SteelSeries Sensei [RAW] review

In deze review zullen we de rubberized versie van de SteelSeries Sensei [RAW] bespreken.

Vorm en gewicht
Door de ergonomische vorm ligt SteelSeries Sensei [RAW] fijn in de hand en kan je ‘m zonder problemen lang achter elkaar gebruiken. Door de vorm en grootte is deze muis vooral geschikt voor mensen met een palmgrip. De muis is vergeleken andere gamingmuizen niet enorm groot en breed (afmetingen: 12,55 x 6,83 x 3,87 (lxbxh)) waardoor de muis met name geschikt is voor mensen die geen grote handen hebben. De muis weegt slechts 90 gram en heeft geen optionele gewichten. Mensen die graag een zware muis willen kunnen dus beter voor een andere muis gaan, maar als je juist een relatief lichte muis wilt dan kan de SteelSeries Sensei [RAW] een goede keuze zijn. Door de stevige gevlochten kabel zal er ook niet snel draadbreuk optreden.

Rubberized en glossy
Er zijn twee varianten beschikbaar: rubberized en glossy. De rubberized versie heeft een zachte anti-zweet bovenlaag waardoor de muis relatief makkelijk schoon te maken is ten opzichte van veel andere gamingmuizen. Naar onze ervaring zal je echter sneller zweetplekken zien op de rubberized versie dan op de glossy variant. Gelukkig kan je de muis makkelijk schoonmaken met een vochtig doekje waardoor je er niets meer van ziet. Hoewel we deze muis nog niet heel lang hebben kunnen testen, lijkt de kwaliteit dik in orde te zijn. Na ruim een maand intensief gebruik begint de muis nog geen kale plekken te vertonen.

SteelSeries Engine
Als extra heeft SteelSeries optionele verlichting bij het logo en het scrollwiel aangebracht die je via het programma SteelSeries Engine naar eigen smaak kan aanpassen. Je kan per profiel verschillend effecten instellen zodat je kan zien welk profiel actief is. Wil je liever geen verlichting, dan kan je deze optie ook uitschakelen.

Met SteelSeries Engine kan je ook de gevoeligheid en de functies van de knoppen van de muis aanpassen. Dit programma wordt niet meegeleverd met de muis, maar kan je via de site van SteelSeries downloaden. Als je SteelSeries Engine start worden meteen alle aangesloten producten van SteelSeries herkend. Het programma is niet in het Nederlands beschikbaar, maar aangezien het vrij simpel werkt zal dit voor de meeste mensen geen probleem vormen. Je kan eventueel per game een aparte configuratie maken. Je kan de gevoeligheid van de muis tussen de 90 en 5670 CPI instellen. Je hebt heel veel keuze in welke waarde je wilt instellen, maar je kan niet elk waarde instellen. Vul je bijvoorbeeld 1000 in, dan wordt dit aangepast naar 990 DPI aangezien de muis met sprongen van 90 CPI werkt. Zeker in vergelijking met De Sims 4 muis waarbij je maar vier keuzes had, kan je dus bij de SteelSeries Sensei [RAW] vrij exact de gevoelheidheid van de muis instellen. Ook kan je twee gevoeligheidsprofielen maken zodat je met een druk op de knop bijvoorbeeld van een hoge CPI naar lage CPI kan overschakelen als je iets preciezer werk moet verrichten.

SteelSeries Sensei [RAW] Eindoordeel

Samenvatting

De SteelSeries Sensei [RAW] is een fijne muis voor mensen met een palmgrip. De muis is niet al te duur, maar biedt wel voldoende opties en mogelijkheden. Door de ergonomische vorm en zachte bovenlaag ligt de muis lekker in de hand. De anti-zweet bovenlaag zorgt er bovendien voor dat de muis makkelijk is schoon te maken. Als je op zoek bent naar een fijne muis zonder te veel toeters en bellen, dan is dit zeker een aanrader.

Pluspunten
+ Ligt lekker in de hand
+ CPI is vrij exact in te stellen
+ Degelijke en accurate muis

Minpunten
- Gewicht van de muis is niet aan te passen

4.5