De Sims 4 Griezelige Accessoires Review

De Sims 4 Griezelige Accessoires brengt Halloween naar De Sims 4! Richt je huis in met nieuwe spookachtige decoraties, ga creatief aan de slag met de Pompoensnijder en geef een angstaanjagend leuk Griezelfeest met de nieuwe kostuums en make-up. Ontdek alles wat dit pakket heeft te bieden in deze De Sims 4 Griezelige Accessoires Review.

 

Voorwerpen voor Creëer-een-Sim

De Sims 4 Griezelige Accessoires nieuwe CAS-items

Vrouwen
3x hoofddeksel
2x make-up (schmink)
5x outfit
2x accessoires
6x accessoires voor het lichaam (leggings en sokken)
4x schoenen
Mannen
3x hoofddeksel
2x make-up (schmink)
4x outfit
1x schoenen
Kinderen – meisjes
1x kapsel
2x hoofddeksel
1x make-up (schmink)
4x outfit
2x schoenen
Kinderen – jongens
2x hoofddeksel
1x make-up (schmink)
3x outfit
1x schoenen
 
Kapsels
 
Hoofddeksels
 
Kleding
 
Accessoires
 
Make-up
 
Schoenen

Met De Sims 4 Griezelige Accessoires zijn allerlei kostuums en make-up voor je Sims toegevoegd. Deze kan je voor een alledaagse outfit gebruiken, maar ze zijn natuurlijk voornamelijk bedoeld voor verkleedfeesten en het nieuwe griezelfeest. Al deze nieuwe voorwerpen hebben overigens een speciale status zodat andere Sims uit de buurt ze niet zo maar zullen gebruiken voor hun dagelijkse outfit. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ineens piraten, ninja’s en feeën door je buurt ziet lopen. Andere Sims zullen de nieuwe kostuums uiteraard wel gebruiken als ze zijn uitgenodigd voor een griezelfeest.

De nieuwe kostuums zien er goed uit en hebben mooie details. Door de vele nieuwe leggings voor vrouwen kan je bovendien makkelijk meerdere looks creëren voor je Sims. Ook de nieuwe make-up is erg mooi en komt erg van pas als je helemaal in de Halloweensfeer wilt komen. Het enige wat we wat jammer vonden is dat er zo weinig kostuums zijn voor kinderen. Juist kinderen verkleden zich graag en je zou dan ook verwachten dat er voor hen iets meer in dit pakket zou zitten. Voor de jongens is er ook maar 1 paar laarzen die niet mooi staan bij de skeletoutfit en eigenlijk ook niet bij de piratenoutfit. Het was leuker geweest als ze voor deze kostuums ook schoenen hadden gemaakt die erbij passen zodat ze niet dezelfde gympen hoeven te dragen die ze elke dag al aan hebben.


Voorwerpen voor Bouwen

De Sims 4 Griezelige Accessoires nieuwe voorwerpen

Nieuwe houten vloeren en muren
Er is een nieuwe houten vloer- en muurbedekking die komt in maar liefst 13 verschillende kleuren. Hiermee kan je de indruk wekken van een oud vervallen huis. Perfect dus voor Halloween en zulke vloerbedekking zat nog niet eerder in De Sims 4. Sommige kleuren van de houten vloer zouden bovendien ook goed staat in een huis dat je niet per se een oud en vervallen uiterlijk wilt geven. Daarnaast zijn er ook andere nieuwe behangetjes toegevoegd die ook in vele kleuren beschikbaar zijn.

Griezelige decoraties
Verder zitten er leuke decoraties in dit pakket. De schilderijen lijken op het eerste gezicht niet zo griezelig, maar als je even later weer kijkt dan zie je het schilderij spookachtig veranderen. Ook de griezelige snoeppot is erg leuk om bij bijvoorbeeld een feestje te zetten. Het is altijd een verrassing wat er zal gebeuren als jouw Sim een snoepje probeert te pakken! Het is alleen wel jammer dat onze Sims altijd schrokken van de griezelige snoeppot. Na afloop pakte ze dan wel een snoepje, maar het was misschien leuker geweest als de verrassing niet altijd afgaat.

Drie nieuwe recepten
Er zijn drie nieuwe recepten toegevoegd: Kaas Oogballen, Zombietaart en Griezelkoekjes. Vooral de zombietaart ziet er erg leuk uit. Deze nieuwe hapjes maken je griezelfeest meteen een stuk griezeliger en leuker! Verder kan je de ketel veranderen in een heuse lichtshow met spoken en kan je instellen dat er bij de nieuwe decoratieve grafstenen een spookachtige mist verschijnt.

 
Ingerichte ruimtes
Er zitten twee ingerichte ruimtes bij dit pakket: twee woonkamers met een aantal van de nieuwe voorwerpen en decoraties. In de Galerij kan je bovendien de drie ruimtes die je ziet in de trailer downloaden bij het account MaxisCreator_01.

 
Pompoensnijder
Met de pompoensnijder kunnen je Sims pompoenen omtoveren tot een feestelijke decoratie. Zowel volwassenen als kinderen kunnen aan de slag met de pompoensnijder. Als hun handigheidsvaardigheid goed ontwikkeld is, dan kunnen ze meer verschillende figuren in de pompoen maken. Nadat de pompoen klaar is kan je ‘m ergens neerzetten en eventueel een kaars in de pompoen aansteken. Als je Sims niet van pompoenen houden, dan kunnen ze ze eventueel ook verpletteren. En voor geesten is er nog een leuke extra: ze kunnen de pompoen (die met een kaars wordt verlicht) op hun hoofd dragen! Dit ziet er tegelijk leuk als griezelig uit.

 

Griezelfeest

Naast het normale verkleedfeest kan je nu ook in De Sims 4 het griezelfeest geven. Gasten die je uitnodigt voor dit feest zullen automatisch verkleed op het feest verschijnen. Ze kunnen daarbij een van de nieuwe outfits aanhebben of een van de kostuums die al in het basisspel zitten, dus het is niet zo dat je ineens 4 piraten op je feest zult hebben. Bij ons had iedereen wat anders aan op het feest. Bij dit pakket zijn ook een aantal nieuwe nummers aan de muziekzender Griezelig toegevoegd zodat je gasten

Tijdens het griezelfeest heb je een aantal extra interacties zoals het bespreken van kostuums en het vragen om feestelijk lekkers. Ze kunnen dan krijgen waarvoor ze vragen, maar de andere Sim kan ook besluiten ze te foppen! Als je een gouden medaille haalt bij een griezelfeest dan ontgrendel je het Lama Superheldkostuum. Dit kostuum is er zowel voor vrouwen als mannen, maar de versie voor mannen is behoorlijk gespierder. Ook kan je kiezen of ze als accessoire het bijbehorende Lama Superheldmasker zullen dragen.


Conclusie

Als je van Halloween houdt, dan is dit echt een pakket dat je moet hebben. Er zitten veel leuke voorwerpen en items in die je helemaal in een Halloweenstemming brengen. Met name de veranderende schilderijen, griezelige snoeppot en de lichtshow zijn erg leuk. Daarnaast is het erg leuk om met de pompoensnijder aan de slag te gaan. Er zijn veel verschillende gezichten die je de pompoen kan geven en je kan ook een kaars laten branden in een uitgeholde pompoen. Het is leuk dat er in dit pakket ook een aantal outfits toegevoegd zijn voor kinderen, maar jammer genoeg zijn dit er niet zoveel. Juist bij een feest als Halloween zou je echter meer kostuums voor kinderen verwachten. Al met al is De Sims 4 Griezelige Accessoires een leuk pakket met redelijk veel items voor 10 euro. Het is wat jammer dat er nog geen seizoenen zijn in De Sims 4, dan zou dit pakket nog meer tot zijn recht komen.

De Sims 4 Griezelige Accessoires Eindoordeel

Samenvatting

Pluspunten
+ pompoensnijder en pompoenen met kaarslicht
+ leuke kostuums en make-up
+ veranderende schilderijen en andere leuke decoraties

Minpunten
- weinig kostuums voor kinderen

7.5/10

 

De Sims 4 Griezelige Accessoires kopen

WebshopPrijs Verzendkosten (NL)Prijs (totaal)Versie
Origin€ 9,99n.v.t.€ 9,99digitale download