De Sims 3 Jaargetijden Review

Lente

In de lente smelt langzaam al het sneeuw dat in de winter is gevallen. De temperatuur loopt langzaam omhoog waardoor de bomen en planten uit hun winterslaap komen. Zodra het boven de 0 graden is, worden de planten weer actief. Vervolgens zul je zien dat de bladeren weer langzaam aan de bomen beginnen te groeien en zul je hier en daar wilde bloemen zien groeien.

Je Sims kunnen deze wilde bloemen plukken en thuis in een vaas houden. Sommige Sims zijn echter allergisch voor al die plantenpollen. Ze krijgen dan een negatieve gemoedstoestand “Allergie Nevel” voor 2 dagen. Komen ze weer opnieuw in contact met pollen, dan kan de allergie aanhouden. Sims die last hebben van een allergie zullen af en toe moet niezen. Wil je eerder van de allergieverschijnselen af, dan kan je Sim een bezoekje brengen aan het ziekenhuis voor een allergieprik. Sims kunnen in De Sims 3 Jaargetijden ook verkouden worden. In dat geval kunnen ze ook langs het ziekenhuis voor een griepprik.

Op het lentefestival zijn er allemaal leuke nieuwe activiteiten voor je Sims om te doen. Elke dag wordt er een eierenzoektocht georganiseerd. Er liggen dan over het hele festivalterrein eieren verstopt die je Sims moeten vinden en oprapen. Door eieren te vinden kunnen je Sims festivalkaartjes of andere leuke prijzen verdienen (zoals bijvoorbeeld een magische kabouter). Verder kunnen je Sims onder meer hoefijzer werpen, meedoen met de liefdestest, rolschaatsen, in het kushokje werken en meedoen aan het Lentebal. In De Sims 3 Jaargetijden kunnen je Sims nu eindelijk met elkaar schuifelen. Erg romantisch bijvoorbeeld voor tijdens het Lentebal met je date voor Liefdesdag!
 

 

Zomer

Als Sims veel tijd buiten doorbrengen, dan kunnen ze een bruin kleurtje krijgen. Wil je niet wachten? Dan kan je ook gebruik maken van de nieuwe bruiningscabine waar je Sim bruin kan worden gespoten. Soms kan het wel eens mislukken zodat je Sim bijvoorbeeld aan één kant bruin wordt of met een zebrapatroon naar buiten komt. Je Sim krijgt vervolgens (door de zon en door de cabine) de gemoedstoestand ‘gekleurd’ die zo’n 24 uur blijft hangen. Als je Sim vervolgens te lang in de zon blijft, dan is er een grote kans dat je Sim zal verbranden.

Kan je Sim niet goed tegen de hitte? Gebruik dan een van de nieuwe parasols. Dit komt vooral goed van pas bij vampiers die normaal niet lang buiten kunnen blijven. Soms wilt het ook wel eens in de zomer regenen en de parasol helpt net zoals een paraplu daar ook goed tegen.

Er zijn veel nieuwe zomerse activiteiten. Je Sims kunnen voetballen, rolschaatsen, op de nieuwe luchtbedden voor het zwembad en de zee liggen, deelnemen aan de eetwedstrijden en nog veel meer.


Er zijn ook twee nieuwe ijsmachines waar je Sims een lekker ijsje kunnen halen. Er zijn zes verschillende smaken voor de sneeuwhoorn: kers, limoen, citroen, druif, blauwe framboos en regenboog. Elke smaak geeft weer een andere gemoedstoestand voor je Sim. Als ze het ijs te snel opeten dan kunnen ze ook de gemoedstoestand ‘ijsbrein’ krijgen.

In de zomer zijn er bij de supermarkt grote vuurwerkpakketten te koop. Er is behoorlijk wat nieuw vuurwerk bijgekomen zoals vuurwerk in de vorm van een sneeuwvlok en sterretjes voor de kinderen.