Wensput

Wensput

Downloadlink

Prijs: § 1.500
Interacties: vissen, munten stelen, wensen om…
Kan gebruikt worden door: tieners, jong-volwassenen, volwassenen en ouderen.
 
Omschrijving: Drie broers doorkruisten bewapend met een eeuwenoude schatkaart een gortdroge woestijn en vonden zo de legendarische wensput! De eerste broer wenste welvaart en werd bedolven onder het goud. De tweede broer wenste macht en werd bij thuiskomst benoemd tot de burgemeester van zijn stad. De derde broer wenste liefde, ontmoette zijn droomvrouw, kreeg kinderen en stichtte een dorpje in de buurt van de put, dat vandaag de dag nog steeds bestaat.


Wensput Review


 
Je Sims kunnen verschillende dingen met de wensput doen. Allereerst kunnen ze in de wensput gaan vissen. De wensput is zeker een goede visplek en zelfs Sims met een laag vaardigheidsniveau voor vissen zullen hier geweldige vissen kunnen vangen. Zo ving onze Sim met slechts één vaardigheidspunt voor vissen al vrij snel een robotvis. De wensput komt dus zeker van pas voor Sims die dol zijn op vissen maar die liever niet helemaal naar afgelegen plaatsen willen afreizen om dit te doen.
 
 

 
Je Sims kunnen ook hun geluk beproeven en een wens uitbrengen. Als ze een munt (§ 1) in het water van de wensput gooien kunnen ze vijf verschillende dingen wensen: liefde, rijkdom, macht, geluk, en een kind. Als je Sim bijvoorbeeld om rijkdom wenst, dan zou het zomaar eens kunnen dat hij autosleutels vindt in de wensput en vervolgens een auto heeft in zijn of haar inventaris. Wensen je Sims meer macht, dan zullen ze als ze een baan hebben misschien promotie maken of een carrièreboost krijgen. Je Sim kan ook opeens een bijzondere gemoedstoestand krijgen waardoor hij ineens zijn eigen grootste fan is. Onze Sim wilde toen zichzelf in de spiegel gaan bewonderen en trok vervolgens een andere outfit (avondkleding en later zwemkleding) aan. Er kan dus van alles gebeuren.
 
 


 
Als een Sim om liefde wenst, dan kan er een kikker verschijnen. Misschien verandert dit slijmerige dier dan wel in een mooie prins of prinses als je Sim de kikker kust. Onze Sim heeft meerdere kikkers moeten kussen voordat ze haar droomprins gevonden had. Wil je weten hoe haar andere pogingen zijn geëindigd? Bekijk dan de video onderaan de pagina.

Sommige spelers zeggen overigens steeds mannen of vrouwen uit de wensput te krijgen. Of de kikker in een man of vrouw zal veranderen is afhankelijk van de geaardheid van je Sim. Aangezien in De Sims controle en alles zelf regelen centraal staat, kan je deze geaardheid ook beïnvloeden. Mocht je dus alleen maar mannen of vrouwen krijgen, probeer dan eens je Sim te laten flirten met het andere geslacht. Waarschijnlijk zal je dan in het vervolg Sims van dat geslacht uit de wensput krijgen.
 
 

 
Voor de volgende wens kan het misschien verstandig zijn om je spel vooraf op te slaan. Als je Sim namelijk om een kind wenst, dan gaat deze ook deel uit maken van het gezin. Onze Sim kreeg bijvoorbeeld achter elkaar twee valse kinderen (kinderen met de eigenschap ‘vals’) waar ze achteraf niet zo blij mee was. Toch horen ze nu bij het huishouden en moeten ze de volgende dag gewoon naar school en andere dingen doen. Sims kunnen echter behalve valse kinderen ook normale baby’s krijgen. Daarnaast kan de wens om een kind wel eens anders uitpakken dan verwacht als ook De Sims 3 Beestenbende is geïnstalleerd. Hoewel de wensput gebruikt kan worden door tieners, jong-volwassenen, volwassenen en ouderen, kunnen tieners overigens niet wensen om een kind. De overige wensen kunnen ze echter wel zonder problemen doen.
 
 

 
Als je Sims om geluk wensen, dan kunnen ze een gemoedstoestand ontvangen waardoor ze voor een tijdje een beter humeur zullen hebben.
 
 

 
Je Sims kunnen ook proberen om munten uit de wensput te stelen. Misschien hebben ze geluk en zullen ze een geluksmuntje vinden, maar het is ook mogelijk dat ze slechts een nat pak aan het avontuur overhouden. Het geluksmuntje kunnen Sims eventueel gebruiken als inzet voor de Driedubbele Jackpot Fruitmachine. Daarbij geldt een geluksmuntje als een inzet van § 1.500. Hiermee maak je dus meer kans op extra grote prijzen.
 
 


 
De wensput is een verzamelplaats voor mysterieuze gebeurtenissen. Zo kunnen er bijvoorbeeld tijdens een wens elfjes verschijnen die zullen helpen om de wens van je Sim wel of niet in vervulling te laten gaan.
Als er op dezelfde kavel als de wensput ook nog een Welvaartsboom aanwezig is, dan heb je daarnaast een grote kans dat ’s avonds de vuurvliegjes en elfjes van de wensput actief worden en gaan vliegen bij de wensput.
 


 

Conclusie

De wensput is een erg leuke aanvulling voor je spel. Het is handig om in te vissen, je Sims kunnen leuke dingen wensen en als je geluk hebt zie je ook nog eens een aantal elfjes. Het enige minpunt is dat er niet wat meer ‘neutrale’ wensen zijn. Niet ieder huishouden zal bijvoorbeeld de behoefte hebben om een kind te gaan wensen. Het was dan misschien ook leuker geweest als er iets meer neutrale wensen waren geweest zodat ook die gezinnen veel gebruik van de wensput kunnen maken. Gelukkig kan je de wensput ook op openbare kavels plaatsen, zodat niet elk gezin er per se eentje hoeft te plaatsen om van de voordelen van de wensput te kunnen genieten.