De Sims 4 Steelseries QcK muismat review

Van de populaire SteelSeries QcK muismat is nu ook een speciale De Sims 4 editie verschenen. De Sims 4 versie ziet er hetzelfde uit als de normale zwarte QcK muismat van Steelseries maar dan met een leuke De Sims 4 print erop. In deze review zullen we deze muismat bespreken en vergelijken met andere muismatten.

Goede kwaliteit
De QcK serie van Steelseries staat bekend om zijn goede kwaliteit. De Sims 4 Steelseries QcK heeft dezelfde kwaliteit als de zwarte QcK muismat. De muismat voelt stevig en degelijk aan en de onderkant heeft een speciaal profiel (antisliplaag) waardoor de muismat goed op zijn plek blijft liggen. De muismat is net iets dikker dan 2 mm, waarmee het net iets dikker is dan de meeste budgetmuismatten maar gelukkig ook weer niet te hoog is. Dat laatste is natuurlijk deels persoonlijk, maar persoonlijk vinden we dit een fijne dikte die samen met de rubberen onderlaag ervoor zorgt dat je hand en pols comfortabel op de muismat steunt.

De Sims 4 SteelSeries QcK muismat

Net zoals de andere QcK muismatten wordt De Sims 4 muismat in een compacte verpakking geleverd. Maar geen zorgen: deze muismat kan prima opgerold worden en ziet er dan ook mooi uit als je ‘m uit de verpakking haalt.

Aangezien de muismat een stoffen bovenlaag heeft, voelt het in tegenstelling tot een plastic muismat niet koud aan als je hand op de muismat rust. Het gebruikte materiaal aan de bovenkant voelt fijn en glad aan en je muis glijdt er soepel over. We gebruiken de zwarte QcK en QcK mini nu al een paar maanden en we zijn er erg tevreden over. De muismat is in die paar maanden niet verkleurd en de muis gaat er nog steeds even soepel over als toen ie net nieuw was. De muismat houdt zich verder ook goed en trekt niet krom.

Formaat
De QcK muismatten komen in verschillende formaten zodat iedereen het formaat dat bij hem of haar past kan kiezen. De Sims 4 muismat is helaas maar in één formaat beschikbaar: 32 bij 27 cm. Het ligt heel erg aan je persoonlijke voorkeur of je dit een fijn formaat vindt of niet. Over het algemeen is dit formaat het populairst in de QcK serie en met name mensen met grote handen zullen waarschijnlijk dit formaat waarderen. Maar als je een kleine muismat (zoals bijvoorbeeld de QcK Mini van 25 bij 21 cm) gewend bent dan zou je een misschien aan de grote kant kunnen vinden.

Vergelijking met de QcK muismat
De zwarte QcK muismat is tussen de € 9,99 en € 12,99 te koop. De Sims 4 versie kost over het algemeen tussen de € 14,99 en € 16,99. Je betaalt dus wel iets meer voor De Sims 4 print. Daarentegen is De Sims 4 muismat natuurlijk een stuk leuker dan een zwarte muismat met alleen een klein wit logo erop. Zo kan iedereen meteen zien dat jij een echte Simsfan bent. Persoonlijk vinden we De Sims 4 print leuk en gelukkig ook niet te druk zodat ie mooi staat op de meeste bureaus. De print is echter ook weer niet zo speciaal en we denken dat ook wel dat EA met een mooier ontwerp had kunnen komen. Niettemin vinden we de muismat nog steeds leuk, maar het was nog beter geweest met een mooier ontwerp.

Vergelijking met De Sims 3 muismat
De Sims 3 muismat is nooit in webwinkels te koop geweest, maar toch moeten we zeggen dat EA er bijzonder goed aan heeft gedaan om met Steelseries in zee te gaan. Steelseries staat bekend als een goed merk dat goede kwaliteit levert (voor meestal een scherpe prijs) en dat is zeker terug te zien in De Sims 4 muismat. Hoewel De Sims 3 muismat er erg leuk uit zag, was de kwaliteit niet al te best. De muismat had geen antisliplaag en de bovenkant was van plastic waardoor de muismat (in tegenstelling tot de stoffen QcK muismatten) vrij koud aan voelt. Ook trok de muismat al vrij snel aan de zijkanten krom en wordt de muismat snel vies. Wat dat betreft is De Sims 4 muismat een echte verbetering.

Op deze foto’s is de QcK Mini en De Sims 3 muismat te zien

Vergelijking met ICIDU muismat
Eerder merkten we op dat De Sims 4 muismat iets duurder is dan de zwarte QcK muismat. De QcK is niet de goedkoopste muismat, maar ook zeker niet de duurste. De reden dat de QcK serie zo populair is, is omdat de kwaliteit zo goed is en de prijs relatief laag. Er zijn wel goedkopere muismatten te vinden, maar vaak geldt dan dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is. Als je dagelijks een muismat gebruikt dan raden we zeker aan om die paar euro meer uit te geven voor een degelijke muismat. Om goed te kunnen vergelijken hebben we een ICIDU muismat aangeschaft die normaal zo’n 5 euro kost. Allereerst is het formaat wat vreemd met 28 bij 16 cm. Zelfs de QcK Mini is een stuk breder en we kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat dit formaat fijn is om mee te werken. Verder viel het op dat deze muismat dunner is (slechts 1 mm) wat de muismat toch een stukje minder comfortabel maakt. Maar het grootste nadeel was toch wel de bovenlaag. Die is eigenlijk totaal niet geschikt voor een muismat. Het materiaal is ontzettend stroef zodat je een behoorlijke weerstand voelt als je de muis probeert te verplaatsen.

Andere goedkope muismatten zijn vaak niet mooi afgewerkt en houden zich vaak niet goed. Ze trekken bijvoorbeeld krom of verkleuren snel. Als je daarnaast van een redelijke grote muismat houdt, dan kan je beter niet voor budgetmuismatten gaan aangezien deze vaak aan de kleine kant zijn. Ben je juist een voorstander van een kleine muismat, dan kan je beter voor de Steelseries Qck Mini gaan die al verkrijgbaar is vanaf € 6,99.
 
 

De Sims 4 Steelseries QcK muismat Eindoordeel

Samenvatting

Ben je op zoek naar een goede muismat, maar wil je liever geen saaie zwarte muismat? Dan is De Sims 4 Steelseries QcK muismat een goede keuze als je van grote muismatten houdt. De Sims 4 versie is over het algemeen wel iets duurder dan de zwarte QcK muismat, maar daar krijg je wel een leukere muismat voor terug. De kwaliteit van de muismat is erg goed waardoor het zijn geld zeker waard is!

Pluspunten
+ Leuke De Sims 4 print
+ Grote muismat
+ Goede kwaliteit
+ Muis glijdt soepel over de muismat
+ Antisliplaag

Minpunten
- Misschien net iets te groot voor sommige mensen
- De zwarte QcK is goedkoper verkrijgbaar

4.5