Sunlit Tides

Sunlit Tides

Downloadlink

Ga op verkenning in een gloednieuwe wereld – Ontdek de wonderen van Sunlit Tides vandaag nog!

Het moderne stadscentrum laat voldoende ruimte vrij voor een weelderig oerwoud vol exotische bungalows en vakantiewoningen aan de kust. De stad ligt ingeklemd tussen de zacht golvende oceaan en een met zon overgoten lagune. Geniet van een picknick op het strand, spreek stiekem met iemand af voor een romantisch afspraakje bij een waterval op het eiland, of kruip lekker tegen een andere Sim aan in de schaduw van een palmboom en kijk hoe de zon in de zee zakt. Zullen jouw Sims ware liefde vinden, of zich alleen al vermaken met de jacht?

Gloednieuwe stoomsauna – Laat alle sores van de wereld even helemaal van je afglijden en verfris je lichaam, geest en ziel met deze paradijselijke verblijfplaats! Ga lekker ontspannen liggen weken in het kristalheldere water, verjong jezelf met een verkwikkend modderbad of rust lekker uit en geniet van de stoom. De Stoomsauna zal al je pijnen en kwalen verlichten en je geest weer tot rust brengen. Zak lekker onderuit, ontspan en ervaar de rust van het paradijs.


Sunlit Tides Review

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sunlit Tides is werkelijk een plaatje om te zien. Dit is de eerste officiële wereld die je een echt zomers strandgevoel weet te geven. Het water heeft een mooie heldere blauwe kleur en hier en daar zie je koraalriffen onder water. Het is goed te zien dat het Simsteam veel werk heeft besteed aan Sunlit Tides. Alles ziet er geweldig uit en er is veel op het eiland om te ontdekken.

Zoals in de onderstaande video is te zien is er ook een gedeelte in Sunlit Tides met veel lege kavels zodat je snel de huizen of openbare kavels die jij wilt kan neerzetten.


Openbare kavels

Er zijn veel openbare kavels in Sunlit Tides te vinden. Met de patch die zal verschijnen met de release van De Sims 3 Jaargetijden krijgen Sims de mogelijkheid om ook in de zee te zwemmen. Je ziet goed dat Sunlit Tides hierop gericht is. Er zijn namelijk veel openbare kavels aan het strand gelegen en als Sims ook nog in de zee kunnen zwemmen draagt dat zeker bij aan de vakantieuitstraling van Sunlit Tides. Dat betekent echter niet dat Sunlit Tides zonder deze patch saai is. Integendeel, er zijn naast de strandkavels vele andere mooie kavels bijgekomen.

De rabbitholes hebben niet alleen allemaal een make-over gekregen, maar sommige hebben ook een nieuw dakpatroon helemaal in de sfeer van Sunlit Tides.

Het carrièregebouw voor de criminaliteit heeft wel een erg speciale make-over gekregen: het is gelegen middenin een vulkaan. Het is alleen wel een erg grote klim voor Sims die hier graag willen werken.

De vulkaan kan jammer genoeg niet beklommen worden door Sims hoewel er wel paadjes lijken te lopen. Je kan aan de bovenkant de lava in de vulkaan bekijken. De vulkaan zal overigens niet overstromen, dus de bewoners van Sunlit Tides zijn veilig. Wel is er een apart kamertje aan de zijkant van de vulkaan. In dit kamertje ligt een berenkleed met een doos bonbons en iets wat weg heeft van een hartvormig kussen of bed. Zal dit misschien een hint zijn voor toekomstige objecten uit de store rondom het thema liefde en romantiek?

Ook een kunstgalerij kan natuurlijk niet ontbreken in Sunlit Tides. We vonden het persoonlijk erg leuk gedaan door de kunstgalerij half binnen en half buiten te doen. Het past ook helemaal bij Sunlit Tides.

Een van de mooiste plekjes waar je Sims heerlijk kunnen ontspannen is deze openbare kavel helemaal op de top van de berg. Het kost wat moeite voor je Sims om het te bereiken, maar daar krijg je dan ook wat voor terug. Zo zijn er meerdere stoomsauna’s aanwezig waarin je Sims heerlijk tot rust kunnen komen. Meer informatie over de stoomsauna kan je lezen in onze aparte review van de stoomsauna. Verder zijn er ook meerdere bedden aanwezig zodat je Sims kunnen blijven overnachten op de kavel als ze willen. Dat is erg handig aangezien het nogal lang kan duren voordat je Sims boven zijn en als je eenmaal op de kavel bent vliegt de tijd meestal voorbij zodat het zonder dat je het door hebt alweer erg laat is.

Er zijn ook een paar kleine zwembaden waarin andere Sims in Sunlit Tides graag zwemmen. Jammer genoeg was er ook een Sim bij die graag in zijn blootje in het water sprong. Onze Sim vond dat het na een tijdje wel weer genoeg was geweest en besloot zijn kleding te verstoppen. En met succes, want daarna liet hij het wel uit zijn hoofd om nog een keer in zijn blootje in het water te springen.

In Sunlit Tides kunnen vissers hun geluk helemaal op. In het water zijn meer dan genoeg bronnen met veel vis. Als je dieper in zee gaat kom je voornamelijk haaien en andere vissen tegen. Dichterbij het strand heb je meer kans om zeesterren binnen te hengelen.

Onze Sim besloot ook zijn geluk te beproeven en gooide zijn hengel vlakbij een grote zeester uit. Je zou denken dat dit werkelijk niet kon missen, maar aangezien onze Sim weinig viservaring heeft ving hij iets heel anders dan hij waarschijnlijk verwacht had…

“Schat, weet je zeker dat het wel handig was om op goed geluk te gaan vissen voor onze maaltijd? Heb je al wat gevangen?”


Huizen

Er zijn veel leuke huizen in Sunlit Tides. Van schattige kleine huisje tot mooie villa’s: je kan van alles wel wat vinden op Sunlit Tides. In veel huizen is ook al een stoomsauna aanwezig. Verschillende huizen in Sunlit Tides zijn aan het strand gelegen en andere weer meer in de bergen waardoor ze een prachtig uitzicht hebben over Sunlit Tides. Ook hebben veel huizen een zwembad in de tuin.


Families

Veel families in Sunlit Tides hebben aardig wat geld. Het Simsteam heeft de families hier met opzet wat welvarender gemaakt dan in andere werelden aangezien dat beter past in de sfeer van Sunlit Tides. Sommige families zijn hier ‘op vakantie’ zoals de familie Plezant en andere families wonen er al generaties. Er zijn veel interessante families in Sunlit Tides te vinden, maar we zullen in deze review enkel de familie Plezant eens bekijken.

Hoewel de families over het algemeen wel leuk zijn, heeft het Simsteam wat minder tijd besteed aan de biografie van de bewoners van Sunlit Tides. Die is namelijk voor de meeste Sims hetzelfde:
“Het eiland is fantastisch! De stranden zijn prachtig en je kunt er heerlijk vissen!”
“Wat een heerlijk eiland! Ik ben gek op de blauwe zee en het weelderige groene oerwoud.”
Als je graag met de bestaande families speelt is dat wel een minpuntje, maar gelukkig zijn de omschrijvingen in het buurtoverzicht wel uitgebreider en je kan natuurlijk ook zelf een verhaal verzinnen.

De familienaam Plezant is zeker niet onbekend in De Sims. Patrick en Marie-Louise Plezant kwamen al eerder voor in De Sims 2. In Sunlit Tides zijn ze pas getrouwd en zijn ze zogezegd op huwelijksreis. Hun twee kinderen zijn dus nog niet geboren dus je kan zelf bepalen of ze een gelukkig en lang huwelijk zullen hebben of niet. Ze hebben een leuk huis in Sunlit Tides en voldoende vermogen zodat je ze allemaal leuke dingen kunt laten doen zonder dat ze eerst elke dag hard moeten werken. Dit sluit ook goed aan bij het idee dat ze hun huwelijk vieren in Sunlit Tides. Wat ons wel opviel is dat Patrick en Marie-Louise wel zo heten in het buurtoverzicht, maar als je eenmaal in het spel zit verandert hun naam naar Daniel en Mary-Sue. Waarschijnlijk is dit weer een vertaalfoutje geweest die alleen in de Nederlandse versie van het spel aanwezig is, maar het blijft enigszins jammer. Hun karaktereigenschappen sluiten dan weer wel erg goed aan bij hun Sims 2 versie. Zo is Patrick flirterig, een geweldige zoener, heeft hij bindingsproblemen en is hij atletisch. In De Sims 2 had hij een affaire met de schoonmaakster en was hij daarnaast sportief aangelegd, waardoor deze eigenschappen goed bij hem passen. En Marie-Louise heeft onder meer de karaktereigenschappen workaholic, perfectionist, hopeloze romanticus en charismatisch. Aangezien ze later fanatiek in de politiek aanwezig is, beschrijven deze eigenschappen ook haar perfect.


Nieuw materiaal

Bij Sunlit Tides zitten verschillende nieuwe voorwerpen. Zo zijn er onder meer een aantal nieuwe bomen en struiken toegevoegd waarvan je hierboven een aantal ziet.

Ook zijn er nieuwe straatlantaarns. Ze geven misschien niet veel licht af, maar zijn vooral ’s avonds erg sfeervol.

Verder zijn er twee nieuwe ramen, een nieuwe brievenbus, twee bloemstukken en een lamp in de vorm van een bloem die ook op het water kan drijven. Het simsteam heeft veel items een nieuw patroon gegeven, waardoor het net lijkt alsof ze van geweven riet zijn gemaakt. Een klein detail, maar leuk dat ze ook daaraan hebben gedacht.

Er zijn twee nieuwe kapsels voor vrouwen bijgekomen. Vooral het opgestoken kapsel ziet er erg goed uit. Je kan de kleuren van de bloemen overigens helemaal zelf bepalen. Ook hebben de vrouwen twee zomerse jurkjes erbij gekregen. Bij het ene jurkje kan je uit verschillende printjes kiezen of geen printje. Voor de mannen is er een strandhoed bijgekomen en een handdoek die ze om hun middel dragen. We hadden persoonlijk wat leukere dingen voor de mannen verwacht, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke dingen in Sunlit Tides te vinden.


Overig

Andere uitbreidingen gaan prima samen met Sunlit Tides. We kwamen al snel de ijscowagen uit Beestenbende tegen. Wat is er nou lekkerder dan een koud ijsje op een warme dag op een tropisch eiland? Ook lopen er zwerfdieren en paarden rond in Sunlit Tides. Voor de mensen die van tuinieren houden zijn er ook genoeg zaadjes te vinden in de wereld, maar jammer genoeg verschijnen ze niet altijd op even praktische plaatsen. Soms zullen ze op praktisch onbereikbare plaatsen liggen waardoor je op een andere manier aan zeldzame zaadjes moet zien te komen.


Conclusie

Sunlit Tides is een prachtige wereld. De zee is erg mooi en het zal alleen nog maar leuker worden als je Sims straks kunnen gaan zwemmen in de zee met de patch die met de release van De Sims 3 Jaargetijden zal verschijnen. Sunlit Tides is wat ons betreft de eerste officiële wereld die erin is geslaagd om de speler een echt strandgevoel te bezorgen. Er zitten daarnaast leuke voorwerpen bij deze nieuwe wereld zoals de stoomsauna. De (openbare) kavels zien er verder prachtig uit en er zijn meer dan genoeg leuke families om mee te spelen. Sunlit Tides is dan ook een echte aanrader om aan te schaffen.

Hierbij willen we EA bedanken dat we deze wereld mochten reviewen. We hebben ons zeker vermaakt met Sunlit Tides en we zijn dan ook zeker blij dat we de kans kregen om andere Simsfans te laten zien hoe leuk deze wereld is.