De Sims 4 SteelSeries muis review

SteelSeries heeft een speciale gamingset ontwikkeld in De Sims 4 stijl. In deze review zullen we De Sims 4 muis uitvoerig bespreken. Bekijk ook onze andere reviews als je benieuwd bent naar de muismat of headset: De Sims 4 Steelseries QcK muismat review en De Sims 4 SteelSeries headset review.

Door de ergonomische vorm ligt De Sims 4 muis fijn in de hand en kan je ‘m zonder problemen lang achter elkaar gebruiken. De muis is vergeleken andere gamingmuizen niet enorm groot en breed (afmetingen: 12,55 x 6,83 x 3,87 (lxbxh)) waardoor de muis met name geschikt is voor mensen die geen grote handen hebben. De Sims 4 muis heeft een glossy oppervlak waardoor de muis makkelijk is schoon te houden en niet zo snel vies wordt of kale plekken krijgt. Onder het scrollwieltje is een LED Plumbob-versiering aangebracht waarvan de kleur mee verandert met het humeur van je Sims. Ook het scrollwiel zelf heeft aan de zijkant verlichting.

Op de site van SteelSeries kan je SteelSeries Engine downloaden, waarmee je eventueel de muis naar eigen smaak kan instellen. Als je SteelSeries Engine start worden meteen alle aangesloten producten van SteelSeries herkend. Het programma is niet in het Nederlands beschikbaar, maar aangezien het vrij simpel werkt zal dit voor de meeste mensen geen probleem vormen. Voor De Sims 4 producten is er al meteen een De Sims 4 profiel gemaakt. Je hoeft hier verder niets aan aan te passen. De muis zal meteen werken met De Sims 4 en van kleur mee veranderen met het humeur van je Sims.

Met het programma kun je de instellingen specifiek aanpassen voor De Sims 4. Zo kan je de kleuren van de led en het effect aanpassen naargelang je wens. Ook kun je instellen voor wat elke knop dient. Ook kan je hier de gevoeligheid aanpassen. Je hebt de keuze tussen 400, 800, 1200 en 1600 CPI (counts per Inch). Het is jammer dat je de gevoeligheid niet helemaal exact kan instellen, maar voor de meeste mensen zullen deze opties voldoende zijn.

Linkshandigen
We zijn zelf rechtshandig waardoor het wat lastig is om te beoordelen of deze muis ook geschikt is voor linkshandigen. Door de inkepingen aan beide zijden ligt de muis ook lekker in de linkerhand, maar er zijn geen knoppen voor de duim aanwezig aangezien er alleen twee knoppen aan de linkerkant zijn. Als je linkshandig bent en daarnaast gewend bent om deze knoppen te gebruiken, dan kan je beter voor bijvoorbeeld de Steelseries Sensei [RAW] gaan die wel twee knoppen aan de rechterkant heeft.

Kabellengte
Persoonlijk gebruiken wij De Sims 4 muis in combinatie met een desktop. De kabellengte van deze muis is afgestemd op desktopgebruikers. Als je deze muis wilt gaan gebruiken met een laptop zal dan je de kabel misschien wat aan de lange kant zou vinden. Dit ‘nadeel’ is natuurlijk niet een specifiek iets van De Sims 4 muis, aangezien vrijwel alle bedrade muizen op desktopgebruikers zijn gericht. En als je van plan bent om deze muis te gaan gebruiken met een desktop, dan vind je het waarschijnlijk fijn dat de kabel wat langer is.

Vergelijking met andere muizen
Logitech G500
Een van onze reviewers gebruikt dagelijks de Logitech G500. Deze muis heeft de optie om wat gewichtjes toe te voegen zodat de muis aangepast wordt naar jouw eisen. Dit is niet mogelijk bij De Sims 4 muis, wat voor hem best wel een gemis is aangezien hij een zwaardere muis gewend is. De Sims 4 muis kost natuurlijk ook vrij weinig (zeker voor een gamingmuis), dus het is ook niet zo vreemd dat dit niet is aan te passen. Daarnaast vinden sommige gebruikers het juist weer fijn als een muis niet te veel toeters en bellen heeft.

SteelSeries Sensei [RAW]
De Sims 4 muis lijkt erg sterk op de SteelSeries Sensei [RAW] (op de foto’s zie je de rubberized versie, er is ook een glossy variant). Qua lengte en hoogte komt de muis praktisch overeen. De muis lijkt ook even breed te zijn, maar in de praktijk voelt de Sensei [RAW] net iets breder aan. Als je de Sensei [RAW] net een fractie te breed vindt, dan zou De Sims 4 muis misschien net iets beter in de hand liggen. Qua uiterlijk valt verder op dat de Sensei [RAW] een verstevigde draad heeft en De Sims 4 muis niet. We hebben in de maanden dat we De Sims 4 muis gebruiken geen last gehad van draadbreuk, dus de kwaliteit lijkt in orde.

Verder heeft de Sensei [RAW] twee knoppen extra aan de rechterkant en is het scrollwieltje net iets dunner en werkt het naar onze mening ook iets fijner dan bij De Sims 4 muis. Maar het voornaamste verschil tussen deze twee muizen is de kwaliteit. De bouwkwaliteit van beide muizen is dik in orde, maar de Sensei [RAW] heeft een betere lasersensor en meer opties. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat de Sensei [RAW] bijna twee keer zo duur is. Als je enkel een muis nodig hebt voor De Sims 4 en normaal computergebruik, dan ben je naar ons idee ook beter af met De Sims 4 muis.

De Sims 3 muis
Naar onze mening heeft EA er bijzonder goed aan gedaan om met Steelseries in zee te gaan. Steelseries staat bekend als een goed merk dat goede kwaliteit levert (voor meestal een scherpe prijs) en dat is zeker terug te zien in De Sims 4 muis. Hoewel De Sims 3 muis er ook wel leuk uitziet, is de kwaliteit niet al te best. De muis zal voor de meeste gebruikers aan de kleine kant zijn. Daarnaast heeft De Sims 3 muis totaal geen goede ergonomische vorm waardoor de muis niet fijn in de hand ligt. Als je de muis vaak gebruikt, dan kan je met deze muis last van je hand krijgen. Daarnaast was een veelgehoorde klacht bij De Sims 3 muis dat het klikken te gevoelig was waardoor het bijvoorbeeld lastig was om in De Sims 3 de grond een klein beetje te verhogen of te verlagen. Van al deze dingen heb je geen last bij De Sims 4 muis. Wat dat betreft is De Sims 4 muis een echte verbetering.

De Sims 4 SteelSeries muis Eindoordeel

Samenvatting

Als echte Simsfan kan je natuurlijk niet zonder een De Sims muis. Deze muis ligt lekker in de hand, werkt goed, ziet er mooi uit en is bovendien goedkoop. De plumbob-verlichting die je kan mee laten veranderen met het humeur van je Sims is een bovendien leuke extra.

Pluspunten
+ Leuk uiterlijk
+ Ergonomische vorm
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten
- De kabellengte is afgestemd op desktopgebruikers, waardoor de kabel aan de lange kant kan zijn voor laptopgebruikers

4.5