De Sims 3 Wereldavonturen Review

De Sims 3 Wereldavonturen is de eerste uitbreiding die voor De Sims 3 is verschenen. Maakt De Sims 3 met deze uitbreiding een mooie start of kan je deze uitbreiding beter links laten liggen? Lees deze review om alles te weten te komen over De Sims 3 Wereldavonturen.

Op avontuur!

Je Sims hoeven alleen maar even te bellen via de telefoon en dan kunnen ze meteen op reis! Je kan zelf bepalen welke Sims uit jouw huishouden op reis gaan. Er zijn drie reisbestemmingen waaruit ze kunnen kiezen: Shang Simla in China, Al SimHara in Egypte en Champs Les Sims in Frankrijk. Deze werelden zijn dus geen nieuwe hoofdwerelden waar je Sims meteen permanent in kunnen gaan wonen. Ze worden altijd gekoppeld aan een hoofdbuurt zoals Sunset Valley. Hierdoor kan je dus ook makkelijk Sims uit een eerder opslagen spel op reis sturen. Als je trouwens verwacht dat je Sims op vakantie gaan zoals bijvoorbeeld in De Sims 2 Op Reis, dan moeten we je helaas teleurstellen. Als je zo’n uitbreiding zoekt dan kan je beter voor De Sims 3 Exotisch Eiland gaan (hoewel daar nog steeds geen vakantiebestemmingen zijn, maar wel resorts). De Sims 3 Wereldavonturen draait meer om avonturen beleven en activiteiten ondernemen. Je Sims kunnen natuurlijk ook maar wat luieren en met wat aanpassingen zal je de werelden vast wel kunnen omtoveren tot en vakantieparadijs, maar dat is dus niet waar deze uitbreiding om draait.

 

 

Visumniveau

Je kan niet direct zo lang als je wilt op reis gaan. Hoe lang ze weg kunnen blijven is afhankelijk van hun visumniveau. Bij niveau 0 kunnen ze maximaal 3 dagen achter elkaar in een bepaald land verblijven. Eenmaal aangekomen hoeven ze niet zo lang te blijven als dat je hebt geboekt: je kan altijd ieder moment weer vertrekken. Als ze thuis komen duurt het overigens 2 dagen tot ze weer op vakantie kunnen gaan. Daarnaast kunnen ze met de levenslange beloning “Reiziger die overal op voorbereid is” voor 10.000 levenslange blijdschap drie extra dagen op vakantie gaan. Sims kunnen een hoger Visumniveau krijgen door avonturen te ondernemen. Avontuurlijke Sims zullen ook sneller nieuwe Visumniveaus behalen. Sims met een hoger visumniveau kunnen meer avonturenbeloningen kopen zoals de mogelijkheid om een vakantiehuis te kopen in China, Frankrijk of Egypte. Meer tips over hoe je snel een hoger visumniveau kan bereiken kan je lezen in onze gids: De Sims 3 Wereldavonturen: Tips om snel een hoger visumniveau te bereiken.

 

 

Het basiskamp

Nadat je een reisbestemming hebt gekozen via de reisplanner zal je jouw Sims in een taxi zien stappen en even later zal je een laadscherm van de bestemming zien. Je Sims zullen standaard in het basiskamp arriveren. Aan het begin van het basiskamp staat het avonturenbord waar je Sims kunnen kijken of er avonturen zijn die ze kunnen ondernemen. Elke Sim in je huishouden kan apart avonturen ondernemen. Deze avonturen kunnen variëren tussen praten met een Sim tot het verkennen van tomben. Via de kaart wordt ook telkens met icoontjes aangegeven waar je Sim een bepaalde opdracht moet voltooien. Het is best intensief om met meerdere Sims tegelijk avonturen te ondernemen. Het beste kan je dan ook met niet al te veel Sims op reis gaan als je van plan bent avonturen te ondernemen. Verder kunnen je Sims gratis overnachten in het basiskamp en hier hun behoeften vervullen.

 

 

Tomben verkennen

Tijdens avonturen moet je vaak tomben gaan verkennen. Elke tombe ziet er weer anders uit en heeft zijn eigen geheimen en schatten. In tomben kunnen gevaarlijke vallen verborgen zijn waar je Sims een flinke opdonder van kunnen krijgen! Wat dacht je bijvoorbeeld van vuurvallen en elektrische vallen? Dappere Sims kunnen soms proberen deze vallen te doorkruisen, maar dat zullen ze niet altijd zonder kleerscheuren overleven. Het is dan ook beter om eerst de vallen onschadelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door zware standbeelden over een val te duwen of doorweekt te raken zodat ze makkelijker langs een vuurval kunnen komen. Het verkennen van een tombe bestaat eigenlijk uit het oplossen van vele kleine puzzels. Soms kan je een geheime deur vinden door een verborgen schakelaar te activeren. En door beweegbare standbeelden te verschuiven op vloerschakelaars kan je soms ook deuren openen. Daarnaast kunnen je Sims speciale sleutelstenen vinden waarmee ze de bijbehorende deuren kunnen openen. Kortom: jij en jouw Sims zullen wel even zoet zijn met alle tomben te verkennen die er in het spel zijn!

 

 

Shang Simla in China
Shang Simla is een prachtige reisbestemming waar je Sims veel avonturen kunnen beleven. Er zijn spannende tomben om te ontdekken, maar ze kunnen ook in één van de zentuinen tot rust komen of hun hengel uitgooien in de hoop één van de nieuwe Koi vissen te vangen. Houden je Sims van discipline en een beetje actie? Dan is misschien de nieuwe vaardigheid oosterse vechtkunst wat voor je Sims. In China kunnen ze wat oefenen met een trainingspop. Met het verbeteren van hun oosterse vechtkunstvaardigheid verdienen ze ook nieuwe banden en krijgen ze nieuwe opties. Ze kunnen op een gegeven ook borden van verschillend materiaal breken. Daarnaast kunnen ze ook gaan sparren met andere Sims die de Oosterse vechtkunst beheersen.

Op de markt kunnen je Sims bereid voedsel kopen, maar ook vissen, gewassen en vlees en kaas net zoals bij de supermarkt. Ook zijn er andere winkels waar je speciale boeken kan kopen die je alleen in het buitenland kunt vinden, een winkel waar je metalen, edelstenen en relikwieën kan kopen en een winkel waar je benodigdheden voor je avontuur kan aanschaffen zoals gedroogd voedsel (dat kan je in inventaris bewaren maar zal niet bederven), ingeblikte douches (dit is een douche in een flesje. Je kan dit slechts eenmaal gebruiken maar dan zal je Sim wel weer schoon zijn), tenten en leuke voorwerpen die je alleen in het buitenland kan aanschaffen zoals de gelukskoekjesbakker en bordenbreker.

Het basiskamp in China is van alle gemakken voorzien. Er is een grote keuken waar je Sims maaltijden kunnen bereiden of een snelle hap kunnen nemen. Er zijn toiletten en douches en voldoende bedden. Je zal ook andere avonturiers die niet behoren tot jouw huishouden hier zien slapen, hoewel het meestal vrij rustig is. Verder is er een radio, schaakbord en een aantal boekenkasten zodat je Sims zich niet hoeven te vervelen.