De Sims 3 Buurtleven Accessoires Review

Wil jij ook een wat verandering aanbrengen in jouw Sims buurt? Bij De Sims 3 Buurtleven Accessoires zitten zeven nieuwe openbare kavels en nieuwe voorwerpen, kleding en kapsels voor je Sims. In deze review zullen we alle nieuwe dingen uit dit accessoirespakket bespreken.
 
 

Koop- en bouwmodus

Allereerst nemen we eens een kijkje bij de nieuwe voorwerpen voor de koopmodus. Zoals bij ieder accessoirespakket zijn er ook dit keer weer nieuwe stoelen, (bijzet)tafels, lampen en decoraties. Maar bij De Sims 3 Buurtleven Accessoires zitten ook een aantal speciale voorwerpen die meer interacties hebben. Zo zit er bijvoorbeeld ook een wasmand, wasmachine en droger bij dit pakket waarmee je Sims ook echt hun kleding kunnen wassen. Dit was al eerder toegevoegd met De Sims 3 Ambities, maar als je deze uitbreiding niet hebt dan kan je dus toch de was doen. En anders heb je er weer een wasmachine en droger bij die er net wat anders uitzien.

Nadat je Sims de was hebben gedaan zullen ze nadat ze zich hebben omgekleed een tijdelijke positieve gemoedstoestand krijgen omdat ze schone kleding aanhebben. Daarnaast zullen ze ook als ze in bed liggen een positieve gemoedstoestand krijgen door de schone lakens.

Verder zitten er bij dit pakket onder meer een aantal nieuwe lampen waaronder een leuke spot voor aan het plafond, sportapparatuur en drie boekenkasten waarvan er eentje aan de muur kan hangen. Ook de nieuwe fontein vinden we erg mooi. Voor de kinderen zijn er een aantal nieuwe voorwerpen. Met de nieuwe zandbak, speeltoestel, glijbaan, klimhuisje en boomhut kan je een prachtig speelparadijs creëren. De zandbak en boomhut zagen we eerder ook al bij De Sims 3 Levensweg maar nu hoef je dus niet meer per se die uitbreiding te hebben om deze spullen in je spel te hebben. Ze zien er ook weer net wat anders uit dan de voorwerpen die bij Levensweg zaten, dus als je allebei hebt dan kan je afwisselen voor wat meer variatie.
 

 

Nieuwe openbare kavels

Er zijn zeven nieuwe openbare kavels toegevoegd in De Sims 3 Buurtleven Accessoires: een bibliotheek, sportschool, openbaar park, wasserette, basisschool, bistro en supermarkt. Vier hiervan zijn echte openbare kavels die je Sims kunnen bezoeken en drie hiervan zijn rabbitholes met een nieuw uiterlijk. Je zal deze openbare kavels wel zelf moeten plaatsen via stad bewerken aangezien er geen nieuwe wereld zit bij dit pakket waarin al deze nieuwe kavels staan. Dit kan wel eventjes wat tijd in beslag nemen, maar dan ziet je buurt er wel weer anders uit.

Het kleine openbare park is in feite een speeltuin voor de kinderen. Je vindt er speeltoestellen, een zandbak, schommel, glijbaan, klimhuisje en boomhut. De ouders kunnen zich eventueel vermaken met een potje schaak of eens rustig bij de fontein gaan zitten ontspannen.

De bibliotheek heeft van buiten niet de meest spannende kleuren maar heeft voor de rest wel een unieke uitstraling. Van binnen ziet het er netjes maar redelijk gezellig uit. Er zijn een aantal laptops aanwezig waarop je Sims kunnen werken en er zijn natuurlijk voldoende boekenkasten zodat je Sims naar hartenlust kunnen lezen. Ook is er een kinderkamer aanwezig zodat de kinderen achter de tekentafel kunnen kruipen of met het poppenhuis kunnen spelen terwijl hun ouders aan het studeren zijn.

De nieuwe sportschool ziet er van buiten strak maar gezellig uit. De sportschool is wel wat aan de kleine kant. Het zwembad is bijvoorbeeld erg klein en binnen is er ook niet zo erg veel sportapparatuur aanwezig. Er zal over het algemeen natuurlijk nog wel sporttoestellen overblijven voor je Sims dus dat is gelukkig niet zo’n probleem. Daarnaast is het weer eens wat anders dan de grote sportschool uit het basisspel. Deze nieuwe sportschool is ongetwijfeld een stuk knusser.

Als je Sims thuis niet willen of kunnen wassen, dan kunnen ze naar de nieuwe plaatselijke wasserette gaan! Er zijn meer dan voldoende wasmachines en drogers aanwezig voor je Sims om de was te doen. Op de eerste verdieping is er ook een tafelvoetbaltafel aanwezig waar je Sims even een potje kunnen spelen terwijl ze wachten totdat hun was klaar is.

Verder zijn er nog drie nieuwe rabbitholes: de basisschool, supermarkt en bistro. Deze gebouwen kan je net zoals die uit het basisspel niet van binnen bekijken (in de zin van je Sims volgen naar binnen) maar je kan soms wel delen van de binnenkant zien door de ramen. De rabbitholes hebben een totaal nieuw uiterlijk gekregen. Als je het dus zat bent om je Sims telkens naar dezelfde gebouwen te sturen, dan kan je die gebouwen vervangen door de exemplaren uit De Sims 3 Buurtleven Accessoires. Vooral de basisschool ziet er totaal anders uit. De versie in Buurtleven accessoires is erg modern en heeft ook een aantal ronde vormen. Het gebouw zal dan ook in de meeste werelden wel goed staan. De supermarkt heeft ook een wat moderner en strakker uiterlijk gekregen. Maar de bistro vonden we het meest geslaagd van deze drie gebouwen. De bistro heeft een gezellige uitstraling en een aantal leuke details. Jammer genoeg kunnen je Sims niet boven zitten, maar ze kunnen wel buiten een hapje gaan eten.

 

 

Nieuwe items in Creëer-een-Sim

De nieuwe kapsels bij De Sims 3 Buurtleven Accessoires vonden we een beetje tegenvallen. Het kapsel voor de mannen lijkt een beetje op die uit De Sims 3 Luxe accessoires maar dan mooier, maar voor de rest vonden we de kapsels niet zo speciaal. Dit pakket draait natuurlijk ook niet om de kapsels, maar toch hadden de makers er wel iets leukers van kunnen maken. Over de kleding zijn we een stuk positiever. Voor de vrouwen zijn er een aantal leuke topjes en outfits. Voor de mannen is er een stuk minder en van de dingen die erbij zitten vonden we eigenlijk alleen één trui leuk.

De meisjes hebben een nieuw topje, een leggingachtige broek en outfit erbij gekregen. De outfit vonden we niet zo geslaagd, maar het topje en de broek zijn wel leuk. Ook de jongens hebben een nieuw t-shirt en broek gekregen die we ook wel leuk vonden.