De Sims 3 Aurora Skies

De Sims 3 Aurora Skies

Downloadlink

Festivalkavel: downloadlink
Een adembenemende omgeving en een uitgestrekte, onaangetaste natuur staan je te wachten in Aurora Skies! Dit curieuze kustplaatsje biedt het beste buitenleven: neem je intrek op een groot kavel omgeven door een milieuvriendelijke gemeenschap, geniet van de grote watervallen die op de oevers van een groot geothermaal meer tot rust komen, of maak een nachtelijke wandeling onder de bontgekleurde hemel. Het is het ultieme onderkomen voor Sims die op zoek zijn naar zichzelf, iets anders willen of gewoon rust zoeken.

Gouden versie
Bij de gouden versie van De Sims 3 Aurora Skies zit de volgende locatie: “Het Wonderkind Leercentrum“. Dit is een openbare kavel waar je Sims met hun peuters en kinderen naartoe kunnen om ze te laten spelen en leren.

Er zitten ook twee premiumitems bij deze locatie: Voorsprong Box en Plaatselijke Peuterloper.


De Sims 3 Aurora Skies Review

Na werelden als Sunlit Tides en Monte Vista waren de verwachtingen voor de volgende nieuwe wereld in De Sims 3 Store erg hoog, maar kan De Sims 3 Aurora Skies dit ook waar maken? Op het eerste gezicht ziet deze wereld er weinig spectaculair uit. Van veraf zien zelfs de zwarte randen van de wereld er wat simpel en snel gemaakt uit. Als je inzoomt dan ziet de grond er al een stuk beter uit, maar het totaalplaatje is absoluut minder mooi dan bijvoorbeeld Sunlit Tides of Monte Vista.

Aurora Skies heeft een bescheiden centrum met een aantal simpele huizen die wat doen denken aan legoblokken. Op zich past het wel bij deze wereld aangezien we bij lego meteen aan Denemarken denken en deze wereld enigszins is geïnspireerd door Scandinavië, maar aan de andere kant hadden ze dat wel iets beter kunnen uitwerken. Het mist naar ons idee nog wat. Aan de andere kant van het eiland staan hier en daar wat huizen en openbare kavels. In dat gedeelte zie je ook veel lege kavels waar je eventueel dus zelf nog huizen kan neerzetten. De watervallen en het meer zien er in het spel overigens wel beter uit dan op de screens, aangezien er een soort van ‘stoom’ boven het meer is en je de watervallen ook duidelijk kan horen wat het net een beetje echter maakt.

Het achterste gedeelte van Aurora Skies is eigenlijk alleen voor de sier. Sims kunnen hier dan ook niet wonen. Er lijkt wel een klein huisje te staan, maar dit is slechts decoratie.


De kavels

Er zijn een aantal leuke openbare kavels in Aurora Skies. Van een aantal rabbitholes zoals de supermarkt, het cafetaria en het theater kan je steeds wat meer van de binnenkant zien. Jammer genoeg kunnen we nog steeds niet onze Sims binnen zien lopen, maar het is wel leuk om te zien dat de gebouwen weer eens wat anders zijn vormgegeven. Ook de plaatselijke school heeft een uniek uiterlijk gekregen. Je zou zelfs op het eerste gezicht denken dat het niet een school is, maar een park of kinderspeeltuin. Het is wel weer wat jammer dat er geen echte zandbak is toegevoegd, maar dat er gewoon wat terreinverf is gebruikt en daar omheen een klein hekje is geplaatst. Gelukkig kan je die eventueel zelf nog plaatsen als je bijvoorbeeld De Sims 3 Levensweg hebt waarin een echte zandbak zit.

In Aurora Skies is ook een luchtballonvaartcentrum voor de Sims die geen geld of plaats hebben voor een hete luchtballon bij hun thuis. De meeste huizen in het centrum zijn niet ontzettend bijzonder en lijken wat op grote blokkenhuizen. Wat wel leuk is om te zien is dat in het centrum alles wat dichter op elkaar is gezet en is ‘verbonden’ door kleine parkjes waardoor het meer een geheel lijkt en wat knusser oogt. Er zijn dan wel geen rijtjeshuizen, maar doordat alles net wat dichter op elkaar staat oogt alles iets realistischer en doet het wat denken aan een klein dorpje onderaan een berg waar alles dichtbij elkaar staat. Verder van het centrum af staan meer huizen die door al het hout wat erin wordt gebruikt goed passen in een meer bosachtige omgeving. Vooral het huis helemaal links sprak ons wel aan. Op die kavel is ook meer dan genoeg plek om met een hete luchtballon te landen.


Het noorderlicht

Het opvallendste aan Aurora Skies is natuurlijk het noorderlicht. Hiervoor moeten we wel even een opmerking plaatsen. Het kan namelijk gebeuren dat je soms geen wolken hebt. Zonder wolken zul je ’s nachts ook niet het noorderlicht kunnen zien in Aurora Skies. Gelukkig kan dit probleem meestal makkelijk worden opgelost door het spel te herladen. Dus mocht je geen wolken zien, ga dan terug naar het hoofdmenu en laad daarna weer je savegame.

Elke avond zal je het noorderlicht kunnen zien in De Sims 3 Aurora Skies. Het effect is op zich wel mooi, maar in principe zijn het gewoon groene wolken. Dit is ook de reden waarom je het effect niet ziet wanneer er geen wolken zijn. Maar doordat EA hiervoor heeft gekozen, ziet het noorderlicht in Aurora Skies er beter uit in pauzestand dan in de leefmodus. Begrijp ons niet verkeerd, het ziet er nog steeds mooi uit. Het noorderlicht is echter iets wat Aurora Skies speciaal maakt, dus daardoor hadden we er net iets meer van verwacht. In onze video van Aurora Skies (onderaan deze review) kan je overigens ook het noorderlicht in beweging zien, zodat je er zelf over kan oordelen.


Nieuwe voorwerpen

Er zitten een aantal leuke nieuwe voorwerpen bij Aurora Skies. Onder meer een nieuwe wenteltrap, plankjes met decoraties voor aan de muur en een nieuwe combinatiebank die je kan omtoveren in een stoel, hoekbank of gewone bank. Natuurlijk is er ook een nieuwe brievenbus en zijn er een aantal nieuwe bomen en planten. Bij Aurora Skies zit ook een heteluchtballon waarover je meer kunt lezen in onze heteluchtballon review.


Nieuwe CAS spullen

Er zijn drie nieuwe kapsels, één t-shirt en twee outfits voor de vrouwen bijgekomen. De kapsels zijn erg leuk, maar de kleding vinden we wat minder. Er zijn ook twee nieuwe bovenstukken voor de mannen bijgekomen en een nieuw kapsel voor kinderen (meisjes). De vlechtjes zijn erg schattig en kunnen vooral erg leuk staan bij Sims met sproeten.

Je krijgt daarnaast ook een nieuw dakpatroon in zes verschillende kleuren. Dus wil je nu een huis met een zwart dak, dan kan dat nu!


Overig

Andere uitbreidingen gaan prima samen met Aurora Skies. Deze wereld lijkt wel een soort van magneet voor eenhoorns en aliens. De eerste nacht kwamen we meteen al een eenhoorn én alien tegen terwijl we die in andere werelden amper zien. Ook andere Simsfans geven aan vaak eenhoorns en aliens te zien in Aurora Skies. Op zich past dat wel bij het mysterieuze karakter van Aurora Skies, maar je moet er natuurlijk wel van houden.


Conclusie

De Sims 3 Aurora Skies ziet er totaal anders uit dan de andere werelden die al eerder zijn gemaakt door EA Games. De grond is dit keer een stuk donkerder en de watervallen en het noorderlicht geven Aurora Skies een mysterieuze sfeer. Er zijn ook een aantal leuke nieuwe voorwerpen en kapsels toegevoegd zoals een wenteltrap, decoraties en bomen en planten. Verder is de heteluchtballon ook wel een leuke toevoeging, maar het is wel wat jammer dat je de heteluchtballon niet ziet zweven door de buurt. Bij de gouden versie van Aurora Skies krijg je het Wonderkind Leercentrum met verschillende nieuwe voorwerpen en twee nieuwe premiumitems. De nieuwe voorwerpen en het premiummateriaal zijn erg leuk en schattig. De Sims community vraagt al tijden om meer spullen voor peuters, dus het is zeker fijn dat er dit keer wat voor ze is toegevoegd. Het is alleen wel wat jammer dat het Wonderkind Leercentrum nog niet los wordt verkocht, maar dat zal vast niet meer erg lang duren.