Beste videokaart voor De Sims 3 – december 2012

Ben jij op zoek naar een goede videokaart voor De Sims 3? Een videokaart waarmee je geen grafische problemen hebt met De Sims 3 Beestenbende? Dan zit je hier goed. Op deze pagina kan je een overzicht vinden van welke videokaarten geschikt zijn voor De Sims 3 en uitbreidingen. We vermelden per prijsklasse welke videokaarten goed scoren op het gebied van prijs/kwaliteit en vervolgens zullen we per serie ook een aantal opties noemen welke specifieke videokaart je zou kunnen aanschaffen.


 
Allereerst hebben we een aantal benchmarks van Hardware.info in een grafiek gezet om een globaal idee te geven van de prestaties van een aantal videokaarten. We hebben met groen onze aanbevolen vereisten aan gegeven. Met alle videokaarten die beter dan dit niveau presteren kan je De Sims 3 en uitbreidingen op hoge instellingen spelen. Ook de videokaarten onder dit niveau voldoen aan de minimale vereisten voor De Sims 3, maar je hebt wel kans dat je een aantal instellingen wat lager moet zetten om nog fijn te kunnen spelen.
 

 

Prijsklasse: € 35 tot € 45,-

Radeon HD 6450

Toelichting:
Een videokaart die De Sims 3 aan kan hoeft tegenwoordig niet meer zo duur te zijn. Voor minder dan 45 euro kan je een Radeon HD 6450 krijgen waarmee je in ieder geval op medium instellingen De Sims 3 kan spelen. Als je een zeer beperkt budget hebt, dan kan deze videokaart een goede keuze zijn. Een alternatief in deze prijsklasse zou de Asus GeForce GT 610 (1 GB GDDR3) kunnen zijn. Deze videokaart presteert iets beter dan de GeForce GT 520 en is daarmee redelijk vergelijkbaar met de prestaties van de Radeon HD 6450.

 

 

Prijsklasse: € 45 tot € 50,-

EVGA GeForce GT 620 (1 GB GDDR3)

Toelichting:
De prestaties van de GeForce GT 620 zijn vergelijkbaar met de GeForce GT 530. Deze videokaart is dan ook een stuk beter dan bijvoorbeeld de Radeon HD 6450. Daarnaast presteert de GeForce GT 620 iets beter dan de GeForce GT 220 en de Radeon HD 4650.

 

 

Prijsklasse: € 50 tot € 60,-

Radeon HD 6570

Toelichting:
De Radeon HD 6570 is niet veel duurder dan de GeForce GT 620, maar presteert wel weer wat beter. De GDDR3 versie van deze videokaart is wel iets trager dan de GDDR5 versie, maar alsnog is deze videokaart snel genoeg om De Sims 3 en uitbreidingen goed aan te kunnen op hoge instellingen. Een leuke videokaart dus als je niet al te veel geld wilt uitgeven. Als alternatief zou je de Club3D GeForce GT 630 kunnen nemen, maar de GeForce GT 630 is in de regel wel weer wat langzamer dan de Radeon HD 6570.

 

 

Prijsklasse: € 75 tot € 85,-

Radeon HD 6670

Toelichting:
Zoals verwacht is de Radeon HD 6670 weer een stuk sneller dan de Radeon HD 6570. Of het verschil ook merkbaar is bij een spel als De Sims 3 is lastig te zeggen. Als je puur een videokaart wilt voor De Sims 3, dan ben je misschien beter af met de goedkopere Radeon HD 6570. Als je naast De Sims 3 ook nog andere spellen speelt die wat zwaarder zijn, dan is misschien de Radeon HD 6670 weer een betere keuze aangezien deze toch weer wat beter presteert. De Radeon HD 6670 is al met al een redelijk goede videokaart voor deze prijs.
 

 

Prijsklasse: € 90 tot € 100,-

Radeon HD 7750

Toelichting:
Als we nog een stapje duurder gaan dan komen we bij de Radeon HD 7750 terecht. Deze videokaart valt net binnen het budget van 100 euro en kan De Sims 3 met uitbreidingen makkelijk aan. Ook voor andere niet al te zware spellen is deze videokaart geschikt. Deze videokaart is dan ook zeker aan te raden voor De Sims 3. Aangezien er al veel uitbreidingen zijn verschenen zal De Sims 4 ook niet meer al te lang op zich laten wachten, en met deze videokaart zit je waarschijnlijk ook voor dit spel goed. We vermoeden namelijk dat de vereisten voor De Sims 4 vergelijkbaar of zwaarder dan de vereisten voor SimCity zullen zijn. De Radeon HD 7750 is goed genoeg om SimCity aan te kunnen en biedt waarschijnlijk net wat meer speling dan bijvoorbeeld de Radeon HD 6670. Zoek je dus een videokaart die niet al te veel kost en redelijk toekomstbestendig is, dan is de Radeon HD 7750 waarschijnlijk een goede keuze.
 

 

Prijsklasse: € 110 tot € 120,-

Radeon HD 7770

Toelichting:
Op de Radeon HD 7770 is niets aan te merken. Deze videokaart kan De Sims 3 met uitbreidingen makkelijk aan op de hoogste instellingen en waarschijnlijk zal een spel als SimCity ook geen probleem vormen. Als je het niet erg vindt om iets meer uit te geven, dan is dit dus zeker een goede videokaart voor De Sims 3.

 

 

Prijsklasse: € 155 tot € 170,-

Radeon HD 7850

Toelichting:
De Radeon HD 7850 is een snelle videokaart. Bij sommige webshops is de Club3D Radeon HD 7850 royalKing vrij gunstig geprijsd waardoor deze videokaart zonder twijfel boven de rest uitsteekt in deze prijsklasse. De Radeon HD 7850 kan De Sims 3 met uitbreidingen makkelijk aan, maar als je een videokaart puur voor De Sims 3 zoekt dan heb je in principe voldoende aan een minder dure videokaart. Je zal dan ook in de regel een Radeon HD 7850 nemen als je daarnaast nog andere (zwaardere) spellen wilt spelen.
 

 

Conclusie

In principe kan je met vrijwel elke videokaart De Sims 3 spelen. Als je veel uitbreidingen installeert dan is het echter wel fijn als de videokaart veel beter is dan de minimale vereisten. Mocht je in de toekomst eventueel De Sims 4 willen gaan aanschaffen zonder meteen een nieuwe videokaart te moeten kopen, dan is het in ieder geval aan te raden om een videokaart te nemen die SimCity ook makkelijk aan zou kunnen. Daarom is naar onze mening op dit moment de Radeon HD 7770 de ideale videokaart voor de Simsspeler. Met deze videokaart zit je waarschijnlijk meer dan goed voor toekomstige uitbreidingen en eventueel het volgende deel in De Sims serie en tegelijk heeft deze videokaart ook weer niet een al te hoog prijskaartje. Speel je naast De Sims 3 nog andere games of wil je echt helemaal zeker zijn van je zaak, dan zou je ook voor de Club3D Radeon HD 7850 royalKing kunnen gaan. Met deze videokaart zit je de komende tijd helemaal goed op Simsgebied.