De Sims 4 Peuter Accessoires review

Maak de leukste speeltuinen met De Sims 4 Peuter Accessoires met het nieuwe speeltoestel en de ballenbak. Geef je peuters een nieuwe kleurrijke outfit. Ontdek alles wat dit pakket heeft te bieden in deze De Sims 4 Peuter Accessoires Review.

 

Voorwerpen voor Creëer-een-Sim

Sims 4 Peuter Accessoires CAS overzicht

Peuters (meisjes)
4x kapsels
20x outfits
3x schoenen
Peuters (jongens)
2x kapsels
9x outfits
2x schoenen
 
Kapsels
 
Kleding
 
Schoenen

Voor de peuters was er tot nu toe niet heel veel keuze in CAS. Daar heeft Peuter accessoires zeker verandering in gebracht. Er zijn vier nieuwe schattige kapsels voor de meisjes en twee kapsels voor de jongens. Ook zijn er verschillende nieuwe snoezige kledingstukken in kleurrijke kleuren en met dierenopdrukken. Opvallend is wel dat de jongens beduidend minder hebben gekregen dan de meisjes. Maar voor de rest zijn we blij – afgezien van een paar kledingstukken die niet helemaal onze smaak zijn – met deze welkome aanvulling voor CAS.


Voorwerpen voor Bouwen

Sims 4 Peuter Accessoires Bouwen overzicht

In dit pakket zitten niet heel veel voorwerpen. Er zijn een aantal decoraties, waaronder de boomstronken in vier verschillende uitvoeringen. De vloerkleden zijn op zich wel leuk, maar ze zijn helaas wel ontzettend groot waardoor ze eigenlijk enkel buiten of in zeer grote ruimten passen. Ze lijken ook deels bedoeld te zijn als picknickkleed, maar het was misschien handiger geweest als ze de drie grote kleden hadden gescheiden. De lampjes vinden we wel erg leuk en samen met de picknickitems kan je de speeltuin omtoveren in een gezellige plek om samen te komen voor de ouders en kinderen.

 

Speelgoed

Er is een nieuwe variatie toegevoegd op de speelgoedbox met bijvoorbeeld dierenprintjes of krijtjes erop. Het speelgoed heeft verder geen extra interacties, het is gewoon een extra speelgoedbox in een nieuwe stijl. Ook hebben ze het poppenhuis een make-over gegeven in de vorm van een gekleurde boom. Hierdoor past dit poppenhuis ook prima buiten voor bij de speeltuin. Peuters en kinderen kunnen met het nieuwe poppenhuis spelen en ook ouders kunnen meespelen met de kinderen.

 

Ballenbak

Toen we de trailer voor het eerst zagen keken we ontzettend uit naar het nieuwe speeltoestel en de ballenbak. En soortgelijk klimtoestel hadden we nog niet eerder gezien in De Sims serie en ook de ballenbak is compleet nieuw. De ballenbak heeft wel veel losgemaakt in de community. Een deel van de fans vindt de ballenbak niet mooi of realistisch genoeg. En als we eerlijk zijn is de ballenbak ook niet erg gedetailleerd en een aantal modders hebben zelfs een aangepaste versie gemaakt. Wel zien we meteen dat die versie een veel hogere polycount heeft wat simpel gezegd inhoudt dat het veel vergt van je computer om dat te kunnen tonen en animeren. Het Simsteam heeft met andere woorden gekozen voor betere prestaties dan een iets mooiere ballenbak. En eerlijk gezegd vinden we dat best begrijpelijk. Ja, het is jammer dat de ballenbak niet helemaal in De Sims 4 stijl en kwaliteit past, maar als je je er niet te veel op focust dan kan je zeker genieten van de ballenbak. De animaties zijn namelijk wel erg goed gedaan. De peuters hebben zichtbaar veel plezier met het duiken en spelen op verschillende manieren in de ballenbak.


 

Speeltoestel

Het nieuwe speeltoestel is er in 2 verschillende uitvoeringen: eentje met en eentje zonder glijbaan en ballenbak. De ballenbak en glijbaan kan je tevens ook nog apart kopen zodat je niet meteen het hele speeltoestel hoeft neer te zetten als je bijvoorbeeld enkel de glijbaan wilt. Het klimtoestel kan alleen door peuters gebruikt worden. Ze kunnen erin klimmen waarna je ze op verschillende plaatsen ziet opduiken. Als hun fantasievaardigheid hoog genoeg is kunnen ze tevens ruimteschip of piratenschip spelen. Op een gegeven moment zie je hun fantasie letterlijk tot leven komen in de vorm van grote tekeningen van een onderwaterwereld. Hun ouders kunnen meespelen door mee te dansen en spelen.

 

Peuter-speelafspraakje

Er is ook een nieuw sociaal evenement toegevoegd: het peuter-speelafspraakje. Je moet er nog wel steeds voor zorgen dat je Sims eerst peuters leren kennen (het makkelijkste is om de huishoudens van buren zelf wat peuters te geven). Maar nu kan je ze uitnodigen voor een speelafspraakje. Uiteraard zal ook een van de ouders aanwezig moeten zijn en is het slagen voor een deel ook afhankelijk van de ouder, maar alsnog is het leuk dat er eindelijk eens is gedacht aan de jongere Sims.

Sims 4 Peuter Accessoires review peuter speelafspraakje


Conclusie

De Sims 4 Peuter Accessoires is een pakket voor de familiespeler. Er zijn veel nieuwe schattige kapsels en kledingstukken voor peuters bijgekomen. Ook het nieuwe speelgoed is een welkome aanvulling. Maar het leukste zijn toch wel het speeltoestel, de glijbaan en de ballenbak. Deze maken je speeltuin toch wel echt compleet. De ballenbak had er wel iets beter uit kunnen zien, maar de animaties zijn dan weer erg schattig en bijzonder goed gelukt. Over het algemeen zijn we dan ook tevreden over dit accessoirespakket en belonen we het met een 7.2. Als er wat meer voorwerpen voor bouwen in hadden gezeten en de voorwerpen iets mooier waren afgewerkt, dan had dit pakket zeker een hoger cijfer gekregen.

Heb je De Sims 4 Peuter Accessoires al? Laat dan hieronder weten hoeveel sterren jij dit pakket geeft!

De Sims 4 Peuter Accessoires eindoordeel

De Sims 4 Peuter Accessoires eindoordeel

Pluspunten
+ Schattige kleding en kapsels
+ Het klimtoestel en de interacties zijn leuk
+ Peuter-speelafspraakje

Minpunten
- Bevat iets minder items dan andere pakketten
- De structuur van de ballenbak had beter gekund

7.2/10