Nederige Oogstkraampjes

Nederige Oogstkraampjes

Downloadlink

Kan gebruikt worden door: kinderen, tieners, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen.
Interacties: Groente- en Fruitkraam: Kraam bemannen, Kopen, Snuffelen. Limonadekraam: Kraam bemannen, Aanvullen, Voorraad controleren, Kopen, Snuffelen, Psychische hulp krijgen.

 
Omschrijving: Elke goede hovenier zal je vertellen dat je goede producten niet bij een of andere oude kruidenier haalt. Ga de boer op en bekijk de Groente- en Fruitkraam! Koop sappig fruit, verkoop je mooiste oogst en bekijk de beste zaden om je tuin vol te zetten terwijl je van het buitenleven geniet.


Nederige Oogstkraampjes Review

De Nederige Oogstkraampjes zijn eigenlijk twee premiumvoorwerpen in één. Je krijgt namelijk niet alleen de Groente- en Fruitkraam maar ook een Limonadekraam.

We beginnen met de Groente- en Fruitkraam. Je kan hier allerlei soorten groenten en fruit kopen en vaak ook boeken voor koken en tuinieren. Alle planten die je koopt bij de Groente- en Fruitkraam hebben altijd een uitmuntende kwaliteit. Het is dus handig om hier wat inkopen te doen zodat je meteen op een hoog niveau kan gaan beginnen met tuinieren. Het aanbod varieert per dag en per item kan je maximaal 10 stuks aanschaffen. Wat erg handig is aan de Groente- en Fruitkraam is dat je hier ook items van uitbreidingen kan kopen. Soms kan je hier bijvoorbeeld verschillende vruchten uit De Sims 3 Wereldavonturen kopen. Normaal gesproken zou je hiervoor op reis moeten gaan als je geen cheats gebruikt, maar nu kan je dus ook aan deze vruchten komen zonder de buurt te hoeven verlaten! De Groente- en Fruitkraam verkoopt daarnaast ook wel eens zeldzame groente en fruit zoals bijvoorbeeld de levensvrucht, wat natuurlijk erg van pas kan komen als je Sims dol zijn op tuinieren. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat je je Sim nu eindelijk naar een kraampje ziet gaan in plaats van slechts de supermarkt in ziet lopen.

Het maakt overigens niet uit of je de Groente- en Fruitkraam op je eigen woonkavel zet of op een openbare kavel. In beide gevallen is er automatisch een voorraad aanwezig en kunnen je Sims dingen kopen bij de Groente- en Fruitkraam. De Groente- en Fruitkraam hoeft niet bemand te worden door een Sim, maar je Sim kan er wel bij gaan staan. Ze kunnen hier ook hun eigen groente en fruit verkopen als ze willen. Dit kan je doen door eerst de interactie ‘kopen’ te selecteren en vervolgens naar het tabblad ‘kringloop’ te gaan en vervolgens de items te selecteren die je wilt verkopen.

Een ander leuk voordeel van de Nederige Oogstkraampjes is dat je twee nieuwe gewassen krijgt: de citroenboom en de paarse aubergineplant. Deze kan je overigens ook terug vinden in buydebug. En als je de Nederige Oogstkraampjes hebt geïnstalleerd, dan zal je ook citroenen en paarse aubergines kunnen kopen in de supermarkt. De citroenen kan je bijvoorbeeld gebruiken om limonade te maken voor de Limonadekraam. En als je een Houtgestookte oven hebt dan zal je ook de optie krijgen om een citroen met aubergine-lasagne te maken.

Waar de Groente- en Fruitkraam vooral handig is, is de Limonadekraam vooral voor de leuk. Je Sims kinderen kunnen bij de Limonadekraam sapjes verkopen aan andere Sims. Alleen kinderen kunnen achter de Limonadekraam staan, aangezien natuurlijk alleen zij over het zakelijke talent beschikken om een Limonadekraam goed te kunnen laten draaien.

Om sap te kunnen verkopen moet je eerst de Limonadekraam bevoorraden met fruit. Uiteraard kan je hiervoor de nieuwe citroenen gebruiken, maar je kan bijvoorbeeld ook watermeloensap, bananensap en druivensap maken. De animaties zien er verder goed uit. Je ziet het kind het fruit in de pers stoppen en daarna draait hij of zij aan de zwengel om een sapje te persen. Vervolgens doet de klant wat geld in hun potje en daarna kunnen ze genieten van een heerlijk fris glas sap. Door het drinken van één sapje krijgen ze de positieve gemoedstoestand “Verfrissend drankje” van +10 voor 4 uren. Als ze drie sapjes achter elkaar drinken, dan krijgen ze de positieve gemoedstoestand “Vol sap” van +20 voor 4 uren.

Volwassen Sims kunnen daarnaast ook de kinderen achter een kraampje vragen om Psychische hulp. Door het eerlijke advies van een kind zal de volwassene de positieve gemoedstoestand “Zich goed voelen” van +25 voor 12 uren ontvangen.