Vrouwe Ravendanser van de Kerkhofs boek met spreukjes en betoveringen

Vrouwe Ravendanser van de Kerkhofs boek met spreukjes en betoveringen

Downloadlink

Prijs: § 72.000
Kan gebruikt worden door: tieners, jong-volwassenen, volwassenen en ouderen.
 
Interacties: Spreuken leren, Spreuken bekijken, Spreuken gebruiken
 
Omschrijving: Dit verdachte boek staat boordevol kortingsspreuken en -betoveringen! Vervloek je buren, betover je schoenen! Met dit boek kun je je vrienden heel bang of juist blij maken, zonder dat je sporen achterlaat.


Vrouwe Ravendanser van de Kerkhofs boek met spreukjes en betoveringen Review

We begonnen vol goede moed aan deze review. We hadden de verhalen al gehoord van incompatibiliteit met de Jeugdigheidsfontein van Hidden Springs, maar we namen aan dat die problemen inmiddels meer dan een jaar nadat dit voorwerp in De Sims 3 Store voor het eerst is verschenen wel al zouden zijn opgelost (toch?). Ik had mij er best wel op verheugd om eindelijk eens met de magische voorwerpen te kunnen spelen, dus toen viel het toch wel wat tegen dat het Vrouwe Ravendanser van de Kerkhofs boek niet helemaal werkte zoals verwacht.
 
 

 
Sims kunnen niet meteen aan de slag met de Vrouwe Ravendanser van de Kerkhofs boek met spreukjes en betoveringen. Ze moeten eerst de spreuken leren voordat ze die kunnen gebruiken. Dat is ook wel logisch, dus verder niet storend. Het leren van de spreuken gaat overigens redelijk snel, dus je kan al redelijk snel aan de slag. Voordat je een spreuk gebruikt is het verstandig om die eerst via het Spreukenboek te bekijken. Hierdoor heb je een grotere kans dat de spreuk goed zal gaan. Als je dat niet doet, dan is de kans groter dat de spreuk mislukt en je Sims sterretjes zien.
 
 
 
Sims kunnen vijf verschillende spreuken leren: oproepen, bekende oproepen, betoveren, beestenbende en humeur elavatus. De eerste twee spreuken zijn eigenlijk maar één spreuk. Met deze spreuken kan je namelijk een andere Sim laten teleporteren naar je eigen Sim. Alleen zal je met ‘oproepen’ een geheel willekeurige Sim laten teleporteren, terwijl je met de spreuk ‘bekend oproepen’ een Sim kan selecteren uit de Sims die jouw Sim kent. Deze laatste spreuk kan dus zeker wel eens van pas komen als je niet graag met cheats speelt. Zo staat immers de andere Sim binnen een seconde voor hun neus zodat ze niet meer een hele afstand hoeven te overbruggen om elkaar te bereiken.

Door de spreuk ‘Humeur Elavatus’ krijgen andere Sims die zich in dezelfde ruimte bevinden de positieve gemoedstoestand “Mooiere dag” (+10 voor 3 uren).
 
 

 
Met de spreuk Beestenbende kan je andere Sims die zich in dezelfde ruimte bevinden vervloeken. Ze zullen zich dan tijdelijk als een hond gedragen door te grommen en zichzelf te krabben. Dit effect blijft 12 uren hangen en daarna zal de vervloekte Sim automatisch weer normaal worden.

 
 

 
Een van de voorwerpen die je kan betoveren is de Glazen Bol voor Waarzeggers. Als de betovering goed gaat, dan komen er na afloop onder meer speciale effecten in de vorm van kleine spookjes vanaf. Ook maakt de Glazen Bol dan speciale geluiden ook al is deze nog niet in gebruik. Voor de rest hebben we geen speciale dingen ontdekt, maar dit is dan ook natuurlijk meer een extraatje voor als je beide voorwerpen hebt dan dat het een echt nieuwe toevoeging is.
 
 


Jammer genoeg had ik ook last van een aantal problemen. Ik heb het Vrouwe Ravendanser van de Kerkhofs boek bij een compilatieset in december (2012) gedownload, dus dan zou je verwachten dat ze inmiddels dit item al hebben bijgewerkt. Toch liep ik tegen een aantal problemen aan die misschien te maken kunnen hebben met het feit dat ik tegelijk de Jeugdigheidsfontein van Hidden Springs heb geïnstalleerd. Hoe dan ook, ik heb het bekende probleem dat de beschrijving van de ‘Vervloekt’ gemoedstoestand niet klopt en ook de beschrijving wanneer een spreuk mislukt klopt niet. Die twee dingen vind ik op zich niet erg storend, maar wat ik wel erg jammer vind is dat alle speciale effecten ontbreken. Zoals je bovenaan op de banner gemaakt door EA kan zien behoor je allemaal speciale effecten zoals glinsteringen, glittertjes en van alles te zien. Doordat die speciale effecten niet zichtbaar zijn, zien sommige handelingen er nu een beetje vreemd uit. De Sim zwaait maar wat met zijn handen in de lucht en dan is ineens de spreuk gelukt (of mislukt). Dit maakt het Spreukenboek een beetje saai, maar het kan natuurlijk dat een ander hier geen last van zal hebben.

Nou zijn er ook wel oplossingen voor deze problemen te vinden, maar naar mijn mening had dit niet nodig mogen zijn. Dit item is los verkrijgbaar voor 500 SimPoints in De Sims 3 Store en zeker voor die prijs na meer dan een jaar verwacht je gewoon dat het meteen goed werkt. Er staat ook helemaal niets bij de omschrijving van dit item, dus je moet als klant zelf maar op zoek gaan naar een oplossing wat natuurlijk niet de bedoeling zou moeten zijn.

 

 

Conclusie

Jammer genoeg ontbraken bij ons de speciale effecten bij dit item. Daardoor is het wat lastiger om dit voorwerp te beoordelen. Wat ons wel is opgevallen is dat het Vrouwe Ravendanser van de Kerkhofs boek vrij prijzig is voor je Sims (72.000 Simoleon) en je daardoor eigenlijk alleen met cheats dit item kan plaatsen. Dat is wel jammer en we begrijpen eigenlijk ook niet waarom dit item buitensporig duur is vergeleken met de andere magische voorwerpen. Dit premiumitem verscheen voordat de uitbreiding De Sims 3 Bovennatuurlijk uit was. In die tijd was het wel een leuke toevoeging die eens wat anders bracht in De Sims 3. Inmiddels kunnen we echter eerder De Sims 3 Bovennatuurlijk aanraden als je van magie en bovennatuurlijke dingen houdt. Dit item is (voor zover het goed werkt) wel leuk voor een tijdje, maar haalt het natuurlijk niet bij onder meer alle opties voor heksen die bij De Sims 3 Bovennatuurlijk zitten.