Steelseries QcK Mini muismat review

De Steelseries QcK Mini is de kleinste in de QcK serie. In deze review zullen we deze muismat eens nader onder de loep nemen.

Goede kwaliteit
De QcK serie van Steelseries staat bekend om zijn goede kwaliteit. De Steelseries QcK Mini heeft dezelfde kwaliteit als de Steelseries QcK muismat. Het enige verschil is dat de QcK Mini – zoals de naam al doet vermoeden – kleiner is. De Qck Mini voelt stevig en degelijk aan en de onderkant heeft een speciaal profiel (antisliplaag) waardoor de muismat goed op zijn plek blijft liggen. De muismat is net iets dikker dan 2 mm, waarmee het net iets dikker is dan de meeste budgetmuismatten maar gelukkig ook weer niet te hoog is. Dat laatste is natuurlijk deels persoonlijk, maar persoonlijk vinden we dit een fijne dikte die samen met de rubberen onderlaag ervoor zorgt dat je hand en pols comfortabel op de muismat steunt.

Aangezien de muismat een stoffen bovenlaag heeft, voelt het in tegenstelling tot een plastic muismat niet koud aan als je hand op de muismat rust. Het gebruikte materiaal aan de bovenkant voelt fijn en glad aan en je muis glijdt er soepel over. We gebruiken de QcK mini nu al een paar maanden en we zijn er erg tevreden over. De muismat is in die paar maanden niet verkleurd en de muis gaat er nog steeds even soepel over als toen ie net nieuw was. De muismat houdt zich verder ook goed en trekt niet krom.

Formaat
De QcK muismatten komen in verschillende formaten zodat iedereen het formaat dat bij hem of haar past kan kiezen. Als je een voorkeur hebt voor kleine muismatten dan is de QcK Mini een goede keuze. Met een formaat van 25 bij 21 cm is deze muismat zeker niet groot te noemen, maar aan de andere kant is de muismat ook weer niet te klein om nog goed mee te kunnen werken. Heb je echter liever een grotere muismat, dan kan je beter voor de QcK (eventueel met De Sims 4 print) gaan.

Vergelijking met De Sims 3 en ICIDU 3-in-1 muismat
De Steelseries Qck Mini is al verkrijgbaar vanaf € 6,99 (bijvoorbeeld bij MyCom). Dit is dus zeker geen dure muismat, maar voor de volledigheid van deze review bekeken we nog een andere muismat die nog goedkoper is: de ICIDU 3-in-1 Notebook Mousepad. Helaas bleek bij deze ICIDU dat goedkoop in dit geval duurkoop was. Allereerst is het formaat wat vreemd met 28 bij 16 cm. De QcK Mini is een stuk breder waardoor deze naar onze mening een stuk aangenamer werkt. Verder viel het op dat de ICIDU muismat dunner is (slechts 1 mm) wat de muismat toch een stukje minder comfortabel maakt. Maar het grootste nadeel was toch wel de bovenlaag. Die is eigenlijk totaal niet geschikt voor een muismat. Het materiaal is ontzettend stroef zodat je een behoorlijke weerstand voelt als je de muis probeert te verplaatsen. Als je dagelijks een muismat gebruikt dan raden we dan ook ongetwijfeld aan om die paar euro meer uit te geven voor een degelijke muismat. De QcK Mini biedt zeker veel meer kwaliteit en kost daarnaast ook niet zoveel meer.

De Steelseries Qck Mini is net iets groter dan De Sims 3 muismat. Het is duidelijk te zien dat de Steelseries muismat van veel betere kwaliteit is. De Sims 3 muismat trekt bij dagelijks gebruik vrij snel krom en doordat deze muismat geen antisliplaag heeft ligt ie ook een stuk minder stabiel dan de Steelseries Qck Mini.
 
 

Steelseries QcK Mini muismat Eindoordeel

Samenvatting

De Steelseries QcK Mini muismat laat zien dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn. Voor een zeer bescheiden prijs krijg je een degelijke muismat. Het design is misschien wat simpel, maar dit kan zowel als een pluspunt als een minpunt worden gezien afhankelijk van wie het beoordeelt.

Pluspunten
+ Goede kwaliteit
+ Muis glijdt soepel over de muismat
+ Antisliplaag
+ Goedkoop

Minpunten
- Geen

5