Beste videokaart voor De Sims 3 – maart 2014

Ben jij op zoek naar een goede videokaart voor De Sims 3? Een videokaart waarmee je geen grafische problemen hebt met De Sims 3 Beestenbende? Dan zit je hier goed. Op deze pagina kan je een overzicht vinden van welke videokaarten geschikt zijn voor De Sims 3 en uitbreidingen. We vermelden per prijsklasse welke videokaarten goed scoren op het gebied van prijs/kwaliteit en vervolgens zullen we per serie ook een aantal opties noemen welke specifieke videokaart je zou kunnen aanschaffen. Let op: dit gaat alleen over videokaarten voor desktops. Videokaarten in laptops kan je vaak ook niet vervangen.

Beste videokaart voor De Sims 3 oktober 2013
De oranje balken geven aan hoeveel fps zijn behaald op ultra instellingen met Battlefield 3 en de paarse balken geven de behaalde resultaten aan op medium instellingen met Battlefield 3.
 
Allereerst hebben we een aantal benchmarks van Hardware.info in een grafiek gezet om een globaal idee te geven van de prestaties van een aantal videokaarten. We hebben met groen onze aanbevolen vereisten aan gegeven. Met alle videokaarten die beter dan dit niveau presteren kan je De Sims 3 en (een aantal) uitbreidingen op hoge instellingen spelen. Als een videokaart ruim boven dit niveau zit, dan kan je met meer uitbreidingen tegelijk op hoge instellingen en met een hoge beeldschermresolutie spelen. De videokaarten die onder dit niveau presteren voldoen overigens ook aan de minimale vereisten voor De Sims 3, maar je hebt wel kans dat je een aantal instellingen wat lager moet zetten om nog fijn te kunnen spelen.

Met donkerblauw hebben we de aanbevolen vereisten voor SimCity die door EA zijn opgesteld aan gegeven. Zoals in de grafiek te zien is lopen echter de prestaties van de GeForce GTX 275 en de Radeon HD 5850 behoorlijk uiteen. Als je op zoek bent naar een nieuwe videokaart (voor een nieuw systeem) dan is het dus aan te raden om ongeveer rond dit niveau te zitten als je De Sims 3 en uitbreidingen op de hoogste instellingen wilt spelen en misschien in de toekomst ook De Sims 4 (en uitbreidingen).
 

 

Prijsklasse: € 35 tot € 40,-

Radeon HD 6450

  • Sapphire Radeon HD 6450 (1 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij MyCom)
  • Asus Radeon HD 6450 (1 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij MyCom en Alternate)
  • MSI Radeon HD 6450 (1 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij Paradigit)
  • Club3D Radeon HD 6450 (1 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij Alternate)

Toelichting:
De goedkoopste redelijke videokaart voor De Sims 3 blijft de Radeon HD 6450. Voor minder dan 40 euro kan je een Radeon HD 6450 krijgen waarmee je in ieder geval op medium instellingen De Sims 3 kan spelen. Video’s maken met deze videokaart zal vermoedelijk wat lastiger gaan. Als je een zeer beperkt budget hebt, dan kan deze videokaart een goede keuze zijn. Persoonlijk raden we deze videokaart alleen aan voor erg oude systemen waarvan de videokaart het heeft begeven of echt ontoereikend is voor De Sims 3. Een alternatief in deze prijsklasse zou de GeForce GT 610 (1 GB GDDR3) kunnen zijn. Deze videokaart presteert iets beter dan de GeForce GT 520 en is daarmee redelijk vergelijkbaar met de prestaties van de Radeon HD 6450.

 

 

Prijsklasse: € 50 tot € 55,-

Radeon R7 240

  • Sapphire Radeon R7 240 Boost (1 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij MyCom)

Toelichting:
Ook de GDDR3 versie van de Radeon R7 240 is over het algemeen iets sneller dan de Radeon HD 6570 (zowel de GDDR3 als GDDR5). Deze videokaart is al rond 55 euro verkrijgbaar en dan ook zeker een goede aanschaf als je niet als te veel wilt uitgeven maar toch De Sims 3 en uitbreidingen op hoge instellingen wilt spelen. Dit is dan ook met name een goede videokaart als je een wat ouder systeem wilt upgraden of een kapotte videokaart moet vervangen. Als alternatief zou je nog voor de Radeon HD 6570 (bijvoorbeeld de Sapphire Radeon HD 6570 met 2 GB GDDR3 bij MyCom voor 50 euro) kunnen gaan. Deze videokaart is iets goedkoper, maar wel weer wat trager. Daarnaast is de Radeon HD 6570 alweer wat ouder waardoor de Radeon R7 240 een stuk beter verkrijgbaar is.
 

 

Prijsklasse: € 80 tot € 90,-

Radeon HD 7770 of Radeon R7 250X

  • Sapphire Radeon HD 7770 (o.m. verkrijgbaar bij MyCom)
  • Sapphire Radeon R7 250X (o.m. verkrijgbaar bij MyCom)

Toelichting:
De Radeon HD 7770 is nog altijd een topper onder de 100 euro. Deze videokaart kan De Sims 3 met uitbreidingen met gemak aan op de hoogste instellingen en een spel als SimCity vormt voor deze videokaart ook geen probleem. Waarschijnlijk zal je in de toekomst met de Radeon HD 7770 De Sims 4 ook wel hoge instellingen kunnen draaien. De Sapphire Radeon HD 7770 is momenteel al verkrijgbaar voor 80 euro bij MyCom. De Radeon HD 7770 verdwijnt wel langzaam uit het assortiment. De opvolger van deze videokaart is Sapphire Radeon R7 250X (let op de toevoeging X achter 250) die volgens Tom’s Hardware zelfs exact dezelfde videokaart is maar dan met een andere naam. De Radeon R7 250X is momenteel over het algemeen iets duurder dan de Radeon HD 7770 (zo rond de 86 euro), dus onze voorkeur gaat momenteel nog steeds uit naar de Radeon HD 7770 als deze goedkoper is en als deze niet meer verkrijgbaar of duurder is naar de Radeon R7 250X.

Let erop dat er ook een ander videokaart is onder de naam Radeon R7 250. Deze videokaart presteert net iets onder de Radeon HD 7750 en is dan ook trager dan de Radeon R7 250X. De Radeon R7 250 kost momenteel rond de 75-80 euro en naar ons idee is het een beetje zonde om voor deze videokaart te gaan als je voor 80 euro een Radeon HD 7770 hebt.

 

 

Prijsklasse: € 105 tot € 120,-

Radeon R7 260X (2 GB GDDR5)

  • Sapphire Radeon R7 260X (2 GB GDDR5) (o.m. verkrijgbaar bij MyCom en Alternate)

Toelichting:
Met de Radeon R7 260X heeft AMD een mooie videokaart voor een nette prijs neergezet. Vooral de Sapphire Radeon R7 260X is momenteel met rond de 115 euro mooi geprijsd. Met de Radeon R7 260X zal je zonder problemen De Sims 3 en alle uitbreidingen op de hoogste instellingen kunnen draaien. Zeer waarschijnlijk zal De Sims 4 voor Radeon R7 260X geen enkel probleem vormen. Je kan eventueel ook voor de versie met 1 GB videogeheugen die wat goedkoper is (€ 105,99 bij MyCom). Het zal waarschijnlijk geen groot verschil maken, maar gezien het geringe prijsverschil gaat onze persoonlijke voorkeur uit naar de versie met 2 GB videogeheugen zodat je de komende jaren als je van plan bent De Sims 4 en uitbreidingen te gaan kopen zeker niet snel tegen de limiet zit van je videokaart. Vooral voor de mensen die graag filmen zou namelijk de 2 GB videogeheugen van pas kunnen komen (zie ook ons artikel over Hoeveel videogeheugen heb je nou ECHT nodig voor De Sims 3?).

Momenteel staat er trouwens bij Alternate dat je bij de Sapphire Radeon R7 260X (2 GB GDDR5) ook nog de Never Settle Zilver bundel krijgt. Deze actie houdt in twee gratis games uit de Radeon Rewards Silver tier (zie deze site om te zien uit welke games je kan kiezen). Als je deze games leuk vindt zou dat dus een extra reden kunnen zijn om voor deze videokaart te kiezen.
 

 

Conclusie

In principe kan je met vrijwel elke videokaart De Sims 3 spelen. Als je veel uitbreidingen installeert dan is het echter wel fijn als de videokaart veel beter is dan de minimale vereisten. Zeker als je graag met hoge instellingen speelt op een hoge beeldschermresolutie of graag filmt in De Sims 3. Mocht je in de toekomst eventueel De Sims 4 willen gaan aanschaffen zonder meteen een nieuwe videokaart te moeten kopen, dan is het in ieder geval aan te raden om een videokaart te nemen die SimCity ook makkelijk aan zou kunnen. Daarom is naar onze mening op dit moment de Radeon HD 7770 of Radeon R7 250X de ideale videokaart voor de Simsspeler. Met deze videokaart zit je meer dan goed voor De Sims 3 met alle uitbreidingen en tegelijk heeft deze videokaart ook weer niet een al te hoog prijskaartje. Speel je naast De Sims 3 nog andere games of wil je echt helemaal zeker zijn van je zaak, dan zou je ook voor de Radeon R7 260X kunnen gaan. Met deze videokaart zit je de komende tijd helemaal goed op Simsgebied en de Sapphire Radeon R7 260X is ook nog eens gunstig geprijsd.