Rode, groene en paarse draken

Rode, groene en paarse draken Dragon Valley

Downloadlink

Kan gebruikt worden door: tieners, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen.
Interacties: Tegen ei praten…, ei oprapen. (andere opties zijn afhankelijk van het soort draak)

 
Omschrijving: In De Sims 3 Dragon Valley kom je allerlei verschillende drakensoorten tegen. De manier waarop je tegen je drakenei praat is van invloed op het type draak dat uit het ei kruipt. Kijk of er een Groene, Rode, Paarse of misschien zelfs een beruchte Gepantserde Zwarte Draak tevoorschijn komt (exclusief te ontgrendelen wanneer je zowel De Sims 3 Dragon Valley als de Lintenhertog Balzaal in je bezit hebt).
 
 
Rode draak (productpagina)
Brand! Brand! Als je vijanden hebt dan kun je je geen betere vriend wensen dan de Rode Draak! Hij is dapper, agressief en bereid om iedereen die jou tegenstaat in vuur en vlam te zetten. Ben jij een vals iemand die wel van een grapje houdt? Gebruik ‘Foltervuur uitspreken over…’ om het een andere Sim letterlijk te heet onder de voeten te maken. Maar kijk uit, want als je jouw draak op je vrienden en buren afstuurt, kan dat je misschien je vriendschappen kosten!

 • Rode Draken zijn dol op vuur! Vraag je draak om vijanden en buren het vuur aan de schenen te leggen!
 • Spreek ‘Foltervuur’ uit over de voeten van een Sim en kijk hoe hij of zij met de voetjes van de vloer gaat!
 • Help met de nieuwe ‘Teken van de Rode Draak’-gemoedstoestand vermoeidheid en een gebrek aan hygiëne de wereld van jouw Sim uit!

 
 
Groene draak (productpagina)
Het is geen geheim dat draken gek zijn op schatten en ze met hand en tand verdedigen. Dat geldt ook voor Groene Draken. Als jij ook graag naar smaragden en diamanten zoekt, dan heb je er een nieuwe vriend bij! Maar voor deze draak draait niet ALLES om schatten. De draak kan je ook helpen met de oogst en het verbouwen van alle mogelijke planten op je kavel! Het is namelijk een “Groene” Draak.

 • Groene Draken zijn dol op schatten! Kijk hoe de draak bliksemschichten oproept voor een speciale verrassing!
 • Groeien je planten niet snel genoeg? Lukt het je niet om alle planten zelf te oogsten? De Groene Draak kan je een handje helpen!
 • Help met de nieuwe ‘Teken van de Groene Draak’-gemoedstoestand honger en blaasproblemen de wereld van jouw Sim uit!

 
 
Paarse draak (productpagina)
Als zonneschijn en geluk samen een huisdier uit moesten kiezen, dan zou dat de Paarse Draak zijn. Dit wezentje barst letterijl van de schitteringen en regenbogen! Sims komen als vliegen op stroop op dit onbevangen en schattige feestbeest af. Met de Paarse Draak aan je zijde is ieder feest een succes!

 • Paarse Draken zijn dol op gezelschap en feesten!
 • Vraag je draak om wat nieuwe vrienden voor je te vinden of om jouw feest tot een succes te maken!
 • Vrolijk ieders dag een beetje op met een Runebezwering.
 • Help met de nieuwe ‘Teken van de Paarse Draak’-gemoedstoestand verveling en eenzaamheid de wereld van jouw Sim uit!

 
 
Zwarte draak (productpagina)
Wees bang. Wees heel erg bang! Alle alarmbellen gaan onmiddellijk rinkelen zo gauw je deze Gepantserde Zwarte Draak ziet! Gepantserde Zwarte Draken worden getergd door verloren zielen en zijn dus nooit in een goed humeur. Hun woede-uitbarstingen zijn legendarisch te noemen. Rode Draken kunnen hun slachtoffers misschien in één ademteug roosteren, maar Zwarte Draken nemen pas echt de tijd om hun slachtoffers te folteren!

 • Zwarte Draken zijn dol op vloeken! Spreek een Fantoomvloek uit over je vijanden (of over willekeurige andere Sims!)
 • Sluit een duistere overeenkomst door Doodsbloemen uit de schaduwen op te roepen!
 • Roep verloren zielen op om zomaar ergens te gaan spoken.
 • Help met de nieuwe ‘Teken van de Zwarte Draak’-gemoedstoestand vermoeidheid en honger de wereld van jouw Sim uit!

Rode, groene en paarse draken Review

Bij De Sims 3 Dragon Valley zitten (baby)draken. Eigenlijk krijg je niet één premiumitem, maar zelfs drie items of zelfs vier als je ook de Lintenhertog Balzaal in je bezit hebt. Je kan namelijk rode, groene en paarse draken bezitten en zelfs een zwarte als je ook de Lintenhertog Balzaal-locatie hebt. Elk van deze draken heeft zijn eigen unieke krachten. Als je De Sims 3 Dragon Valley installeert krijg je een rode draak en een drakenei erbij in de koopmodus. Je kan zoveel drakeneieren en draken kopen als je wilt, maar je kan maximaal maar één draak van dezelfde kleur dragen in de inventaris van je Sim. Draken gaan overigens niet dood en ze zullen ook geen drakeneieren kunnen leggen. Wel kan je door de drakeneieren uit te laten komen alle soorten draken krijgen (rode, groene en paarse draken en de zwarte draak als je ook de Lintenhertog Balzaal in je bezit hebt).

Je Sims kunnen tegen de drakeneieren praten. Waarover ze praten beïnvloedt de kleur draak die uit het ei zal komen. Er zijn acht dingen waarover je Sims kunnen praten, dus we gokken dat er bij elke kleur draak twee interacties horen. Wij hadden tijdens de review niet de Lintenhertog Balzaal geïnstalleerd waardoor wij geen zwarte draken kregen. Aangezien zowel de rode als de paarse draak drie keer voor komen is de kans dus groot dat twee van deze interacties zorgen voor een zwarte draak.

Over vrienden praten: paarse draak
Over weer praten: rode draak
Over baan praten: groene draak
Roddelen over liefde voor vuur: rode draak
Over fysieke eigenschappen opscheppen: rode draak
Over existentialisme praten: paarse draak
Samenzweren tegen vijanden: groene draak
De eierparadox bespreken: paarse draak

Nadat je Sims voor het eerst tegen een drakenei hebben gepraat duurt het ongeveer nog tussen de 5 en 6 uren voordat het ei uitkomt. Als het bijna zo ver is zal je rechtsboven een melding krijgen dat het ei bijna uit komt. Het drakenei zal dan gaan rollen terwijl er een soort glinsteringen vanaf komen en even later is jouw draak dan eindelijk geboren!

Je kan met je draak spelen en hem voeren. Pas wel op, want als de band met je draak niet goed genoeg is dan kunnen ze je Sim wel eens bijten! Ook kunnen draken rond vliegen op een plek die daarvoor groot genoeg is en kunnen ze op de arm of schouder van je Sim zitten. Verder kunnen ze met hun draak praten. Met rode draken kunnen je Sims over de vaardigheid atletisch praten, met de groene draken over de vaardigheid tuinieren en met de paarse draken kunnen je Sims praten over de vaardigheid charisma.

Soms moeten de draken gaan slapen. Ze draaien dan kort een rondje en vallen dan op de grond in slaap. Ze slapen gelukkig niet zo lang, zodat ze meestal klaar voor actie zijn als je Sims met de draken willen spelen. Wat ook wel leuk is om te zien is dat alle draken op een iets andere manier slapen. Als bijvoorbeeld paarse draken slapen, dan verschijnen er glinsteringen om hen heen. Bij rode draken komt er soms vuur uit hun neusgaten en bij groene draken komt er soms rook door hun neusgaten tijdens het uitademen. Het is dan ook erg schattig om de draken te zien slapen.

Je kan je draak alleen op de thuiskavel neerzetten op de grond. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om de draak op een openbare kavel neer te zetten aangezien de draak dan weg zou kunnen vliegen of gestolen zou kunnen worden volgens het spel. Als je ze op de grond zet zullen ze af en toe een interactie doen die hoort bij die draak. Bij rode draken is dat een vuurbal spuwen, groene draken creëren een groene diamant (plumbob) en paarse draken vrolijken de boel wat op met wat glitters. Als je je draak zat bent dan kan je ‘m eventueel weer verkopen via de koopmodus. Geboren draken leveren meer op dan dat eieren kosten, dus als er eventueel een verkeerde kleur draak uit het ei kwam kruipen dan kan je de draak verkopen en het weer opnieuw proberen.


De rode draak

Allereerst zullen we de rode draak bespreken. Deze draak heeft een beetje een opvliegend karakter naar andere Sims toe. Hij is wel heel lief voor zijn baasje, maar naar andere Sims is hij niet altijd even lief. Je kan hem opdracht geven om een vuurbal af te schieten op een andere Sim of foltervuur uitspreken over een andere Sim waardoor de grond onder zijn voeten in brand wordt gezet. Pas wel op, want sommige rode draken kunnen niet helemaal goed richten waardoor ze je kavel in brand kunnen zetten in plaats van een bepaalde Sim. Ook zullen andere Sims het meestal niet zo leuk vinden als jouw draak vuur naar ze spuwt, dus als je graag niet te veel vijanden maakt dan is de rode draak misschien niet jouw ideale draak.

Rode draken zullen ook af en toe vuurballen spuwen als ze alleen op de grond staan.

Hierboven zie je onze rode draak in actie die een vuurbal af schiet op een ongelukkige Sim.

Raar genoeg lopen de dingen soms anders dan je denkt. Zelfs nadat ze hem in brand had gezet door haar rode draak wilde hij nog steeds haar graag beter leren kennen… Dat is wel het raarste liefde op het eerste gezicht dat we ooit hebben gezien.

Daarna wilde onze Sim foltervuur uitspreken over een andere Sim. Maar ook hier werd de andere Sim niet echt sterk afgeschrikt door haar vuurspuwende draak. Je zou bijna gaan denken dat er iets is waardoor eigenaars van rode draken ineens woest aantrekkelijk worden voor andere Sims… of zouden ze misschien niet meer helemaal helder kunnen nadenken nadat ze zojuist zijn geroosterd? Hoe dan ook, het is tijd dat we de volgende draak gaan bespreken.


De groene draak

De volgende draak op onze lijst is de groene draak. Deze draak is veel zachtaardiger dan de rode draak en de groene draak zal dan ook geen vuur spuwen naar andere Sims. Wel kan hij je Sims helpen met het vinden van edelstenen en het oogsten van planten. Ook zal die af en toe een groene diamant de lucht in schieten.

Groene draken kunnen je Sims helpen met het opsporen van edelstenen. Gebruik de interactie ‘schat oproepen’ om ze naar edelstenen te laten zoeken. De groene draak zal dan met behulp van magie een schat voor de voeten van je Sim leggen. Op de screens hierboven zie je hoe dat in zijn werk gaat. Eerst vlieg de groene draak een klein stukje de lucht in en zie je groene glinsteringen verschijnen. Dan verschijnt er ineens een bliksemschicht en zal er ineens een edelsteen voor de voeten van je Sim liggen. Groene draken moeten hierna wel minstens 30 minuten uitrusten voordat ze de volgende schat kunnen oproepen.

Een andere handige mogelijkheid van de groene draken is dat ze kunnen helpen bij het tuinieren. Door de interactie ‘planten oogsten’ te gebruiken zullen ze hun magie gebruiken om zoveel mogelijk planten in de buurt te oogsten. Deze spreuk kan je niet alleen op je thuiskavel gebruiken, maar ook op openbare kavels of zelfs de kavels van je buren. Daarnaast zullen de gewassen meteen in de inventaris van je Sims verschijnen en worden de planten ook nog eens verzorgd zodat ze sneller groeien! Hierna moeten ze wel minstens 45 minuten rusten voordat ze weer planten kunnen oogsten. Daarnaast helpt het oogsten van planten de tuiniervaardigheid van je Sim. Onze Sim kreeg na één keer oogsten met behulp van de groene draak al twee vaardigheidspunten voor tuinieren. De tweede keer had ze al meteen vier vaardigheidspunten voor tuinieren. De groene draak is dan ook een geweldige hulp voor zowel het verzamelen van edelstenen als voor in de tuin.


De paarse draak

Als laatste is er nog de paarse draak. Je kan hem een runebezwering laten uitspreken over een andere Sim. Hij of zij krijgt dan de positieve gemoedstoestand ‘runespreuk’ van +20 voor 12 uren. Ook kan de paarse draak een vriend of onbekende oproepen voor jouw Sim. De onbekende Sim zal dan meteen een vriend worden van jouw Sim. Verder kan de paarse draak het feest van je Sims een oppepper geven met de interactie “wees de ster van het feest!”. Sims zullen het meteen meer naar hun zin hebben.

De interactie “wees de ster van het feest!” zorgt ervoor dat jouw paarse draak een hele show weg geeft met allerlei glinsteringen en sterretjes.

Hierboven kan je zien hoe het eruit ziet als een paarse draak een runebezwering uitspreekt over een andere Sim.

Ook kunnen paarse draken bekende en onbekende Sims oproepen.

Wil je alle draken nog eens in actie zien? Bekijk dan nu onze video met bewegende beelden van de rode, groene en paarse draken!