Steenworp Kas

Downloadlink

Premiummateriaal: Plants vs. Zombies Zonnebloem en SnelGroei Tuinierstation
Aantal items: 32
Grootte kavel: 40 x 30
Omschrijving: Met de Steenworp Kas haal je geheid de beste oogst ooit binnen! Met deze verzameling meubel- en kledingstukken raak je perfect in de stemming voor het koelere weer en met de nieuwe kas kun je in een fractie van de tijd uitstekende gewassen kweken! Gebruik je herwonnen vrije tijd om van de vruchten (en groenten!) van je arbeid te genieten.


Steenworp Kas Review

Bij de Steenworp Kas zitten twee nieuwe premiumitems waarvan je op de volgende pagina’s een review kan vinden: Plants vs. Zombies Zonnebloem en SnelGroei Tuinierstation. Aangezien het premiummateriaal daar al wordt besproken zullen we ons in deze review meer richten op de kavel en de overige voorwerpen die zitten bij de Steenworp Kas.
 
 


 
Bij de Steenworp Kas zijn een aantal leuke nieuwe kledingstukken toegevoegd voor mannen en vrouwen. Er zijn vier outfits voor de vrouwen en één trui. Voor de mannen zijn er vijf nieuwe t-shirts. Vooral voor de mannen zitten er dit keer een aantal leuke dingen tussen. Het is erg fijn om te zien dat er dit keer een aantal normale kledingstukken bij zitten die ook bij veel andere kledingstukken goed passen.

 
 


 
Bij de Steenworp Kas zit onder meer een plantenbak. Jammer genoeg is dit precies dezelfde plantenbak die al aanwezig was in De Sims 3 Bovennatuurlijk maar dan in een andere kleur. Het is leuk dat ze een plantenbak hebben toegevoegd aan deze set voor de mensen die Bovennatuurlijk niet hebben, maar ze hadden best de plantenbak een andere vorm kunnen geven. Vreemd genoeg is de plantenbak die bij de Steenworp Kas zit ook een stuk duurder dan die uit De Sims 3 Bovennatuurlijk. Hoe dan ook, via de inventaris van je Sim kan je zaadjes planten in de plantenbak en die vervolgens binnen zitten. Erg handig als je dus zonder cheats te gebruiken planten binnen wilt zetten. Bomen kan je jammer genoeg niet op deze manier in de plantenbak plaatsen. Als je bomen binnen wilt zetten dan zal je dus de cheat moveobjects on moeten invoeren om ze te kunnen verslepen.

Verder zijn er onder meer een boekenkast, enkele decoraties, een plafondlamp en een aantal meubelstukken toegevoegd. Vooral de plantenrekken aan de muur vinden wij erg leuk bedacht. Het fleurt elk huis ook meteen erg op.
 
 

 
De opvallendste toevoeging van de Steenworp Kas zijn toch wel de glazen dak stukken. Er zijn vier verschillende soorten dakstukken waarmee je je eigen droomkas kan creëren. Ook is er een nieuwe kasraam toegevoegd die perfect bij de nieuwe dakstukken past. Jammer genoeg is er geen nieuwe kasdeur toegevoegd, maar gelukkig zijn er al genoeg glazen deuren in het basisspel aanwezig. Je bent natuurlijk niet verplicht om zelf aan de slag te gaan met de dakstukken, maar indien je dit van plan bent is het verstandig om eerst een vloer aan te leggen bovenop de kas. Als je vervolgens het dakstuk plaatst, dan zal automatisch de vloer onzichtbaar worden zodat je er doorheen kunt kijken. Het toevoegen van de vloer zorgt er ook voor dat de sneeuw buiten blijft als je De Sims 3 Jaargetijden hebt geïnstalleerd.

De kasstukken kosten slechts 10 Simoleons per stuk en komen standaard in het zwart. Gelukkig kan je in stijl creëren de kleuren naar eigen wens aanpassen. Voor onze review hebben we even snel een simpele kas gebouwd. Deze kas hebben we niet geheel bedekt met vloerbedekking voor een realistisch effect, maar hierdoor kreeg onze Sim wel de negatieve gemoedstoestand ‘onafgemaakte kamer’. Deze gemoedstoestand krijgen Sims niet bij de Steenworp Kas, dus waarschijnlijk is dit te voorkomen door je kas op een bepaalde manier in te richten. Planten moet je overigens nog steeds met cheats binnen plaatsen (moveobjects on). Alleen als je ze in plantenbakken plaatst kan je ze zonder het gebruik van cheats binnen plaatsen (met uitzondering van bomen, die kan je niet in plantenbakken zetten).
 
 


 
De Steenworp Kas is een 40 bij 30 openbare kavel. Op de kavel is een grote kas aanwezig met zowel een tuinierstation binnen als buiten en ook een aantal zonnebloemen. Deze produceren ook zonlicht zodat je eventueel ook hier zonlicht kan verzamelen waardoor je geen zonnebloemen thuis nodig hebt. De kavel is gezellig ingericht en de kas heeft ook een ruimte binnen waar Sims lekker kunnen zitten en wat kunnen studeren. Er zijn veel planten aanwezig waardoor het een goede buurttuin is, maar er zijn ook niet veel bijzondere planten aanwezig. Zo groeien er bijvoorbeeld tomaten, paprika, watermeloenen en knoflook. Je kan verder ook best veel (ongewone) zaadjes vinden bij de Steenworp Kas.
 
 

 
Ook het tuinierstation is actief in de Steenworp Kas, zelfs als de planten inactief zijn. Nou is het zo dat planten sowieso makkelijker goed blijven op openbare kavels, maar het is natuurlijk altijd fijn als er nog beter voor de planten wordt gezorgd.
 
 

 
De planten die in de winter binnen staan, zullen niet inactief worden. Dit geldt zowel voor de planten die in een plantenbak staan als de planten die niet in een plantenbak staan. Op dit moment worden echter nog wel bepaalde planten zoals watermeloenen, druiven, aardappels, pompoenen en andere laaghangende planten deels wit waardoor het lijkt of ze inactief zijn. Dat is alleen maar schijn. Ook deze planten kunnen nog verzorgd worden, zo lang ze maar binnen staan. Dit is een bug die niet door het Sims 3 Store team kan worden opgelost, dus we zullen op een patch voor De Sims 3 moeten wachten voordat dit kan worden opgelost. Gelukkig is dit dus alleen een grafisch probleem en tast het verder niet de functionaliteit van de planten aan.
 
 

Conclusie

De Steenworp Kas is eigenlijk een mini-uitbreiding voor De Sims 3. Je krijgt twee premiumitems met veel mogelijkheden, glazen daken en dan ook nog eens nieuwe kleding en voorwerpen voor je Sims. In vergelijking met andere locaties krijg je dus erg veel bij de Steenworp Kas. Daarnaast heb je ook nog eens veel aan de items bij deze set. Het tuinierstation en de zonnebloem zijn een geweldige aanvulling bij het tuinieren en de nieuwe kleding ziet er erg leuk uit. Als je nog geen plantenbak had, dan is het zeker fijn dat er ook eentje bij deze set zit. Al deze toevoegingen zorgen ervoor dat we door deze set weer behoorlijk zin kregen om veel met De Sims 3 te spelen. Wij vinden dan ook de Steenworp Kas een ontzettend leuke toevoeging aan het spel en we hopen dat de locaties in De Sims 3 Store in de toekomst net zoveel functionaliteit bevat als de Steenworp Kas.