Vlugge Verkoopcollectie Review

Downloadlink

Kan gebruikt worden door: tieners, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen.
Interacties: Kassa: Rondneuzen, Kopen, Bedienen, Verkoopcijfers bekijken, Winkelbediende aannemen, Winkelbediende ontslaan, Openingstijden voor kavel instellen. Vloerkleden/Muurplank/Platform/Parkeerruimte: Assortiment bepalen, Rondneuzen, Kopen, Uitverkoop regelen. Deur: Sluitingstijd bepalen, Openingstijd bepalen, Winkel een naam geven.

 
Omschrijving: Met de Vlugge Verkoopcollectie haal je in één klap alle middelen in huis om je eigen bedrijfje te starten! Je hoeft alleen maar wat spullen uit te stallen op de vloerkleden, platformen, muurplanken of parkeerplaatsen uit deze collectie, om je waren als zoete broodjes over de toonbank te zien gaan! Je kunt zelf je eigen assortiment samenstellen, spullen te koop zetten, verkopers aannemen of ontslaan en je dagelijkse verkoopcijfers in de gaten houden! Het is zelfs mogelijk om de openingstijden te bepalen en je winkel een eigen naam te geven! Stop dus nu met lezen en laat je ondernemersgeest de vrije loop!

  • Bouw het bedrijf van je dromen met de Vlugge Verkoopcollectie door vloerkleden, platformen, muurplanken of parkeerplaatsen te gebruiken om de perfecte lay-out te creëren voor de winkel die je altijd al hebt willen hebben.
  • Zet een kassa neer om een kassière in dienst te nemen, of laat je Sim de kassa bedienen als de kassière even pauze neemt.
  • Drijf de verkoop omhoog en bekijk je verkoopcijfers om het totaal aantal verkopen van vandaag of het totaal aantal verkopen ooit te bekijken.
  • Zet de Winkeldeur neer om je winkel een naam te geven en de winkeluren in te stellen.

Vlugge Verkoopcollectie Review

Veel mensen willen al tijden iets vergelijkbaars als De Sims 2 Gaan het Maken en werden dan ook erg enthousiast toen de Vlugge Verkoopcollectie werd aangekondigd. Aangezien dit premiummateriaal bij de wereld Midnight Hollow zit kan je het jammer genoeg niet apart kopen.

Bij de Vlugge Verkoopcollectie krijg je een aantal items waarmee je spullen kan voorwerpen. Zo krijg je een muurplank (je kan eventueel met de cheat moveobjects on meerdere van deze planken onder elkaar plaatsen), een aantal vloerkleden in verschillende formaten, een verkoop-parkeerplaats en een platform. Op al deze voorwerpen kan je voorwerpen uit de koopmodus plaatsen die je wilt verkopen in jouw winkel. Verder krijg je een winkeldeur waarmee je kan aangeven waar je winkel zit, je winkel een naam kan geven en bovendien de openingstijden kan instellen. Ook zit er bij de Vlugge Verkoopcollectie een kassa, maar deze is niet puur noodzakelijk. Als je het leuk vindt dan kan je er eentje plaatsen en er zelf achter gaan staan of een winkelbediende ervoor inhuren.

Als je op een verkoopobject klikt (bijvoorbeeld een vloerkleed) dan kan je de prijs instellen voor alle voorwerpen die op dat verkoopobject staan, alle voorwerpen in de kamer of alle voorwerpen in de winkel. Je kan de prijs van heel laag (25%) tot heel hoog (200%) instellen. Ook kan je aan geven of spullen met korting mogen worden verkocht. Een uitverkoop zal meestal meer kopers aantrekken als je winkel op een openbare kavel staat.

Het bevoorraden van de winkel van je Sims gaat misschien wat anders dan je zou verwachten. Als je een openbare kavel hebt gekocht waarop een winkel staat, dan kan je direct vanuit de koopmodus voorwerpen plaatsen op de verkoopobjecten. Ook kan je de voorwerpen die je wilt verkopen in de familieinventaris stoppen en zodra je in de winkel bent van je Sim deze op een verkoopobject plaatsen. Op deze manier kan je dus voorwerpen verkopen die je normaal gesproken niet kan plaatsen op een openbare kavel (fornuis, auto’s etc.). Je kan vrijwel alles verkopen in je winkel zo lang het maar te klonen valt in de koopmodus (hoewel koelkasten misschien niet zo’n goed idee zijn aangezien andere Sims vervolgens constant eten zullen halen uit de koelkast die te koop staat). Zelfgemaakte items zoals bijvoorbeeld elixers uit De Sims 3 Bovennatuurlijk zal je dus niet kunnen verkopen. Daarvoor zal je nog steeds naar de Kringloopwinkel moeten gaan.

Maar er is nog een ander belangrijk nadeel: je hoeft voorwerpen maar één keer aan te schaffen. Als jij dus bijvoorbeeld een koelkast plaatst op een voerkleed en een klant koop deze, dan blijft de koelkast daar staan en krijg jij het geld voor de verkoop. Op zich zou dat niet echt een probleem zijn (hoewel het natuurlijk niet echt realistisch is) maar daarnaast worden er ook nog eens geen kosten berekend voor het bevoorraden. Stel bijvoorbeeld dat de koelkast die je wilt verkopen 500 Simdollars kost. Als je de prijs op 100% zet, dan krijg je 500 Simdollars als een klant deze koelkast koopt. Koopt een andere klant daarna nog eens deze koelkast, dan krijg jij meteen 500 Simdollars erbij. Je hoeft dus alles slechts één keer in te kopen en daarna kan je zonder extra kosten deze voorwerpen blijven verkopen. Dit haalt voor veel mensen het plezier van het runnen van een eigen winkel een beetje weg. Persoonlijk vinden wij dit ook wel een gemiste kans en zeker een groot nadeel van de Vlugge Verkoopcollectie. Er zit nu helemaal geen uitdaging in het runnen van een succesvolle winkel. Vooral als je (veel) dure voorwerpen verkoopt maak je al snel enorme winsten.

Je kan ook een winkel thuis beginnen. Hier gaat vrijwel alles hetzelfde als het runnen van een winkel op een openbare kavel met één belangrijk verschil: klanten komen niet vanzelf opdagen. Ook als je openingstijden hebt ingesteld zullen er niet uit zichzelf klanten langskomen bij je winkel aan huis. Als je Sims uitnodigt dan zullen ze wel je winkel binnen gaan en spullen kopen, maar het is natuurlijk jammer dat er niet vanzelf klanten verschijnen.

Voor de rest gaat alles hetzelfde als bij een winkel op een openbare kavel: je Sims kunnen zelf achter de kassa gaan staan of een winkelbediende inhuren. Andere Sims zullen bekijken welke voorwerpen je verkoopt en af en toe zullen ze wat kopen. Je ziet dan groene Simdollartekens en het bedrag wordt dan automatisch bijgeschreven. Vaak zullen ze hiervoor niet eens naar de kassa lopen. Het voelt daardoor een beetje aan of de kassa wat nutteloos is voor je winkel. We hebben vrijwel nooit een klant naar de kassa zien lopen om iets aan te schaffen. Dat maakt deze set weer wat minder realistisch.

In De Sims 3 Midnight Hollow zijn in het centrum al een aantal winkels aanwezig waaronder een meubelzaak. Jouw eigen Sims kunnen deze zaken kopen, maar je kan er natuurlijk ook zelf gaan winkelen.