De Sims 4 In de Natuur Review

De Sims 4 In de Natuur brengt je Sims de bossen in. Kom helemaal tot rust en geniet van kampvuurliedjes, een potje hoefijzers werpen, kamperen en natuurlijk ’s avonds je zelf gevangen vis (of wat dacht je van heerlijke marshmallows) roosteren boven het kampvuur onder het genot van een spannend spookverhaal. In deze review van De Sims 4 In de Natuur zullen we alle nieuwe mogelijkheden van dit game pack uitgebreid bespreken.

Lekker kamperen in Granite Falls

Je Sim hoeft alleen maar de telefoon op te pakken en een paar seconden later zijn ze in Granite Falls. Ze kunnen alleen reizen, maar ze kunnen eventueel ook het hele gezin meenemen. De kinderen hoeven niet naar school zolang ze in Granite Falls zijn en hun ouders krijgen doorbetaald als ze nog vrije dagen hadden staan. Granite Falls is een bosachtige omgeving met vele beekjes waar je Sims kunnen vissen en waar je veel nieuwe planten en insecten kan ontdekken.

Vervolgens krijg je een keuzescherm te zien. Je Sims kunnen hun eigen tent opzetten op het kampeerterrein of in één van de vier vakantiehuizen overnachten. Op het kampeerterrein kunnen je Sims hoefijzers gooien en er is ook al een kampvuur, barbecue en picknicktafel aanwezig. Bij de nabijgelegen informatiekiosk kunnen je Sims kampeerspullen kopen zoals tenten, luchtbedden, koelboxen en meer. Rondom het kampeerterrein en de vakantiehuisjes is één grote openbare ruimte waar je Sims vrij kunnen bewegen zonder dat je een laadscherm tegenkomt. Er is een openbaar toilethuisje waar je Sims eventueel ook kunnen douchen.

Granite Falls ziet er werkelijk prachtig uit. Er is in De Sims 4 In de Natuur niet alleen oog voor de flora, maar je ziet ook af en toe bosdieren voorbij komen. Zo kan je soms een vogel voorbij zien (en horen!) vliegen, of zie je een specht op een boom zitten of een eekhoorn snel voorbij zien lopen. Het is erg leuk dat aan deze details is gedacht. Verder zijn er in Granite Falls talloze mooie visplekjes te vinden. Ook zijn er vlakbij het kampeerterrein vele plekjes waar je Sims even uit kunnen rusten en wat eten terwijl ze met andere vakantiegangers – of een Sim in een berenkostuum – wat bij kunnen kletsen.

De watervallen zijn niet alleen mooi om te zien, maar je Sims kunnen er ook de meest zeldzame vissen vangen.


Hoefijzers werpen en kampvuurliedjes zingen

Een van de activiteiten die je Sims kunnen ondernemen is een potje hoefijzers werpen. Je Sims kunnen in hun eentje oefenen of gezellig samen een potje spelen.

Na een lange dag in de buitenlucht kunnen je Sims lekker boven het kampvuur vis, worstjes of marshmallows roosteren. Verder kunnen je Sims nu kampvuurliedjes zingen of enge spookverhalen vertellen rondom het kampvuur. Zorg wel dat je Sims wat oefenen voordat ze beginnen te zingen of neem wat oordoppen mee aangezien sommige Sims behoorlijk vals kunnen zingen! En na het vertellen van spookverhalen kunnen er wel eens échte geesten tevoorschijn komen…

Het kan alleen verstandig zijn om niet iedereen in de buurt van het vuur te laten…

“Wat is pa toch een aansteller zeg!”

Nadat iedereen vol zit is het tijd om de tent in te duiken voor een welverdiende nachtrust of om te gaan slapen onder de sterrenhemel op een luchtbed. Je kan tenten en andere kampeerspullen meenemen in de inventaris van je Sim en ze eventueel ook buiten het kampeerterrein plaatsen zodat je Sims niet elke dag terug hoeven naar het kampeerterrein. Zijn je Sims nog niet moe? Geniet dan nog wat langer van de natuur door je Sims naar de sterren te laten kijken… of andere activiteiten in de tent te laten ondernemen.


Insecten verzamelen en de plantkundevaardigheid

In Granite Falls zijn er veel insecten die je Sims kunnen verzamelen. Sommige insecten zoals muggen, bijen of vuurvliegjes zal je in de lucht zien. Andere insecten zoals wandelende takken zal je weer lager bij de grond moeten zoeken. Veel insecten zijn vrij groot, dit hebben ze waarschijnlijk bewust gedaan omdat het anders erg lastig wordt om deze kleine dieren te spotten in de grote natuurgebieden maar het is aan de andere kant wel jammer dat de insecten hierdoor soms reusachtig lijken. Niet alle insecten laten zich even makkelijk vangen. Voor je het weet krijgt je Sim een stinkbom over zich heen en blijft hij met lege handen achter. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe wilde planten die je Sims kunnen ontdekken in Granite Falls. Door deze kruiden te verzamelen en hun nieuwe plantkundevaardigheid te verbeteren leren ze langzaamaan om steeds planten te identificeren.

De nieuwe planten en insecten zijn niet alleen een nieuwe collectie die je kunt verzamelen, maar je kan verzamelde kruiden en insecten ook gebruiken voor kruidenmengsels. Zo kunnen je Sims bijvoorbeeld een insectenafweermiddel maken zodat ze niet meet gestoken of gebeten worden door insecten. Meer informatie over kruidenmengsels kan je lezen in onze gids over de plantkundevaardigheid.


Het woud

Het woud is het andere openbare gebied waar je Sims naartoe kunnen gaan in Granite Falls. Hier vind je onder meer het boswachtershuis waar je een verzameling van insecten kan vinden om te bekijken. Verder kan je hier ongeveer hetzelfde doen als bij het gebied rondom het kampeerterrein. Er is ook een toilethuisje waar je Sims naar de wc kunnen gaan als ze nodig moeten. Ook kunnen ze in de bossen de geheime doorgang naar een verborgen gebied vinden. Dit gebied heet het diepe woud, maar het is eigenlijk gelegen in de bergen. Je Sims kunnen hier allerlei (zeldzame) planten en insecten vinden. Ook hebben ze de kans om bij de watervallen zeldzame vissen vangen.

Bereid nieuwe gerechten zoals het kampstoofpotje, gumbo, vruchtengebak, gefrituurde vis en snoekbaarsschotel

Al met al komt een dag in Granite Falls een beetje op hetzelfde neer. Het is vooral de eerste keer dat het bezoekt erg mooi om te zien, maar er is helaas niet enorm veel te doen. Je kan hoefijzers werpen, vissen, verzamelen en kampvuuractiviteiten ondernemen, maar voor de rest is er eigenlijk weinig te doen. Niettemin kan kamperen best leuk op zijn tijd zijn (of als je wat meer luxe wilt kan je natuurlijk ook voor een vakantiehuis gaan), maar het is waarschijnlijk niet iets wat veel spelers regelmatig zullen doen.

De Sims 4 In de Natuur bevat verder een aantal leuke nieuwe liedjes waaronder Celeste van Ezra Vine. Daarnaast zijn er voor de koks onder de Sims een aantal nieuwe recepten waaronder gumbo, het kampstoofpotje en de snoekbaarsschotel. De voorwerpen uit De Sims 4 In de Natuur kan je eventueel ook thuis gebruiken waardoor je Sims dus zelfs in hun achtertuin kunnen overnachten in een tent. Het is alleen wat jammer dat de nachten in Granite Falls wat langer kunnen duren dan normaal gesproken het geval is. Zelfs als alle Sims slapen gaat de tijd niet sneller voorbij dan stand 3, terwijl bij je Sims thuis de tijd dan wel wat sneller voorbij gaat.


Nieuwe voorwerpen voor CAS en bouwen

Voorwerpen voor Creëer-een-Sim
De Sims 4 In de Natuur nieuwe CAS-items
 
Voorwerpen voor Bouwen
De Sims 4 In de Natuur nieuwe voorwerpen


Conclusie

Granite Falls ziet er prachtig uit en je kan goed zien dat er op de details is gelet. Zo zie je bijvoorbeeld af en toe een eekhoorn voorbij rennen of een specht in de boom zitten. Er zijn vele mooie visplekjes en nieuwe vissen die je Sims kunnen vangen. Verder zijn er een aantal nieuwe activiteiten zoals hoefijzers werpen, kampvuurliedjes zingen en spookverhalen vertellen. Ook de nieuwe plantkundevaardigheid is een leuke toevoeging. Het is fijn dat je kampeerspullen mee kan nemen in de inventaris van je Sim zodat je overal je tentenkamp kan opzetten als je wilt. Na een tijdje heb je Granite Falls echter wel gezien. Er is niet ontzettend veel te doen, maar De Sims In de Natuur is dan ook een game pack en geen uitbreiding. Het bevat genoeg mogelijkheden om je even zoet te houden, maar het haalt het natuurlijk niet bij een echte uitbreiding.

De Sims In de Natuur Eindoordeel

Samenvatting

Pluspunten
+ Mooie omgeving en leuke details zoals eekhoorns en spechten
+ Nieuwe vissen en recepten
+ Plantkundevaardigheid

Minpunten
- Kamperen kan na een tijdje eentonig worden

7.2/10

 

De Sims 4 In de Natuur kopen

WebshopPrijs Verzendkosten (NL)Prijs (totaal)Versie
Origin€ 19,99n.v.t.€ 19,99digitale download