De Sims 3 Bovennatuurlijk hands-on

Creëer een Sim (CAS)

Er zijn een aantal nieuwe opties toegevoegd aan Creëer een Sim (CAS). Zo is er allereerst een nieuwe optie die je laat bepalen of je een normale of bovennatuurlijke Sim wilt creëren. Je kan dus met de Sims 3 Bovennatuurlijk direct vanuit CAS bepalen of je Sim een heks, fee, weerwolf of vampier wordt. Ook kan je als De Sims 3 Bovennatuurlijk en De Sims 3 Showtime zijn geïnstalleerd direct de geesten uit Showtime in CAS creëren. Zombies kan je niet direct vanuit CAS maken, maar er zijn nog genoeg andere manieren om zombies te krijgen. Je kan echter nu wel in CAS geesten creëren. De kleur van een geest is afhankelijk van de manier waarop hij of zij is gestorven. Alle verschillende soorten geesten zijn toegevoegd, dus je kan helemaal zelf bepalen welke kleur jouw geest moet krijgen. In De Sims 3 Bovennatuurlijk zijn er drie verschillende manieren voor je Sims om dood te gaan (namelijk door magie, alchemie en een van de nieuwe voorwerpen). Deze geesten hebben net zoals de andere geesten hun eigen kleur en kunnen ook worden gekozen in CAS.


Niet alleen volwassenen en ouderen, maar ook kinderen en tieners kunnen veranderen in bovennatuurlijke wezens. Je zult dus ook in CAS bovennatuurlijke kinderen kunnen creëren. Bovennatuurlijke wezens kunnen daarnaast ook kinderen krijgen. Als bijvoorbeeld een heks en een weerwolf samen een kind krijgen, dan is er 50% kans dat dit kind een heks wordt en 50% kans dat hij of zij een weerwolf wordt. Op deze manier kan je dus ook bovennatuurlijke peuters krijgen.

Bovennatuurlijke wezens hoeven geen speciale kleding te dragen. Ze kunnen dus ook normale kleding dragen als je dat wilt. Er zijn wel een aantal outfits in De Sims 3 Bovennatuurlijk toegevoegd die goed passen bij bijvoorbeeld feeën, heksen of weerwolven, maar elke Sim zal deze kleding kunnen dragen. Je hoeft verder niet per se feeën puntoren mee te geven of een heks een groene huid. Je bent helemaal vrij om jouw Sim het uiterlijk mee te geven dat jij wenst.Feeënpeuters hebben net zoals volwassen feeën vleugels. Er is keuze uit zes verschillende vleugels. Ook kan je de kleur van de vleugels bepalen. Wil je bijvoorbeeld oranje vleugels of juist paars? Alles is mogelijk!

Er zijn vijf nieuwe sliders toegevoegd in CAS waarmee je het gezicht van je Sim kan aanpassen. Deze opties zijn voor alle Sims beschikbaar, maar zijn vooral geschikt om je bovennatuurlijke Sims een speciale look mee te geven.

  • Optie om de hoek van de oren te bepalen
  • Optie om puntige oren te maken
  • Optie om de kaak meer naar voren te plaatsen
  • Optie om de vorm van de wenkbrauwen aan te passen
  • Optie om een puntige neus te maken


Ook de nieuwe gezichtssliders zijn beschikbaar voor alle leeftijden. Je kan dus bijvoorbeeld ook peuters en kinderen puntoren meegeven of een typisch weerwolfuiterlijk.Verder zijn er een aantal nieuwe levenswensen en eigenschappen. Heksen kunnen bijvoorbeeld ‘master of dark magic’ of ‘master of light magic’ worden, voor feeën is er de levenswens ‘ultimate trickster’ en weerwolven kunnen alfawolf worden. Sims kunnen daarnaast bijvoorbeeld de karaktereigenschap nemen waardoor ze helemaal fan zijn van het bovennatuurlijke (bovennatuurlijk fan) of juist afwijzend hier tegenover staan (bovennatuurlijk scepticus). Deze karaktereigenschappen zullen dan ook beïnvloeden hoe je Sims tegenover bovennatuurlijke Sims zullen staan.


Het creëren van weerwolven
Weerwolfsims kunnen transformeren tussen hun menselijke en weerwolfvorm. Weerwolven hebben in hun normale Sim fase gloeiende ogen. Zodra ze transformeren in een weerwolf zullen ze een speciaal weerwolf-uiterlijk krijgen. Zowel het uiterlijk van de menselijke als de weerwolfvorm kan je zelf naar eigen wens aanpassen. Je kan weerwolven speciale lichaamsbeharing geven. Dit geldt overigens voor alle weerwolven, dus je kan ook kinderen en vrouwen lichaamsbeharing geven. Net zoals bij de normale lichaamsbeharing heb je een aantal opties voor het soort en de hoeveelheid lichaamsbeharing. Daarnaast kan je ook bepalen welke lichaamsdelen behaard moeten zijn en kan je de kleur aanpassen. Wil je liever weerwolven zonder lichaamsbeharing, dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.

 
 
Nieuwe kapsels
 
 
Nieuwe kleding
 
 
Nieuwe kleding voor tieners
 
 
Nieuwe kleding voor kinderen
Er zijn ook een aantal nieuwe kledingstukken voor kinderen. Jammer genoeg is er helemaal niets in CAS bijgekomen voor peuters. Dat zal misschien wel leuk zijn geweest aangezien zij immers ook bovennatuurlijk kunnen zijn.
 
 
Nieuwe accessoires
Er zijn ook een aantal nieuwe schoenen, nepnagels en andere accessoires toegevoegd.
 
 
Nieuwe tatoeages
 
 

Er is ook nieuwe gezichtsbeharing voor de mannen toegevoegd.

 

 

Conclusie

De Sims 3 Bovennatuurlijk is een leuke uitbreiding waarvan we zeker nog niet alles gezien hebben. Het spel heeft veel nieuwe leuke mogelijkheden en het is ontzettend leuk om met de bovennatuurlijke Sims te spelen. Gelukkig zijn er ook nieuwe populatie-instellingen toegevoegd waarmee je kan instellen welke bovennatuurlijke wezens automatisch door het spel mogen worden aangemaakt. We willen hierbij graag EA Games nog bedanken dat we aanwezig mochten zijn op de Bovennatuurlijk hands-on. De Sims 3 Bovennatuurlijk ziet er fantastisch uit en we kunnen niet wachten tot het in de winkels ligt!