Stoomsauna

Stoomsauna

Downloadlink

Prijs: § 2.500
Kan gebruikt worden door: tieners, jong-volwassenen, volwassenen en ouderen.
 
Interacties: Hydrotherapie, Verkwikkend Modderbad, Gestoomde groente maken, Van verfrissende stoom genieten, Waterval in- en uitschakelen, Zitten, Uitnodigen voor knuffelen, O jaa! in sauna, Jongetje proberen te maken, Meisje proberen te maken.
 
Omschrijving: Laat alle sores van de wereld even helemaal van je afglijden en verfris je lichaam, geest en ziel met deze paradijselijke verblijfplaats! Ga lekker ontspannen liggen weken in het kristalheldere water, verjong jezelf met een voedend modderbad of rust lekker uit en geniet van de stoom. De Stoomsauna zal al je pijnen en kwalen verlichten en je geest weer tot rust brengen. Zak lekker onderuit, ontspan en ervaar de rust van het paradijs.


Stoomsauna Review 
De stoomsauna is er standaard in vier verschillende kleuren. Je kan de kleuren naar wens aanpassen met Creëer-een-stijl en daarnaast kan de je stoomsauna zowel binnen als buiten plaatsen. De mogelijkheden om dit premiummateriaal te combineren zijn eindeloos.
 
 

De stoomsauna bestaat uit twee delen: er is een bad aanwezig waar Sims een hydrotherapie of een verkwikkend modderbad kunnen nemen. Daarnaast is er een saunagedeelte waar Sims van de verfrissende stoom kunnen genieten, gestoomde groente kunnen maken of samen kunnen genieten van intieme activiteiten.
 
 


 
Als Sims een hydrotherapie nemen doen ze eerst een goedje in het bad waardoor het water gaat bruisen. Door het nemen van een Hydrotherapeutisch Bad zullen de behoeften plezier, energie en hygiëne van je Sim toenemen. Ook zullen ze na afloop de nieuwe gemoedstoestand ‘Herstellen als een topsporter’ ontvangen waarmee je Sim minder snel spierpijn krijgt of vermoeid raakt. Als ze een badeendje in hun inventaris hebben, dan zal deze ook in het bad verschijnen zodat je Sim er af en toe mee kan spelen.
 
 

 
Daarnaast kunnen Sims een Verkwikkend Modderbad nemen met de stoomsauna. Het Verkwikkend Modderbad laat net zoals het Hydrotherapeutisch Bad de behoeften plezier, energie en hygiëne van je Sim toenemen. Na afloop ontvangen ze de gemoedstoestand ‘Innerlijke rust’ (+25 humeur voor 1 dag) waarmee je Sim langer kunt werken zonder volledig gestrest te raken. Ook bij het modderbad kunnen je Sims hun badeendje meenemen, maar ze zullen ‘m echter niet gebruiken. Bij het Verkwikkende Modderbad gaat het immers om ontspannen. Ook leggen ze een plakje komkommer op hun ogen waardoor het niet echt handig is als ze tijdens het Verkwikkende Modderbad ook nog met het badeendje proberen te spelen.
 
 

 
Als een Sim groente (bijvoorbeeld sla) in zijn inventaris heeft, dan krijgt hij de optie om gestoomde groente te maken in de stoomsauna. Het is een vindingrijke toevoeging, maar het zou wat ons betreft ook geen groot gemis zijn geweest als deze functie er niet was geweest. Het klaarmaken van gestoomde groente gaat relatief snel, de maaltijd vult redelijk en je Sims ontvangen van het eten van gestoomde groente ook nog een bescheiden gemoedstoestand. Het is een leuke extra, maar voor de dagelijkse routine zullen onze Sims waarschijnlijk toch een ‘normale’ maaltijd nemen aangezien dat toch wat praktischer is.
 
 

 
Daarnaast kunnen je Sims lekker in sauna gaan zitten om van de verfrissende stoom te genieten. Als er een badeendje of sfeerkaarsen in de inventaris van je Sim zitten, dan zal je die ook zien op de bank van de sauna. Je Sims zullen er echter niets mee doen en het dient dan ook alleen als decoratie. Je Sims krijgen als ze in de sauna zitten de gemoedstoestand ‘verfrist’ (+20 humeur). Blijven ze echter te lang in de sauna, dan ontvangen ze de gemoedstoestand ‘rimpelhuid’ (-5 humeur voor 2 uren).

Als Sims met hun hond de sauna in gaan of als weerwolven uit De Sims 3 Bovennatuurlijk de sauna betreden, dan zullen de overige Sims die aanwezig zijn in de stoomsauna de negatieve gemoedstoestand ‘natte hond’ ontvangen. We vonden deze toevoeging wel goed gevonden van het Sims team. Wie houdt er nou immers van de geur van een natte hond?
 
  
Sims kunnen ook gezellig samen van de sauna genieten. Geliefden die heel graag een jongetje of een meisje willen zullen hun geluk niet op kunnen met de stoomsauna. In de stoomsauna kunnen Sims namelijk kiezen of ze een jongetje of een meisje zullen proberen te maken. Het is niet helemaal zeker of de kans op een bepaald geslacht nu verhoogd wordt (net zoals bij appels en watermeloenen) of dat ze met zekerheid het geslacht naar keuze krijgen, maar onze Sim kreeg inderdaad enkele dagen later een meisje nadat ze gekozen hadden voor een ‘meisje proberen te maken’.