De Sims 4 Vampieren Review

In De Sims 4 Vampieren kun je jouw Sims in vampieren veranderen. Zet de nieuwe wereld Forgotten Hollow op stelten met je nieuw ontdekte unieke vampierkrachten! In deze De Sims 4 Vampieren Review ontdek je alles wat dit game pack heeft te bieden.
 

Creëer vampierachtige looks in CAS

Als je De Sims 4 Vampieren opstart kan je meteen aan de slag met vampieren door er eentje te maken in CAS. In CAS kan je een vampier twee looks geven: hun normale, dagelijkse look en eventueel hun angstaanjagende vampierlook. Vampieren zullen hun duistere vorm aannemen als ze hun vampierkrachten gebruiken of als ze dorst hebben. Je hoeft je vampier overigens niet per se een duistere vorm mee te geven, dan blijven ze er altijd hetzelfde uitzien.

Sims 4 Vampieren CAS-items overzicht

In CAS zijn er diverse nieuwe soorten gezichtsdetails bijgekomen die bijvoorbeeld hun bloedvaten benadrukken of diepe fronsen die de vorm van hun gezicht deels verandert. Ook kan je nu de gebitsstijl kiezen van je Sim en kiezen voor een splinternieuw paar puntje tanden waarmee ze zich goed kunnen vastbijten in andere Sims. De nieuwe CAS-opties zijn enkel voor vampiers beschikbaar, maar je hoeft ze niet per se zulke vampierdetails mee te geven.

Voor de vrouwen zijn er diverse nieuwe haarstijlen en kledingstukken waaronder nieuwe panty’s te vinden in De Sims 4 Vampieren, maar voor de mannen is zoals gewoonlijk het aanbod een stuk minder uitgebreid. Met name de nieuwe jurken en lange haarstijlen bevatten veel details en zijn mooi afgewerkt. Voor de kinderen zijn er dit keer ook een paar nieuwe items toegevoegd, waardoor je eventueel ook de jonge vampieren een nieuw look kunt geven.


Vampierrang en bovennatuurlijke krachten

Vampieren kunnen speciale krachten verdienen. Als ze nog maar net vampier kunnen zijn kunnen ze nog niet zoveel, maar naarmate ze duels met andere vampieren winnen en hun vampierkrachten gebruiken zal uiteindelijk hun rang stijgen. Vampieren met een hogere rang kunnen genieten van allerlei vampierkrachten waaronder voordelen voor hunzelf (bepaalde behoeften nemen minder snel af) maar ook nieuwe dingen zoals het kunnen veranderen in een vleermuis en andere Sims kunnen hypnotiseren en besturen. Maar met het toenemen van hun krachten zullen ze ook zwakten moeten kiezen om alles in balans te houden. Deze zwakten kunnen verschillen van minder lang overdag buiten kunnen zijn tot zich schuldig voelen als ze plasma drinken bij andere Sims. Heb je geen zin om te wachten en alles vrij te spelen? Met verschillende cheats kan je eventueel alles direct ontgrendelen.

De vriendschappelijke sparsessies tussen vampieren zijn erg leuk om te zien. En natuurlijk is het leuk om je vampierkrachten los te laten op onschuldige Sims en ze alle vuile klusjes voor je te laten opknappen. Ze kunnen andere Sims vragen om wat plasma te mogen drinken of ze hypnotiseren om ze zo ‘te overtuigen’. Maar andere Sims die dat laatste zien gebeuren zullen dan meestal een stuk minder positief tegenover jouw Sim staan. Een grappig detail is dat de slachtoffers na het drinken inderdaad twee afdrukken in hun nek hebben. Soms gaan vampiers net iets te fanatiek aan de slag waardoor het slachtoffer na afloop even flauwvalt. Mocht je liever geen andere Sims lastigvallen, dan kunnen ze hun vampiervaardigheid verbeteren waardoor ze bijvoorbeeld leren om van planten of vissen plasma te maken of kunnen ze het bestellen via de computer. Voor elk soort vampier is er dus wat wils.


Forgotten Hollow

Er is een nieuwe wereld toegevoegd in dit game pack: Forgotten Hollow. Als je nog wat ruimte miste in de andere werelden, dan is dit zeker een welkome aanvulling. Forgotten Hollow is perfect geschikt voor vampiers aangezien het daar wat grauwer is dan in andere werelden (niettemin kunnen vampieren niet overdag te lang buiten zijn) en de mysterieuze sfeer die zich uit in onder meer de mist die ’s avonds op bepaalde plaatsen blijft hangen.


Conclusie

De Sims 4 Vampieren is het ultieme pakket voor de vampierfan. Vampieren zijn nog nooit zo uitgebreid toegevoegd geweest in De Sims serie als nu. We waren eerlijk gezegd eerst een beetje sceptisch tegen het idee van een apart pakket voor één bovennatuurlijk wezen, maar anderzijds is het vampiersysteem in dit pakket daardoor erg uitgebreid geworden. Vampieren hebben speciale behoeften en moeten eerst hun vampierrang verbeteren door bijvoorbeeld duels te winnen zodat ze hun vampierkrachten kunnen uitbreiden. Om de balans in het spel te houden moet je tegelijk je vampier ook zwaktes geven. Hierdoor is het extra leuk om de hoogste rang te bereiken en ook maakt het je vampiers unieker doordat elke vampier net weer andere krachten heeft. Er zijn maar liefst 25 vampierkrachten om te ontdekken en uit te proberen.

De nieuwe gezichtsdetails voor vampieren zijn wat gewaagder dan dat we tot nu toe gewend zijn van De Sims en is daarmee ideaal voor het creëren van de meer duistere vampiers. Je kan zelfs de gebitsstijl van je Sims aanpassen. Verder is de nieuwe wereld Forgotten Hollow erg sfeervol en perfect voor vampiers. Mocht je helemaal niet van vampieren houden, dan kan je dit pakket beter overslaan. Maar mocht je er helemaal weg van zijn, dan is dit pakket ideaal.

De Sims 4 Vampieren Eindoordeel

Samenvatting

Pluspunten
+ Veel nieuwe opties in Creëer-een-Sim om de perfecte vampier te creëren
+ Het vampiersysteem is goed uitgewerkt
+ De nieuwe wereld Forgotten Hollow

Minpunten
- Naast vampieren zijn er geen andere bovennatuurlijke wezens

7.3/10