Draait De Sims 3 met Windows 7/8/10?

De Sims 3 draait op de meeste besturingssystemen goed zonder aanpassingen te hoeven maken of de recentste patch te installeren. Hieronder vind je een overzicht van alle Windows besturingssystemen waarmee De Sims 3 zonder problemen draait.

De Sims 3 + Windows Vista: draait
De Sims 3 + Windows 7: draait
De Sims 3 + Windows 8: draait met patch 1.39 of recenter (zie De Sims 3 patches pagina voor een overzicht van alle patches)
De Sims 3 + Windows 10: draait met patch 1.39 of recenter (zie De Sims 3 patches pagina voor een overzicht van alle patches)

Bij Windows Vista en Windows 7 is het niet per se nodig om een recente patch te installeren om te kunnen spelen, maar het is natuurlijk wel aan te raden om de meest recente patch te installeren voor de beste spelervaring.

Compatibliteitsmodus bij Windows 8 en 10
Mocht je toch problemen hebben met De Sims 3 op Windows 8 en 10, dan kunnen deze problemen meestal worden verholpen door De Sims 3 als administrator en/of in compatibiliteitsmodus (kies bijvoorbeeld voor Windows 7 of Vista Service Pack 2) uit te voeren.


Onder de eigenschappen van het programma (klik met de rechtermuisknop op de programmanaam en vervolgens op eigenschappen) kan je instellen dat het programma wordt uitgevoerd in een bepaalde compatibiliteitsmodus.