De Sims 4 Wasgoed Accessoires Review

De Sims 4 Wasgoed Accessoires is tot stand gekomen door de keuzes die door de simscommunity zijn gemaakt. De community heeft onder meer kunnen stemmen op het thema van het accessoirespakket, thema van de voorwerpen en gameplay features. De populairste keuzes hebben uiteindelijk geleid tot dit pakket. Maar maakt het de verwachtingen ook waar en is dit pakket het waard om te kopen? Ontdek het in deze De Sims 4 Wasgoed Accessoires Review.

 

Voorwerpen voor Creëer-een-Sim

Overzicht CAS-items Sims 4 Wasgoed Accessoires

 
Kapsels
 
Kleding
 
Schoenen en accessoires

Zowel de mannen als de vrouwen hebben een aantal nieuwe kledingopties gekregen. Voor de kinderen is er voor de meisjes een nieuwe jurk en voor de jongens een nieuwe trui. De kleding sluit volgens de makers van dit pakket aan bij het landelijke thema met een focus op gewone, makkelijke kleding. De meeste kledingstukken zien er inderdaad uit als makkelijke kleding voor je Sims om thuis te dragen. Het is wat jammer dat de twee vesten voor de mannen zoveel op elkaar lijken. Ook houden we persoonlijk niet zo van de stijl dat de kleding zo los zit. De nieuwe trui had een stuk mooier kunnen staan als deze wat minder uitliep aan de onderkant. Voor de vrouwen zitten er wel een aantal kledingstukken bij die we van plan zijn vaker te gebruiken. De kapsels zijn weinig bijzonder, maar wel leuk voor erbij.


Voorwerpen voor Bouwen

Overzicht voorwerpen Sims 4 Wasgoed Accessoires

De community heeft gekozen voor een ecologisch thema en meer landelijke voorwerpen. Er zijn al redelijk veel (hyper)moderne voorwerpen in het spel, waardoor veel spelers blijkbaar graag wat anders willen zien. Wat dat betreft is dit pakket erin geslaagd een ander thema te laten zien. Er zijn veel decoratieve voorwerpen bijgekomen zodat je het huis van je Sims nog verder kan aankleden en net wat realistischer kan maken.

Met name de nieuwe planten vinden we een leuke aanwinst. Een aantal van de nieuwe vloerkleden zijn ook erg leuk. De rechthoekige vloerkleden zijn 3 bij 2 hokjes en de ronde 3 bij 3.

 

Wasmachines en drogers

De belangrijkste toevoeging in dit pakket is uiteraard de mogelijkheid om de kleding van je Sims te wassen. Deze nieuwe functionaliteit is overigens optioneel. Zolang je niet een wasmachine of andere voorwerpen plaatst, zullen je Sims ook geen kleding hoeven te wassen. Plaats je deze voorwerpen wel, dan zal de wasmand na verloop van tijd vol raken met vuile was en kunnen er kledinghopen vuile was door het huis verspreid liggen. Je ziet overigens de kleding niet vuil worden als je Sims ze aan hebben. Door de nieuwe voorwerpen zullen enkel hopen vuile was verschijnen. Deze kun je vervolgens verzamelen en in de wasmachine stoppen. Je Sim draait aan een paar knoppen en vervolgens gaat de wasmachine aan de gang. Een kind kan de was doen!

Je ziet de kleding daadwerkelijk draaien in de wasmachine inclusief sop. De makers hebben ook op de kleine details gelet zoals het schudden van de wasmachine. Nadat de was klaar is kan je de was in de droger stoppen of aan de waslijn ophangen. Er is zowel een losstaande droger als een droger die op de wasmachine staat. De droger is een stuk sneller dan de waslijn. Het duurt ongeveer een halve simdag voordat kleding aan de waslijn droog is. De droger is een stuk sneller, maar let wel op dat je achteraf het pluizenfilter schoonmaakt aangezien anders de kans op brand verhoogd wordt.

 

Wastobbe en waslijn

Willen je Sims liever milieuvriendelijker wassen of willen ze graag buiten zijn? Geen probleem! De Sims 4 Wasgoed Accessoires bevat ook een ouderwetse wastobbe waar je Sims de kleding kunnen schoon schrobben. Deze optie vergt uiteraard wat meer tijd en wat meer inspanning dan een wasmachine, maar de kleding komt er wel schoner uit. Ook kan je aan het sop bloemen en bepaald eten toevoegen. Nee, dat laatste verzinnen we niet. Je kunt verschillende verzamelbare voorwerpen toevoegen aan het sop. We zagen zelfs een optie om een goudvis toe te voegen. Door bloemen of andere speciale voorwerpen toe te voegen, kan je de was net dat beetje extra geven. Dit heeft ook weer invloed op de gemoedstoestand die je Sims krijgen nadat ze schone kleding aantrekken na het douchen of via de kledingkast.

Vervolgens kunnen ze de was aan de waslijn hangen of in de droger stoppen. Via de waslijn duurt zo’n halve simdag. We hopen dat als er nog een seizoenen uitbreiding komt, het weer dit eventueel kan versnellen (of in geval van regen kan vertragen). Vervolgens kunnen ze de was eventueel opvouwen (dit is geen interactie die je ziet), gooien ze de was in de lucht en beland het automatisch in de kledingkasten van je Sims. Ergens is het misschien wat jammer dat ze de kleding niet hoeven op te bergen. Maar anderzijds kosten simpele taken al zoveel tijd in De Sims 4. Als je bijvoorbeeld een butler of schoonmaker hebt, dan scheelt dat natuurlijk wel. Maar anders neemt de was al genoeg tijd in beslag.

We vinden het wel wat jammer dat je niet kan kiezen om de wasmachine en dergelijke te plaatsen, maar geen was te hoeven doen. Binnen de simscommunity is het wel een ergernis dat er soms uitsluitend decoratieve voorwerpen worden toegevoegd, maar in dit geval zou het wel praktisch geweest zijn. Dan kunnen de mensen die hun huizen graag realistischer inrichten dat doen, zonder dat je per se meteen vast zit aan meer huishoudelijke taken voor je Sims.

Ook is er gelet op andere zaken. Zo kunnen je Sims bijvoorbeeld de kleding in de wasmand doorzoeken waardoor ze nog geld of verzamelbare voorwerpen in de zakken “terug” kunnen vinden. Als je de was buiten hangt aan de waslijn, dan zie je de was ook bewegen door de wind. Ook kunnen huisdieren zich vermaken met de druppels die van de was druipen. Handige Sims kunnen daarnaast de wasmachine en droger verbeteren met diverse upgrades.


Conclusie

Als je je spel realistischer wilt maken, dan is De Sims 4 Wasgoed Accessoires wat voor jou. Het wassen van de kleding is goed uitgewerkt in dit pakket. Je hebt keuze uit zowel de masmachine als de wastobbe en voor het drogen de droger of waslijn. Wil je wat extra’s aan de kleding meegeven, dan kan je bijvoorbeeld rozen toevoegen in de wastobbe om de kleding een speciale geur te geven. Je Sims worden ook blij van schone kleding met diverse nieuwe gemoedstoestanden. Van de nieuwe voorwerpen vinden we de planten het leukst. Ben je echter geen fan van het idee om je Sims te laten wassen, dan is dit pakket misschien wat prijzig voor de hoeveelheid voorwerpen die erbij zitten.

Heb je De Sims 4 Wasgoed Accessoires al? Laat dan hieronder weten hoeveel sterren jij dit pakket geeft!

Samenvatting

Pluspunten
+ Keuze tussen wasmachine en wastobbe
+ Gelet op de details (er kunnen onder meer bloemen aan het wasmiddel toegevoegd worden, wasmachine animaties zien er goed uit en er is ook gedacht aan het schoonmaken van het pluizenfilter en verbeteringen voor de wasmachine en droger)
+ Leuke nieuwe planten

Minpunten
- Drogen via de waslijn duurt lang
- Er zijn geen uitsluitend decoratieve versies van de wasmachines e.d. beschikbaar: als je deze plaatst, dan moeten je Sims ook de was gaan doen.

7/10
Gebruikersscore: 4.5 (8 stemmen)
Sending