De Sims 3 Vooruit in de tijd GamesCom Preview

Pinguïntech was aanwezig op GamesCom 2013 en we kregen daar de gelegenheid om alvast met De Sims 3 Vooruit in de Tijd te spelen. Wat we allemaal hebben ontdekt kan je in deze De Sims 3 Vooruit in de tijd GamesCom Preview lezen.

Tijdreizen: naar de toekomst!
Bij De Sims 3 Vooruit in de tijd zit een nieuwe wereld: Oasis Landing. Oasis Landing is gelegen op een andere plek en honderden jaren in de toekomst. Via het Tijdportaal kunnen je Sims naar Arcadia Landing reizen en eventueel ook weer terug naar hun eigen wereld. Zodra je een nieuwe game start of een bestaande save opent zal na een tijdje de tijdreiziger met zijn Tijdportaal bij het huis van je Sims terecht komen. De tijdreiziger wil graag jouw gids en mentor zijn tijdens jouw reis in de toekomst. Je kan met hem praten om tijdreistraining te krijgen, Oasis Landing te transformeren tot Dystopia of Utopia, of om meer te weten te komen over de toekomst. Je mag zelfs gratis bij hem blijven logeren in Oasis Landing. Je kan overigens ook zelf een Tijdportaal kopen in de koopcatalogus. Sims kunnen ook zieken worden van het tijdreizen, maar met de nieuwe levenslange beloning Portaal-immuniteit zullen je Sims geen last krijgen van de Tijdziekte tijdens een reis door de tijd.

Terwijl je in Oasis Landing bent, hoef je je geen zorgen te maken over je thuiswereld. Terwijl jij op pad bent, wordt de tijd gepauzeerd. Je kan zo lang blijven als je wilt. Je Sims kunnen ook een eigen huis kopen in Oasis Landing en daar permanent gaan wonen. Maar je Sims kunnen ook weer via het Tijdportaal terug naar hun thuiswereld reizen. Alles wat ze daar doen kan van invloed zijn op hoe de toekomst eruit ziet en op hun eventuele nakomelingen.

The Sims 3 Into the Future lesson

In Oasis Landing rijdt iedereen rond in zweeftaxi’s en zweefauto’s. Als je Sims liever gebruiken maken van het openbaar vervoer dan kunnen ze reizen via de monorail die ook wel de ZEFIER wordt genoemd. Er zijn verschillende stations aanwezig verspreid over Oasis Landing zodat je Sims op meerdere plaatsen uit kunnen stappen. Verder kom je ook overal holografische reclameborden in Oasis Landing tegen.
 

 

Tijdalmanak en alternatieve tijdlijnen

In het Tijdalmanak staat alles over de alternatieve toekomsten van Oasis Landing, de afstammelingen van de Sims in je actieve huishouden en informatie over de Erfenisstandbeelden in Oasis Landing. Je kan het Tijdalmanak bereiken via een nieuwe knop bij de inventaris.
 

Alternatieve tijdlijnen

Via het Gebeurtenistabblad kun je meer te weten komen over alternatieve toekomstkansen en hoe je deze kansen in gang kunt zetten om Oasis Landing in Dystopia of Utopia te transformeren. Je kunt zelfs de kans activeren om weer terug te keren naar de normale staat.

Sims 3 Into the Future preview

Er zijn drie alternatieve tijdlijnen:
Dystopische toekomst – Nadat Sims decennia lang egoïstische en onverantwoordelijke keuzes gemaakt hebben, is er nog maar weinig over van Oasis Landing. De trottoirs liggen bedolven onder hopen afval, meteorieten verpulveren het landschap en gevaarlijke scheuren in de grond nodigen uit tot avontuur, want wie hierin afdaalt kan misschien schatten vinden.

Normale toekomst – Oasis Landing is een bruisende stad vol verborgen schatten en ongerepte plekjes die nog ontdekt kunnen worden. Of je nou op avontuur wilt gaan in de Woestenij, mee wilt doen aan een Plumbotwedstrijd of Sims die de technologie afgezworen hebben wilt bezoeken; er is altijd wel wat te doen in Oasis Landing!

Utopische toekomst – De Sims uit Oasis Landing hebben zich eeuwenlang laten inspireren door de meest vrolijke verhalen en eigenhandig een paradijsje gesticht! Overal zie je bloemen met Dauw en niemand weet waar het goud vandaan komt dat je overal in de stad op kan graven. De inwoners van de stad dartelen in het rond, terwijl ze vrolijk naar elkaar zwaaien.

 

The Sims 3 Into the Future lesson

Elke toekomst heeft weer een ander uiterlijk en er kunnen ook speciale dingen gebeuren zoals meteorieten die constant uit de lucht vallen in de Dystopische toekomst. Ook zal je in de alternatieve tijdlijnen unieke manieren hebben om interacties met andere Sims uit te voeren. Er zijn talloze nieuwe voorwerpen die je in de wereld kunt vinden terwijl Oasis Landing in een dystopische of utopische staat verkeert. Onder deze voorwerpen bevinden zich Hangende Bloemen, Curieuze Dauw, les, Afvalbergen, Geiserscheuren en nog veel, veel meer! Zo is de kans groot dat je Sims de zeldzame regenboogslak zullen vangen tijdens het vissen in Oasis Landing in de utopische toekomst. In de dystopische toekomst is het water echter zodanig vervuild dat ze misschien vissen met drie ogen zullen vangen.
 
The Sims 3 Into the Future lesson

Er zijn verschillende manieren om de standaard waarden van Oasis Landing te herstellen, waarmee ook ALLE aanpassingen die je in de stad hebt gedaan worden hersteld.

Bereik niveau 10 van de geavanceerde technologievaardigheid om het tijdcontinuüm via het Tijdportaal te herstellen. Je kan ook de nieuwe levenslange beloning Afstandsbediening voor de tijd aanschaffen voor 25.000 levenslange blijdschap waarmee je met één druk op de knop Oasis Landing in een utopische, dystopische of normale stad kan veranderen.
 

Afstammelingen

Elke Sim kan in principe afstammelingen hebben! Verschillende factoren zijn van invloed op de stamboom van de familie, te beginnen met je genen. Jouw uiterlijk en eigenschappen zijn van invloed op hoe je afstammelingen eruit zien en hoe ze zich gedragen, en kunnen zelfs gevolgen voor het familiekapitaal hebben. De Tijdalmanak is een eenvoudige manier om meer over je afstammelingen te weten te komen en kan je helpen om ze op te sporen. Breng je afstammelingen zeker een bezoek als je Sim zich in de toekomst bevindt!

Sims 3 Into the Future preview

Afstammelingen zijn erg wispelturig en gevoelig voor de effecten van grote gebeurtenissen. Zwangerschappen, sterfgevallen en de opname/verwijdering van Sims in je huishouden zijn allemaal van invloed op het bestaan van je afstammelingen. Eigenschappen als ‘Op familie gericht’ zullen de kansen op afstammelingen vergroten, terwijl eigenschappen als ‘Bindingsproblemen’ het aantal afstammelingen ernstig kunnen beknotten. Dus te veel van dit soort negatieve eigenschappen kunnen het bestaan van je afstammelingen aardig de das om doen.

Hoe goed je afstammelingen in de slappe was zitten, is aan jou. Door eigenschappen te hebben die zich richten op financiën, creativiteit en werkethiek, gecombineerd met het kapitaal van je huishouden en de huizen die je bezit, kunnen je afstammelingen het aardig voor elkaar hebben. Maar luie, ongemotiveerde en niet-creatieve Sims zijn voorbestemd om behoeftige afstammelingen te hebben. De eigenschappen pechvogel en geluksvogel kunnen Sims net dat extra duwtje in de rug geven om een rijke stinkerd of arme luis te zijn.

Het bezoeken van afstammelingen is een leuke en bijzondere activiteit voor je Sim om in de toekomst te ondernemen! Je kunt je afstammelingen begroeten, ze omhelzen, grapjes over de grootte en waarde van hun huishouden maken en iets over de geschiedenis van je familie te weten komen. Naarmate je relatie met je afstammeling zich verbetert, kun je zelfs vragen of je bij je afstammeling kunt logeren!

Je afstammelingen blijven niet altijd hetzelfde en door een verandering van eigenschappen, bovennatuurlijke status of gezinsgrootte kunnen ze ophouden te bestaan. Als afstammelingen ten prooi zijn gevallen aan de tijdparadox, ga dan naar het mausoleum – als je snel genoeg bent kun je ze misschien nog terughalen! Kijk uit voor de DroomPod en de eigenschap Instabiliteit, beide hebben de neiging om aardig wat paradoxen te veroorzaken.
 

Erfenisstandbeelden

The Sims 3 Into the Future lesson

The Sims 3 Into the Future lesson


Droomt je Sim ervan om voor altijd vereeuwigd te worden in de toekomst? Dit doel is te bereiken met een Erfenisstandbeeld! Je Sim kan vijf verschillende standbeelden verdienen door in het heden bijzondere taken uit te voeren, die de toekomst voor eens en altijd zullen veranderen! Hun standbeeld komt dan te staan in het grote park in Oasis Landing met erfenisstandbeelden.

Sims 3 Into the Future preview

Er zijn vijf standbeelden: de Schitterende Entertainer, de PlumbotPionier, de Gelauwerde Filantroop, de Tijdhoeder en de Trendsetter. In de Tijdalmanak kan je lezen hoe jouw Sims deze standbeelden kunnen verdienen en welke beloningen ze krijgen voor het volbrengen van de bijbehorende bijzondere taak.

De Schitterende Entertainer

 • Bereik niveau 10 met de Laserharpvaardigheid en…
 • Laat 12 verschillende Sims kijken of luisteren terwijl je Sim in het heden de Laserharp bespeelt.

Beloning: Verdien een betere band met andere Sims die toekijken of luisteren hoe jouw Sim de Laserharp bespeelt.
 
 
De PlumbotPionier

 • Maak in het heden een Plumbot met de toekomsttechnologie-kwaliteit en…
 • Installeer de ‘Chip voor gevoel’ in de Plumbot in het heden.

Beloning: Verbeter de band met Plumbots sneller en verdien meer geld met de verkoop van Plumbots.

 
 
De Gelauwerde Filantroop

 • Win de loterij in het heden en…
 • Schenk § 10.000 aan het ‘Plan van de toekomst’-fonds in het heden bij het gemeentehuis.

Beloning: Verdien het vermogen om Simdollars aan andere Sims te schenken.
 
 
De Tijdhoeder

 • Word beste maatjes met de Tijdreiziger, en…
 • Verander de toekomst in een dystopie of utopie, en…
 • Repareer de tijdlijn van de toekomst en herstel de normale tijdlijn van Oasis Landing.

Beloning: Ontvang de afstandsbediening voor de tijd, waarmee verschillende tijdlijnen met één druk op de knop versteld kunnen worden.
 
 
De Trendsetter

 • Kleed een mannequin aan in het heden en…
 • Laat in het heden 8 Sims de mannequin gebruiken om hun outfit te veranderen.

Beloning: Sims in de buurt zullen tijdelijk dezelfde outfit als jouw Sim dragen.

 

 

Minigame tijdens het laden

Er is ook een nieuwe optie bij de instellingen gekomen waarmee je kan kiezen of je tijdens het laden van een huishouden tips wilt krijgen of een soort minigame wilt spelen waarmee je levenslange blijdschap kan verdienen: “Disable this option to see tips on loading screens. Enable to find objects and earn Lifetime Happiness while loading.” Tijdens het laden krijg je dan een screen te zien waarop je bepaalde voorwerpen moet gaan zoeken en aanklikken.

Hoe beter je de minigame speelt, des te meer levenslange blijdschap je zal verdienen. Deze levenslange blijdschap wordt vervolgens verdeeld onder alle familieleden in jouw huishouden.

Your comprehensive knowledge of The Sims 3 displayed during the last load has earned your family # Lifetime Happiness Points which have been evenly distributed among all family members!

 

 

Nieuwe levenslange beloningen, eigenschappen en levenswensen
Levenslange beloningen

Sim van de toekomst – 5.000
Word vandaag nog de Sim van de toekomst! Je krijgt een nieuwe telefoon, waarmee je in Oasis Landing beter op je plek bent.

Portaal-immuniteit – 10.000
Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je last krijgt van de Tijdziekte tijdens een reis door de tijd!

Eigenschappenchips-bundel – 10.000
Schaf een bundel met verscheidene Eigenschappenchips voor je Plumbots aan, zonder dat je ze hoeft te ontwerpen of creëren!

Afstandsbediening voor de tijd – 25.000
Jij hebt de macht in handen om de tijd te bepalen! Hiermee kun je met één druk op de knop Oasis Landing in een utopische, dystopische of normale stad veranderen.
 
 

Eigenschappen

Plumbotfan
Door alle technologische ontwikkelingen in de Plumbotwereld zijn er heel wat Sims gefascineerd en geïntrigeerd geraakt door deze complexe machines. De meeste Sims zijn nog steeds tevreden over hun biologische lichamen, maar er zijn ook een aantal Sims ervan dromen om zelf een Plumbot te zijn.

– Je Sim zal de botbouwvaardigheid sneller ontwikkelen.
– Je Sim kan een Plumbotoutfit dragen.
– Je Sim kan beter overweg met de Botbouwwerkbank.

Instabiel
Losse onderdelen die in het rond ratelen in het hoofd van een Sim kunnen tot instabiliteit leiden. Sims die instabiel zijn vertonen onvoorspelbare karaktereigenschappen en kunnen danig in de war zijn.

– Je Sim kan na het ontwaken ’s ochtends de kluts kwijt zijn.
– Je Sim kan zodanig verward zijn, dat de karaktereigenschappen permanent kunnen veranderen.
 
 

Levenswensen

Hightech-verzamelaar
De meeste Sims gebruiken moderne technologieën en sommigen begrijpen er misschien wel een snars van, maar er zijn maar weinig Sims die zo van technologie houden als jij. Door je collectie van geliefde apparaten steeds maar verder uit te breiden, kun je straks misschien een compleet museum inrichten vol mooie machines!
– Niveau 10 van geavanceerde technologievaardigheid bereiken
– Een Zweefbord, DroomPod, Voeldselsynthese, Holodisk en Jetpack bezitten

Mijn tijd optimaal benut
Er zijn maar weinig Sims die de kans krijgen om door de tijd te reizen en jij bent vastbesloten om eruit te halen wat erin zit! Het spreekt voor zich dat je met alternatieve tijdlijnen wilt rommelen, maar zou het niet mooi zijn als je jezelf ook onsterfelijk kunt maken door het eeuwige respect van de gemeenschap te verdienen?
– Alle alternatieve toekomsten beleven
– Geëerd worden met een Erfenisstandbeeld

Meer dan een machine
Door lang en hard te studeren, kun je uiteindelijk hopelijk geweldige Plumbots bouwen. Je moet op zeer speciale wijze geïnspireerd zijn om ze echte gevoelens te kunnen geven! De verbluffende wezens die deze kloof weten te overbruggen, zijn rolmodellen voor zowel Sims als bots; zij zijn het toonbeeld van een beschaving die wij allen delen.
– Niveau 10 van botbouwvaardigheid bereiken
– Een Plumbot een chip voor gevoel geven