Welvaartsboom

Welvaartsboom

Downloadlink

Kan gebruikt worden door: kinderen, tieners, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen.

Omschrijving: De kolonisten hebben dit vreemde organisme diep in de kristalmijn van Maanmeren ontdekt en het de naam ‘De Welvaartsboom’ gegeven. Sinds kort hebben knappe Sims ontdekt hoe de boom getransporteerd kan worden naar de aarde en wat ervoor nodig is om de boom in leven te houden. Welke geheimen gaan er schuil in de kristallen vruchten?


Welvaartsboom Review

Je kan de Welvaartsboom vinden onder de decoraties, maar deze boom is veel meer dan alleen versiering! De Welvaartsboom is gemaakt van zwevende kristallen en kan gedurende de dag van vorm en kleur veranderen. Zolang je Sims de boom niet ‘bewateren’ zal de boom kleurloos blijven. Je kan de welvaartsboom met vier verschillende vruchten ‘bewateren’: de zielsvrucht, lichaamsvrucht, oogstvrucht en geestesvrucht. Het ‘bewateren’ van welvaartsbomen kost je Sim veel energie, maar je krijgt daar zeker wat voor terug.

Nadat de welvaartsboom is bewaterd, zal er meteen een kristallen vrucht groeien die je Sim kan plukken en opeten. Elke vrucht zorgt voor een toename van een bepaalde vaardigheid. Afhankelijk van het huidige niveau van je Sim kan het zelfs een vaardigheidspunt stijgen. Je Sim kan ook op deze manier vaardigheden leren die hij of zij nog niet had, waaronder vaardigheden die horen bij een bepaalde uitbreiding (zoals bijvoorbeeld oosterse vechtkunst bij Wereldavonturen). Ook krijgen Sims die in de buurt staan van de Welvaartsboom een bepaalde humeurbonus.

Zielsvrucht (paars):

  • vaardigheden: schilderen, schrijven, gitaar, beeldhouwen*, fotografie*
  • bonus: Alle Sims die in de buurt van de Welvaartsboom zijn met deze vrucht, zullen de behoefte plezier langzaam vervuld zien worden.

 

Lichaamsvrucht (roze):

  • vaardigheden: handigheid, atletisch, oosterse vechtkunst*, rijden*
  • bonus: Alle Sims die in de buurt van de Welvaartsboom zijn met deze vrucht, zullen de behoefte hygiëne langzaam vervuld zien worden.

 

Oogstvrucht (groen):

  • vaardigheden: vissen, koken, tuinieren
  • bonus: Alle Sims die in de buurt van de Welvaartsboom zijn met deze vrucht, zullen de behoefte honger langzaam vervuld zien worden.

 

Geestesvrucht (blauw):

  • vaardigheden: handigheid, charisma, schrijven, inzicht, uitvinden*
  • bonus: Alle Sims die in de buurt van de Welvaartsboom zijn met deze vrucht, zullen de behoefte energie langzaam vervuld zien worden.

* Bedenk wel dat de welvaartsboom geen nieuwe vaardigheden met zich meebrengt. In ons bovenstaande overzicht zijn een aantal vaardigheden opgenomen die worden vrijgespeeld met een bepaalde uitbreiding. Als je deze uitbreiding niet hebt, dan kan vanzelfsprekend je Sim deze vaardigheid niet leren.

Met wat geluk kunnen je Sims daarnaast op een bepaald tijdstip in de avond aan de welvaartsboom de Overvloedvrucht vinden. Deze gouden vrucht levert bonussen op voor een willekeurige vaardigheid. Je kan de welvaartsboom echter in tegenstelling tot de andere vruchten niet bewateren met de overvloedsvrucht.