De Sims 4 SteelSeries headset review

In een echte gamingset kan natuurlijk geen headset ontbreken. In deze review zullen we De Sims 4 SteelSeries headset bespreken. Bekijk ook onze andere reviews over De Sims 4 Steelseries muis en De Sims 4 Steelseries QcK muismat. In onze De Sims 4 Prijsvergelijker kan je een overzicht vinden van winkels waar je deze leuke De Sims 4 producten kan aanschaffen.

De verpakking van De Sims 4 headset is simpel, maar wel stevig en leuk. Op de achterkant staat wat uitleg over de headset.

SteelSeries heeft goed hun best gedaan om de headset een echte Simsuitstraling mee te geven. Aan de zijkanten zitten twee plumbobs. Standaard zijn deze groen als de headset aan staat, maar als je De Sims 4 speelt zullen de kleuren mee veranderen met het humeur van je Sim. Verder is er op de bovenkant van de headset ook nog een plumbob-versiering aangebracht. Het is een klein detail, maar erg leuk om te zien.

Je kan De Sims 4 headset wel in de hoogte aanpassen, maar net zoals veel andere headsets niet in de breedte. Dit zal voor de meeste mensen geen problemen opleveren, maar als je een breed hoofd hebt dan kan de headset wat strak zitten. Dit kan wel wat afnemen nadat je de headset langer hebt. De geluidskwaliteit is niet geweldig, maar ook niet slecht. Maar met een adviesprijs van slechts 40 euro kan je hier ook niet echt hoge verwachtingen van hebben aangezien veel gaming-headsets minstens 100 euro kosten. De headset sluit jammer genoeg niet goed af tegen geluiden van buitenaf. Wel voelt de headset solide aan en dankzij de kussentjes zit de headset best comfortabel. De microfoon is geïntegreerd in de headset en is dus niet af te koppelen. Maar aangezien de microfoon zo klein is (het is dat kleine witte uitstekende bobbeltje) heb je daar verder ook geen last van.

Op de site van SteelSeries kan je SteelSeries Engine downloaden, waarmee je eventueel de headset naar eigen smaak kan instellen. Als je SteelSeries Engine start worden meteen alle aangesloten producten van SteelSeries herkend. Het programma is niet in het Nederlands beschikbaar, maar aangezien het vrij simpel werkt zal dit voor de meeste mensen geen probleem vormen. Voor De Sims 4 producten is er al meteen een De Sims 4 profiel gemaakt. Je hoeft hier verder niets aan aan te passen. De headset zal meteen werken met De Sims 4 en van kleur mee veranderen met het humeur van je Sims.

Hoewel je dus zelf niets hoeft in te stellen, heb je wel de mogelijkheid om dit te doen. Je kan een profiel maken voor algemeen gebruik of een speciaal profiel aanmaken voor andere games. Zo kan je de kleur van de Plumbob-verlichting met elk spel anders instellen als je dat wilt.
 
 
De Sims 4 SteelSeries headset Eindoordeel

Samenvatting

De Sims 4 headset ziet er leuk uit en is zeker niet duur voor een gaming-headset. Het geluid is voor deze bescheiden prijs redelijk goed te noemen. Het is leuk dat de Plumbob-verlichting mee verandert met het humeur van je Sims, maar aangezien je 'm op hebt zal je daar zelf helaas weinig van zien. Ondanks een aantal minpunten is De Sims 4 headset een redelijke headset voor 40 euro. Al zou de echte Simsfan deze headset waarschijnlijk voornamelijk vanwege het leuke uiterlijk willen hebben.

Pluspunten
+ Leuk design
+ Redelijk geluid
+ Verstelbaar in de hoogte
+ Niet duur

Minpunten
- Kan wat strak zitten als je een groot hoofd hebt
- Slechte afsluiting tegen geluiden van buitenaf

4