Beste videokaart voor De Sims 3 – december 2013

Ben jij op zoek naar een goede videokaart voor De Sims 3? Een videokaart waarmee je geen grafische problemen hebt met De Sims 3 Beestenbende? Dan zit je hier goed. Op deze pagina kan je een overzicht vinden van welke videokaarten geschikt zijn voor De Sims 3 en uitbreidingen. We vermelden per prijsklasse welke videokaarten goed scoren op het gebied van prijs/kwaliteit en vervolgens zullen we per serie ook een aantal opties noemen welke specifieke videokaart je zou kunnen aanschaffen. Let op: dit gaat alleen over videokaarten voor desktops. Videokaarten in laptops kan je vaak ook niet vervangen.

Beste videokaart voor De Sims 3 oktober 2013
De oranje balken geven aan hoeveel fps zijn behaald op ultra instellingen met Battlefield 3 en de paarse balken geven de behaalde resultaten aan op medium instellingen met Battlefield 3.
 
Allereerst hebben we een aantal benchmarks van Hardware.info in een grafiek gezet om een globaal idee te geven van de prestaties van een aantal videokaarten. We hebben met groen onze aanbevolen vereisten aan gegeven. Met alle videokaarten die beter dan dit niveau presteren kan je De Sims 3 en (een aantal) uitbreidingen op hoge instellingen spelen. Als een videokaart ruim boven dit niveau zit, dan kan je met meer uitbreidingen tegelijk op hoge instellingen en met een hoge beeldschermresolutie spelen. De videokaarten die onder dit niveau presteren voldoen overigens ook aan de minimale vereisten voor De Sims 3, maar je hebt wel kans dat je een aantal instellingen wat lager moet zetten om nog fijn te kunnen spelen.

Met donkerblauw hebben we de aanbevolen vereisten voor SimCity die door EA zijn opgesteld aan gegeven. Zoals in de grafiek te zien is lopen echter de prestaties van de GeForce GTX 275 en de Radeon HD 5850 behoorlijk uiteen. Als je op zoek bent naar een nieuwe videokaart (voor een nieuw systeem) dan is het dus aan te raden om ongeveer rond dit niveau te zitten als je De Sims 3 en uitbreidingen op de hoogste instellingen wilt spelen en misschien in de toekomst ook De Sims 4 (en uitbreidingen).
 

 

Prijsklasse: € 35 tot € 40,-

Radeon HD 6450

  • Sapphire Radeon HD 6450 (1 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij Dixons)
  • Asus Radeon HD 6450 (1 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij Dixons en Alternate)
  • MSI Radeon HD 6450 (1 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij Paradigit)
  • Club3D Radeon HD 6450 (1 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij Alternate)

Toelichting:
De goedkoopste redelijke videokaart voor De Sims 3 blijft de Radeon HD 6450. Voor minder dan 40 euro kan je een Radeon HD 6450 krijgen waarmee je in ieder geval op medium instellingen De Sims 3 kan spelen. Video’s maken met deze videokaart zal vermoedelijk wat lastiger gaan. Als je een zeer beperkt budget hebt, dan kan deze videokaart een goede keuze zijn. Persoonlijk raden we deze videokaart alleen aan voor erg oude systemen waarvan de videokaart het heeft begeven of echt ontoereikend is voor De Sims 3. Een alternatief in deze prijsklasse zou de GeForce GT 610 (1 GB GDDR3) of GeForce GT 610 (2 GB GDDR3) kunnen zijn. Deze videokaart presteert iets beter dan de GeForce GT 520 en is daarmee redelijk vergelijkbaar met de prestaties van de Radeon HD 6450.

 

 

Prijsklasse: € 45 tot € 60,-

Radeon HD 6570

  • XFX Radeon HD 6570 (1 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij Alternate)
  • MSI Radeon HD 6570 (2 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij Alternate)
  • Club3D Radeon HD 6570 (2 GB GDDR3) (o.m. verkrijgbaar bij Alternate)

Toelichting:
De Radeon HD 6570 is een prima videokaart voor deze prijs. De GDDR3 versie van deze videokaart is wel iets trager dan de GDDR5 versie, maar alsnog is deze videokaart snel genoeg om De Sims 3 en een aantal uitbreidingen goed aan te kunnen op hoge instellingen. Dit is dus een leuke videokaart als je niet al te veel geld wilt uitgeven voor een upgrade van een oud systeem. Vooral de XFX Radeon HD 6570 (1 GB GDDR3) is nu met € 45,49 vrij gunstig geprijsd bij Alternate. Als alternatief zou je de GeForce GT 630 (bijvoorbeeld de Asus GeForce GT 630 met 2 GB GDDR3 bij Dixons of Asus GeForce GT 630 met 1 GB GDDR3 voor € 51,99 bij Dixons) kunnen nemen, maar de GeForce GT 630 is in de regel wel weer wat langzamer dan de Radeon HD 6570.
 

 

Prijsklasse: € 60 tot € 85,-

We hadden bij de vorige editie ook al lastig met deze prijscategorie en het is er eigenlijk niet veel beter op geworden. Maar het is er misschien wel simpeler op geworden. Momenteel is er naar onze mening eigenlijk geen enkele videokaart in deze prijscategorie aan te raden. Als je een nieuwe videokaart zoekt voor een oud systeem dan kan je met een goedkopere videokaart uit. De enige aardige optie die we tegen kwamen is de MSI Radeon HD 7750 (2 GB GDDR3) voor € 67,90 bij Alternate. De GDDR3 versie van de Radeon HD 7750 is wel wat trager dan de GDDR5 versie van deze videokaart, maar voor de rest is dit een goede videokaart om De Sims 3 en uitbreidingen op hoge instellingen te kunnen draaien. Je zou eventueel ook voor de Sapphire Radeon R7 240 met 2 GB GDDR3 gaan die momenteel € 63,99 is bij Dixons. Maar voor de rest is het lastig om een mooie videokaart in deze prijsklasse te vinden aangezien de Radeon HD 7770 niet veel duurder is maar wel beduidend beter presteert. Dat zou voor een nieuw systeem dan ook een veel betere keuze zijn. Mocht je een zeer beperkt budget hebben voor je nieuwe desktop, dan ben je misschien beter af met één van de nieuwe APU’s (processors met geïntegreerde videokaarten). Die doen soms ook niet echt veel meer onder voor de budget videokaarten.

 

 

Prijsklasse: € 90 tot € 95,-

Radeon HD 7770

  • Sapphire Radeon HD 7770 (o.m. verkrijgbaar bij Dixons en MyCom)
  • MSI Radeon HD 7770 (o.m. verkrijgbaar bij Alternate)
  • XFX Radeon HD 7770 Double Dissipation Edition (o.m. verkrijgbaar bij Alternate)

Toelichting:
Op de Radeon HD 7770 is niets aan te merken. Deze videokaart kan De Sims 3 met uitbreidingen met gemak aan op de hoogste instellingen en een spel als SimCity vormt voor deze videokaart ook geen probleem. De Sapphire Radeon HD 7770 is momenteel al verkrijgbaar voor iets meer dan 90 euro. EA gebruikt overigens ook de Radeon HD 7770 in de gamesystemen op GamesCom waarop De Sims 3 en de recentste uitbreiding draaien. Waarschijnlijk zal deze videokaart dus ook geschikt zijn om De Sims 4 op hoge instellingen te kunnen spelen. Met de overgang van De Sims 2 naar De Sims 3 zei EA dat als je De Sims 2 met uitbreidingen vloeiend kon draaien, dat dan De Sims 3 waarschijnlijk ook geen problemen zou gaan vormen. Waarschijnlijk zal ongeveer hetzelfde gelden voor De Sims 3 en De Sims 4. We denken dat de Radeon HD 7770 dan ook een goede keuze is als je van plan bent een nieuw systeem voor De Sims 3 en De Sims 4 aan te schaffen.

Daarnaast krijg je bij de Radeon HD 7770 als je via Alternate bestelt tijdelijk ook nog de AMD Never Settle brons bundel. Je krijgt dan een code bij je videokaart die je recht geeft op een digitale download van één van de volgende games: Deus Ex Human Revolution, DiRT 3, Far Cry 3 Blood Dragon of Sleeping Dogs (aanbieding geldt nog tot uiterlijk 31 december 2013, op de site van AMD kan je bekijken welke games nog mee doen met de actie).

 

 

Prijsklasse: € 115 tot € 125,-

Radeon R7 260X (2 GB GDDR5)

Toelichting:
Met de Radeon R7 260X heeft AMD een mooie videokaart voor een nette prijs neergezet. Vooral de Sapphire Radeon R7 260X is momenteel met rond de 115-120 euro mooi geprijsd. Als we naar de benchmarks van Hardware.info kijken dan is de Radeon R7 260X de ene keer iets langzamer dan de Radeon HD 7850 en de andere keer weer iets sneller. Dit is dan zeker ook een goede videokaart voor De Sims 3 en uitbreidingen. Hiermee zal je zonder problemen De Sims 3 en alle uitbreidingen op de hoogste instellingen kunnen draaien. Zeer waarschijnlijk zal De Sims 4 voor Radeon R7 260X geen enkel probleem vormen. Vooral voor de mensen die graag filmen zou eventueel de 2 GB videogeheugen die bij deze videokaart zit van pas kunnen komen (zie ook ons artikel over Hoeveel videogeheugen heb je nou ECHT nodig voor De Sims 3?).
 

 

Conclusie

In principe kan je met vrijwel elke videokaart De Sims 3 spelen. Als je veel uitbreidingen installeert dan is het echter wel fijn als de videokaart veel beter is dan de minimale vereisten. Zeker als je graag met hoge instellingen speelt op een hoge beeldschermresolutie of graag filmt in De Sims 3. Mocht je in de toekomst eventueel De Sims 4 willen gaan aanschaffen zonder meteen een nieuwe videokaart te moeten kopen, dan is het in ieder geval aan te raden om een videokaart te nemen die SimCity ook makkelijk aan zou kunnen. Daarom is naar onze mening op dit moment de Radeon HD 7770 de ideale videokaart voor de Simsspeler. Met deze videokaart zit je meer dan goed voor De Sims 3 met alle uitbreidingen en tegelijk heeft deze videokaart ook weer niet een al te hoog prijskaartje. Speel je naast De Sims 3 nog andere games of wil je echt helemaal zeker zijn van je zaak, dan zou je ook voor de Radeon R7 260X kunnen gaan. Met deze videokaart zit je de komende tijd helemaal goed op Simsgebied en de Sapphire Radeon R7 260X is ook nog eens gunstig geprijsd.