De Hypnotiseur

De Hypnotiseur

Downloadlink

Interacties: Hypnotiseren…, Jezelf hypnotiseren, Bevelen om het in de broek te doen, Bevelen om alle remmingen te laten gaan, Bevelen om een kip na te doen, Bevelen om de spieren te flexen, Bevelen om te raggen op een luchtgitaar, Bevelen om verliefd op je te worden, Bevelen om opgefrist wakker te worden, Bevelen om wakker te worden.

Kan gebruikt worden door: tieners, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen.

Omschrijving: Zorg dat je familieleden, vrienden (en als je een goochelaar bent uit Showtime ook je publiek) in de ban raken van jouw eigen Hypnotiseur! Of je nou thuis bent of op een podium uit Showtime druk staat te goochelen voor honderden Sims… met de kracht van breinbeheersing kun je ervoor zorgen dat je altijd in de schijnwerpers staat!


De Hypnotiseur Review

Je kan met De Hypnotiseur jouw Sim en andere Sims hypnotiseren. Als je Sim zichzelf hypnotiseert, dan blijft hij tijdelijk wachten totdat iemand hem of haar de opdracht geeft om wat te gaan doen. Je kan daarentegen ook op je Sim klikken om hem al eerder wakker te maken. Er verschijnen dan twee opties: wakker worden en opgefrist wakker worden. Deze laatste optie kan handig zijn als je Sim een oppepper nodig heeft. Je Sim krijgt dan namelijk wat energie erbij en zal ook de nieuwe gemoedstoestand ‘Opgefrist wakker geworden’ ontvangen. Deze gemoedstoestand heeft een effect van +15 voor drie uren in Simstijd.

Als een Sim gehypnotiseerd is verschijnen er een aantal opties:

  • Bevelen om het in de broek te doen
  • Bevelen om alle remmingen te laten gaan
  • Bevelen om een kip na te doen
  • Bevelen om te dansen
  • Bevelen om een pose aan te nemen
  • Bevelen om te raggen op een luchtgitaar
  • Bevelen om verliefd op je te worden
  • Bevelen om opgefrist wakker te worden
  • Bevelen om wakker te worden

Wil je eens goed lachen? Hypnotiseer dan een vriend en laat hem bijvoorbeeld een kip nadoen of een gek dansje uitvoeren. Hoewel je het misschien niet zou verwachten, wordt na een hypnose de relatie tussen de Sims meestal beter. Tenzij je bijvoorbeeld de andere Sim de opdracht hebt gegeven om verliefd op je te worden, dan kan ineens de hypnose verbroken zijn waardoor je opeens een boze Sim voor je hebt.

De meeste andere opties zullen wel voor zich spreken. De Sim die een pose moet aannemen waant zich meestal een ware bodybuilder en ‘alle remmingen laten gaan’ kan telkens een verschillende uitkomst hebben. Meestal is het een willekeurige andere optie, zoals een kip nadoen of dansen. Dat vonden wij wel wat jammer: we hadden liever een nieuwe animatie gezien.

Door een andere Sim te bevelen om luchtgitaar te spelen, doet hij of zij ook echt ervaring op in de gitaarvaardigheid. Onze Sim had na een paar keer onder hypnose te zijn geweest al twee punten erbij!

Hoewel een hypnose meestal succesvol is, kan het soms mislukken. De andere Sim zal dan bijvoorbeeld wat lachen omdat het niet gelukt is. De hypnotiseur zal vervolgens de gemoedstoestand ‘beschaamd’ (-20 voor drie uren in Simstijd) krijgen.

Je kan De Hypnotiseur ook in je inventaris meenemen zodat je op een openbare kavel of bij vrienden thuis andere Sims of jezelf kan hypnotiseren. Ook vreemden zullen zich graag laten hypnotiseren. We zijn tenminste niemand tegengekomen die heeft geweigerd. Dat is meteen ook erg handig, want het is natuurlijk veel leuker om andere Sims te hypnotiseren dan alleen maar de Sims in je eigen huishouden. Je maakt er overigens ook nog eens vrienden mee: na een aantal hypnoseopdrachten was onze Sim al snel bevriend met de Sim die de hypnose onderging. Misschien ook wel een beetje te snel, aangezien je al snel met de halve stad bevriend bent als een Sim onder hypnose meerdere dingen laat doen. Je kan het echter ook op slechts één of twee opdrachten houden, zodat ze niet meteen vrienden worden.

In de omschrijving staat ook dat goochelaars uit De Sims 3 Showtime tijdens hun show gebruik kunnen maken van De Hypnotiseur, dus dit hebben we ook meteen getest. Je kan De Hypnotiseur in je inventaris meenemen zodat je ‘m vanuit je inventaris kan plaatsen op het podium, maar je vindt De Hypnotiseur nu ook onder de podiumdecoraties. We kwamen er echter achter dat onze Sim met niveau 10 goochelaar De Hypnotiseur in eerste instantie niet kon plaatsen. Dit komt doordat er al twee voorwerpen staan waarmee interacties kunnen worden uitgevoerd (de doos der geheimen en de doos der gevaar). Hoewel het enigszins logisch is dat je ‘m hierdoor niet kan plaatsen is het daarentegen ook wel jammer. Als je Sim al beide objecten heeft verdiend, kan hij of zij die immers niet verplaatsen. Hierdoor kunnen alleen goochelaars van een lager niveau De Hypnotiseur gebruiken tijdens hun shows. We hebben onze Sim daarom maar terug gezet naar niveau 5 zodat we dit alsnog konden testen.

Tijdens een show zijn er nog maar drie opties beschikbaar: bevelen om een kip na te doen, bevelen om een pose aan te nemen en bevelen om te dansen. Je kan slechts één opdracht geven per vrijwilliger. Maar tijdens een show kan je natuurlijk wel meerdere Sims naar voren roepen om te hypnotiseren. Jammer genoeg lijkt de reactie van het publiek hetzelfde als bij andere acts. Ze zullen bijvoorbeeld niet gaan lachen als de gehypnotiseerde Sim iets grappigs doet, maar dat was eigenlijk ook al zo bij De Sims 3 Showtime.

Conclusie

De Hypnotiseur is een leuke toevoeging aan het spel. Vooral in het begin is het erg vermakelijk om bijvoorbeeld te zien hoe de ene Sim een gek dansje uitvoert terwijl zijn beste vriend lachend toekijkt. Het is ook leuk om te zien dat je De Hypnotiseur kan meenemen zodat je ook op openbare kavels of bij vrienden thuis Sims kan hypnotiseren. Verder was het een goed idee van de makers om ervoor te zorgen dat ook goochelaars tijdens hun show De Hypnotiseur kunnen gebruiken als je De Sims 3 Showtime hebt om zo hun shows wat meer variatie te geven. Het is echter dan wel weer wat jammer dat wegens ruimtegebrek op het podium alleen goochelaars met een lager niveau die nog niet de doos der gevaar hebben verdiend De Hypnotiseur kunnen gebruiken. Ook goochelaars met een hoog niveau geven immers hun show graag wat meer variatie.