De Sims 4 Mijn Eerste Huisdier Accessoires Review

De Sims 4 Mijn Eerste Huisdier Accessoires bevat nieuwe kleding voor je huisdieren en Sims. Ook heeft dit pakket nieuwe voorwerpen rondom het dierenthema en introduceert die pakket kleine huisdieren. Dit is het eerste accessoirespakket waarvoor je een ander pakket nodig hebt om gebruik te kunnen maken van alle nieuwe items. De kleding voor honden en katten is namelijk enkel beschikbaar als je ook de uitbreiding Honden en Katten hebt. Voor de ene speler is dat misschien fijn omdat ze dan nog meer spullen voor hun huisdieren hebben, maar anders spelers vinden het mogelijk iets wat beter in 1 pakket had gekund.

Ben je benieuwd of dit pakket een waardevolle toevoeging is voor jouw Simscollectie? Lees dan snel deze De Sims 4 Mijn Eerste Huisdier Accessoires Review om daar achter te komen.

 

Voorwerpen voor Creëer-een-Sim

Overzicht CAS-items Sims 4 Mijn Eerste Huisdier Accessoires

Vrouwen
3x kapsels
2x outfits
Mannen
1x kapsels
2x outfits
Kinderen en peuters
4x outfits
1x accessoires
Huisdieren
14x outfits
2x accessoires
 
Kapsels
 
Kleding
 
Accessoires
 
Kleding voor huisdieren

De mutsen voor de peuters zijn erg schattig en er zitten een aantal leuke printjes bij de t-shirts. De kapsels voor de volwassenen vinden we mooi, maar de kleding is dit keer niet zo heel speciaal. In dit pakket zijn er uiteraard ook kledingstukken voor huisdieren toegevoegd. Een aantal zijn gelijk aan de kledingstukken die Sims ook hebben, waardoor je dus gelijk gekleed als je viervoeter over straat kan. De outfits zijn wel leuk als je je huisdieren graag kleding geeft. Sommige kledingstukken zijn uitsluitend voor katten, kleine honden of grote honden.


Voorwerpen voor Bouwen

Overzicht Voorwerpen Bouwen Sims 4 Mijn Eerste Huisdier Accessoires

In verhouding tot andere pakketten zijn er niet echt veel voorwerpen toegevoegd. We zijn over het algemeen wel te spreken over de voorwerpen die zijn toegevoegd. het idee van een aquarium in een salontafel is erg leuk (hoewel je je wel afvraagt hoe ze dat kunnen schoonmaken). Ook zitten er leuke voorwerpen bij om je kinderkamer met wat vrolijker in te richten. En uiteraard mogen ook niet een aantal nieuwe voorwerpen voor honden en katten ontbreken zoals twee manden in diverse prints, een kattenklimtoestel, dierenluiken en meer.


Hamsters en andere kleine huisdieren

De echte reden waarom je dit pakket wilt hebben, zijn natuurlijk de kleine huisdieren. Dat is toch iets wat veel spelers miste in Honden en Katten. Uiteraard zijn honden en katten ontzettend leuk, maar daarnaast is het ook leuk om kleine huisdieren te kunnen hebben. In dit pakket zijn vier huisdieren toegevoegd: hamster, rat, dwergegel of mini bubalus. Het eerste wat wij dachten was: wtf is een mini bubalus? Na een korte online zoektocht kwamen we er achter dat dit een soort waterbuffel is. En Sims zou Sims niet zijn, als niet af en toe van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt om iets vreemds in het spel te stoppen. En zo was de kruising tussen een paarse mini waterbuffel en een vogelbekdier geboren.

Elk hok is bedoeld voor 1 klein huisdier. Helaas zien de hokken er allemaal hetzelfde uit, maar er is gelukkig voor ze genoeg te doen om zich te vermaken. Je nieuwe kleine huisdieren hebben 3 behoeften: honger, aandacht en activiteit. Deze dalen redelijk snel van tevreden naar ontevreden als je ze niet genoeg aandacht geeft, maar gelukkig zijn ze ook weer zo gevuld. De kleine huisdieren hebben bepaalde geheimen. Soms zie je ze in een hokje verdwijnen en klinkt het net alsof ze een raket in elkaar aan het lassen zijn… zou het? Even later kregen we inderdaad een ansichtkaart van onze hamster die met een raket even een ommetje heeft gemaakt. De kleine ontdekkingsreizigers toch! Deze ansichtkaarten maken deel uit van de huishoudcollectie.

Ook zouden ze kunnen experimenteren met bommen en kan het gebeuren dat je ineens een explosie ziet. Niets aan de hand… Maar over het algemeen zijn deze nieuwe kleine huisdieren een lieve kameraad voor je Sims. Je Sims kunnen ze voeren, tegen ze praten, ze wat extra lekkers geven en met ze spelen. Pas wel op, want ze kunnen ook bijten! Aangezien er dit keer wat meer toegevoegd is aan het hok, is het ook leuk om soms te kijken naar hoe ze door hun voerbak rollen en spelen in hun hok.


Conclusie

Als dit pakket was verschenen voordat de uitbreiding Honden en Katten er was geweest, dan had dit pakket vermoedelijk een andere beoordeling gekregen. In de community is het meest gehoorde commentaar op dit pakket dat het makkelijk bij de uitbreiding had gekund. We begrijpen ook dat het wat vreemd is dat je eerst zo’n 40 euro betaalt voor een uitbreiding, om enige tijd laten weer 10 euro uit te geven voor wat extra items. Wij vinden persoonlijk dat dit niet automatisch meteen waar hoeft te zijn, als in beide pakketten dan tenminste genoeg voorwerpen zitten. In dat geval hebben we echter ook het idee dat de pakketten zich wel erg snel opvolgen en dat de meeste content best wel bij de uitbreiding gedaan had kunnen worden. Hierdoor is het cijfer wat wij geven voor dit pakket wat lager uitgevallen dan normaal.

Over de inhoud van het pakket zijn wel redelijk positief. Persoonlijk hoeven we niet speciaal nog meer kleding voor onze huisdieren aangezien we die toch al niet gebruikten. Maar de nieuwe voorwerpen en kapsels voor de Sims zijn erg leuk. Met name het aquarium in de salontafel vinden we erg leuk om erbij te hebben. Ook de kindervoorwerpen zijn welkom en het is fijn dat er nu ook wat meer keuze is bij de dierenvoorwerpen.

Heb je De Sims 4 Mijn Eerste Huisdier Accessoires al? Laat dan hieronder weten hoeveel sterren jij dit pakket geeft!

De Sims 4 Mijn Eerste Huisdier Accessoires Eindoordeel

Samenvatting

Pluspunten
+ Kleine huisdieren
+ Leuke voorwerpen
+ Verrassingen bij de kleine huisdieren

Minpunten
- Relatief weinig voorwerpen in vergelijking met andere pakketten
- Je hebt sterk het gevoel dat veel van deze voorwerpen bij de uitbreiding "Honden en Katten" hadden gekund
- Er hadden wel wat verschillen mogen zitten tussen de hokken van de kleine huisdieren

6.7/10
Gebruikersscore: 4.1 (7 stemmen)
Sending