De Sims 3 Bovennatuurlijk review

De Sims 3 Bovennatuurlijk review

In De Sims 3 Bovennatuurlijk draait alles om het bovennatuurlijke. In deze review kom je alles te weten over de nieuwe bovennatuurlijke wezens, de nieuwe wereld Moonlight Falls en natuurlijke alle nieuwe voorwerpen en interacties. Ben jij klaar voor een bovennatuurlijk spektakel? Lees dan gauw verder!

De Sims 3 Bovennatuurlijk laadscherm

Moonlight Falls

De nieuwe wereld die bij de Sims 3 Bovennatuurlijk zit is Moonlight Falls. Deze mysterieuze buurt is gelegen in een bos aan het water. Er zijn al verschillende bovennatuurlijke bewoners aanwezig in Moonlight Falls, elk met hun eigen verhaal en geheimen. Moonlight Falls past erg goed in de bovennatuurlijke sfeer en er hangen ook geregeld dikke lagen mist om de mysterieuze sfeer extra te benadrukken. De wereld is vrij prettig om in te spelen, maar de sfeer moet je wel aan staan. Persoonlijk moeten wij eerlijk zeggen dat we mooiere werelden van het Sims team hebben gezien, maar aan de andere kant past Moonlight Falls weer goed bij de meer ‘duistere’ bovennatuurlijke Sims.


Families en openbare kavels

In Moonlight Falls wonen al een aantal bovennatuurlijke families. Zo speelt er een oude vete tussen de oudere generatie van de weerwolfgemeenschap en de vampiers, terwijl de jongere generatie al beter met elkaar lijkt te kunnen opschieten. Er is ook een heksenfamilie en een feeëngezin. Verder is er nog een huishouden met drie spoken en één gewone Sim. Het schijnt dat dit geheimzinnige huishouden banden heeft met andere historische Sims families.

De familie Goodfellow (het feeëngezin) bestaat uit Fawn, Dahlia, Pip en Flora. Ze wonen in een boomhut diep in de bossen van Moonlight Falls. Fawn is een menselijke Sim die geadopteerd is door een feeënfamilie. Het kind kwam dankzij Pip in de familie Goodfellow terecht door een wel doordacht ‘adoptiefoutje’. Binnen sommige families zou het enige niet-bovennatuurlijke wezen zich misschien een beetje een buitenbeentje voelen… maar dat geldt niet voor Fawn! Haar ouders zijn dolblij met haar. Fawn voelt zich zo jong als ze is bijna een echte fee, terwijl ze toch echt menselijk is.Verder heeft Moonlight Falls onder meer een strand, meerdere parken, een speciale lounge voor bovennatuurlijke Sims en een eigen vampierbar. Ook is er een prachtig feeënpark waar regelmatig tuinierswedstrijden worden georganiseerd. Doe mee met je mooiste zelf gekweekte gewassen en misschien ga je dan wel met de eerste prijs naar huis! Je Sims kunnen ook in het Arboretum op zoek gaan naar feeën. Je zal dan in een tekstavontuur belanden met verschillende dialogen waarbij je telkens een keuze moet maken wat je Sim moet doen. Hieronder kan je zien hoe dat bij ons is gegaan. Helaas heeft onze Sim op het einde geen feeën gevonden, maar het is waarschijnlijk wel mogelijk als je maar vaak genoeg probeert.Er is ook een winkel (“Aleisters Elixers en Gedroogde Vruchten”) waar je Sims recepten voor elixers, ingrediënten om elixers te kunnen maken en andere magische voorwerpen kunnen kopen. Als je een bepaald ingrediënt of elixer in de winkel wilt kopen, dan doe je er goed aan om regelmatig terug te komen. In de elixerwinkel is er telkens maar één voorwerp van iedere soort te koop, maar naar verloop van tijd zullen er nieuwe en verschillende voorwerpen aan het aanbod worden toegevoegd. Hieronder kan je zien welke items wij aantroffen bij de winkel.


Bij Aleisters Elixers en Gedroogde Vruchten kan je ook via het tabblad ‘Kringloop’ de elixers die je Sims hebben gemaakt te koop aanbieden zodat ze wat geld kunnen verdienen. Als het voorwerp verkocht wordt, dan zal je Sim de betaling ontvangen. Voorwerpen die niet verkocht worden zullen per post terug worden gestuurd. De waarde van je voorwerpen zal na verloop van tijd dalen. Door ze zo snel mogelijk te verkopen, maak je een zo groot mogelijke winst. Tijdens een volle maan zullen elixers sneller verkocht worden dan normaal, dus het is zeker aan te raden om dan elixers aan te bieden.


Nieuwe voorwerpen

In De Sims 3 Bovennatuurlijk zijn er veel nieuwe voorwerpen en interacties toegevoegd. Hierboven kan je op de afbeelding zien welke nieuwe items er zoal in de koopmodus te vinden zijn. Hieronder zullen we een aantal voorwerpen en nieuwe interacties uit De Sims 3 Bovennatuurlijk bespreken.
 

In De Sims 3 Bovennatuurlijk is een oude bekende uit De Sims 1 teruggekeerd: Bonehilde. Als je Bonehilde wekt, dan zal ze je huis gaan schoonmaken. Bonehilde is dan ook perfect voor de (bovennatuurlijke) gezinnen die niet dagelijks een schoonmaker of butler over de vloer willen hebben.


Bonehilde ging al snel niet alleen aan de slag met ons huis, maar ze bleek ook nog eens ontzettend goed met kleine kinderen te zijn. Ook repareert ze kapotte spullen in het huis en maakt ze graag een praatje met je Sims als ze zich eenzaam voelen. Bonehilde probeerde bij ons zelfs een hond het kunstje ‘opzitten’ te leren. Een geraamte dat gratis je huis schoonmaakt, spullen repareert, je gezelschap houdt en op de kinderen past, wat wil je werkelijk nog meer?
 


Je Sims kunnen bijen houden. Als je goed voor ze zorgt door ze regelmatig te voeren en de korf schoon te maken, dan kan je vervolgens honing en bijenwas oogsten. Pas wel op dat je niet wordt gestoken. Als je pech hebt kunnen de bijen je Sims zelfs aanvallen. Dit levert een negatieve gemoedstoestand van -30 op voor 24 uren in Simstijd en tijdens de bijenaanval zelfs een gemoedstoestand van -200. Het is dus zeker aan te raden om goed voor de bijen te zorgen! De honing die je oogst kan net zoals bij gewassen van verschillende kwaliteit zijn. Besteed veel tijd door met je bijen en misschien zal je wel overheerlijke honing maken!

 
Verder zijn er onder meer twee nieuwe arcadespellen toegevoegd.


Feeën kunnen bij het arcadespel vals spelen door te krimpen en vervolgens de prijs naar buiten te slepen. Sims kunnen verschillende dingen winnen: van simpele speeltjes tot zeldzame edelstenen.
 

Er zijn ook een aantal nieuwe voorwerpen toegevoegd voor peuters en kinderen. Zo zijn er nu voor alle bovennatuurlijke wezens teddyberen. Verder is er een modeltreintjesset, een hobbelpaardje en er zal een nieuwe versie zijn van de speelgoeddoos en het poppenhuis. Feeënpeuters kunnen daarnaast ook spelen in het feeënhuis. Het hobbelpaardje kan alleen gebruikt worden door kinderen. Er zijn verschillende interacties. Zo kunnen ze gewoon rijden op het hobbelpaard, maar ook doen alsof ze boeven vangen, een stuiterrodeo rijden of het hobbelpaard ‘stuiter ruiter’ aaien.
 

Ook kunnen kinderen voordat ze gaan slapen nu onder hun bed kijken of er misschien monsters verstopt zitten. Maar of ze daarna nog wel in dat bed zullen durven te slapen is een andere vraag…
 De toverspiegel is een van de nieuwe voorwerpen. Je Sims kunnen met de toverspiegel kletsen en hun charisma oefenen. Ze kunnen echter ook om een magische make-over vragen. Hierboven kan je zien hoe dat precies in zijn werk gaat. De Sim draait zwevend boven de grond en op het einde zal hij op magische wijze een nieuwe outfit dragen. Zal de nieuwe look bevallen of zal jouw Sim achteraf toch maar weer naar de oude vertrouwde kledingkast stappen?
 

Ook is er een nieuw toverportaal toegevoegd waarmee je snel van de ene plek in de stad naar de andere kan reizen. Je kan toverportal zowel op openbare kavels en op woonkavels plaatsen. Er zijn al een aantal toverportalen aanwezig op de openbare kavels in Moonlight Falls, zodat je Sims snel de hele stad kunnen verkennen.
 

Pas wel op dat je niet te snel achter elkaar reist via het toverportaal. Anders loopt je Sim namelijk kans om in een tragische clown te veranderen. De Sim zal dan 24 uur lang een speciale outfit dragen en clownsmake-up op hebben. Tijdens deze 24 uur is het niet mogelijk om een andere outfit aan te doen of de make-up te verwijderen. Je Sim zal ook de negatieve gemoedstoestand ‘tragische clown’ ontvangen en andere Sims in zijn of haar buurt zullen in huilen uitbarsten en de negatieve gemoedstoestand ‘wat tragisch’ krijgen zo lang zij in de buurt van de tragische clown zijn.
 
Verder zijn bezemstelen een nieuw vervoersmiddel in De Sims 3 Bovennatuurlijk. Zowel kinderen als volwassenen kunnen de bezem pakken om van kavel naar kavel te reizen. Er is ook een speciale ‘kapstok’ voor bezems die net zoals bijvoorbeeld het fietsenrek of een parkeerplaats dient om bezems te herbergen. Bezems zijn overigens niet exclusief voor heksen: de magie zit als het ware al in de bezem zelf waardoor ook gewone Sims op bezems kunnen vliegen. Ook is er een bezembaan toegevoegd waar Sims kunnen ‘joyriden’ of een stuntritje kunnen maken. Hoe meer ervaring ze op te doen, des te moeilijkere stunt ze kunnen uitvoeren!
 
Er is ook een wel erg speciale nieuwe deur toegevoegd: de geheime boekenkastdeur. Door het juiste boek te pakken kan de boekenkastdeur geopend worden. Het is dan ook de perfecte deur om geheime ruimtes te verbergen voor nieuwsgierige ogen.
 
Ook zijn er twee nieuwe maaltijden bij ‘snelle hap’ toegevoegd: ‘ijsbrein a la mode’ en ‘plasma sinaasappelsap’. IJsbrein a la mode wordt vooral gewaardeerd door zombies, maar ook normale Sims willen wel eens een kommetje eten. Plasma sinaasappelsap is een vegetarisch drankje voor vampiers om hun dorst naar plasma te lessen.
 

In de koopmodus kan je verder een boompje vinden waar toverballen (ook wel jellybeans genoemd) groeien. Sims kunnen deze toverballen eten en zoals de naam al doet vermoeden kunnen toverballen een magisch effect geven. De ene keer krijgt je Sim misschien tijdelijk een goudkleurige huidskleur, de andere keer krijgen ze misschien wel een adrenalinekick of een elektrische shock! Het is wel aan te raden om voorzichtig te zijn met het eten van toverballen, want een elektrische shock kan ook de dood tot gevolg hebben. De kans dat dit gebeurt is echter zeer klein, maar het is toch verstandig om voor het spel eerst op te slaan of ervoor te zorgen dat je Sim een doodsbloem in zijn inventaris heeft om te voorkomen dat het mis gaat.
 

Je Sims kunnen al hun vragen stellen aan de bol der antwoorden. Even schudden en je hebt het antwoord… of je krijgt een melding dat je het later nog eens moet proberen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen de bol der antwoorden gebruiken en het is ook fijn om te zien dat ze bij de mogelijke vragen voor de kinderen rekening hebben gehouden met hun leeftijd. In plaats van vragen over werk en liefde zullen kinderen vragen kunnen stellen als ‘moet ik buiten gaan spelen?’ of de vraag of ze hun huiswerk moeten maken.
 

De spectrum humeurlamp is een van de nieuwe voorwerpen in De Sims 3 Bovennatuurlijk. Je kan deze humeurlamp op verschillende kleuren aanzetten. De huidskleur van Sims die in de buurt staan van de humeurlamp zal een licht gloed krijgen in de kleur die op dat moment aan staat. Ook hoort bij elke kleur een bepaalde gemoedstoestand.
 
Een ander leuk nieuw voorwerp is de plantenbak. Er zijn een aantal verschillende potten waaruit je kan kiezen. Het is zonder twijfel een erg handig voorwerp voor Sims die dol zijn op tuinieren. Door planten in een plantenbak te zetten kan je ze nu immers ook makkelijk binnen zetten en eventueel een soort kas bouwen. Je kan overigens alleen planten kwijt in de nieuwe plantenbakken: bomen zul je nog steeds buiten in de grond moeten zetten.
 


In De Sims 3 Bovennatuurlijk is er een schommelstoel. Sims kunnen niet alleen in deze stoel schommelen, maar ze kunnen ook tegelijk een boek lezen of baby’s en peuters langzaam in slaap wiegen. Afgezien van de schommelstoel zullen er voor de rest geen nieuwe babyinteracties zijn.
 

Dansers met wat ervaring kunnen met De Sims 3 Bovennatuurlijk een nieuwe dans leren: de Smist (ook wel bekend als de smustle). Mensen die De Sims 2 Nachtleven hebben gespeeld zullen deze dans ongetwijfeld herkennen. De Smist ziet er in De Sims 3 nog even hilarisch uit als in De Sims 2. We zijn dan ook erg blij dat deze dans weer terug is gekomen.
 
De Steen der wijzen is een nieuwe levenslange beloning die elke Sim kan krijgen. Een andere manier om de steen der wijzen te bemachtigen is via de alchemie. Als je Sim niveau 10 in de alchemie heeft bereikt, dan zal hij namelijk drie opeenvolgende kansen krijgen. Je Sim moet hiervoor bepaalde insecten, stenen en planten verzamelen en als beloning zal hij dan de steen der wijzen in de familieinventaris kunnen vinden. Met dit object kunnen je Sims objecten in goud veranderen. De gouden baar kan je vervolgens weer verkopen, zodat het best lucratief kan zijn om nutteloze voorwerpen in goud te veranderen.