De Sims 3 Bovennatuurlijk hands-on


Dinsdag 10 juli hebben wij het EA kantoor bezocht om een presentatie bij te wonen van De Sims 3 Bovennatuurlijk en zelf eens met het spel aan de slag te gaan. We hebben veel nieuwe dingen ontdekt die je allemaal in dit hands-on verslag kan lezen. Helaas geldt voor heksen en vampieren een apart embargo tot maandag 13 augustus (na 9 uur), dus die informatie houden jullie nog van ons tegoed. Aangezien we natuurlijk niet de uiteindelijk versie van het spel hebben kunnen zien, kan het zo zijn dat bepaalde dingen later nog worden toegevoegd of veranderd. Houd daar dus rekening mee bij het lezen van ons verslag.

Preview Hands-on deel 2  
 

Bovennatuurlijke Sims

In De Sims 3 Bovennatuurlijk kunnen Sims veranderen in vampiers, feeën, heksen, weerwolven en zombies. Je kan van deze wezens vampiers, feeën, heksen en weerwolven creëren in Creëer-een-Sim (CAS). Daarnaast is er met De Sims 3 Bovennatuurlijk ook de mogelijkheid toegevoegd om in CAS geesten te creëren zodat je ook meteen met geesten kan spelen in jouw huishouden. Alle bovennatuurlijke Sims hebben elk hun eigen eigenschappen en kenmerken. Hieronder zullen we elke bovennatuurlijke Sim apart bespreken. Alle bovennatuurlijke Sims kunnen andere Sims beschermen. De normale Sim kan een bovennatuurlijk Sim om bescherming vragen, maar de bovennatuurlijke Sim kan ook bescherming beloven. Er ontstaat dan een speciale beschermer/beschermde band tussen deze Sims. De Sim die wordt beschermd zal zich dan veiliger voelen, minder bang zijn en daarnaast hebben ze de mogelijkheid om hun beschermer op te roepen om hen te komen beschermen.

 
 

 

Feeën


 
Feeën zijn wispelturige bovennatuurlijke wezens met toverkrachten en een aangeboren verbintenis met de natuur waardoor ze minder snel oud zullen worden dan andere normale Sims. Ze hebben prachtige vleugels waarmee ze ook daadwerkelijk kunnen vliegen en zelfs achterwaartse salto’s kunnen maken. Er zijn zes soorten vleugels voor feeën. Als je een fee maakt in Creëer-een-Sim kan je zelf de vorm en kleur kiezen van de vleugels. Verandert je Sim echter tijdens het spelen in een fee, dan worden de vleugels willekeurig gekozen door het spel.
 

Met de levenslange beloning ‘feeënkoning’ of ‘feeënkoningin’ zullen feeën echter niet alleen andere feeën kunnen oproepen, maar ze zullen bovendien met deze beloning de vorm en kleur van hun vleugels kunnen aanpassen.


 
Hoewel feeën vleugels hebben, zullen ze niet overal naartoe vliegen. Zo stuurden wij onze Sim naar een openbare kavel en pakte zij haar fiets om deze plek te bereiken.
 


Er is ook een apart feeënhuisje waar feeën hun dagelijkse behoeften kunnen vervullen of een gezellig feeënfeestje kunnen organiseren. Ze kunnen dit huisje betreden door te krimpen naar een klein elfenformaat.
 


Er zijn unieke sociale interacties toegevoegd tussen feeën en andere Sims. Een fee kan bijvoorbeeld een andere sim op een speelse wijze plagen of tikkertje spelen met een bevriende weerwolf.


Feeën beschikken over toverkrachten. Ze kunnen echter niet onbeperkt hun toverkrachten gebruiken. Elke fee zal een toverkrachtmeter hebben die aangeeft hoeveel toverkracht ze nog kunnen gebruiken. Als er in één keer te veel worden verbruikt, dan zullen hun krachten afnemen, waardoor een aantal vaardigheden niet benut kunnen worden. De toverkrachtmeter zal automatisch langzaam aangevuld worden. Ze kunnen ook door middel van een elixer van gedistilleerde magie hun toverkracht direct herstellen. Feeën kunnen daarnaast sneller hun toverkrachtmeter vullen door te transformeren naar hun kleine elfenformaat en taken in een feeënhuis uit te voeren of door een ritje te maken in de modeltreintjesset.Feeën kunnen andere Sims een zweem van geluk geven, zoals hierboven op de afbeeldingen is te zien. De betoverde Sim zal dan een positieve gemoedstoestand voor zo’n 20 uren in Simstijd ontvangen.


Als feeën hun feeënkrachten vaak gebruiken, dan zullen hun feeënkrachten sterker worden waardoor ze nieuwe mogelijkheden zullen krijgen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld leren om te krimpen naar een klein elfenformaat zodat ze voorwerpen die kapot zijn kunnen repareren. Feeën kunnen hun feeënkracht verbeteren door feeënvallen te zetten, feeëntrucs uit te halen en door andere Sims te helpen met hun feeënaura.

Een fee kan een speciale feeënaura creëren die niet alleen zichzelf maar ook Sims die zich in de buurt bevinden kunnen beïnvloeden. Er zijn verschillende feeënaura’s: de aura van kalmte, de aura van creativiteit en de aura van lichaam en geest. Actieve feeënaura’s zullen voortdurend feeënmagie verbruiken, wat weergegeven wordt met de roze toverkrachtmeter.

De aura van kalmte laat een kalmerende golf over de fee en iedereen in de buurt heen spoelen. Dit levert een beter humeur en minder stress dan voorheen op.
 

De aura van lichaam en geest helpt de fee en andere Sims in de buurt aan een betere concentratie op het gebied van sport, inzicht, charisma, handigheid en Oosterse vechtkunsten. Hiermee kunnen deze vaardigheden beter ontwikkeld worden.
 

De aura van creativiteit inspireert de fee en omringende Sims om de volgende vaardigheden sneller te ontwikkelen: schilderen, schrijven, gitaar, piano, drums, bas en koken.


Bovendien zijn feeën experts op het gebied van manipuleren en bewerken van de natuur, waardoor ze hun boskrachten nog beter kunnen benutten om planten te verbouwen. Ze kunnen tegen planten praten en als ze planten hebben geoogst dan kunnen ze een spreuk uitspreken waardoor ze sneller zullen groeien zodat je ze weer opnieuw kan oogsten.


Feeën zijn er dol op om grappen uit te halen met andere Sims. Feeën met de karaktereigenschap kwaadaardig zullen ook vaker de wens hebben om grappen uit te halen. Er zijn verschillende feeëntrucs die feeën kunnen uithalen met andere Sims: goud en padden, mangelmaag, heethoofd, klappertanden, innerlijke schoonheid en in je ondergoed. Door ‘in je ondergoed’ uit te spreken over een andere Sim kunnen ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat die Sim opeens in zijn ondergoed komt te staan. De feeëntruc ‘innerlijke schoonheid’ zorgt ervoor dat het uiterlijk van de andere Sim zal veranderen. Het resultaat hiervan zal slechts tijdelijk zijn als de betoverde Sim weet te bewijzen dat hij of zij een goed hart heeft.

 

 

Weerwolven

In de Sims 3 Bovennatuurlijk zijn weerwolven de belichaming van kracht, passie en ongetemde emoties. In hun karakter zijn menselijke tederheid en monsterlijke kracht met elkaar versmolten, plus een flinke dosis onvoorspelbaarheid. Weerwolven moeten de balans zien te vinden om met de dramatische effecten van de weerwolfvloek een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden. Ze kunnen overschakelen tussen hun menselijke en weerwolfvorm. De transformatie kan optreden uit vrije wil, maar ook een onbedwingbare drang, slecht humeur of volle maan kan de gedaantewisseling in gang zetten. Tijdens de transformatie wordt de neus breder en de neusgaten zullen op die van een wolf gaan lijken. Bovendien worden de onderste snijtanden groter en zullen de oren naar achteren gaan staan. De haargroei wordt wilder en voller, zodat de wenkbrauwen dikker worden en in een agressievere hoek komen te staan. Op de handen, voeten en schouders verschijnt er een vacht met textuur. Tenslotte zullen er grote klauwen uit de vingertoppen schieten. Hun kleding zal echter door de transformatie niet veranderen. Je kan echter natuurlijk de outfit van je Sim aanpassen en hem of haar bijvoorbeeld kleding geven met scheuren erin zodat het beter bij de weerwolfgedaante past. Als je een weerwolf in Creëer-een-Sim (CAS) maakt, dan kan je ook het uiterlijk van de weerwolfvorm bepalen. Zo kan je bijvoorbeeld de weerwolf minder of geen lichaamsbeharing geven, de lichaamsbeharing een andere kleur geven of andere typische weerwolfkenmerken meer of juist minder laten opvallen.Weerwolfsims hebben de mogelijkheid om rauw vlees direct vanuit hun inventaris op te eten. Alleen laten hun tafelmanieren wat te wensen over… Hebben weerwolven echter de karaktereigenschap netjes, dan zullen ze minder snel de neiging hebben om bijvoorbeeld in vuilnisbakken te gaan rotzooien.


Naarmate weerwolven beter leren omgaan met hun primitieve natuur, wordt het eenvoudiger om de gedwongen transformaties zelf in de hand te krijgen. Bovendien kunnen weerwolven dan ook bepaalde talenten ontwikkelen. Uiteindelijk zullen weerwolven die alleen of in een roedel jagen ook naar bepaalde verzamelvoorwerpen kunnen zoeken zoals edelstenen, metalen of insecten. Dit zal vooral van pas kunnen komen bij Sims met de nieuwe vaardigheid alchemie. Voor sommige elixers heb je namelijk zeldzame ingrediënten nodig en weerwolven kunnen helpen die te verzamelen door de omgeving af te speuren met behulp van hun jachtinstinct. Naarmate hun (verborgen) weerwolfvaardigheid zich ontwikkeld, zullen het aantal oncontroleerbare transformaties afnemen terwijl ze daarnaast beter zullen worden in het jagen. Ook zullen weerwolven met betere weerwolfvaardigheden in staat zijn om andere Sims te bijten zodat de weerwolfvloek zich kan verspreiden. Weerwolven zien er fysiek intimiderend uit en kunnen zich onbehoorlijk gedragen, maar ze zijn ook heel eervol, waardoor ze de weerwolfvloek echter niet zomaar roekeloos zullen verspreiden.

Dankzij hun grillige natuur kan het voor weerwolven lastig zijn om een liefje te vinden, maar in hun hart zijn het hele tedere wezens. Ze kunnen kinderen krijgen met andere weerwolven of menselijke Sims. Wanneer er gepaard wordt met een Sim die geen weerwolf is, is de kans op een weerwolf als nakomeling 50%. Weerwolven hebben verder een speciaal weerwolfloopje en ze kunnen ook erg snel op handen en voeten rennen.


Weerwolven hebben een aantal nieuwe sociale interacties met normale Sims, andere weerwolven of andere bovennatuurlijke Sims. Zo kunnen ze bijvoorbeeld andere Sims besnuffelen of hun weerwolftanden laten zien aan een andere bovennatuurlijke Sim. Daarnaast zullen ze af en toe de neiging hebben om net zoals honden op de meubels te gaan kauwen.

Iedere weerwolf wil natuurlijk leider van de roedel worden. Na voldoende punten voor levenslange blijdschap verdiend te hebben kan dit doel bereikt worden met de levensbeloning ‘Alfawolf’. Zo gauw dit doel is bereikt zal de weerwolf een onhoudbare kracht bezitten en iedere menselijke Sim in een weerwolf kunnen transformeren. Alle Sims binnen gehoorafstand zullen doodsbang worden na het horen van hun angstaanjagende gehuil.


Onze weerwolfsim wist een toverstaf in handen te krijgen en wilde natuurlijk eens proberen of hij er ook mee zou kunnen toveren. Jammer genoeg voor onze weerwolfsim, mislukte zijn eerste (en meteen laatste) poging en kreeg hij te horen dat hij toch echt een heks moet zijn om te kunnen toveren.

 

 

Bovennatuurlijke peuters

Bovennatuurlijke Sims kunnen kinderen krijgen. Sims kunnen echter alleen de eigenschappen en kenmerken hebben van één bovennatuurlijke Sim. Kinderen van bovennatuurlijke Sims zullen dan ook op één van de ouders gaan lijken. Als bijvoorbeeld een heks en een weerwolf samen een kind krijgen, dan is er 50% kans dat dit kind een heks wordt en 50% kans dat hij of zij een weerwolf wordt. Als het kind nog een baby is, dan zul je nog niet veel bovennatuurlijks kunnen ontdekken. Zodra ze echter opgroeien tot peuters beginnen de eerste kenmerken zich te openbaren. Je kan overigens ook direct in Creëer-een-Sim (CAS) bovennatuurlijke peuters maken.


Weerwolfpeuters hebben net zoals volwassen weerwolven gloeiende ogen. Weerwolfpeuters kunnen nog niet transformeren naar hun weerwolfgedaante maar ze zullen wel dierlijk gedrag vertonen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gaan huilen als een wolf, krabben of jagen.


Feeënpeuters hebben net zoals volwassen feeën vleugels. Ze zullen echter pas hun feeënkrachten optimaal kunnen benutten als ze volledig zijn opgegroeid.


In De Sims 3 Bovennatuurlijk is er een schommelstoel. Sims kunnen niet alleen in deze stoel schommelen, maar ze kunnen ook tegelijk een boek lezen of baby’s en peuters langzaam in slaap wiegen. Afgezien van de schommelstoel zullen er voor de rest geen nieuwe babyinteracties zijn.
 

 

Bovennatuurlijke kinderen en tieners


Als kinderen zullen weerwolven voor het eerst transformeren van hun menselijke vorm naar hun weerwolfvorm en andersom. Weerwolven kunnen als tiener alle voor- en nadelen die bij deze bovennatuurlijke levensstijl horen aan den lijve ondervinden.


Ook feeënkinderen hebben vleugels. Elke levensfase (peuter, kind, tiener, volwassenen en ouderen) heeft de keuze uit dezelfde 6 verschillende vleugels. Tijdens het opgroeien zullen ze dezelfde vleugels houden. Heb je eenmaal voor een paar vleugels gekozen (of heeft het spel deze voor je geselecteerd), dan zal deze fee die vleugels normaal gesproken voor de rest van zijn leven hebben. Aangezien je in Creëer-een-Sim andere vleugels kan selecteren, kan je echter door middel van cheats tijdens het spelen nog de vleugels veranderen. Wil je echter geen cheats gebruiken, dan is er nog een andere manier. Met de levenslange beloning ‘feeënkoning’ of ‘feeënkoningin’ kunnen feeën namelijk niet alleen andere feeën oproepen, maar ze kunnen bovendien de vorm en kleur van hun vleugels aanpassen.