Laganaphyllis Simnovorii (Koeienplant)

Laganaphyllis Simnovorii (Koeienplant)

Downloadlink

Prijs: § 475
Omgeving: + 4
Kan gebruikt worden door: kinderen, tieners, jong-volwassenen, volwassenen en ouderen.
 
Interacties: Voeren, aaien, spelen met, cake opeten, belonen, straffen
 
Omschrijving: Onze favoriete Laganaphyllis Simnovorii keert terug, net zo onberekenbaar als altijd met nieuwe trucs achter de hand! Eén slokje melk van de Koeienplant verlengt het leven van je Sims en maakt korte metten met de eventuele wroeging die je hebt over de nietsvermoedende Sims die aan de plant ten prooi zijn gevallen. Voer het, aai het, speel ermee, trakteer het, loof het en straf het om een liefdevol maatje te creëren of een meedogenloos monster. De keus is aan jou! En het lot van je vrienden en buren ook trouwens…


Laganaphyllis Simnovorii (Koeienplant) Review


 
De Laganaphyllis Simnovorii of ook wel Koeienplant genoemd, is een oude bekende uit De Sims 2. De koeienplant is half koe en half plant. Hij doet een beetje denken aan een vleesetende plant, maar doordat de plant ook deels koe heeft kan hij wel bewegen en maakt ie soms geluiden van een koe. Het is dus eigenlijk een soort huisdier die op één plek blijft staan.

Er zijn verschillende interacties met de koeienplant. Zo kunnen Sims de koeienplant aaien. Deze optie zit onder de ietwat opmerkelijke naam ‘huisdier’. Dit komt waarschijnlijk door een slechte vertaling vanuit het Engels, aangezien het Engelse ‘pet’ zowel aaien als huisdier kan betekenen. Verder kunnen Sims met de koeienplant spelen. Ze halen dan een lolly tevoorschijn die ze voor de koeienplant houden. Hij zal dan proberen om de lolly te pakken, wat natuurlijk niet lukt omdat de Sim ‘m telkens net voor zijn neus wegtrekt. Op het einde krijgt de koeienplant dan uiteindelijk de lolly.
 
 


 
Aangezien de koeienplant standaard een cake in zijn bek bewaard, zie je echter in een oogopslag de lolly dwars voor de cake gaan. Persoonlijk denken wij dat het beter was geweest als de koeienplant de cake na verloop van tijd aanmaakt in plaats van dat het een deel van de koeienplant is. Aan de andere kant is deze grafische onvolkomenheid ook weer niet heel erg.

Om de zoveel tijd moet je de koeienplant voeren. Dit gebeurt met een grote zwaardvis die je Sim automatisch tevoorschijn tovert. Jammer genoeg heeft het voeren van de koeienplant dezelfde animatie als het spelen met de lolly. Het is weer een niet erg storend punt, maar je verwacht van premiummateriaal wel dat ze een nieuwe interactie zouden gebruiken.
 
 


 
Ook kinderen kunnen met de koeienplant spelen. Op het eerste gezicht lijkt zo’n reusachtige plant misschien wel niet het ideale speelmaatje, maar schijn bedriegt: de koeienplant zou kinderen nooit wat aan doen. Dit is ook merkbaar als je de koeienplant drie volledige dagen in Simstijd niet voert. De koeienplant probeert dan met de cake in zijn bek Sims te lokken om zo toch een lekker maaltje te krijgen. Sims die in de buurt zijn zullen proberen de cake te pakken, waarna de koeienplant zal toeslaan. De koeienplant zal kinderen echter wel altijd weer uitspugen, aangezien ze geen kinderen eten. Sims die zijn uitgespuugd door de koeienplant zullen wel graag een douche willen nemen, aangezien hun hygiëne balk dan helemaal rood is.

Nadat de koeienplant een Sim heeft opgegeten, zal hij melk produceren. Je Sim kan de koeienplant dan melken via de uiers en vervolgens de melk van de koeienplant opdrinken. Door het drinken van deze melk krijgt je Sim de positieve gemoedstoestand ‘hemelse maaltijd’. Ook krijgen zijn of haar energie, plezier en honger behoeften een oppepper en start de Sim weer aan het begin van zijn huidige levensfase.
 
 

 
De koeienplant produceert echter alleen melk als hij de Sim ook daadwerkelijk op eet. En dat gebeurt niet erg vaak. Bij ons werd de Sim telkens weer uitgespuugd. De cake is dan ook weer verdwenen, zodat je weer een aantal dagen moet wachten voordat je het opnieuw kan proberen. Dit heeft zowel zijn voor- als nadelen. Aan de ene kant is de kans nu niet groot dat er zomaar een bezoeker wordt opgegeten. Aan de andere kant kan het zo wel erg lang duren voordat je van de voordelen van de melk kan genieten. Nadat de koeienplant voor het eerst een Sim heeft opgegeten, kan je kiezen of je de koeienplant wilt belonen of straffen. Als je de koeienplant beloont, dan zal de kans dat hij in het vervolg een Sim zal opeten toenemen. Straf je echter de koeienplant, dan wordt deze kans juist verkleind.
 

 

Conclusie

Het is erg leuk dat de koeienplant is toegevoegd aan De Sims 3. Vooral fans van De Sims 2 kunnen in hun nopjes zijn dat ze eindelijk weer met de koeienplant kunnen spelen. Het is alleen wel jammer dat de Nederlandse vertaling niet goed ging bij de optie aaien (‘huisdier’ in het spel) en dat de animaties van ‘spelen met’ en ‘voeren’ exact hetzelfde zijn. Als je de koeienplant graag in huis wilt halen omdat je graag ziet hoe hij andere Sims oppeuzelt, dan zal dit een stuk lastiger gaan dan bij De Sims 2 aangezien de koeienplant in het begin vrij kieskeurig is wie hij zal opeten. De Sims 2 versie was wat ons betreft beter, maar het is nog steeds erg leuk om de Koeienplant weer terug te hebben in De Sims 3.