Kan mijn computer De Sims 3 aan?

De minimale vereisten voor De Sims 3 die zijn opgesteld door EA Games kan je op deze pagina vinden. Op die pagina vind je ook de door ons opgestelde aanbevolen en ideale systeemvereisten.

Ben je echter niet helemaal zeker of jouw pc aan de minimale vereisten voldoet, dan kan je de tips op deze pagina proberen om daar achter te komen. Allereerst moet je daarvoor het gratis programma PC-Wizard downloaden (de versie uit 2010 die je op deze pagina kan downloaden). Je hebt de oudere versie van PC-Wizard nodig aangezien alleen die versie een referentiesysteem heeft die enigszins vergelijkbaar is met de minimale vereisten.

Indien je liever geen programma’s installeert, dan kunnen de volgende pagina’s helpen om uit te vinden of jouw computer aan de minimale vereisten voor De Sims 3 voldoet:

 

 


PC-Wizard geeft niet alleen uitgebreide informatie over jouw systeem, maar heeft ook (linksonderin) een handige functie: Benchmarks.


Als je op de knop “Globale Prestatie” drukt wordt de test gestart. Je kan dan het beste niets meer met de computer doen zodat de resultaten een zo goed mogelijk beeld zullen geven. Na de test verschijnt er een grafiek. Je kan rechtsonderin een referentiesysteem uitkiezen waarmee jouw huidige systeem vergeleken kan worden. De optie met de “AMD Athlon 64 X2 3800+ processor” (let op: alleen PC-Wizard 2010 heeft dit referentiesysteem er tussen staan) komt het dichtst in de buurt van de minimale vereisten. Voornamelijk de processor en het geheugen spelen een rol bij deze test. Als je computer beter op deze punten is dan het referentiesysteem, dan is er een grote kans dat je systeem voor de rest aan de minimale vereisten voldoet.


Indien je na bovenstaande test nog niet helemaal zeker bent van het resultaat, dan kan je nog de pc-onderdelen apart bekijken. Meer informatie over het werkgeheugen (RAM) vind je onder “Moederbord“. Op onderstaande afbeelding kan je zien dat dit systeem 4096 MB DDR3 RAM heeft. Nog specifieker kan je zien dat er vier sloten voor RAM aanwezig zijn waarvan er twee bezet zijn door twee DDR3-modules van 2048 MB RAM. Je kan hier meteen ook het type en de snelheid van je RAM bekijken. Het onderstaande systeem heeft PC3-8500 (DDR3) RAM met een snelheid van 1067 MHz. Voor De Sims 3 is dat redelijk goed te noemen.

Meer informatie over de processor kan je onder het tabblad “Processor” vinden.

Minimale systeemvereisten voor De Sims 3:

  • 1 GB RAM (Windows XP) of 1,5 GB RAM (Windows Vista)
  • 0,5 GB RAM extra voor systemen met een geïntegreerde grafische chipset
  • Processor: Intel Pentium 4 van 2,4 GHz of Intel Pentium D van 2.6 GHz voor systemen met een geïntegreerde grafische chipset

Mocht je niet helemaal zeker weten of jouw systeem aan de minimale vereisten voldoet, dan kan je dat eventueel op ons forum vragen.