunnen je Sims massages krijgen op de massagestoel en de massagetafel. Bij de massagestoel kunnen ze een handmassage en voetmassage krijgen. Bij de massagetafel is er een keuze uit diverse massages die zorgen voor verschillende gemoedstoestanden. Zo maakt een sportmassage ze bijvoorbeeld energiek zodat ze helemaal klaar zijn om te gaan sporten en andere massages zijn juist weer om heerlijk te ontspannen. Als je Sims een massagetafel hebben dan kunnen ze een massagetherapeut inhuren zodat ze ook in de comfort van hun huis kunnen genieten van een professionele massage. Als je Sims ook een hand- of voetmassage thuis willen hebben, dan zullen ze zelf de massagestoel moeten bemannen.


Sauna, modderbaden en schuimbaden

Je Sims kunnen in de spa ook genieten van een modderbad (inclusief een verzorgend masker en komkommers voor op hun ogen) en een van de 5 nieuwe schuimbaden. Zo is er bijvoorbeeld een rozenblaadjesbad waarbij je zoals de naam al doet vermoeden rozenblaadjes in het bad ziet drijven. Het nemen van een schuim- of modderbad zorgt voor positieve gemoedstoestanden.

Verder is er een sauna waar je Sims kunnen ontspannen en kletsen met andere Sims. Twee geliefden kunnen de sauna bovendien wel érg heet maken aangezien de sauna ook een nieuwe O jaa!-plek is.


Nieuwe locaties

De spa’s zien er prachtig en rustgevend uit.

Bij De Sims 4 Wellnessdag krijg je vier nieuwe kavels die je in de kavelbibliotheek in het spel kan vinden en plaatsen in de buurt. Drie van de nieuwe kavels zijn een spa (waarvan eentje een yogastudio) en de laatste nieuwe kavel is een sportschool. Alle kavels zien er modern uit en passen ook goed bij elkaar als je ze in dezelfde buurt zet. Aan de binnenkant van de spa’s is ook veel aandacht besteed.

Alle spa’s zien er prachtig en rustgevend uit. Andere Sims zullen automatisch in hun badjas lopen in de spa en er zijn kleedruimtes aanwezig waar je Sims zich ook in een badjas kunnen hijsen of een handdoek om zich om kunnen slaan om vervolgens te kunnen gaan genieten van een van de ontspannende activiteiten in de spa.

Ook kinderen zijn welkom in de spa’s, maar ze kunnen niet alles wat volwassenen kunnen. Massages en yoga is alleen weggelegd voor tieners en Sims die ouder zijn, maar ze kunnen wel de sauna in of genieten van een modder- of schuimbad.