Beste videokaart voor De Sims 4 – november 2014

In dit artikel geven we een overzicht van welke videokaarten geschikt zijn voor De Sims 4. We vermelden per prijsklasse welke videokaarten goed scoren op het gebied van prijs/kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een goedkope videokaart om jouw oude (kapotte) videokaart te vervangen of een goede videokaart voor een nieuw systeem, in dit advies geven we tips zodat jij makkelijk de videokaart kan vinden die het beste bij jouw wensen aansluit.

Let op: dit gaat alleen over videokaarten voor desktops. Videokaarten in laptops kan je vaak ook niet vervangen.

Beste videokaart voor De Sims 4 benchmarks
De oranje balken geven aan hoeveel fps zijn behaald op ultra instellingen met Battlefield 3 en de paarse balken geven de behaalde resultaten aan op medium instellingen met Battlefield 3.
 
Allereerst hebben we een aantal benchmarks van Hardware.info in een grafiek gezet om een globaal idee te geven van de prestaties van een aantal videokaarten. Met donkerblauw hebben we de aanbevolen vereisten voor De Sims 4 die door EA zijn opgesteld aan gegeven. Met alle videokaarten die beter dan dit niveau presteren kan je De Sims 4 op hoge instellingen met een hoge resolutie spelen. De videokaarten die onder dit niveau presteren voldoen overigens ook aan de minimale vereisten voor De Sims 4, maar je hebt wel kans dat je een aantal instellingen wat lager moet zetten om nog fijn te kunnen spelen.


Prijsklasse: € 50 tot € 60,-

Radeon R7 240
GeForce GT 730

Toelichting:
Met de Radeon R7 240 kan je De Sims 4 op medium instellingen spelen met een medium resolutie (maximaal 1600 x 900). Dit is dus een prima instapmodel als je De Sims 4 niet per se op een hoge resolutie en met de allerhoogste instellingen wilt spelen. Een alternatief in deze prijsklasse is de GeForce GT 730. Er zijn weinig benchmarks bekend van deze videokaart, maar vermoedelijk presteert de GDDR3-variant vergelijkbaar met de GDDR3-variant van de Radeon R7 240. Persoonlijk zouden we dan ook voor de goedkoopste videokaart gaan als je niet veel te besteden hebt. Bijkomend voordeel van deze videokaarten is dat de meeste varianten een VGA-aansluiting hebben. Mocht je dus bijvoorbeeld je oude videokaart willen vervangen en een oud scherm hebben die enkel een VGA-aansluiting heeft, dan kunnen deze videokaarten dus een goede keuze zijn.


Prijsklasse: € 80 tot € 90,-

Radeon R7 250X

Toelichting:
De Radeon R7 250X is een rebranded Radeon HD 7770. De prestaties zijn dan ook nagenoeg gelijk of iets beter dan die van de Radeon HD 7770. Dit is de videokaart die door EA Games wordt aangeraden voor De Sims 4. Met de Radeon R7 250X kan je dan ook De Sims 4 op hoge instellingen met een hoge resolutie spelen. De Radeon HD 7770 was altijd een topper onder de 100 euro en de Radeon R7 250X heeft ook nog steeds een redelijke prijs/prestaties verhouding. Zoals bijvoorbeeld ook uit deze review van redgamingtech blijkt is de GDDR5-variant van de GeForce GT 740 vaak al trager dan de Radeon R7 250X dus dat geldt dan al helemaal voor de langzamere GDDR3-variant van de GeForce GT 740 die vergelijkbaar met de Radeon R7 250X is geprijsd. De Radeon R7 250X laat dus de concurrentie ver achter zich en is daarmee een goede keuze in deze prijsklasse.


Prijsklasse: € 110,-

Radeon R7 260X (2 GB GDDR5)

Toelichting:
Met de Radeon R7 260X zal je zonder problemen De Sims 4 op de hoogste instellingen kunnen draaien. Aangezien deze videokaart al voor 110 euro is te krijgen is het dan ook zeker te overwegen om voor de Radeon R7 260X te gaan in plaats van de Radeon R7 250X. Beide videokaarten zijn geschikt om De Sims 4 op hoge instellingen te kunnen draaien, maar gezien het geringe prijsverschil verdient misschien de Radeon R7 260X iets meer de voorkeur. Zeker als je daarnaast nog iets zwaardere games speelt dan De Sims 4, van plan bent om in de toekomst alle uitbreidingen aan te schaffen of graag filmt in De Sims 4 is deze videokaart met wat meer grafische kracht en 2 GB videogeheugen misschien een betere keuze.


Prijsklasse: € 160,-

Radeon R9 270X (2 GB GDDR5)

De Radeon R7 250X en Radeon R7 260X zijn vanzelfsprekend al genoeg voor De Sims 4, maar voor de volledigheid en door het feit dat deze videokaart momenteel net 160 euro gunstig is geprijsd bij MyCom willen we ook nog de Radeon R9 270X vermelden. Met deze videokaart ben je helemaal zeker dat je de komende jaren geen enkel probleem zult hebben op Simsgebied. Dit in combinatie met de zachte prijs maakt het zeker een goede videokaart om te overwegen.


Conclusie

Persoonlijk raden we aan om geen videokaart te kiezen voor De Sims 4 die slechter presteert dan de Radeon R7 240. Met de Radeon R7 240 zal je in ieder geval rond de medium instellingen De Sims 4 goed moeten kunnen spelen als de rest van het systeem ook voldoet. Wil je graag op hoge instellingen spelen, dan is de Radeon R7 250X een goede keuze. Wil je net iets meer grafische kracht maar niet te veel uitgeven? Dan is Radeon R7 260X een prima keuze. Hiermee kan je zeker zonder problemen De Sims 4 en in de toekomst eventuele uitbreidingen spelen.