De Sims 3 Bovennatuurlijk preview

Tijdens de Gamescom 2012 hebben wij de kans gekregen om alvast met De Sims 3 Bovennatuurlijk te spelen. Dit is niet de eerste keer dat we De Sims 3 Bovennatuurlijk mochten spelen, dus lees ook eens onze eerdere hands-on verslagen.

Hands-on deel 1 Hands-on deel 2  
 

Bovennatuurlijke Sims

In De Sims 3 Bovennatuurlijk kunnen Sims veranderen in vampiers, feeën, heksen, weerwolven en zombies. Je kan van deze wezens vampiers, feeën, heksen en weerwolven creëren in Creëer-een-Sim (CAS). Daarnaast is er met De Sims 3 Bovennatuurlijk ook de mogelijkheid toegevoegd om in CAS geesten te creëren zodat je ook meteen met geesten kan spelen in jouw huishouden. Je kan echter geen zombies in Creëer-een-Sim (CAS) maken aangezien dit een speciaal bovennatuurlijk wezen is. Sims kunnen echter op verschillende manieren in het spel tijdelijk of permanent in een zombie veranderen. Ze kunnen daarnaast ook de eigenschappen hebben van een andere Bovennatuurlijke Sim. Als een fee bijvoorbeeld tijdelijk in een zombie verandert, dan behoudt hij zijn vleugels en andere kenmerken en mogelijkheden die feeën hebben. Als ze vervolgens genezen van het zombie zijn, dan veranderen ze weer naar een normale fee. Andere bovennatuurlijke Sims kan je niet kruisen. Een Sim kan dus een fee, vampier, heksen of weerwolf zijn, maar niet meerdere tegelijk.

Alle bovennatuurlijke Sims hebben elk hun eigen eigenschappen en kenmerken. Hieronder zullen we elke bovennatuurlijke Sim apart bespreken. Alle bovennatuurlijke Sims kunnen andere Sims beschermen. De normale Sim kan een bovennatuurlijke Sim om bescherming vragen, maar de bovennatuurlijke Sim kan ook bescherming beloven. Er ontstaat dan een speciale beschermer/beschermde band tussen deze Sims. De Sim die wordt beschermd zal zich dan veiliger voelen, minder bang zijn en daarnaast hebben ze de mogelijkheid om hun beschermer op te roepen om hen te komen beschermen.

Bovennatuurlijke Sims zijn bij de relaties aangegeven met een aparte kleur: groen voor feeën, rood voor vampiers, geel voor heksen en bruin voor weerwolven. Zombies en geesten hebben net zoals gewone Sims geen aparte kleur. Een feeënzombie wordt bijvoorbeeld nog steeds groen weergeven in het relatieoverzicht.

 
 

 

FeeënFeeën kunnen tegen planten praten en ze sneller laten groeien met behulp van hun toverkrachten. Als ze deze toverspreuk uitspreken over een plant die net geoogst is, dan zullen de vruchten of gewassen meteen weer terug groeien zodat je opnieuw kan oogsten.

Verder kunnen feeën een achterwaartse salto maken en zal je ze af en toe wat zien spelen met hun feeënkrachten.

Er zijn ook unieke sociale interacties met andere bovennatuurlijke Sims. Zo kunnen feeën bijvoorbeeld tikkertje spelen met een bevriende weerwolfsim.

Feeën halen graag feeëntrucs uit met andere Sims. Alleen gaan deze feeëntrucs niet altijd goed zoals hierboven is te zien bij de fee die ‘klappertanden’ uitsprak over zijn weerwolfvriend. In plaats van de weerwolf, kreeg ineens de fee het erg koud!
De feeëntruc heethoofd ging wel goed. Misschien zelfs iets té goed aangezien onze weerwolfsim letterlijk vuur spuwde. Gelukkig hield hij er alleen maar een negatieve gemoedstoestand (-20 voor 2 uren) aan over en konden ze er achteraf samen om lachen.Feeën kunnen krimpen naar een klein elfenformaat en vervolgens dingen doen die ze alleen kunnen doen met die grootte. Als ze zo groot zijn als een elf kunnen ze bijvoorbeeld in hun feeënhuisje gaan, maar ook voorwerpen repareren of een ritje maken in de modeltreintjesset. Dat is niet alleen heel leuk, maar het vult ook hun toverkrachtmeter sneller aan.


Feeën kunnen de levenslange beloning feeënkoning of feeënkoningin aanschaffen. Hiermee krijgen ze een aantal nieuwe opties.

Allereerst kunnen ze andere feeën die ze kennen uit hun groep oproepen.

Ook kunnen ze met deze levenslange beloning de kleur en vorm van hun vleugels aanpassen. Dit zal vooral handig zijn voor Sims die tijdens het spelen in een fee veranderen, aangezien ze dan random vleugels krijgen door het spel. Met deze levenslange beloning kan je ze helemaal naar smaak aanpassen.


Ook zullen er af en toe drie elfjes rondom een fee vliegen die deze levenslange beloning heeft. Ze kunnen verschillende kleuren hebben en verdwijnen ook weer vanzelf.