De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

In deze De Sims 3 Vooruit in de Tijd review kom je alles te weten over deze nieuwe uitbreiding. Twijfel je nog of je De Sims 3 Vooruit in de Tijd wilt aanschaffen of wil je gewoon meer weten over deze uitbreiding? Lees dan snel verder!

Het nieuwe laadscherm
Zoals altijd word je verwelkomd door een nieuw laadscherm zodra je De Sims 3 Vooruit in de Tijd opstart. We vinden dit persoonlijk een fijn en fris laadscherm. Het is niet erg speciaal, maar het past bij de uitbreiding en voldoet precies voor de (hopelijk korte) tijd dat je dit scherm ziet.

Als je Vooruit in de Tijd of patch 1.63 hebt geïnstalleerd is er ook een nieuwe optie bij de instellingen gekomen waarmee je kan kiezen of je tijdens het laden van een huishouden tips wilt krijgen of een soort minigame wilt spelen waarmee je levenslange blijdschap kan verdienen: interactieve laadschermen inschakelen. Tijdens het laden krijg je dan een screen te zien waarop je bepaalde voorwerpen moet gaan zoeken en aanklikken.

Hoe beter je de minigame speelt, des te meer levenslange blijdschap je zal verdienen. Deze levenslange blijdschap wordt vervolgens verdeeld onder alle familieleden in jouw huishouden.

 

 

Tijdreizen: naar de toekomst!
Zodra je een nieuwe game start of een bestaande save opent zal na een tijdje een Tijdportaal bij het huis van je Sims verschijnen. Geen nood als je tuin te klein is want dan zal het Tijdportaal ergens anders in de wereld (bij een openbare kavel) verschijnen. Als je het Tijdportaal gaat verkennen zullen je Sims voor het eerst de tijdreiziger ontmoeten. Hij zal je de tijdalmanak geven die je vervolgens kan vinden naast het verzamelverslag in de inventaris. In de tijdalmanak kan je allerlei informatie over het tijdreizen vinden.

De tijdreiziger vraagt jouw hulp bij het repareren van de tijdmachine. Als je hem helpt, dan mag je zijn tijdmachine gebruiken. Je hoeft daarvoor alleen maar 5 krachtige accu’s te verzamelen die verspreid liggen rondom het huis van je Sims. Je kan overigens ook zelf een tijdportaal in de koopmodus aanschaffen.

Bij De Sims 3 Vooruit in de tijd zit een nieuwe wereld: Oasis Landing. Oasis Landing is gelegen op een andere plek en honderden jaren in de toekomst. Het is geen nieuwe hoofdbuurt zoals bijvoorbeeld Sunset Valley en Riverview, maar een wereld waar je Sims heen kunnen reizen (enigszins vergelijkbaar met de werelden uit Wereldavonturen en Studententijd). Via het Tijdportaal kunnen je Sims naar Oasis Landing reizen. Je kan één of enkele Sims naar de toekomst sturen of het hele gezin (inclusief dieren, maar grote huisdieren uit De Sims 3 Beestenbende kunnen niet mee). Ze kunnen ook weer elk moment weer terug gaan naar hun thuiswereld. Nadat je hebt geselecteerd welke Sims naar de toekomst gaan zal je kort een laadscherm zien waarna je in Oasis Landing zal belanden.

In Oasis Landing kom je voor het eerst aan bij het huis van de tijdreiziger. Hier kunnen je Sims gratis blijven logeren, maar je kan ook zelf een huis kopen in Oasis Landing. Op de screens hierboven kan je zien hoe zijn huis eruit ziet. Het is een groot gebouw waar ook andere tijdreizigers verblijven. Als je met een heel gezin in de toekomst bent kan het daarom wel eens dringen worden bij het vinden van een bed. De optie bedeigendom instellen werkt namelijk niet zo goed op de locatie: er gingen telkens weer andere Sims in de bedden die we aan onze Sims hadden toegewezen slapen. Maar afgezien van dit kleine ongemak is dit verder een prima locatie om Oasis Landing te verkennen. Overal liggen hoverboards, jetpacks en HoloSprieten voor je Sims om te gebruiken. Daarnaast kan je natuurlijk op deze manier makkelijk andere bewoners van Oasis Landing ontmoeten.

Tijdreizen naar en van de toekomst is leuk, maar niemand zei dat je ook een zachte landing zou maken…

“Wat is papa toch een aansteller zeg, dat tijdreizen valt hartstikke mee!”

Terwijl je in Oasis Landing bent, hoef je je geen zorgen te maken over je thuiswereld. Terwijl jij op pad bent, wordt de tijd gepauzeerd. Je Sims kunnen in principe ook permanent gaan wonen in Oasis Landing (zowel bij de tijdreiziger als in hun eigen woning). Maar je kan niet met meerdere families in Oasis Landing spelen. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om de kinderen die inmiddels volwassen zijn geworden een eigen woning te geven. Alle Sims in jouw huishouden zullen bij elkaar blijven en mee gaan met de verhuizingen binnen Oasis Landing. Maar als je terug bent in hun thuiswereld dan kan je natuurlijk eventueel weer wel de familie opsplitsen. Alles wat je Sims in het heden doen kan trouwens van invloed zijn op hoe de toekomst eruit ziet en op hun eventuele nakomelingen. Het is dus zeker leuk om af en toe heen en weer te reizen om te zien wat er allemaal is veranderd.

Als Sims regelmatig het Tijdportaal gebruiken kunnen ze ook ziek worden van het tijdreizen, maar met de nieuwe levenslange beloning Portaal-immuniteit zullen je Sims geen last krijgen van de Tijdziekte tijdens een reis door de tijd. Mochten ze toch ziek worden, dan zal een snel bezoekje aan het ziekenhuis hun tijdziekte kunnen genezen.

 
 

In Oasis Landing rijdt iedereen rond in zweeftaxi’s en zweefauto’s. Als je Sims liever gebruik maken van het openbaar vervoer dan kunnen ze reizen via de monorail die ook wel de ZEFIER wordt genoemd. Er zijn verschillende stations aanwezig verspreid over Oasis Landing zodat je Sims op meerdere plaatsen uit kunnen stappen. Verder kom je ook overal holografische reclameborden in Oasis Landing tegen.

Er zijn verschillende openbare kavels in Oasis Landing. Zo zijn de carrière rabbitholes aanwezig zoals een gedeeld ziekenhuis/wetenschapslab, gemeentehuis en meer. Ook zijn er andere openbare kavels aanwezig zoals onder meer visstekken, de bioscoop, het kuuroord, de bibliotheek, het kerkhof en het nieuwe sterrenobservatorium. Alle gebouwen zien er hypermodern maar toch groen uit. Bij veel rabbitholes zien we zelfs tot vele meters boven de grond ‘gras’ op de gebouwen waar soms bomen groeien. Deze combinatie zorgt ervoor dat Oasis Landing niet alleen hypermodern oogt, maar daarnaast ook schoon, groen en vriendelijk overkomt.

Er is alleen niet standaard een school aanwezig in Oasis Landing. Kinderen hoeven dus ook niet naar school of huiswerk te maken. Sims die in hun thuiswereld een baan hadden zullen die niet automatisch ook in Oasis Landing hebben hoewel ze daar natuurlijk weer een carrière kunnen starten. Dit hebben de makers van het spel gedaan om de spelers meer de kans te geven om Oasis Landing te verkennen zonder dat ze aan allerlei verplichtingen moeten denken. Het is dus eigenlijk een soort vakantieoord in de toekomst! Maar je kan natuurlijk altijd je Sims nog een baan geven als je dat echt wilt.

Verder is er een nieuwe ‘ruimte’ achtergrond voor de wenskaarten bijgekomen en bij het ziekenhuis zijn er ook een aantal nieuwe opties. Sims die tijdelijk de kluts kwijt zijn door de karaktereigenschap instabiliteit kunnen nu worden opgenomen en ook Sims die lijden aan tijdziekte. Na een paar uurtjes in het ziekenhuis zijn ze dan weer helemaal de oude. Daarnaast kan je nu baby laten programmeren bij het ziekenhuis. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld koppels van dezelfde sekse een kindje krijgen zonder deze te moeten adopteren.

Bij het gemeentehuis kan je een DigiVuurwerkshow laten organiseren in Oasis Landing.

De bibliotheek ziet er erg imposant uit. De nieuwe boekenkasten passen perfect in deze wereld en zijn erg geschikt om grote bibliotheken mee te maken. Verder is er ook een open terras in Oasis Landing waar ze gesynthetiseerd voedsel en drankjes kunnen bestellen aan de bar of kunnen laten serveren door de aanwezige Plumbots. Ook mag een speeltuin voor de kinderen natuurlijk niet ontbreken. Bij veel openbare kavels in de buitenlucht zie je de nieuwe luchtbuisliften. Deze leiden naar een ondergronds openbaar toilet zodat ze niet het mooie uitzicht van Oasis Landing verpesten. We vonden deze oplossing goed bedacht van het Simsteam en het past ook zeker goed bij deze wereld.

Ook in de toekomst blijven Sims natuurlijk protesteren tegen de meest dwaze dingen!

In de Woestenij (het woestijngedeelte van Oasis Landing) is er onder meer een crashlocatie. Als je deze mysterieuze deur wilt openen zal je eerst op zoek moeten gaan naar fragmenten die je kan vinden in hopen puin in de Woestenij. Als je deze combineert vormen ze de sleutel tot de mysterieuze deur. Jammer genoeg is de crashlocatie verder niet erg bijzonder. Je kan er een aantal schatten ontdekken maar veel meer is er niet te doen. Zoals ook al tijdens de preview duidelijk is geworden kan je hier ook een leuke extra vinden, namelijk een voorwerp waarmee je een De Sims 4 concept art achtergrond voor het projectiepaneel kan vrijspelen.

Als je in Oasis Landing bent krijg je af en toe ook kansen aangeboden om de geavanceerde technologie vaardigheid van je Sims te verbeteren of om andere beloningen te verdienen.