De Sims 3 Hidden Springs

Sims 3 Hidden Springs review banner

Downloadlink

Ga vandaag nog een nieuwe wereld verkennen en ontdek Hidden Springs!

Hidden Springs oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op beroemdheden en rijken die er ontspanning zoeken en aan de sleur willen ontsnappen. Ze kunnen geen weerstand bieden aan de verhalen over de schijnbaar magische krachten die in de bossen en waterplassen ronddwalen. Sommige stedelingen die in de bossen wonen doen heel geheimzinnig en lijken een lichtgroene kleur te hebben. Zou er echt sprake zijn van magie?

Vanuit Hidden Springs kun je langs de oevers van het meer lopen, ontspannen in een luxe kuuroord of skihut, door de bossen struinen en zelfs een oude geheimen aan het licht brengen in het Museum der Magie en Bovennatuurlijke Zaken. Wat ga jij ontdekken in Hidden Springs?
 
 
Kenmerken

  • Er ligt een nieuwe wereld aan je voeten – Maak kennis met nieuwe Sims, verken nieuwe locaties en ontrafel de magie van Hidden Springs!
  • Ontdek de magie – De raadselachtige magische kenmerken van Hidden Springs spreken voor jong als oud tot de verbeelding. Verken de wereld om je heen en ga op zoek naar de Jeugdigheidsfontein. Zullen jouw Sims de eeuwige jeugd ontdekken?
  • Exclusieve nieuwe voorwerpen – Pas je game aan met allerlei gloednieuwe exclusieve voorwerpen, kleding en kapsels die alleen in Hidden Springs verkrijgbaar zijn.
  • Exclusieve nieuwe locaties – In Hidden Springs vind je allerlei nieuwe locaties, kavels en gebouwen. Hoe zal jouw avontuur verlopen?
  • Gloednieuwe Sims en verhalen – Een exclusief toevluchtsoord voor rijke en beroemde Sims? Of een mysterieuze wereld met geneeskrachtige krachten? Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, want de Sims uit Hidden Springs hebben allemaal verhalen die niet van deze wereld lijken te zijn.

De Sims 3 Hidden Springs Review

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hidden Springs is gelegen in een bosachtige omgeving aan het water. Er zijn verschillende huizen en openbare gebouwen vlakbij de rivier en wat dieper in Hidden Springs. Ook op de hoger gelegen delen kan je een aantal huizen en openbare kavels vinden. Het centrum oogt misschien wat saai, maar dat maakt Hidden Springs goed door de mooie omgeving. De rivier en de bergen zorgen voor een mooie achtergrond. Het Sims team is er goed in geslaagd om een mooie rustgevende omgeving te creëren voor je Sims om in te wonen.

In Hidden Springs zijn er natuurlijk ook verschillende openbare kavels zoals de sportschool, het zwembad, het kuuroord en verschillende parken. Het enige wat Hidden Springs mist is een strand. Maar dat past natuurlijk niet echt in deze wereld en er zijn gelukkig genoeg plekken waar je Sims te water kunnen gaan en lekker in de rivier kunnen zwemmen. Er is ook een openbaar park vlakbij het water waar je Sims na een verfrissende duik in de rivier lekker bij het kampvuur kunnen zitten en eventueel kunnen genieten van een gebakken vis die ze zojuist hebben gevangen in de rivier. De mooiste openbare kavel is verreweg het nieuwe kuuroord. Deze rabbithole heeft een make-over gekregen en ziet er prachtig uit met zijn ronde muren. Bij het kuuroord zijn er ook een aantal buitenzwembaden waar je Sims een heerlijke frisse duik kunnen nemen.

Bij de hoger gelegen huizen en openbare kavels heb je een prachtig uitzicht over Hidden Springs. Zo is er een uitkijkpost waar je Sims naar hartenlust kunnen schilderen of door de telescoop kunnen kijken. Ook zijn er verschillende watervallen in Hidden Springs, die zorgen voor prachtige visstekken middenin de schitterende natuur.


De huishoudens

Er wonen voornamelijk rijke en beroemde Sims in Hidden Springs die rust zoeken in het mooie berglandschap. Ook zijn er een aantal – soms wat mysterieuze – Sims die één met de natuur zijn en in sommige gevallen zelfs een lichtgroene huidskleur hebben. Er zijn in totaal 25 huishoudens in Hidden Springs. Hieronder volgt een overzicht van alle families en hun omschrijving.

Abbot
Carl Abbot is niet zo blij dat hij in dit afgelegen stadje is gestationeerd, maar zijn vrouw denkt daar heel anders over.

Al Fahad
Laila Al Fahad is de persoonlijke huisarts van de rijke en beroemde inwoners. Ze is gespecialiseerd in moderne geneeskunde die gebruikmaakt van de bergbronnen en al haar voordelen.

Alto
Bert was ooit boekhouder van de sterren in Bridgeport en is nu in dit prachtige kuuroord opgedoken met flink wat geld in zijn zakken…

Anderson
Ryan Anderson is natuurfotograaf en hoopt de magie van de bergen vast te kunnen leggen en er zo beroemd mee te worden.

Chesterfield
Bruce heeft zijn zoons uit de stad gehaald en ze midden in de natuur gezet om hen zijn eigen liefde voor het buitenleven bij te brengen.

Cho
De speelfilms van Simon Cho waren zo’n succes dat hij zichzelf getrakteerd heeft op een vervroegd pensioen. Zijn gezin heeft hij uiteraard ook meegenomen.

Colby
Christoff en Genevieve mogen dan nog niet zo lang rijk zijn, maar ze zijn vastbesloten het blauwe bloed iets over klasse en stijl bij te brengen.

Debutante
Jenny en Blake doen sinds hun kinderjaren alles al samen… of ze dat nu leuk vonden of niet. Nu trekken deze vrijanden onafhankelijk van elkaar de vrije wereld in. Uiteraard met wat centjes van pappie en mammie.

Vrije Geest
Nicholas, Cassidy en Jessica zijn aangetrokken tot de ruwe natuur en de mysteries van de berg en hebben besloten om een duurzaam leven te leiden die compleet gewijd is aan het behouden van de aarde. Zolang ze dat vol kunnen houden tenminste.

Mendoza
Voormalig kindsterretje en wereldwijde sensatie Luiz Mendoza is op zoek naar een rustige plek om zijn volgende meesterwerk te creëren… en duikelt er misschien ook wel een liefde op.

Menon
Anna Menon is de koningin van de mode. Van de catwalks tot de modebladen, zij heeft het laatste woord. Ze heeft pasgeleden een creatieve blokkade gehad en is naar het bergstadje gekomen om nieuwe inspiratie op te doen.

Moore
Madeline Moore is dol op de bergen. Ze heeft een aardige duit geërfd van haar schatjagende oma, maar ze heeft de helft van haar fortuin er al doorheen gejaagd! Zal ze lang genoeg in de stad kunnen blijven om zelf een fortuin op te bouwen?

Nali
Ian is zo lang hij zich kan herinneren sportinstructeur voor de rijken en beroemdheden geweest. Of het nu tennis, skieën of de fijnere kneepjes van het uitgeven van een fortuin is, Ian is je man! Op voorwaarde natuurlijk dat je het geld hebt om zijn diensten te betalen.

O’Dourke
Liam heeft er een lange reis op zitten vanuit het comfortabele Sunset Valley. Hij kan niet wachten om de mysterieuze gezondheid van de bewoners van Hidden Springs verder te onderzoeken. Het zou alleen prettiger zijn geweest als hij niet zo geïntimideerd werd door de flitsende rijkdom van diezelfde mensen.

Ornales
Gabriella Ornales is een steenrijke weduwe die eindelijk van de fijnere dingen des levens kan genieten.

Petridge
Lonnie Petridge is hier naartoe verhuisd met haar twee ‘snoezige’ dochters in de hoop er eentje aan een prins te koppelen. Jammer dat ze het hulpje, eh… pardon, de stiefdochter ook mee moest nemen.

Rhoen
Emmaline Rhoen is de beste genezer aan deze kant van de berg. Haar werkmethoden mogen misschien een beetje verdacht overkomen, maar ze werken altijd.

Ruiz
Dit kindermeisje ging op reis met de familie waarvoor ze werkte, maar werd opgescheept met de twee kinderen toen de ouders spoorloos verdwenen!

Weglopers
Francesca is doodmoe van al het gepraat over trouwen en verantwoordelijkheden en is er vandoor gegaan om een vreedzaam, natuurlijk bestaan te leiden.

Shawkti
Pierce Shawkti was vroeger een meester op de pistes, maar wil nu een nieuw leven opbouwen voor zichzelf en zijn dochter Sidney.

Shue
Granny Shue heeft altijd een zwak gehad voor kinderen, maar om de een of andere reden is ze zelf nooit aan kinderen toegekomen. Omdat ze vond dat er genoeg kinderen in de wereld waren die een liefdevol thuis zochten, heeft ze er een paar geadopteerd.

Song
Jewel Song heeft oog voor alles wat blinkt…of dat nu van haar is of niet. Maar deze pasgetrouwde heeft gezworen met een schone lei te beginnen en zet alles in het werk om haar verleden verborgen te houden.

Swete
Louis Swete is niet zo dol op mensen. Hij woont zijn hele leven al in deze bossen en de plotselinge toevoer van mensen zou hem wel eens teveel kunnen worden…

Vanderburg
H. M. Catarina Vanderburg stamt af van een lange lijn van koninklijke voorouders en vindt het tijd dat haar kinderen over de toekomst van de Vanderburg-naam gaan nadenken. Alleen jammer dat de prinses vermist wordt en dat de prins absoluut geen zin heeft in een vaste relatie…

Winterly
De Winterly’s hebben zowel blauw bloed als oud geld. Als echte aristocraten zijn ze niet alleen door de luxe omgeving naar de stad gelokt, maar ook door de belofte dat hun zieke zoon Charles genezen zou kunnen worden.


Vooral de Pertridge familie sprak ons erg aan. De beschrijving van deze familie lijkt natuurlijk erg op het sprookje “Assepoester”. Moeder Lonnie hoopt dat één van haar dochters trouwt met de plaatselijke prins. Haar stiefdochter Ella is ze liever kwijt dan rijk en ze doet dan ook vaak gemeen tegen haar. Haar oogappeltje Eunice hoopt ooit met de prins te zullen trouwen en ook zij heeft een hekel aan haar stiefzusje Ella.

De uiterst ambitieuze moeder. Lonnie Petridge zal niet rusten tot ze de koninklijke bruiloft van een van haar dochters heeft bijgewoond.

Arme Ella Carlisle. Zal ze haar leven lang de benen onder de kont vandaan moeten rennen om aan de grillen van haar verwenste stieffamilie te voldoen? Of zal ze ontsnappen en de kracht van haar eigen dromen ontdekken?

Gelukkig kan Ella nog wat troost vinden bij haar andere zus Astrid die gelukkig een stuk aardiger is dan haar stiefmoeder en andere stiefzus. Ook is ze bevriend met Liam O’Dourke uit de buurt. In de stamboom kan je jammer genoeg niet zien wie de vader is van de dochters. Maar voor de rest is er natuurlijk genoeg ruimte om je eigen draai te geven aan het verhaal van de familie Pertridge. Zal er bijvoorbeeld een romantische relatie opbloeien tussen Ella en Liam en zullen ze vervolgens gaan samenwonen? Of zal ze misschien de prins uit haar dromen eindelijk ontmoeten ondanks dat haar stiefmoeder en stiefzus er alles aan doen om dit te voorkomen?


Bewoonde huizen

Er zijn 25 huizen waar al families in wonen in Hidden Springs. Je kan natuurlijk ook de huishoudens die er wonen eruit zetten als je Sims hier graag willen wonen. Hieronder volgt een overzicht van alle bewoonde huizen met hun beschrijving.

Net Genoeg Bungalow
1 Slpk. / 1 badk – Deze snoezige bungalow is knus en elegant tegelijk en heeft alles wat je nodig hebt en bijna niets wat je niet nodig hebt.

Snoezig Klassiek
2 Slpk. / 1 badk – Elk hoekje in het huis wordt gebruikt om de ruimte te maximaliseren en efficiëntie en productiviteit te bevorderen! Perfect voor drukke types die altijd in de weer zijn.

Single Walhalla
1 Slpk./1,5 badk – Met een super-de-luxe fitnessruimte, een entertainmentruimte en een buitenbarbecue is dit echt een walhalla voor vrijgezellen.

Stijlcentrum
1 Slpk. / 2 badk – Stoer en stijlvol! Er waren vroeger twee slaapkamers… maar wie heeft een extra kamer met bed nodig als je die ruimte in de inloopkast van je dromen kunt maken?

Natuurlijk Simplistisch
1 Slpk. / 1 badk – Als je de meeste tijd buitenshuis doorbrengt, heb je niet veel ruimte voor prularia in je huis nodig. Een heleboel ramen en mooie, natuurlijke meubels is alles wat je nodig hebt.

Bosonderkomen
2 Slpk. / 2 badk – Cool en eenvoudig. Dit huis heeft alle benodigdheden voor plezier en ontspanning.

Traditioneel Chic
2 Slpk. / 2,5 badk – Traditie ontmoet stijl op een prachtige manier met dit perfect gestileerde huisje.

Knusse Hut
2 Slpk. / 2,5 badk – De perfecte plek voor kamergenoten; of voor iemand die een kamergenoot zoekt! De slaapkamers en badkamers zijn ongeveer even groot. Daarnaast is er voldoende ruimte om niet constant op elkaars tenen te hoeven staan.

Spiksplinternieuw Stulpje
2 Slpk. / 2,5 badk – Net genoeg ruimte om je extravagante stijl aan je nieuwe invloedrijke vrienden te laten zien.

Het Feesthuis
2 Slpk. / 3 badk – Perfect voor feestjes of loungen in het weekend. Dit ‘feesthuis’ heeft alles wat je nodig hebt om je eens lekker te ontspannen.

Het Nest
1 Slpk. / 1 badk – De perfecte plek om je te verstoppen als je de boel even de biel wilt laten.

Ponderosa
3 Slpk. / 3 badk- Dit prachtige huis bezit alle kleine luxes die het leven zo aangenaam maken. Geniet van de natuurlijke tuin, de aparte veranda, het zwembad, een fitnessruimte en nog veel meer.

Picobello Plek
2 Slpk. / 1 badk – Wat dit huis tekort komt aan ruimte, maak het meer dan goed aan warmte en liefde.

Rustiek Wonen
1 Slpk. / 1 badk – Deze blokhut tilt liefde voor de natuur en rustiek wonen naar een compleet nieuw niveau.

Duurzame Oasis
4 Slpk. / 4 badk – Coöperatief en duurzaam wonen op zijn best! Met een tuin en een visstek op je kavel, heeft dit huis alles wat je nodig hebt. Het kan goed zijn dat je nooit meer weg wilt!

Privékwartier
1 Slpk. / 1 badk – De prachtige tuinarchitectuur en het spaarzame, maar mooie décor maakt deze plek tot een heerlijke plek om je in terug te trekken.

Ambachtelijke Droom
4 Slpk. / 2,5 badk – In dit ambachtelijke meesterwerk gebouwd voor liefhebbers van grote ruimtes, hoef je je nooit claustrofobisch te voelen.

Ultieme Familiewoning
3 Slpk. / 1,5 badk – Er is geen betere manier om een familie samen te brengen dan ze te omringen met de weelde die alleen de natuur kan bieden.

Paleis Vanderburg
3 Slpk. / 5 badk – Het historische huis van de Vanderburgs, de bekende koninklijke familie. Dit illustere huis is gevuld met de luxe die je nodig hebt om je na een dag vol koninklijk gedoe eens lekker te ontspannen!

Charmant in Blauw
2 Slpk. / 2,5 badk – Een mooi huis van een gemiddelde grootte voor aankomende sociale klimmers. Dit huis heeft voldoende ruimte voor snelle wagens en duur fitnessapparatuur.

Blinkschoon & Bevallig
4 Slpk. / 3 badk – Deze curieuze stadswoning is best ruim. Sommige vinden dat de vierde slaapkamer in feite een kast is, maar dat doet er eigenlijk niet toe.

Perfect Familiehuis
4 Slpk. / 3 badk – De perfecte gezinswoning met voldoende ruimte voor eigenwijze kinderen en opgroeiende pubers.

De Kustvilla
3 Slpk. / 3 badk – Laat je niet misleiden door het kleine aantal slaapkamers en badkamers. Je kunt makkelijk een van de vele entertainmentruimten in een slaapkamer veranderen als dat nodig is.

Comfort Centraal
2 Slpk. / 3 badk – Comfort stond op de eerste plaats bij het bouwen van dit schitterende stulpje. Precies de juiste hoeveelheid ruimte voor een klein gezin zonder al teveel gedoe.

De Schatkamer
2 Slpk. / 2,5 badk – Dit is met recht een huis dat met je ambities meegroeit! Met voldoende ruimte voor je kunst en souvenirs van je vele reizen, zal dit huis binnen mum van tijd in een echte schatkist veranderen!


Lege huizen

Er zijn tien lege huizen te vinden in Hidden Springs. Hieronder volgen hun namen en beschrijving. Er zitten zowel kleine en knusse hutjes tussen als grote vrijstaande villa’s.

Vrijzinnige Villa
2 Slpk. / 2 badk – Een fantastisch uitzicht over het meer op een geweldige locatie. Het leven in de stad wordt niet veel beter dan dit.

Handgemaakt Meesterwerk
1 Slpk. / 1 badk – Een handgemaakt huis inclusief handgemaakte meubels. Gezelliger en snoeziger dan dit wordt het bijna niet.

Overvloedige Luxe
4 Slpk. / 3,5 badk – Dicht genoeg in de buurt zodat je nog steeds deel uit maakt van de actie, maar ver genoeg om een beetje privacy te hebben. Dit uitzonderlijke huis heeft alle opsmuk en luxe die je nodig hebt voor een perfect huis aan het meer.

Villa Meeroever
2 Slpk. / 2 badk – Villa Meeroever zou eigenlijk in elke zichzelf respecterende resortstad moeten staan.

Chateau Limoen
3 Slpk. / 3 badk – Dit huis biedt een moderne kijk op het klassieke chateau en is perfect voor een groeiend gezin dat gevoelig is voor de nuances in stijl en glamour.

Chateau Kandij
3 Slpk. / 4 badk – Dit lieve, traditionele minichateau voegt wat landelijke stijl toe aan het rustieke bergwoongenot.

Zigeuneroptrekje
2 Slpk. / 1 badk – De kunstige details van dit kleine kleurrijke huis maken het tot een echte parel voor de opmerkzame Sim.

Bosblokhut met Gastruimte
3 Slpk. / 3 badk – Woon je nog steeds bij je ouders? Dan is deze ruime blokhut met een snoezig gastenverblijf perfect voor jou!

Country Droomhuis
2 Slpk. / 2 badk – Alle charme van rustiek woongenot met het bijkomende voordeel van ruimte en stromend water!

Knus Onderkomen
1 Slpk. / 1 badk – Perfect voor de kluizenaar in ons allen. Dit kleine hutje is precies groot genoeg om je er even in terug te trekken. Ver weg van de stad zonder een nieuwsgierige buur. Geniet in alle eenzaamheid van de perfecte rust.


Nieuwe voorwerpen

Bij Hidden Springs zijn er verschillende nieuwe voorwerpen toegevoegd zoals een nieuwe brievenbus, bank voor buiten, een hek met poort en een aantal decoraties. Ook krijg je twee nieuwe deuren en een nieuw raam. Het raam en de deur komen in verschillende uitvoeringen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen of er een bepaald patroon in het glas moet zitten of dat je gewoon glas erin wilt hebben. Natuurlijk kan je ook de kleuren aanpassen via Stijl creëren.

Verder zijn er een aantal nieuwe outfits bijgekomen voor je Sims. Persoonlijk vonden wij deze outfits over het algemeen niet zo speciaal. Er zijn naar onze mening veel mooiere dingen te vinden in De Sims 3 Store. Het nieuwe t-shirt voor de mannen is er trouwens met en zonder logo.


Jeugdigheidsfontein

Als je de officiële omschrijving leest van de jeugdigheidsfontein, dan verwacht je eigenlijk dat er al eentje ergens verstopt staat in Hidden Springs. Jammer genoeg moet je zelf de jeugdigheidfontein plaatsen vanuit de koopmodus. De jeugdigheidsfontein kost echter zo’n § 495.000. Zonder cheats of rijke Sims zal het dus erg lastig zijn om de jeugdigheidsfontein bij je Sims thuis te plaatsen. We snappen natuurlijk dat dit een uniek voorwerp behoort te zijn wat niet elke Sim eventjes kan aanschaffen, maar dit bedrag is wel ontzettend hoog. Gelukkig kan je de jeugdigheidsfontein natuurlijk eventueel ook op een openbare kavel zetten.

Er zijn een aantal interacties met de jeugdigheidsfontein. Je Sims kunnen de fontein bekijken, wat water uit de fontein drinken of om jeugd wensen. Als ze wat water drinken uit de fontein, dan is er een kans dat ze één dag jonger zullen worden. Daarnaast zullen ze een positieve gemoedstoestand “Nog een dag” van +30 krijgen gedurende 12 uren. Als ze eenmaal met succes een dag jonger zijn geworden, dan zullen ze overigens niet direct hierna opnieuw wat water kunnen drinken uit de jeugdigheidsfontein.

Ze kunnen dan wel nog wensen om jeugd. Dat kost § 25 per wens en ook hier is niet zeker of je wens zal uitkomen. Het kan zelfs gebeuren dat de wens helemaal anders loopt dan verwacht! Zo werd onze Sim bijvoorbeeld niet jonger, maar kreeg ze de eigenschap kinderachtig. Je mag trouwens niet kiezen welke eigenschap er wordt vervangen. Het spel kiest willekeurig een eigenschap uit en zal deze vervangen door de eigenschap kinderachtig. Zo had onze Sim eerst de eigenschap humeurig en door de wens was deze dus vervangen naar kinderachtig. Even later lukte de wens wel. Je Sim zal dan weer aan het begin van hun levensfase zitten. Onze Sim was bijvoorbeeld alweer bijna een oudere, maar door het vervullen van de wens zat ze weer in het begin van haar volwassen leven. Ook kreeg ze de positieve gemoedstoestand “Uitgekomen wens” van +50 humeur voor 2 dagen.


Conclusie

Hidden Springs is gelegen in een mooie bosachtige omgeving en heeft vele mooie plekjes om te genieten van de natuur. Of je Sims nou willen vissen bij een waterval, schilderen op een uitkijkpost of een verfrissende duik willen nemen in de rivier: het kan allemaal! Het enige wat je bij Hidden Springs misschien een beetje zal missen is een gebrek aan een echt strand. Dit komt natuurlijk doordat Hidden Springs verscheen voor De Sims 3 Jaargetijden en De Sims 3 Exotisch Eiland, maar je kan natuurlijk ook zelf openbare kavels aan het water maken zodat je ook andere Sims daar zult zien.