De Sims 3 Lunar Lakes

De Sims 3 Lunar Lakes

Downloadlink

Ga op verkenning in een gloednieuwe wereld – ontdek de wonderen van Lunar Lakes vandaag nog!

De overlevenden die gestrand zijn op de buitenaardse planeet nadat hun ruimteschip het begaf, gebruiken de technologie van hun thuisplaneet in combinatie met die van pas ontdekte kristallen, om zo te kunnen overleven aan het randje van de ruimte.Deze vindingrijke Sims hebben op die manier al een paar generaties weten te overleven. Ze hebben wegen gebouwd, landbouw ontwikkeld en een bruisende kolonie gesticht.In welke richting zul jij alle ontwikkelingen sturen?

Ga op verkenning in een unieke nieuwe wereld – Maak kennis met nieuwe Sims, ontdek nieuwe locaties en verken de kosmos van Lunar Lakes!

Exclusieve nieuwe voorwerpen – Pas je game aan met allerlei gloednieuwe exclusieve voorwerpen en kleding die alleen in Lunar Lakes verkrijgbaar zijn.

Exclusieve nieuwe locaties – Lunar Lakes bevat allerlei nieuwe locaties, kavels en openbare gebouwen. Waar zul jij tijdens je ontdekkingsreis terecht komen?

  • Ontdek de geheimen van deze vreemde nieuwe wereld door aan de wetenschappelijke carrière te beginnen en ga aan de slag bij Het Perigeum, het enorme ruimteschip dat de Sims lang geleden naar de planeet heeft gebracht.
  • Herdenk de werelden die achter zijn gebleven door biodomes te bezoeken die als parken zijn ingericht. Hier kun je het gevoel van Sunset Valley, Appaloosa Plains, Hidden Springs en andere locaties nog even opsnuiven.
  • Ga op verkenning in de kristalmijn en zoek hier naar zeldzame stenen en edelstenen.
  • Laat de kolonie letterlijk tot bloei komen door groenten te verbouwen in de volkstuin.
  • Leef je samen met de kleintjes lekker uit in de Umbra Speeltuin en Park.

Gloednieuwe Sims en verhalen – Je Sims zijn gestrand op een vreemde planeet en moeten het daar zien te rooien met behulp van de wetenschap! Zullen ze een utopische beschaving stichten, of juist mot krijgen over de grondstoffen en middelen tot hun beschikking? Hoe het ook loopt, één ding staat als een paal boven water: de Sims die je in Lunar Lakes tegenkomt hebben allemaal verhalen die niet van deze wereld zijn.

Gloednieuw: De Welvaartsboom – Breid je game uit met een gloednieuw voorwerp dat allerlei voordelen biedt tijdens het spelen.Deze exotische plant is gemaakt van zwevende kristallen en verandert gedurende de dag van vorm. Speel met de Welvaartsboom, zodat je Sims sneller vaardigheden kunnen leren.Ontdek de geheimen van deze buitenaardse boom vandaag nog!


De Sims 3 Lunar Lakes Review

Jaren geleden kwamen een aantal dappere Sims tijdens hun zoektocht door de ruimte op deze buitenaardse planeet terecht toen hun ruimteschip het begaf. Inmiddels is deze wereld, die door de pioniers de naam “Lunar Lakes” is meegegeven, uitgegroeid tot een ware bloeiende kolonie. Met behulp van de technologie van hun thuisplaneet en de bijzondere kristallen van Lunar Lakes hebben de Sims wegen en huizen weten te bouwen en landbouw weten te ontwikkelen. Wat er verder gaat gebeuren en welke verhalen zich allemaal gaan afspelen in deze nieuwe wereld van De Sims 3 Store is helemaal aan jou. In deze review zullen we je meenemen in de wondere wereld van Lunar Lakes en laten zien wat deze wereld allemaal heeft te bieden. Dus zet je schrap, want we zijn geland!


Overzicht van Lunar Lakes

In het dal van Lunar Lakes is het hart van deze wereld te vinden. Het centrum van Lunar Lakes is levendig en staat vol met huizen, parken en andere openbare kavels. Er zijn meer dan genoeg plekken voor je Sims om te wonen of te bezoeken. Een opvallend en leuk detail aan het centrum is dat onder meer de wegen symmetrisch zijn.

Het Perigeum vormt het pronkstuk van Lunar Lakes. Met dit ruimteschip zijn de Sims lang geleden op deze planeet beland. Vooral ’s avonds ziet het ruimteschip er prachtig uit door de verlichting. Tegenwoordig doet het Perigeum dienst als wetenschapslab voor de Sims met interesse voor de wetenschap. De andere ‘rabbitholes’ zoals de andere werkplekken en supermarkten en dergelijke hebben overigens allemaal op het eerste gezicht hetzelfde uiterlijk. Het idee hierachter is dat de Sims via de buizen van het portaal die door de hele wereld lopen in de ondergrondse locatie terecht komen. Dat past helemaal in de sfeer van Lunar Lakes, maar aan de andere kant is het wel jammer dat de portalen afgezien van de omgeving hetzelfde uiterlijk hebben.
Lunar Lakes heeft een unieke look. De kleurrijke en bijzondere flora springt meteen in het oog.
Ook de wegen, straatverlichting en de lucht hebben een metamorfose ondergaan. Overdag zal je een stralende zon zien en ’s avonds heb je kans dat er een maan en vallende sterren zullen verschijnen. Verder wordt deze bijzondere wereld gekenmerkt door de kristallen in de omgeving die er vooral ’s avonds erg mooi uitzien.
In het centrum zijn daarnaast verschillende biodomes te vinden. Elk van deze vijf biodomes is ingericht naar de stijl van Sunset Valley, Riverview, Appaloosa Plains, Hidden Springs en Twinbrook ter herinnering aan de werelden waar hun voorouders ooit geleefd hebben. Kan jij raden welke biodome bij welke wereld hoort?
Buiten het centrum zijn er nog andere plekken voor je Sims om te wonen. De meeste bijzondere plek is gelegen in twee kraters en lijkt wel een soort miniatuur sprookjesbos met zijn relatief groenere bodem en veelvoud aan grote paddestoelen, paarse bomen en ook huizen die veelal een dak hebben die doet denken aan paddestoelen. Ik vind het idee om een mini-kolonie te starten in deze kraters erg origineel en ook zeer leuk uitgewerkt. Dit is zeker mijn favoriete plek van Lunar Lakes. In deze kraters wonen al een aantal families waaronder de familie Sekemoto.

De familie Sekemoto

De naam Sekemoto zal misschien een aantal lezers al bekend voorkomen. Dat kan kloppen, aangezien er ook Sims met deze familienaam leven in Sunset Valley. Hun nazaten hebben zich inmiddels ook succesvol in Lunar Lakes gevestigd.

De familie Sekemoto bestaat uit Gretel en Len en hun zoon Kristofer. Ze wonen in de grootste krater van Lunar Lakes. Door de sprookjesachtige omgeving is hun huis echter vanaf een afstand bijna niet meer te zien. Net zoals de meeste andere huizen in de krater, heeft het huis van de familie Sekemoto een uniek uiterlijk en gaat het perfect op in de omgeving. De uitkijkpost op de top van hun huis is te bereiken via de lange trap en geeft het huis een soort boomhutachtige sfeer mee. Door het ronde dak en de vrolijke kleuren heeft het huis een erg leuke uitstraling gekregen.
Op het eerste gezicht lijkt dit huis misschien wat klein, maar schijn bedriegt. Het huis van de familie Sekemoto heeft een kelder en drie verdiepingen. Binnenin is genoeg ruimte voor meerdere slaap- en badkamers. Dat is dus mooi meegenomen als je een familie-uitbreiding in gedachten had. Verder hebben ze nog een redelijk stuk grond rondom het huis. Het grootste gedeelte zal ingenomen worden door de kleurrijke bomen uit de omgeving, maar er is nog genoeg ruimte over om eventueel een gezellige tuin in te richten.
De familie Sekemoto heeeft wat je noemt een echte passie voor de wetenschap en ze hebben dan ook allebei een carrière in de wetenschap. Gretel is een succesvolle geoloog en Len een getalenteerde astronoom. Ze vullen elkaar perfect aan door hun overeenkomende passies en interesses. Zo zijn ze niet alleen beide wetenschapper, maar zijn ze ook vegetarisch en allebei dol op de kleur groen. Je zou dan ook verwachten dat hun zoon Kristofer een geboren wetenschapper zal zijn, maar niets lijkt minder waar. Hoewel zijn ouders graag in de boeken duiken, heeft de kleine Kristofer in zijn korte leven al een liefde voor de muziek ontwikkeld. Als zijn ouders gaan werken, speelt de kleine virtuoos graag op de xylofoon.

Zijn ouders kunnen echter voorlopig weinig begrip opbrengen voor de muzikale talenten van hun zoon. Maar wellicht kan daar binnenkort met de hulp van jou verandering in komen. Zal de jonge Kristofer later in de voetsporen treden van zijn ouders of zal hij zijn hart volgen en gaan voor een muzikale carrière? Zullen zijn ouders Kristofer zelf de kans geven om te kiezen wat hij wilt en zullen ze hem vervolgens steunen in zijn keuze? Jij kan het helemaal zelf bepalen in Lunar Lakes!


Andere huizen en families

Er zijn nog 24 andere families waarmee je kunt spelen in Lunar Lakes. Hier zitten ook weer een aantal bekende familienamen tussen zoals Alto, Langerak en Landgraaf. Een van de families uit Lunar Lakes die eruit springt zijn ongetwijfeld de Landgraafklonen. De briljante wetenschapper Christina vond zichzelf zo geweldig dat ze besloot zichzelf te klonen met vier Sims die qua uiterlijk op elkaar lijken als resultaat. Maar loopt dit allemaal wel zo als gepland? Speel zelf met Lunar Lakes om daar achter te komen.


Openbare kavels

Er zijn ook een groot aantal nieuwe openbare kavels toegevoegd waarvan je hieronder een selectie kunt vinden. Zo zijn er onder meer verschillende openbare zwembaden en parken, maar vanzelfsprekend ook een bibliotheek, sportschool en dergelijke. De stijl van deze kavels sluit perfect aan op de rest van Lunar Lakes.

Een opvallend detail is dat er op het kerkhof een grafsteen is te vinden van “Bella van de Kerkhof”. Waarschijnlijk wordt hiermee “Cora” bedoeld, aangezien “Bella” de naam is van Cora van de Kerkhof in de Engelstalige versie van het spel. Cora van de Kerkhof is zonder twijfel de bekendste Sim uit de serie en deze grafsteen lijkt aan te geven dat zij op Lunar Lakes terecht is gekomen na haar plotselinge verdwijning in De Sims 2.


Nieuw materiaal

Er zijn een aantal nieuwe spullen toegevoegd aan Lunar Lakes. Allereerst zowel voor de man als vrouw een outfit met bijpassende laarzen. Ze passen zeker goed bij het thema, maar je kan je vooral bij de outfit voor de man wel afvragen of je dit ook buiten Lunar Lakes gaat gebruiken. Daarentegen kunnen de outfits wel weer erg leuk zijn voor bijvoorbeeld verhalen.

Daarnaast zijn er een aantal nieuwe voorwerpen en bouwobjecten toegevoegd. Ook is er een nieuwe brievenbus in de stijl van Lunar Lakes. Verder zit er nieuw premiummateriaal bij deze wereld: de Welvaartsboom. Meer informatie hierover kan je in onze review over de Welvaartsboom lezen.

Uitbreidingen en Lunar Lakes

Eerdere uitbreidingen gaan prima samen met Lunar Lakes. Er lopen bijvoorbeeld ook beroemdheden rond in Lunar Lakes zodat je Sim ook beroemd kan worden als je de uitbreiding “Na Middernacht” hebt. Heb je De Sims 3 Beestenbende, dan zal je de ijscowagen ook door Lunar Lakes zien rijden. Verder kan je ook wilde paarden tegenkomen in deze wereld.

Het lijkt op het eerste gezicht misschien wel wat apart in een buitenaardse wereld, maar die wilde paarden en herten kunnen soms grappige situaties en mooie plaatjes opleveren zoals je hieronder kunt zien.

Conclusie

Lunar Lakes voegt zeker iets nieuws toe aan je spel. Als je van het thema houdt, dan is dit een geweldige wereld. Met de unieke omgeving, exclusieve items en families zal je zeker uren zoet zijn. De Welvaartsboom is verder een leuke toevoeging aan het spel. Vooral voor de mensen die graag hun Sims overal in willen laten uitblinken maar voor wie er niet genoeg Simsuren in één dag zitten is dit een welkome aanvulling die er ook nog eens prachtig uitziet. Lunar Lakes is dus zeker een aanrader voor de Simsfan die eens wat anders wilt.

Wij willen hierbij ook graag Electronic Arts Benelux bedanken om ons Lunar Lakes te laten testen. Lunar Lakes is een heel speciale wereld waar we zeker nog niet alles van gezien hebben. Wij zouden ook onze lezers willen bedanken voor het lezen van deze review, en hopelijk heeft het jullie geholpen bij het maken van een keuze i.v.m. de aankoop van Lunar Lakes.