De Sims 3 Bovennatuurlijk hands-on

Nieuwe voorwerpen


In De Sims 3 Bovennatuurlijk is een oude bekende uit De Sims 1 teruggekeerd: Bonehilde.

Als je Bonehilde wekt, dan zal ze je huis gaan schoonmaken. Bonehilde is dan ook perfect voor de (bovennatuurlijke) gezinnen die niet dagelijks een schoonmaker of butler over de vloer willen hebben.


Bonehilde ging al snel niet alleen aan de slag met ons huis, maar ze bleek ook nog eens ontzettend goed met kleine kinderen te zijn. Een geraamte dat gratis je huis schoonmaakt en op de kinderen past, wat wil je werkelijk nog meer?Je Sims kunnen bijen houden. Als je goed voor ze zorgt door ze regelmatig te voeren en de korf schoon te maken, dan kan je vervolgens honing en bijenwas oogsten. Pas wel op dat je niet wordt gestoken! De honing die je oogst kan net zoals bij gewassen van verschillende kwaliteit zijn. Besteed veel tijd door met je bijen en misschien zal je wel overheerlijke honing maken!

 

In De Sims 3 Bovennatuurlijk zijn nog veel meer nieuwe voorwerpen toegevoegd waaronder verschillende arcadespellen. Hieronder volgt een kleine selectie.
 

Er zijn ook een aantal nieuwe voorwerpen toegevoegd voor peuters en kinderen. Zo zijn er nu voor alle bovennatuurlijke wezens teddyberen. Verder is er een modeltreintjesset, een hobbelpaardje en er zal een nieuwe versie zijn van de speelgoeddoos en het poppenhuis. Feeënpeuters kunnen daarnaast ook spelen in het feeënhuis.
De toverspiegel is een van de nieuwe voorwerpen. Je Sims kunnen met de toverspiegel kletsen en hun charisma oefenen. Ze kunnen echter ook om een magische make-over vragen. Hierboven kan je zien hoe dat precies in zijn werk gaat. De Sim draait zwevend boven de grond en op het einde zal hij op magische wijze een nieuwe outfit dragen. Zal de nieuwe look bevallen of zal jouw Sim achteraf toch maar weer naar de oude vertrouwde kledingkast stappen?


Er zijn een aantal leuke nieuwe voorwerpen toegevoegd waaronder een bezembaan, een edelsteen slijpmachine, het alchemielab, de spectrum humeurlamp waarmee je de toekomst kan voorspellen en de bol der antwoorden. Ook zijn er verschillende nieuwe vervoersmiddelen. Kinderen en volwassen Sims kunnen naar andere kavels reizen op hun bezem. Ook is er een nieuw toverportaal toegevoegd waarmee je snel van de ene plek in de stad naar de andere kan reizen. Er zijn al een aantal toverportalen aanwezig op de openbare kavels in Moonlight Falls, zodat je Sims snel de hele stad kunnen verkennen.

Ook zijn er nieuwe levenslange beloningen. Twee hiervan zijn voor alle Sims en daarnaast heeft ieder bovennatuurlijk wezen nog een speciale levenslange beloning gekregen.


Vliegende stofzuiger (10.000) – Het is een vogel! Het is een bezem! Nee, het is een vliegende stofzuiger! Stap op en geniet van een luxe stijlvol ritje, dat je alleen op een stofzuiger kunt maken.

Steen der Wijzen (40.000) – Het zal amateuristische alchemisten echt niet lukken om simpele voorwerpen te transformeren in goud. Dit is het echte werk! Geef jezelf ongelofelijke krachten, maar vergeet niet dat daar ook verantwoordelijk gedrag bij hoort.
 

 

Moonlight FallsMoonlight Falls is de naam van de nieuwe wereld die zit in De Sims 3 Bovennatuurlijk. Deze wereld wordt gekenmerkt door de vele bomen, verschillende watervallen en de geheimzinnige mist die er hangt. Het is overigens niet zo dat er enkel bovennatuurlijke Sims voorkomen in deze wereld. Ook in andere werelden kunnen bovennatuurlijke wezens voorkomen en ook daar het volle maan worden.

In Moonlight Falls wonen al een aantal bovennatuurlijke families. Zo speelt er een oude vete tussen de oudere generatie van de weerwolfgemeenschap en de vampiers, terwijl de jongere generatie al beter met elkaar lijkt te kunnen opschieten. Er is ook een heksenfamilie en een feeëngezin. Verder is er nog een huishouden met drie spoken en één gewone Sim. Het schijnt dat dit geheimzinnige huishouden banden heeft met andere historische Sims families.

De familie Goodfellow (het feeëngezin) bestaat uit Fawn, Dahlia, Pip en Flora. Ze wonen in een boomhut diep in de bossen van Moonlight Falls. Fawn is een menselijke Sim die geadopteerd is door een feeënfamilie. Het kind kwam dankzij Pip in de familie Goodfellow terecht door een wel doordacht ‘adoptiefoutje’. Binnen sommige families zou het enige niet-bovennatuurlijke wezen zich misschien een beetje een buitenbeentje voelen… maar dat geldt niet voor Fawn! Haar ouders zijn dolblij met haar en Fawn voelt zicht zo jong als ze is bijna een echte fee, terwijl ze toch echt menselijk is.


Er wonen nog vele andere al dan niet bovennatuurlijke families in Moonlight Falls. Hierboven kan je er een aantal van zien.
Verder heeft Moonlight Falls onder meer een strand, meerdere parken, een speciale lounge voor bovennatuurlijke Sims en een eigen vampierbar. Ook is er een prachtig feeënpark waar regelmatig tuinierswedstrijden georganiseerd. Doe mee met je mooiste zelf gekweekte gewassen en misschien ga je dan wel met de eerste prijs naar huis! Je Sims kunnen ook in het Arboretum op zoek gaan naar feeën. Je zal dan in een tekstavontuur belanden met verschillende dialogen waarbij je telkens een keuze moet maken wat je Sim moet doen. Hieronder kan je zien hoe dat bij ons is gegaan. Helaas heeft onze Sim op het einde geen feeën gevonden, maar het is waarschijnlijk wel mogelijk als je maar vaak genoeg probeert.Er is ook een winkel (“Aleisters Elixers en Gedroogde Vruchten”) waar je Sims recepten voor elixers, ingrediënten om elixers te kunnen maken en andere magische voorwerpen kunnen kopen. Als je een bepaald ingrediënt of elixer in de winkel wilt kopen, dan doe je er goed aan om regelmatig terug te komen. In de elixerwinkel is er telkens maar één voorwerp van iedere soort te koop, maar naar verloop van tijd zullen er nieuwe en verschillende voorwerpen aan het aanbod worden toegevoegd. Hieronder kan je zien welke items wij aantroffen bij de winkel.


Bij Aleisters Elixers en Gedroogde Vruchten kan je ook via het tabblad ‘Kringloop’ de elixers die je Sims hebben gemaakt te koop aanbieden zodat ze wat geld kunnen verdienen. Als het voorwerp verkocht wordt, dan zal je Sim de betaling ontvangen. Voorwerpen die niet verkocht worden zullen per post terug worden gestuurd. De waarde van je voorwerpen zal na verloop van tijd dalen. Door ze zo snel mogelijk te verkopen, maak je een zo groot mogelijke winst. Tijdens een volle maan zullen elixers sneller verkocht worden dan normaal, dus het is zeker aan te raden om dan elixers aan te bieden.

 

 

Waarzegger

In De Sims 3 Bovennatuurlijk is er een nieuwe baan toegevoegd: waarzegger.

Je Sim kan waarzegger worden door via de krant of computer een baan te zoeken.In Moonlights Falls is er echter ook een woonwagen. Hier kan je je toekomst laten voorspellen of een wild avontuurtje beleven met een geliefde, maar je kan hier ook een carrière als waarzegger starten.Als je Sim zijn toekomst wil laten voorspellen door de waarzegger, dan zal je telkens een dialoogvenster krijgen waarin je wordt gevraagd een keuze te maken tussen meer doneren of vertrekken. Achteraf kan je Sim naar aanleiding van de voorspelling een positieve of negatieve gemoedstoestand ontvangen. Misschien dat er ook nog andere dingen kunnen gebeuren, maar wij hebben dat niet kunnen ontdekken in de korte tijd dat we het spel hebben gespeeld.