De Sims 4 Uit Eten Review

In De Sims 4 Uit Eten kan je jouw Sims mee uit eten nemen of hun eigen restaurant laten openen. Proef de sfeer van de 6 nieuwe restaurants en geniet van de nieuwe experimentele gerechten. In deze De Sims 4 Uit Eten Review ontdek je alles wat dit game pack heeft te bieden.
 

Ga uit eten in de nieuwe restaurants

Als je De Sims 4 Uit Eten opstart zie je in de bibliotheek zes restaurants die je kan plaatsen in een van je werelden. De restaurants hebben een bescheiden formaat van 30×20 zodat je ze op bijna elke kavel kwijt kan. Tussen de restaurants zitten zowel goedkopere tenten als de meer luxe restaurants. Mocht er niets naar je smaak bijzetten, dan kan je ze aanpassen of je kan ervoor kiezen om zelfs helemaal zelf je eigen restaurant te bouwen en in te richten. Nadat je een restaurant in je spel hebt geplaatst kunnen je Sims ze direct bezoeken om een lekker hapje te eten.

De Sims 4 Uit Eten restaurants

Je kan gezellig met het hele gezin uit eten gaan of in kleinere groepjes of bijvoorbeeld een romantisch diner. Ook kan je speciale taarten bestellen zoals een bruiloftsstaart of verjaardagstaart om je feest op locatie net wat extra’s te geven. Voor de kinderen (en speelse volwassenen) zijn er placemats die ze tijdens het eten in kunnen kleuren. Romantische stelletjes kunnen elkaar een hapje voeren in de nieuwe loungebanken.
 

Elk restaurant heeft zijn eigen menu

De restaurants in het spel zijn allemaal mooi en volledig ingericht. Een aantal hebben een open keuken zodat je de kok aan het werk kan zien. Verder verschilt het menu per restaurant: in de sushibar kan je alleen maar visgerechten bestellen en de luxere gerechten vind je alleen in het vijfsterrenrestaurant. Daar kan je uiteraard zelf verandering in brengen door het restaurant te kopen en het menu aan te passen.

Je kan vragen om aan de mooiste tafel te zitten

Verder heeft het Sims team er alles aan gedaan om de restaurantervaring zo compleet mogelijk te maken. Bij aankomst krijgen ze een tafel toegewezen of kunnen ze zelf om een specifieke tafel vragen. Wil je bijvoorbeeld op dat ene mooie plekje naast de fontein zitten, dan kan dat.

Het vijfsterrenrestaurant heeft bovendien een vleugelpiano en microfoon waar een komiek kan optreden. Helaas moet je als gast hier wel extra voor betalen voordat er iemand kon spelen of optreden.

Het bestellen van het eten
Nadat je Sims een mooi plekje hebben gevonden kunnen ze hun maaltijd bestellen. Er zijn voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Wanneer je bestelt kan je echter slechts 1 gerecht en drankje per Sim kiezen, maar je kan eventueel wel vaker bestellen als je Sims nog honger hebben. Let wel op waar je Sims gaan eten, want niet elke kok is even goed en voor je het weet lopen ze voedselvergiftiging op door een slecht bereide maaltijd. Gelukkig gaat het meestal goed en hoef je je daarover niet druk te maken.

Ook is niet elke kelner even handig wat kan resulteren in een maaltijd die per ongeluk op de grond beland. Gelukkig staat er meestal snel genoeg weer een nieuwe maaltijd op de tafel en gebeurt het ook niet te vaak waardoor het nog onverwachts en grappig blijft.
 

Experimentele gerechten

Er zijn een nieuw soort gerechten toegevoegd in Uit Eten: experimentele gerechten. Deze bijzondere gerechten kan je in het begin alleen bestellen bij de luxe restaurants. Zoals de naam al doet vermoeden hebben deze gerechten een bijzondere naam en uiterlijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Vulkaanpasta of Jungle Mos Ei? Als jouw Sims het aandurven kunnen ze deze experimentele gerechten bestellen en eventueel op de foto zetten. Er zijn 20 nieuwe gerechten om te ontdekken en door een foto ervan te maken kan je de nieuwe huishoudcollectie voltooien.

Bovendien kunnen Sims die niveau 5 voor koken hebben bereikt het experimentele gerecht leren zodat ze het thuis kunnen bereiden. De experimentele gerechten zijn wel alleen te bereiden via het nieuwe koksfornuis, dus deze zal je dan wel moeten plaatsen in het huis van je Sims.


Nieuwe voorwerpen

De Sims 4 Uit Eten bevat 165 nieuwe items waarvan de meeste items voor Bouwen zijn. Ben je benieuwd naar de nieuwe items voor creëer-een-Sim, neem dan een kijkje bij onze De Sims 4 Uit Eten CAS screens. Bij de voorwerpen voor bouwen zitten voornamelijk nieuwe voorwerpen om je restaurant mee in te richten: nieuwe stoelen, tafels, zithoeken, reclameborden en 2 nieuwe grote koksfornuizen.

Nieuw aquarium en terrasverwarmer
Ook zijn er diverse leuke decoraties zoals een aquarium waarvan je ook de kleur en intensiteit van de belichting kan aanpassen. Verder zijn er erg blij met de nieuwe planten en schilderijen. De nieuwe moderne gordijnen zijn goed te combineren met veel verschillende interieuren.

Dineer ’s avonds buiten bij de terrasverwarmer

De toevoeging van een terrasverwarmer vonden we persoonlijk erg goed gevonden. In De Sims 4 mag het dan tot nu toe altijd mooi weer zijn, maar ’s avonds is zo’n terrasverwarmer wel praktisch en bovendien staat het wel gezellig. Sims kunnen zich hieraan warmen en gasten in een restaurant vinden het vaak ook erg fijn als ze ’s avonds dineren.

Verder is er nog een nieuw jazz radiostation met 5 instrumentale jazznummers. Deze nummers zijn vooral geschikt als achtergrondmuziek in een net restaurant.


Word eigenaar van je eigen restaurant

Het leukste onderdeel in De Sims 4 Uit Eten is toch wel het runnen van je eigen restaurant. Helaas is het niet mogelijk om te werken als chefkok, host of als serveerder, maar je kan wel je eigen personeel aannemen en beheren. Je kan ook de gasten verwelkomen, informeren of alles naar wens is en eventueel een gerecht aanbevelen. Zulke persoonlijke service van de eigenaar doet het bovendien vaak goed bij de gasten.

Het menu aanpassen
Als eigenaar van het restaurant kan je veel dingen bepalen en aanpassen. Allereerst kan je jouw restaurant helemaal naar je eigen smaak inrichten. Ook kan je zelf bepalen hoe het menu eruit ziet. Daarbij kan je bijna alle gerechten en dranken uit uitbreidingen die je hebt gebruiken. Wil je alleen goedkope drankjes en gerechten aanbieden of juist een peperduur restaurant maken? Dat is allemaal mogelijk, je zou bijvoorbeeld zelfs een vegetarisch restaurant kunnen maken.

Kledingvoorschriften
Je kan een kledingvoorschrift voor je gasten instellen. Ze komen dan automatisch in de kledingstijl (bijvoorbeeld formeel, alledaags of zelfs badkleding) naar je restaurant. Verder kan je de werknemersoutfits aanpassen en natuurlijk ook de prijzen van je gerechten instellen. Wil je snel meer gasten? Probeer dan eens om te adverteren.

Restaurantvoordelen

Er zijn verschillende restaurantvoordelen die je kan aanschaffen als je genoeg restaurantpunten hebt verzameld. Deze restaurantpunten kan je verdienen door je gasten goed te bedienen. Voorbeelden van restaurantvoordelen zijn het kunnen inhuren van extra werknemers en het kunnen instellen van de kwaliteit van de ingrediënten die worden gebruikt. Je kan voor een kleine meerprijs bijvoorbeeld voor verse en biologische ingrediënten gaan of geld besparen door voor ingrediënten van een mindere kwaliteit te kiezen. Dit heeft natuurlijk invloed op de kwaliteit van de maaltijd en daarmee de tevredenheid van je gasten.

Heb je geen zin om hiervoor te sparen? Er zijn gelukkig ook cheats voor restaurantvoordelen waarmee je ze meteen kan vrijspelen.

Trainingen

Goed personeel is belangrijk als je graag goede beoordelingen wilt krijgen. Hoe goed ze presteren is afhankelijk van hun vaardigheden. Als je net je restaurant opent kan je alleen onervaren personeel inhuren, maar zodra ze langer bij je werken doen ze ervaring op en worden ze beter in hun werk. Maar in het begin kan het wel eens gebeuren dat een gerecht aanbrandt of dat een serveerster bijvoorbeeld iets op de grond laat vallen. Je kan je personeel ook trainingen aanbieden waardoor ze sneller hun vaardigheden ontwikkelen. Trainingen zijn best duur, maar gelukkig gaat dit niet ten koste van de werktijd en werpt het al snel zijn vruchten af. Gasten betalen namelijk graag meer voor een goede service en een goede maaltijdkwaliteit.

Restaurantbeoordelingen

Om een vijfsterrenrestaurant te krijgen en te behouden moet je goed de restaurantbeoordelingen in de gaten houden. Als je met je muis over de gasten gaat zie je hun laatste oordeel over jouw restaurant. Zo kan je zien wat je goed doet en welke punten je nog kan verbeteren. Als je gasten klaar zijn met eten geven ze een beoordeling van 1 tot 5 sterren. Soms komt er ook een culinair recensent wiens beoordeling extra belangrijk is voor de algemene beoordeling van je restaurant. Het kan dus handig zijn om het bereiden van zijn bestelling voorrang te geven zodat je goede reclame krijgt.

Restaurant runnen vanuit huis

Bij De Sims 4 Aan het Werk moet je aanwezig zijn in de winkel om winst te kunnen maken. Restaurants daarentegen kan je ook openen als je Sim niet bij het restaurant aanwezig is. Je kan helaas niet een restaurant beginnen op je woonkavel, maar deze nieuwe optie om ook je restaurant te kunnen openen zonder dat je aanwezig hoeft te zijn is al een fijne toevoeging. Je restaurant zal natuurlijk niet zo goed draaien als dat je zelf aanwezig bent en alles goed in de gaten houdt, maar op deze manier kan je wel makkelijk meerdere restaurants runnen waarbij je af en toe komt kijken of alles nog goed gaat.

Bugs

Een handige toevoeging is de optie waarmee je kan aangeven dat er geen nieuwe klanten meer geholpen worden. Zo kan je als je bijna wilt sluiten de gasten die al aan een tafel zitten nog helpen, maar komen er geen nieuwe klanten binnen. Helaas werkt deze functie nog niet altijd evengoed. Soms komen er enige uren later nog steeds klanten binnen waardoor je op een gegeven moment genoodzaakt bent om maar te sluiten. Gelukkig krijg je dan wel de kosten van het eten terug zodat je daar verder geen verlies op maakt (de klant zal dan overigens ook geen recensie achterlaten).

Een andere vervelende bug is dat soms gasten hun maaltijd niet geserveerd krijgen. Dit lijkt vaak samen te hangen met de vorige bug. Als je aangeeft geen nieuwe klanten meer te accepteren, dan ziet je personeel soms niet meer de mensen die nog in het restaurant aanwezig zijn. Aangezien je ze zelf ook niet kan bedienen moet je dan wel het restaurant sluiten omdat je anders allemaal lage beoordelingen krijgt.

Verder zijn we over het algemeen wel tevreden over het functioneren van je restaurantpersoneel. Ze voeren hun taken meestal goed en direct uit. Het enige minpuntje is dat de serveerster niet altijd lijkt te willen afruimen. Gelukkig is dit een taak die je eigen Sim kan uitvoeren, maar het is wel wat apart.


Conclusie

We hadden De Sims 4 Uit Eten in eerste instantie een hoger cijfer willen geven aangezien het een leuk thema is dat ook goed is uitgewerkt. We misten toch wel restaurants in De Sims 4 en dit pakket heeft dat op een goede manier toegevoegd. Ook het runnen van je eigen restaurant(s) is erg leuk en voldoende uitdagend. Er zijn veel opties toegevoegd waardoor je hier zeker wel een aantal uurtjes mee zoet bent.

Het is alleen jammer dat er soms bugs zijn bij het runnen van een restaurant. Gasten willen bijvoorbeeld niet altijd vertrekken als je ze een extra drankje geeft of de bediening weigert soms om de laatste gasten te bedienen. Dit gebeurt gelukkig niet de hele tijd en het probleem is meestal weer opgelost als je het restaurant sluit en later weer opent, maar het is wel vervelend. Zonder deze bugs had dit pakket zeker een hoger cijfer gekregen, maar nu moet De Sims 4 Uit Eten het doen met een nette 7,4.

De Sims 4 Uit Eten Eindoordeel

Samenvatting

Pluspunten
+ Restaurants bezoeken is leuk
+ Experimentele gerechten
+ Veel opties om je eigen restaurant te beheren
+ Je kan een restaurant laten draaien zonder er altijd aanwezig te hoeven zijn

Minpunten
- Het is niet mogelijk om zelf als chefkok, host of serveerder aan de slag te gaan
- Bij het runnen van een restaurant zijn nog een aantal bugs

7.4/10
Gebruikersscore: 4.2 (48 stemmen)
Sending