Beste videokaart voor SimCity – december 2012

Ben jij op zoek naar een goede videokaart voor SimCity? Dan zit je hier goed. Op deze pagina kan je een overzicht vinden van welke videokaarten vermoedelijk geschikt zijn voor SimCity. We vermelden per prijsklasse welke videokaarten goed scoren op het gebied van prijs/kwaliteit en vervolgens zullen we per serie ook een aantal opties noemen welke specifieke videokaart je zou kunnen aanschaffen.


 
Allereerst hebben we een aantal benchmarks van Hardware.info in een grafiek gezet om een globaal idee te geven van de prestaties van een aantal videokaarten. We hebben met groen onze aanbevolen vereisten voor De Sims 3 aan gegeven. SimCity is grafisch zwaarder dan De Sims 3, dus je doet er verstandig aan om een videokaart aan te schaffen die een stuk beter is dan dit niveau. Met donkerblauw hebben we de aanbevolen vereisten voor SimCity die door EA zijn opgesteld aan gegeven. Zoals in de grafiek te zien is lopen echter de prestaties van de GeForce GTX 275 en de Radeon HD 5850 behoorlijk uiteen. Het is dan ook lastig te zeggen met welke videokaart je SimCity makkelijk op hoge instellingen zal kunnen spelen.

 

 

Prijsklasse: € 50 tot € 60,-

Radeon HD 6570

Toelichting:
Aangezien SimCity grafisch zwaarder is dan De Sims 3 hebben we besloten de laagste twee prijsklassen te schrappen die er wel zijn in onze Beste videokaart voor De Sims 3. De Radeon HD 6570 is waarschijnlijk een goed instapmodel om SimCity aan te kunnen op medium instellingen. Deze videokaart presteert beduidend minder dan de door EA opgestelde aanbevolen vereisten, maar voldoet aan de andere kant ook weer ruim aan de minimale vereisten.

 

 

Prijsklasse: € 75 tot € 85,-

Radeon HD 6670

Toelichting:
De Radeon HD 6670 is een stuk sneller dan de Radeon HD 6570. In tegenstelling tot De Sims 3, zal het prestatieverschil tussen deze twee videokaarten misschien wel merkbaar zijn bij SimCity. SimCity is immers grafisch wat zwaarder, waardoor dit spel baat zou kunnen hebben bij een iets snellere videokaart.
 

 

Prijsklasse: € 90 tot € 100,-

Radeon HD 7750

Toelichting:
De Radeon HD 7750 komt aardig in de buurt van de door EA opgestelde aanbevolen vereisten voor SimCity. Deze videokaart is dus zeker goed genoeg om SimCity aan te kunnen en biedt waarschijnlijk net wat meer speling dan bijvoorbeeld de Radeon HD 6670. Zoek je dus een videokaart die niet al te veel kost en redelijk toekomstbestendig is, dan is de Radeon HD 7750 waarschijnlijk een goede keuze. We vermoeden dat je met deze videokaart SimCity wel op hoge instellingen zal kunnen gaan draaien.
 

 

Prijsklasse: € 110 tot € 120,-

Radeon HD 7770

Toelichting:
De Radeon HD 7770 is een stuk beter dan de GeForce GTX 275. Zeer waarschijnlijk zal SimCity dan ook geen enkel probleem vormen voor deze videokaart. We vermoeden dat je met deze videokaart SimCity op hoge instellingen zal kunnen gaan draaien.

 

 

Prijsklasse: € 155 tot € 170,-

Radeon HD 7850

Toelichting:
De Radeon HD 7850 is een snelle videokaart. Bij sommige webshops is de Club3D Radeon HD 7850 royalKing vrij gunstig geprijsd waardoor deze videokaart zonder twijfel boven de rest uitsteekt in deze prijsklasse. De Radeon HD 7850 zal SimCity waarschijnlijk met gemak op hoge instellingen aan kunnen, dus dit is zeker geen verkeerde keuze als je graag SimCity wilt gaan spelen.
 

 

Conclusie

SimCity is grafisch zwaarder dan De Sims 3 en uitbreidingen. Jammer genoeg zijn de minimale en aanbevolen vereisten voor dit spel niet helemaal duidelijk, waardoor het lastig is te voorspellen welke videokaart het meest geschikt zullen zijn. Op dit moment is naar onze mening de Radeon HD 7770 de ideale videokaart voor de SimCity fan. Met deze videokaart zit je waarschijnlijk goed voor SimCity en tegelijk heeft deze videokaart ook weer niet een al te hoog prijskaartje. Speel je naast SimCity nog andere games of wil je echt helemaal zeker zijn van je zaak, dan zou je ook voor de Club3D Radeon HD 7850 royalKing kunnen gaan. Met deze videokaart zit je de komende tijd helemaal goed op het gebied van SimCity.