De Sims 3 Midnight Hollow

De Sims 3 Midnight Hollow

Downloadlink

De Sims 3 Midnight Hollow is een nieuwe wereld voor De Sims 3 en is vanaf 26 september verkrijgbaar in De Sims 3 Store. De wereld bevat nieuwe Sims en decoraties plus nieuwe gameplay in de vorm van de Vlugge Verkoopcollectie waarmee je een winkel kunt openen en runnen in de nieuwe wereld.

In een land ver weg, midden in een bos, ligt het stadje Midnight Hollow. Creatieve en ondernemende spelers kunnen nu hun eigen winkels beginnen en hun bedrijfjes runnen terwijl ze de andere ‘Midnight Hollowers’ leren kennen. In Midnight Hollow wonen veel ruimdenkende en excentrieke Sims. Fans uit alle Simstreken zullen de familie Spencer uit De Sims 2 herkennen, die zeer populair is in dit charmante stadje. Beleef de intrigerende wereld van Midnight Hollow en alles wat deze te bieden heeft als de wereld later deze maand uitkomt.

Zoek je innerlijke licht in de duistere pracht en praal van Midnight Hollow

Ga op avontuur in een wereld waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Onder de stille hemel van Midnight Hollow zijn het de inwoners die stralen. De excentrieke Sims in dit stadje hebben dit eeuwenoude Victoriaanse stadje helemaal naar hun hand gezet. Hoe zul jij jezelf ontplooien in een stad waar alles om creativiteit en individualiteit draait?

Word jij eigenaar van een kunstgalerie die de stad wat cultuur bijbrengt? Run je een vintagemeubelzaak om de huizen van Sims wat klasse te geven? Of word je de uitbater van een autoshowroom om Sims wat supersnelle accessoires te verkopen? De zakelijke kansen liggen voor het oprapen!

Bekijk op deze pagina alle producerblogs over De Sims 3 Midnight Hollow: De Sims 3 Midnight Hollow producerblogs.

*Op sommige screens is sneeuw te zien. Hiervoor heb je de uitbreiding De Sims 3 Jaargetijden nodig. Verder zie je op sommige afbeeldingen ook de locatie die alleen zit bij de gouden versie van De Sims 3 Midnight Hollow.

De Sims 3 Midnight Hollow Voodoo-bundel
Er zijn tijdelijk twee nieuwe SimPoints-bundels: de SPECIALE Midnight Hollow Voodoo-bundel en de BESTE WAARDE! Speciale Midnight Hollow Voodoo-bundel. Ontvang deze DRIE EXTRA voodookledingstukken als je de speciale Midnight Hollow SimPoint-bundel koopt! Je Sims zullen zich helemaal thuis voelen op de straten van Midnight Hollow in deze excentrieke kleding. Slechts beperkt beschikbaar, dus haast je!

SPECIALE Midnight Hollow Voodoo-bundel!
Bij deze bundel ontvang je 5.000 SimPoints voor € 28,00. Ook krijg je de volgende drie extra voodookledingstukken als je de speciale Midnight Hollow SimPoint-bundel koopt:

  • Betoverende Tulband
  • Mumbo Gumbo Ensemble
  • Vrijbuiter van het Moeras Kleding

BESTE WAARDE! Speciale Midnight Hollow Voodoo-bundel!
Bij deze bundel ontvang je 7.900 SimPoints voor € 42,00. Ook krijg je de volgende drie extra voodookledingstukken als je de beste waarde Midnight Hollow SimPoint-bundel koopt:

  • Betoverende Tulband
  • Mumbo Gumbo Ensemble
  • Vrijbuiter van het Moeras Kleding

De Sims 3 Midnight Hollow Review

Met De Sims 3 Midnight Hollow wilde het Sims 3 Store team eens wat totaal anders neerzetten dan normaal en dat is ze zeker gelukt. De donkere en mysterieuze sfeer van Midnight Hollow is perfect geschikt voor bijzondere en excentrieke Sims. De vraag is alleen of dit iedereen zal aanspreken. Veel mensen vinden Midnight Hollow te donker om de hele tijd in te spelen. Het is dan ook in verhouding een erg donkere buurt met donker terrein (hoewel er hier en daar roodbruine plekken zijn), donkere (‘dode’) bomen en planten en bovendien een lucht die vrij donker is. Dit geeft Midnight Hollow een donkere en duistere sfeer, maar daar moet je dan natuurlijk wel van houden. Persoonlijk denken we dat deze wereld met name geschikt is voor verhalenvertellers of filmers die op zoek zijn naar een donkere en duistere achtergrond. En deze wereld kan natuurlijk leuk zijn als je niet zo van de werelden vol zonneschijn houdt of juist eens wat afwisseling wilt.

De lucht in Midnight Hollow is trouwens niet altijd donker. Zoals op onze screens hierboven is te zien kleurt af en toe de lucht helemaal rood in deze wereld en het zorgt ook voor een roodachtige gloed op de huizen en de rest van de omgeving. Wij vonden dit persoonlijk wel een leuke toevoeging aangezien het deze wereld nog mysterieuzer maakt. Dit effect duurt trouwens ook weer niet te lang (of te vaak) dus het is gelukkig ook weer niet zo dat je constant met een rode wereld speelt. Wat ons betreft heeft het Sims team hier een mooie balans gemaakt.

De Sims 3 Midnight Hollow is gelegen in een vallei en heeft eigenlijk alles wat andere werelden ook hebben. Aan de rand van de stad zijn twee stranden waar Sims te water kunnen gaan. Ook vind je op deze openbare kavels kleine hutjes waar je Sims even kunnen zitten en wat eten. In het midden van de vallei is er een groot meer vlak naast het centrum. In het centrum vind je een aantal huizen, winkels en rabbitholes. Tussen de bergen in lopen wegen waarin je weer huizen en andere rabbitholes kan vinden. Er is dus genoeg variatie voor je Sims om te wonen. Als ze graag in het drukke centrum willen wonen dan kan dat, maar ze kunnen ook wat meer afgelegen wonen. Door de nieuwe dakgevels die bij deze wereld zitten kan je makkelijk huizen in een Victoriaanse stijl bouwen. In De Sims 3 Midnight Hollow zal je dan ook veel huizen die gebouwd zijn in Victoriaanse stijl tegen komen. Dit vormt op zich wel een grappig contrast met deze donkere en duistere wereld en aan de andere kant past het op de een of andere manier ook wel goed bij deze wereld.

Er zijn ook veel mooie openbare kavels in Midnight Hollow. Het overdekte openbare zwembad heeft bijvoorbeeld een mooie ouderwetse uitstraling. Het Store team heeft ook een soort omkleedhokjes gemaakt. Deze omkleedhokjes werken dan wel niet echt (in de zin van dat je Sims naar binnen gaan, het gordijn dicht schuiven en zich gaan omkleden), maar het ziet er leuk uit en zorgt ervoor dat je je echt in zo’n ouderwets zwembad waant. Verder heeft het Store team veel aandacht besteed aan het kerkhof. In Midnight Hollow ziet het kerkhof er extra griezelig uit. Hier vind je een aantal grafstenen van overleden Sims van bepaalde buurtbewoners en we kwamen ook de grafsteen tegen van Minerva Van de Kerkhof. Geen kerkhof is immers compleet met een grafsteen van iemand uit deze bekende familie.

De mooiste rabbithole in Midnight Hollow is ongetwijfeld het wetenschapslab. Zoals in andere werelden is hier ook weer een kleine tuin en vijver aanwezig, maar het gebouw ziet er dit keer totaal anders uit. Je ziet duidelijk dat het wetenschapslab is geïnspireerd door Steampunk. Het heeft een aparte vorm en er steekt ook een grote ouderwetse telescoop uit het dak. Jammer genoeg is het alleen maar decoratie, maar het ziet er wel ontzettend tof uit. Ook andere rabbitholes zoals het ziekenhuis hebben een make-over gekregen zodat ze helemaal passen bij de rest van De Sims 3 Midnight Hollow.

Een andere opvallende openbare kavel is de rabbithole voor de zakencarrière. Deze grote kavel van 60 bij 60 staat middenin het centrum en lijkt bepaald niet op de normale rabbithole voor de zakencarrière. Dit gebouw lijkt te bestaan uit allemaal kleinere gebouwen, maar dit is dus alleen voor de sier. Het zijn dus niet allemaal aparte winkeltjes of iets dergelijks, maar alles is onderdeel van de rabbithole voor de zakencarrière. Er lopen wel een aantal straatjes doorheen waar je Sims kunnen lopen (bijvoorbeeld als ze naar hun werk gaan) en eventueel kunnen zitten op een van de bankjes naast de fontein. We vonden het idee van dit gebouw erg leuk en ook hoe het is vormgegeven met allerlei kleinere huisjes die soms met elkaar verbonden zijn door een bruggetje of wat anders. Maar aan de andere kant is het ook weer wat jammer dat dit slechts een rabbithole is. Het was misschien leuker geweest als ze een paar kleine winkeltjes of restaurants hadden geplaatst zodat er een knus en levendig stadsplein kan ontstaan.


De huishoudens

In De Sims 3 Midnight Hollow wonen niet voornamelijk alledaagse Sims. De meeste Sims zijn wat excentriek – soms qua uiterlijk maar soms ook qua innerlijk – en zijn daarom verhuisd naar deze donkere vallei waar ze zichzelf kunnen zijn. Zo is er bijvoorbeeld een gezin dat alleen uit geesten bestaat (met zelfs een peuter die een geest is). Het past best wel goed bij deze wereld, maar je moet er natuurlijk wel van houden. Wat wij persoonlijk wel wat jammer vonden is dat de biografie van alle vrouwen en mannen hetzelfde is. Dat is wel vaker bij werelden uit De Sims 3 Store dat alle vrouwen dezelfde biografie delen en ook alle mannen dezelfde biografie delen, maar het is natuurlijk wel wat jammer vooral omdat er zulke bijzondere Sims in De Sims 3 Midnight Hollow wonen zoals Olijfje Siebrand uit De Sims 2 (Vreemdvoort).

Er zijn in totaal 25 huishoudens in Midnight Hollow. Hieronder volgt een overzicht van alle families en hun omschrijving.

Ainsley
Eliza woont alleen en dat bevalt haar prima. Ze houdt niet van buren, bezoek, de buitenlucht of kinderen. De enige dingen waar ze wel van houdt zijn boeken en alleen zijn. Waarschijnlijk weet niemand in de stad precies hoe Eliza eruit ziet of hoe het met haar gaat en dat is nou precies hoe ze het graag ziet.

Bledsoe
Phineas steekt op het gebied van mode en poëzie met kop en schouders boven de rest uit. Hij kan zonder twijfel meteen vaststellen of een bepaald kledingstuk of boek een hit of een misser wordt. Je kunt hem maar beter te vriend blijven als je er ook helemaal bij wilt horen.

Carter
Kara Carter is een van de beste koks van de stad. Ze kleedt zich erg excentriek en weet overal inspiratie vandaan te halen; of dat nou de moderne stijl van Vivienne Simwood of de ouderwetse stijl van Marie Simtoinette betreft. Haar kledingstijl is het beste te omschrijven als ‘Shabby Chique’ en haar Goofy Kardinaalpasta is om je vingers bij af te likken.

Doe
Jane is een perfecte huisvrouw die er van top tot teen stralend uitziet met haar nette kapsel en haar modieuze en ietwat conservatieve jurk. Ze is netjes, zorgzaam, gek op haar kinderen en kan heerlijke varkensrollades maken! John maakt ondertussen flink carrière op kantoor. Hij voelt zich geslaagd in het leven en gesteund door zijn familie. Hij werkt hard, maar komt op tijd weer naar huis om zijn kinderen wijze levenslessen bij te brengen en bij te kletsen met zijn vrouw. Dit gezin heeft absoluut geen duistere geheimen. Zo lang je maar niet in de kelder komt…

Finley
Conrad is een geboren nieuwslezer. Hij is gevat, slim en heeft een neus voor het laatste nieuws. Het enige dat hij niet heeft, is pigment. Maar hij kan prima zonder en er is niets dat hem tegenhoudt. Hij zal ergens in de komende vijf jaar uitgroeien tot de nieuwslezer voor het avondjournaal, zo waar hij Conrad Finley heet.

Flynn
Toen Jackson Bishop een brief kreeg van de advocaat van Huize Flynn waarin stond dat een paar arme, rijke wezen bij hun verre oom die ze nog nooit ontmoet hadden zouden gaan wonen, leek hem dit een uitgelezen kans om zijn leven te beteren. Vanaf nu gaat hij zich om de kinderen en hun fortuin bekommeren. Die goeie ouwe Edmund Flynn is tijdens een tragisch ongeluk om het leven gekomen en de kinderen hadden toch *echt* een voogd nodig. Hij is een echte weldoener… toch?

Hyde
Lucien is een gekwelde kunstenaar, die zelf zijn ergste kwelgeest is. Hij zwelgt graag in zijn verdriet en als het goed met hem gaat, wordt hij daar alleen maar verdrietig van. Dat is echt zijn ding.

Lee
De Lau-drieling vormde de meest vooraanstaande wetenschappers op het gebied van optimalisatie van het Simmelijk lichaam voor een betere wereld. De drie vrouwen hebben aan een uit de hand gelopen experiment lichamen in topvorm overgehouden en zijn nu op zoek naar een nieuw doel in hun leven. De drie zussen hebben stuk voor stuk een nieuwe baan gezocht waarin hun nieuwe lichaamskracht goed van pas zal komen.

Limb
Jack is de plaatselijke speelgoedverzamelaar. Zijn vocabulaire bestaat uit ‘nieuw in de doos’, ‘tweedehands’ en ‘eerste editie.’ Zijn collectie ziet er smetteloos uit. Hij zou graag zelf speelgoed maken, maar het ontbreekt hem aan de juiste vaardigheden. Daarom werkt hij intussen aan een plan om zijn grote liefde Sarah uit de handen van de kwaadaardige Dr. Synapse te redden.

Nguyen
Samantha heeft een aantal tatoeages op haar lichaam, die stuk voor stuk symbool staan voor iets dat ze heeft liefgehad, ergens waar ze is geweest of waar ze nog hoopt te komen. En ze kan ze trouwens prima hebben. Midnight Hollow is slechts een tijdelijke halte op haar grote avontuur om betaalbare medicijnen aan de man te brengen. Wie weet waar ze hierna terecht komt.

Ondernemers
Seema heeft charme, Karl heeft hersens en Todd heeft geld. Onder druk van vrienden, familie en de gemeenschap zullen ze er iets van moeten maken. Gelukkig hebben ze een goed plan! Het ondernemerschap klinkt goed… toch?

Pham
Trang is een artistieke geleerde. Ze maakt de meest briljante schilderijen ooit en ze staat bekend om haar unieke avantgardistische stijl. Het is wel een beetje jammer dat ze een hekel heeft aan kunst. Een grondige hekel.

Poirot
Julian staat al zijn hele leven op het podium. Hij was de grote ster van Champs Les Sims en iedereen die hem ooit gezien heeft was onder de indruk van zijn optredens. Maar wat zijn publiek nooit geweten heeft, is dat zijn succes meer voortkwam uit zijn passie dan uit zijn talent. Na verloop van tijd werd zijn leven steeds zwaarder, waardoor zijn innerlijke licht langzaam maar zeker doofde. Zijn optredens werden steeds zwaarder en treuriger. Zal de liefde Julians passie weer aan kunnen wakkeren? Of blijft hij voor altijd de sombere clown?

Prince
Cecila en Cornell zijn het helemaal zat. In plaats van het leven dat normale kinderen leiden, zitten zij opgescheept met een strenge moeder die met al haar regeltjes hun creativiteit en vrijheid volledig beperkt heeft. Ze beschikken dan wel over meer vaardigheden op hun jonge leeftijd dan de meeste volwassen Sims, maar tegen welke prijs? Ze zijn weggelopen en om bij hun grootouders in te trekken, zodat ze hopelijk zichzelf nog een beetje kunnen ontplooien voordat ze volwassen zijn.

Salas
Tatiana kon haar geluk tijdens de vrijgezellenavond voor spoken, toen de aantrekkelijke Jason op haar afkwam om te vragen hoe ze heette. Nu, jaren later, woont ze in het huis van haar dromen en heeft ze een eigen gezin; iets waarvan ze dacht dat dat niet voor haar was weggelegd. De wetenschap staat voor een raadsel, maar zij gelooft er heilig in dat de liefde alles overwint.

Sombre
Het viel voor Nadia niet mee om haar bandleden ervan te overtuigen dat zij geschikt was als de zangeres van hun band, maar ze hoefde maar één keer flink te grunten tijdens een ruzie om iedereen te overtuigen. Laat je niet van je stuk brengen door haar omvang, want dit meisje kan rocken als geen ander.

Specter
Olive heeft tijdens haar leven al heel wat sterfgevallen moeten verwerken, want al haar relaties liepen op de klippen door noodlottige ongelukken. Omdat ze nog een appeltje met de dood te stellen had, heeft ze hem opgespoord om hem eens flink de waarheid te zeggen. Waar ze niet op gerekend had, was dat ze verliefd op hem zou worden! De relatie was van korte duur, maar ze kwam met een wel heel bijzonder aandenken te zitten. Nu staan zij en haar jonge zoon, dat een bijzonder nerveus kind blijkt te zijn, er helemaal alleen voor.

Stewart
Katarina was als kind al gek op poppen. Ze vond alle kleertjes en mogelijkheden altijd al geweldig. Toen ze ouder werd, droomde ze ervan om net zoals haar geweldige pop te worden. Nu ze een smetteloos huidje en een bijna emotieloos gezicht heeft, is ze totaal tevreden wanneer ze in de spiegel kijkt. Maar ze wil niet meer alleen zijn en heeft haar zinnen gezet op de speelgoedverzamelaar Jack Limb, want er is niemand die het perfecte onderhoud van een pop meer kan waarderen dan hij. Helaas lijken zijn gevoelens voor de beeldschone Sarah Holden haar doel in de weg te staan.

Synapse
Dr. Synapse had nooit gedacht dat hij een kwaadaardige wetenschapper zou worden. Hij was altijd al dol op de wetenschap, maar niet op de liefde. De liefde is hem veel te gecompliceerd. Dus hij deed wat iedere wetenschapper zou doen. Hij ontvoerde het mooiste meisje in zijn vorige woonplaats, om vervolgens haar brein te ontleden en te onderzoeken hoe de liefde nou precies werkt. Alles voor de wetenschap!

Vasquez
Fausto heeft zijn hele leven kunnen profiteren van zijn knappe uiterlijk en zijn charmante persoonlijkheid, maar nu hij een dagje ouder wordt realiseert hij zich dat hij geen noemenswaardig talent of nuttige kennis in huis heeft. Het is tijd voor een nieuw plan. Hij kan best verliefd worden op een veel ouder iemand, toch? Of in ieder geval een tijdje doen alsof?

Watts
Nathan Watts weet alles over energie en technologie. Hij probeert zijn nieuwe uitvindingen uit in de stad. Zijn uitvindingen zullen het energiegebruik in de wereld aanzienlijk veranderen. Hoe krijgt hij het allemaal toch voor elkaar? Door een strakke organisatie. Hij is van nature al vrij netjes en alles moet op de juiste plek liggen, anders kan hij zich niet concentreren. Wat je ook doet, zorg dat je niet hardop in drietallen telt als je bij hem in de buurt bent, anders is hij niet meer te houden.

Wheeler
Jules weet dat je alleen geld kunt sparen door het niet uit te geven. Als kind was hij erg arm en kon hij niet eens van het grote succes dromen. Hij was niet voorbereid op het succes dat hij in zijn latere leven wist te bereiken. Nu hij een klein fortuin heeft verdiend, wil hij dat graag zo houden. Het is zonde om geld te verkwisten aan mooie meubels of een dure auto. Hij koopt alleen de allergoedkoopste spullen, omdat hij nooit meer arm wil zijn.

Winchester
Odessa en Cedrick zijn van koninklijken bloede, maar zijn de troon kwijtgeraakt doordat de stedelingen hen niet geschikt bevonden om over het rijk te heersen. Nu wonen ze in een stad waarin ze zich op hun gemak voelen. Ze hebben zich op de politiek gestort. Het maakt allemaal niet uit wanneer je van koninklijke bloede bent.

Yates
Morgan houdt van zijn moeder. Er is niets of niemand die aan haar kan tippen. Dat is helemaal niet vreemd. Ze zijn de allerbeste vrienden en chillen graag samen in hun grote, stille huis. Sims die op bezoek komen, kunnen haar horen en voorbijgangers zien haar soms voor het raam, maar er is niemand die ooit werkelijk haar gezicht heeft gezien.

Ziggfield
Voor David Ziggfield draait alles om heruitvindingen, innovatie en prachtige visuele presentaties. Vroeger was hij een fotomodel, maar nu is hij een chirurg. Tegenwoordig kruipt hij graag in de huid van zijn alter-ego; een flamboyante androgyne glamrocker die erop uit is om de wereld te veranderen.

Allereerst zijn we een kijkje gaan nemen bij het huishouden “Ondernemers”. We hadden eigenlijk verwacht dat ze een zaak zouden bezitten of een zaak aan huis zouden hebben, maar jammer genoeg was dat niet het geval. Je kan natuurlijk altijd zelf nog een zaak starten met dit huishouden, maar als je de omschrijving leest dan verwacht je dat ze al een zaak hebben. Vooral als er ook nog eens een Sim in het huishouden blijkt te zitten met de achternaam Landgraaf (bekend uit onder meer De Sims 2 Gaan het Maken en De Sims Erop Uit!). De Ondernemers hebben op zich wel een leuk huis met een mooie achtertuin. Net zoals bij de meeste andere huizen in Midnight Hollow is de inrichting alleen wel wat donker en grauw. Dat past natuurlijk ook wel goed bij deze wereld en als je wat anders wilt dan kan je eventueel zelf nog via Stijl creëren de kleuren aanpassen.

Daarna hebben we een kijkje genomen bij de familie Specter. De Nederlandse namen zijn jammer genoeg niet helemaal goed overgenomen uit eerdere games, maar Olive Specter kwam dus al eerder voor in De Sims 2 als Olijfje Siebrand in de wereld Vreemdvoort. Dit is zeker een interessant personage. In De Sims 2 was zij al oudere en lagen al haar ‘plotseling’ overleden echtgenoten begraven in haar achtertuin. Het gerucht gaat dat zij wat met hun dood te maken heeft… Ook heeft zij een zoon (Nerveus) die in De Sims 2 al volwassen is. Hij is door de maatschappelijk werkster weggehaald toen hij nog een kind was en terecht gekomen bij twee gekke geleerden die allerlei experimenten met hem uitvoeren. Het gerucht gaat dat zijn vader in werkelijkheid Magere Hein is aangezien in De Sims 2 zijn moeder alleen Ojaa! heeft gedaan met Magere Hein. Dit wordt ook min of meer bevestigd in de familieomschrijving van deze familie in Midnight Hollow.

In De Sims 3 Midnight Hollow is Olijfje een volwassene en haar zoon Nerveus is nog een peuter die nog bij haar woont. De Sims 3 speelt zich namelijk vroeger af dan De Sims 2. Op deze manier kan je dus zelf het lot bepalen van Nerveus. In de achtertuin van Olijfje staan overigens al een aantal grafstenen van overleden echtgenoten.

Een ander bijzonder huishouden in Midnight Hollow is het huishouden Synapse. Dr. Synapse is een kwaadaardige wetenschapper die een jonge vrouw heeft ontvoerd voor zijn experimenten. In zijn kelder vind je ook iets wat lijkt op een cel om iemand gevangen te houden. Dit is natuurlijk puur voor het verhaal. Maar je zou eventueel de ‘behandeltafel’ kunnen vervangen door de Cerebrelende Breinverbeterende Machine uit De Sims 3 Studententijd om het verhaal wat extra’s te geven of om leuke plaatjes te kunnen maken.


Bewoonde huizen

Er zijn 25 huizen waar al families in wonen in Midnight Hollow. Je kan natuurlijk ook de huishoudens die er wonen eruit zetten als je Sims hier graag willen wonen. Hieronder volgt een overzicht van alle bewoonde huizen.

Abnormale Habitat, 4 slpk. / 3,5 badk.
Atypische Habitat, 2 slpk. / 2,5 badk.
Klassiek Onderkomen – 1 slpk. / 2 badk.
Afwijkend Krot- 1 slpk. / 2 badk.
Eng Onderkomen – 2 slpk. / 3 badk.
Buitengewone Woning – 3 slpk. / 2,5 badk.
Algemene Woning – 1 slpk. / 1.5 badk.
Huize Grimmigheid – 2 slpk. / 3 badk.
Historisch Huis – 2 slpk. / 1,5 badk.
Opmerkelijke Vertrekken – 3 slpk. / 3 badk.
Sombere Woning – 1 slpk. / 1,5 badk.
Mysterieus Stulpje – 1 slpk. / 2 badk.
Spookhuis – 1 slpk. / 1,5 badk.
Net Huis – 2 slpk. / 3,5 badk.
Opmerkelijke Woning – 4 slpk. / 1.5 badk.
Relevante Residentie – 1 slpk. / 1 badk.
Serieuze Hut – 2 slpk. / 3 badk.
Schaduwrijke Hut – 1 slpk. / 2,5 badk.
Sombere Woning – 1 slpk. / 2 badk.
Verkoolde Woning – 2 slpk. / 2 badk.
Vreemde Villa – 2 slpk. / 3 badk.
Traditionele Hut – 3 slpk. / 3 badk.
Typisch Krot – 1 slpk. / 1 badk.
Ongewone Woning – 1 slpk. / 1,5 badk.
Vreemd Onderkomen – 3 slpk. / 2,5 badk.


Lege huizen

Er zijn dertien lege huizen te vinden in Midnight Hollow.

Bizarre Woning – 1 slpk. / 1 badk.
Curieus Huis – 1 slpk. / 1 badk.
Verfijnde Residentie – 1 slpk. / 1 badk.
Bijzonder Hutje – 1 slpk. / 1 badk.
Excentriek Onderkomen – 1 slpk. / 1 badk.
Fantastisch Onderkomen – 1 slpk. / 1 badk.
Conventionele Veste – 2 slpk. / 2,5 badk.
Knusse Habitat, 4 slpk. / 4 badk.
Star Onderkomen – 2 slpk. / 1.5 badk.
Kek Krot – 3 slpk. / 3 badk.
Simpel Onderkomen, 2 slpk. / 2 badk.
Huize Antiek, 2 slpk. / 2,5 badk.
Vintage Onderkomen – 1 slpk. / 2 badk.


Nieuwe voorwerpen

Op de screens hierboven zie je een aantal van de nieuwe voorwerpen die bij Midnight Hollow zitten. Deze wereld bevat relatief veel nieuwe voorwerpen. Zoals we ook bij veel andere werelden zien is er weer een nieuwe brievenbus en een nieuwe straatlantaarn. Verder zijn er veel nieuwe planten en bomen in een donkere stijl. We hebben even ter vergelijking een donkere zonnebloem uit Midnight Hollow geplaatst naast een normale zonnebloem uit het basisspel om het verschil extra goed te kunnen zien.

Ook zijn er een aantal nieuwe voorwerpen voor de koop- en bouwmodus. Zo krijg je onder meer een aantal nieuwe meubelstukken, een prachtige open haard, een wenteltrap en twee nieuwe smalle ramen. Verder zijn er nieuwe dakgevels waarmee je makkelijk huizen in een Victoriaanse stijl kan bouwen.

Er zitten ook een aantal nieuwe kapsels en kledingstukken bij Midnight Hollow. Een deel hiervan is een beetje apart en zal je waarschijnlijk buiten Midnight Hollow niet veel gebruiken, maar vooral voor de vrouwen zitten er ook wel een aantal leuke dingen tussen die we zelf wel zouden gebruiken voor andere gezinnen buiten Midnight Hollow.


Vlugge Verkoopcollectie

Bij De Sims 3 Midnight Hollow krijg je ook premiummateriaal: de Vlugge Verkoopcollectie.

Met de Vlugge Verkoopcollectie haal je in één klap alle middelen in huis om je eigen bedrijfje te starten! Je hoeft alleen maar wat spullen uit te stallen op de vloerkleden, platformen, muurplanken of parkeerplaatsen uit deze collectie, om je waren als zoete broodjes over de toonbank te zien gaan! Je kunt zelf je eigen assortiment samenstellen, spullen te koop zetten, verkopers aannemen of ontslaan en je dagelijkse verkoopcijfers in de gaten houden! Het is zelfs mogelijk om de openingstijden te bepalen en je winkel een eigen naam te geven! Stop dus nu met lezen en laat je ondernemersgeest de vrije loop!

  • Bouw het bedrijf van je dromen met de Vlugge Verkoopcollectie door vloerkleden, platformen, muurplanken of parkeerplaatsen te gebruiken om de perfecte lay-out te creëren voor de winkel die je altijd al hebt willen hebben.
  • Zet een kassa neer om een kassière in dienst te nemen, of laat je Sim de kassa bedienen als de kassière even pauze neemt.
  • Drijf de verkoop omhoog en bekijk je verkoopcijfers om het totaal aantal verkopen van vandaag of het totaal aantal verkopen ooit te bekijken.
  • Zet de Winkeldeur neer om je winkel een naam te geven en de winkeluren in te stellen.

Veel mensen willen al tijden iets vergelijkbaars als De Sims 2 Gaan het Maken en werden dan ook erg enthousiast toen de Vlugge Verkoopcollectie werd aangekondigd. Aangezien dit premiummateriaal bij de wereld Midnight Hollow zit kan je het jammer genoeg niet apart kopen.

Bij de Vlugge Verkoopcollectie krijg je een aantal items waarmee je spullen kan voorwerpen. Zo krijg je een muurplank (je kan eventueel met de cheat moveobjects on meerdere van deze planken onder elkaar plaatsen), een aantal vloerkleden in verschillende formaten, een verkoop-parkeerplaats en een platform. Op al deze voorwerpen kan je voorwerpen uit de koopmodus plaatsen die je wilt verkopen in jouw winkel. Verder krijg je een winkeldeur waarmee je kan aangeven waar je winkel zit, je winkel een naam kan geven en bovendien de openingstijden kan instellen. Ook zit er bij de Vlugge Verkoopcollectie een kassa, maar deze is niet puur noodzakelijk. Als je het leuk vindt dan kan je er eentje plaatsen en er zelf achter gaan staan of een winkelbediende ervoor inhuren.

Als je op een verkoopobject klikt (bijvoorbeeld een vloerkleed) dan kan je de prijs instellen voor alle voorwerpen die op dat verkoopobject staan, alle voorwerpen in de kamer of alle voorwerpen in de winkel. Je kan de prijs van heel laag (25%) tot heel hoog (200%) instellen. Ook kan je aan geven of spullen met korting mogen worden verkocht. Een uitverkoop zal meestal meer kopers aantrekken als je winkel op een openbare kavel staat.

Het bevoorraden van de winkel van je Sims gaat misschien wat anders dan je zou verwachten. Als je een openbare kavel hebt gekocht waarop een winkel staat, dan kan je direct vanuit de koopmodus voorwerpen plaatsen op de verkoopobjecten. Ook kan je de voorwerpen die je wilt verkopen in de familieinventaris stoppen en zodra je in de winkel bent van je Sim deze op een verkoopobject plaatsen. Op deze manier kan je dus voorwerpen verkopen die je normaal gesproken niet kan plaatsen op een openbare kavel (fornuis, auto’s etc.). Je kan vrijwel alles verkopen in je winkel zo lang het maar te klonen valt in de koopmodus (hoewel koelkasten misschien niet zo’n goed idee zijn aangezien andere Sims vervolgens constant eten zullen halen uit de koelkast die te koop staat). Zelfgemaakte items zoals bijvoorbeeld elixers uit De Sims 3 Bovennatuurlijk zal je dus niet kunnen verkopen. Daarvoor zal je nog steeds naar de Kringloopwinkel moeten gaan.

Maar er is nog een ander belangrijk nadeel: je hoeft voorwerpen maar één keer aan te schaffen. Als jij dus bijvoorbeeld een koelkast plaatst op een voerkleed en een klant koop deze, dan blijft de koelkast daar staan en krijg jij het geld voor de verkoop. Op zich zou dat niet echt een probleem zijn (hoewel het natuurlijk niet echt realistisch is) maar daarnaast worden er ook nog eens geen kosten berekend voor het bevoorraden. Stel bijvoorbeeld dat de koelkast die je wilt verkopen 500 Simdollars kost. Als je de prijs op 100% zet, dan krijg je 500 Simdollars als een klant deze koelkast koopt. Koopt een andere klant daarna nog eens deze koelkast, dan krijg jij meteen 500 Simdollars erbij. Je hoeft dus alles slechts één keer in te kopen en daarna kan je zonder extra kosten deze voorwerpen blijven verkopen. Dit haalt voor veel mensen het plezier van het runnen van een eigen winkel een beetje weg. Persoonlijk vinden wij dit ook wel een gemiste kans en zeker een groot nadeel van de Vlugge Verkoopcollectie. Er zit nu helemaal geen uitdaging in het runnen van een succesvolle winkel. Vooral als je (veel) dure voorwerpen verkoopt maak je al snel enorme winsten.

Je kan ook een winkel thuis beginnen. Hier gaat vrijwel alles hetzelfde als het runnen van een winkel op een openbare kavel met één belangrijk verschil: klanten komen niet vanzelf opdagen. Ook als je openingstijden hebt ingesteld zullen er niet uit zichzelf klanten langskomen bij je winkel aan huis. Als je Sims uitnodigt dan zullen ze wel je winkel binnen gaan en spullen kopen, maar het is natuurlijk jammer dat er niet vanzelf klanten verschijnen.

Voor de rest gaat alles hetzelfde als bij een winkel op een openbare kavel: je Sims kunnen zelf achter de kassa gaan staan of een winkelbediende inhuren. Andere Sims zullen bekijken welke voorwerpen je verkoopt en af en toe zullen ze wat kopen. Je ziet dan groene Simdollartekens en het bedrag wordt dan automatisch bijgeschreven. Vaak zullen ze hiervoor niet eens naar de kassa lopen. Het voelt daardoor een beetje aan of de kassa wat nutteloos is voor je winkel. We hebben vrijwel nooit een klant naar de kassa zien lopen om iets aan te schaffen. Dat maakt deze set weer wat minder realistisch.

In Midnight Hollow zijn in het centrum al een aantal winkels aanwezig waaronder een meubelzaak. Jouw eigen Sims kunnen deze zaken kopen, maar je kan er natuurlijk ook zelf gaan winkelen.


Uitbreidingen en De Sims 3 Midnight Hollow

De Sims 3 Midnight Hollow gaat prima samen met andere uitbreidingen. Het ziet er wel wat raar uit om ijscowagens door deze wereld te zien rijden. Verder kan je ook in Midnight Hollow dieren uit de uitbreiding Beestenbende vangen en zal je bijvoorbeeld ook vuurvliegjes uit Showtime tegenkomen. We zagen ook hier en daar wilde bloemen uit de uitbreiding Jaargetijden. Het leek ons een leuk idee om in het centrum van Midnight Hollow feestverlichting op te hangen, maar jammer genoeg staat dat niet bij elk huis even leuk. Wel komt Midnight Hollow extra goed tot zijn recht als er mist, hagel of regen is. En ook sneeuw kan erg leuk zijn. Dit is nou echt een wereld waarbij je herfstweer verwacht en het ziet er dan ook erg mooi en sfeervol uit.

De Sims 3 Midnight Hollow lijkt wel een soort van magneet voor paarden en eenhoorns. Als je liever geen paarden hebt in deze wereld, dan kan je ze dan ook maar beter meteen uitschakelen bij de opties. De eenhoorns vonden wij wel bij deze wereld passen. Dit lichtpuntje met zijn regenbogen en magische effecten lijkt perfect te passen in deze mysterieuze wereld. De wilde paarden daarentegen rennen graag door het centrum en bij voorkeur door de rabbithole voor de zakencarrière heen. Dat is enigszins wel een apart gezicht, maar aan de andere kant kan je nu wel bij de rabbithole voor de zakencarrière het doolhof spelletje “bij welke gang zal het paard deze kavel verlaten” spelen.


Conclusie

Premiummateriaal: de Vlugge Verkoopcollectie

De meningen zijn nogal verdeeld of De Sims 3 Midnight Hollow het geld waard is. Als we naar de gehele Sims community kijken zien we eigenlijk twee kampen: de ene groep die voor de gouden versie gaat en verwacht dat het qua gameplay hetzelfde of meer toevoegt dan De Sims 2 Gaan het Maken en de tweede groep die juist iets anders wilt dan Gaan het Maken wat ook nog makkelijker is.

Als je tot de eerste groep behoort dan zal je waarschijnlijk teleurgesteld worden door (de gouden versie van) De Sims 3 Midnight Hollow. De Vlugge Verkoopcollectie is niet hetzelfde als De Sims 2 Gaan het Maken en je zal waarschijnlijk snel teleurgesteld worden door beperkingen zoals het niet kunnen verkopen van zelfgemaakte voorwerpen (om elixers e.d. te verkopen zou je dus nog steeds naar de kringloopwinkel moeten gaan) en de manier van het bevoorraden. Je hoeft namelijk niet meer apart elk voorwerp te bevoorraden. Als je het eenmaal hebt toegevoegd dan kan je het blijven verkopen in je winkel. Dat niet alleen, er worden ook geen kosten gerekend voor het bevoorraden (de inkoop). Dus stel dat iets 200 Simdollar kost om te kopen in de koopmodus. Als je het eenmaal hebt aangeschaft dan kan je het telkens blijven verkopen tegen een prijs van 200 Simdollar en dus een winst maken van 200 Simdollar terwijl je eigenlijk geen winst zou moeten maken aangezien je het tegen dezelfde prijs verkoopt als dat je het inkoopt. Dat is natuurlijk niet logisch en je kan hierdoor makkelijk enorme winsten maken. Om deze redenen is de gouden versie voor mensen die graag hetzelfde of meer zagen dan De Sims 2 Gaan het Maken waarschijnlijk een teleurstelling. De extra’s die bij de gouden versie zitten zijn leuk, maar het voegt niet meer toe op qua gameplay op het gebied van winkels. Als je echt puur winkels wilt gaan runnen, dan kan je misschien beter voor de normale versie gaan.

Dan is er nog de tweede groep die juist iets anders wilde zien dan De Sims 2 Gaan het Maken. Als je een makkelijke manier zoekt (zonder daarbij echt te cheaten) dan is de Vlugge Verkoopcollectie misschien wel wat voor jou. Er zijn ook mensen die beseffen dat er geen andere uitbreiding komt en blij zijn dat er nog iets in De Sims 3 Store is wat erop lijkt. Kortom: als je verwachtingen erg hoog zijn, dan zal de Vlugge Verkoopcollectie dit niet waar kunnen maken. Vind je dit echter een leuke wereld en zie je de Vlugge Verkoopcollectie als leuke extra, dan is het waarschijnlijk wel een goede aanschaf. De Sims 3 Midnight Hollow heeft vergeleken met andere werelden erg veel nieuwe voorwerpen en andere nieuwe spullen. Als je deze spullen leuk vindt dan is dit dus zeker geen verkeerde wereld om aan te schaffen.

 

De Sims 3 Midnight Hollow: een donkere wereld

Al met al lijken veel mensen door de discussie over de Vlugge Verkoopcollectie de hele wereld uit het oog verloren te zijn. Nog nooit heeft het premiummateriaal dat bij een wereld zat zoveel aandacht gekregen. Het is daardoor helemaal op de achtergrond geraakt of De Sims 3 Midnight Hollow een leuke wereld is om in te spelen. De wereld is zonder twijfel bijzonder en anders dan de andere werelden die tot nu toe zijn verschenen in De Sims 3 Store. En daar moet je maar net van houden. De wereld is qua belichting erg donker en ook het terrein, de bomen en de planten zijn allemaal donker. Sommige mensen vinden dat De Sims 3 Midnight Hollow zelfs overdag zo donker is als andere werelden in de avond. Er is dan ook een groep die aan de slag gaat met mods om de belichting en kleuren van de wereld (terrein, bomen etc.) aan te passen omdat ze dat fijner vinden spelen. Het is dan ook enigszins jammer dat er geen optie in het spel zit om dit makkelijk aan te kunnen passen. We begrijpen dat het Store team eens iets anders wilde neerzetten (en dat is gelukt ook!), maar het is natuurlijk wel jammer dat mensen die graag hun collectie compleet willen hebben zich genoodzaakt voelen om de wereld aan te passen met mods.

Zo af en toe kleurt de lucht in De Sims 3 Midnight Hollow helemaal rood. Dit effect ziet er best mooi uit en zou volgens het Store team niet te vaak voorkomen zodat het nog speciaal blijft. Als de lucht rood is dan is de wereld trouwens nog steeds best donker in vergelijking met andere werelden. Als je hiermee geen probleem hebt dan is dat natuurlijk niet erg, maar anders is het iets om eventueel mee rekening te houden.

In De Sims 3 Midnight Hollow staan voornamelijk Victoriaanse huizen en net zoals de rest van de wereld is vaak ook de inrichting van deze huizen donker en grauw. Maar je kan natuurlijk eventueel zelf met Stijl creëren aan de slag gaan als je wat anders wilt.

 

Eindconclusie

De Sims 3 Midnight Hollow heeft in vergelijking met andere werelden erg veel nieuwe voorwerpen en andere nieuwe spullen. Als je deze spullen leuk vindt dan zou dat een reden kunnen zijn om deze wereld aan te schaffen. Als je van de donkere sfeer en de vreemde Sims houdt, dan zal je dit waarschijnlijk een leuke wereld vinden. Als je echter deze wereld (of de gouden versie) voornamelijk koopt omdat je zo dol was op De Sims 2 Gaan het Maken, dan zal je waarschijnlijk teleurgesteld worden. Het is dus erg persoonlijk of deze wereld je aanspreekt of niet. De ene groep is dol op de vele nieuwe voorwerpen die bij deze wereld zitten en de andere groep is teleurgesteld omdat de Vlugge Verkoopcollectie niet zoveel lijkt op De Sims 2 Gaan het Maken als ze hadden verwacht. We hopen dat je door het lezen van deze review voor jezelf een beetje hebt kunnen inschatten of De Sims 3 Midnight Hollow voor jou een goede aankoop zal zijn of niet.