De Sims 3 Studententijd Preview

Donderdag 14 februari hebben we EA Benelux bezocht voor een De Sims 3 Studententijd speelsessie. We hebben alvast een aantal uren mogen spelen met deze nieuwe uitbreiding. In deze preview kun je alles lezen wat we te weten zijn gekomen. We willen hierbij ook EA Games bedanken dat we alvast een eerste blik op De Sims 3 Studententijd mochten werpen.

Creëer-een-Sim (CAS)

Er zijn aardig wat nieuwe items in CAS bijgekomen voor mannen en vrouwen. Voor de kinderen en peuters is er jammer genoeg niet veel toegevoegd. Eigenlijk alleen een kapsel en outfit voor PlantSims en nog een t-shirt. Maar het is wel fijn om te zien dat ook jongere PlantSims een speciaal kapsel en outfit kunnen hebben.

 

 

Levenswensen, eigenschappen en muziek

Er zijn in De Sims 3 Studententijd weer nieuwe levenswensen, eigenschappen en een nieuwe muziekstijl bijgekomen. De nieuwe muziekstijl is Nerdrock. Hieronder volgt een overzicht van de nieuwe eigenschappen en levenswensen.
 

Eigenschappen

Sociaal ongemakkelijk – Sociaal ongemakkelijke Sims proberen erbij te horen, maar soms zeggen ze de verkeerde dingen op het verkeerde tijdstip. Het is niet makkelijk om sociaal ongemakkelijk te zijn, maar het is wel ongemakkelijk!

Onweerstaanbaar
– Onweerstaanbare Sims zijn best charmant hoewel ze vaak meer krijgen dan waar ze om vragen! Afspraakjes zijn geen probleem en Sims staan in de rij om iets gezelligs met ze te doen!

Hip – Hippe Sims weten wat kunst is en wat niet, en ze vinden het niet erg om anderen dat fijntjes bij te brengen. Het is niet makkelijk om een hip type tevreden te stellen! Hippe Sims zullen profiteren van een graad in kunst aan de Sims Universiteit.

Wij hadden een Sim aangemaakt met de eigenschap ‘hip’ en hij ontving meteen een graffitikunsttas in zijn inventaris waardoor hij meteen aan de nieuwe vaardigheid straatkunst kon beginnen. Je kan de graffitikunsttas overigens ook vinden in de koopmodus of krijgen van de rebellen als je daar voldoende invloed hebt.
 
 

Levenswensen

Blogkunstenaar – Niveau 10 van sociale netwerkvaardigheid bereiken + Een vijfsterrenblog maken.
Maximale invloed bij alle sociale groepen bereiken – Maximale invloed bij alle sociale groepen bereiken.
Perfecte student – Een universitaire graad halen met een perfect GEM.
Vakidioot – Drie graden halen.
 

 

Koopmodus

Er zijn veel nieuwe voorwerpen in de koopmodus toegevoegd. Aangezien we niet alles uitvoerig hebben kunnen bekijken, volgen hieronder screens van slechts een gedeelte uit buydebug en de koopmodus. De geparkeerde wagens zijn overigens geen nieuwe bestuurbare auto’s, maar slechts decoraties. Hierdoor kan je bijvoorbeeld op een openbare kavel een grote parkeerplaats simuleren. Dit kan je bijvoorbeeld ook al terug zien op de campus bij onder meer het stadion.

 

 

Nieuwe oogstbare planten

In De Sims 3 Studententijd zijn er veel nieuwe oogstbare planten bijgekomen. Hieronder volgt een overzicht van de nieuwe planten. Je Sims kunnen veel van deze planten overigens ook kopen in de supermarkt op de campus.

Basilicum
Bumbelblad
Buzzbes
Cortadoboom
Drop
Ginseng
Groenblad
Kamille
Kaneel
Konaboon
Lavendel
Mauiboon
Middernachtboon
Pepermunt
Rode bes boon
Wonderbloem
Zoet gras

 

 

Gaan studeren

Als je De Sims 3 Studententijd voor het eerst opstart dan zal het je waarschijnlijk opvallen dat er weinig aan de buurt veranderd is. Dat komt doordat de campus waar je Sim studeren in een hele nieuwe wereld is die wordt gekoppeld aan de wereld waarin je op dat moment aan het spelen bent. Je kan alle Sims uit je huishouden naar de universiteit sturen van jongvolwassen tot oudere. Ja, je leest het goed. Ook volwassen en oudere Sims kan je laten studeren! De achtergebleven Sims zullen overigens niet verouderen terwijl je andere Sims aan het studeren zijn.

Je Sims kunnen zich al voorbereiden op het studeren voordat ze naar de campus gaan. Alle huishoudens krijgen namelijk automatisch een welkomstpakket van de universiteit in hun familieinventaris met onder meer gratis spullen van de universiteit zoals vlaggetjes. In dit welkomstpakket zit ook een vaardigheidstest die je Sims kunnen afnemen. Afhankelijk van het resultaat kunnen ze hiermee een gedeeltelijke of volledige studiebeurs verdienen zodat ze makkelijker hun leergeld en andere dingen kunnen betalen. Ook kunnen ze alvast wat studiepunten verdienen voor de vakken (studies) waarvoor ze talent hebben.

In de onderstaande tabel kan je zien welke vaardigheden, eigenschappen en carrières van pas komen bij elk vak. Als je Sims de vaardigheden die daar staan goed beheersen en/of de bijbehorende eigenschappen hebben en/of al wat werkervaring hebben op gedaan in de genoemde carrières, dan zal hun resultaat vanzelfsprekend beter zijn waardoor ze meer kans maken op een beurs en studiepunten.

VakVaardighedenEigenschappenCarrière
Zakencharisma
sociaal netwerken
mixologie
genie
ambitieus
vals
zuinig
workaholic
geboren verkoper
Zaken
Misdaad
Technologieinzicht
handigheid
uitvinden
genie
computernerd
handig
geen gevoel voor humor
goed
excentriek
Ordehandhaving
Leger
Wetenschap en geneeskundevissen
tuinieren
wetenschap
alchemie
genie
boekenwurm
perfectionist
sociaal ongemakkelijk
groene vingers
opmerkzaam
Medische carrière
Wetenschap
Kunstwetenschappenschilderen
koken
gitaar
piano
drums
basgitaar
straatkunst
beeldhouwen
nectar brouwen
genie
hip
artistiek
geboren kok
virtuoos
rebels
Culinair
Muziek
Film
Communicatieschrijven
fotografie
genie
charismatisch
onweerstaanbaar
vlotte babbelaar
flirterig
sociale vlinder
Journalistiek
Politiek
Waarzeggerij
Lichamelijke opvoedingatletiek
oosterse vechtkunst
paardrijden
genie
sportief
houdt van buiten
Professionele sportcarrière

Je kan je Sims inschrijven voor de universiteit via de telefoon of computer. Per Sim kan je instellen welke studie ze gaan doen en hoeveel studiepunten je van plan bent te behalen. Het aantal (studie)punten dat je instelt is van invloed op het rooster van je Sim. Een hoger aantal (studie)punten betekent een lastiger en drukker rooster. Het leergeld wat ze moeten betalen is afhankelijk van de studierichting die ze kiezen en of ze één of twee semesters willen gaan volgen. Vervolgens kan je voor de groep studenten die je laat verhuizen bepalen hoe lang ze weg zullen gaan. Je kan ze voor één semester wegsturen, maar ook meteen twee semesters laten doen. Elk semester duur één week in Simstijd. Na afloop van het semester keren ze weer terug naar huis.

Je Sims kunnen tijdens het verblijf op de campus niet hun thuiswereld bezoeken. Maar als je echt geen zin meer hebt in het studentenleven, dan kunnen ze ook vroegtijdig de campus verlaten. Je Sims zullen echter dan alle voortgang die ze tijdens hun aanwezigheid op de campus hebben opgedaan verliezen. Als Sims het slecht doen op de universiteit waardoor ze lage cijfers halen, dan kunnen ze overigens niet van de universiteit worden gestuurd. Je kan dus net zolang studeren als je zelf wilt, hoewel je aan het einde van de semesters wel eerst even moet terugkeren naar de thuiswereld van je Sims.

Via het welkomstpakket van de universiteit kan je ook de universiteitsmascotte oproepen. Even later zal je de lamamascotte op je kavel zien verschijnen. Sims die in de buurt van een universiteitsmascotte zijn krijgen de positieve gemoedstoestand schooltrots van +15 voor 2 uren. Als je Sim goed genoeg bevriend is met de mascotte, dan kan hij of zij de mascotte vragen om hem of haar de mascottevaardigheden bij te brengen. Als je Sim die eenmaal heeft geleerd, dan kan hij of zij zich ook verkleden als lama- of kaboutermascotte. Ze kunnen in hun mascottepak ook een aantal nieuwe bewegingen doen zoals het gangnam style dansje en een achterwaartse salto.